Εδω πληρωνουμε διοδια για δρομους που ΘΑ κατασκευαστουν τι λεμε τωρα...
Λεφτα υπαρχουν ξηλωθειτε κανονικα:thumbsdown:
Printable View
Εδω πληρωνουμε διοδια για δρομους που ΘΑ κατασκευαστουν τι λεμε τωρα...
Λεφτα υπαρχουν ξηλωθειτε κανονικα:thumbsdown:
Οταν πληρώνει κάποιος 3 ευρώ στην καρμανιόλα Κορίνθου - Πατρών η τιμή στην Εγνατίας φαίνεται τσάμπα !
Δεν ξαναπάω Ηγουμενίτσα για μπανάκι....
Ας φάνε τα λεφτά οι Πρεβεζιάνοι....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
ρε πλάκα να κανουν?????10 χρονια φτιαγμένος δρομο και δεν πλήρωναν μια και τωρα τους πηραξε που θα δώσουν 40 λεπτά παραπανω!!!!!
σημερα πηγα Λάρισα και πλήρωσα 7 Ε για να διασχίσω τα Τέμπη.έλεος......
Εχουμε στοιχεια να δουμε αν μειωθηκε η κινηση μεσα απο αττικη οδο για τα ετη ποθ εφαρμοστηκε το μνημοβιο και μετα..;;;
Συγκράτηση στην πτώση τζίρου παρουσίασε η Αττική Οδός ΑΕ την χρήση 2011.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η εταιρεία,
το 2011 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 203,4 εκ. ευρώ από 226,66 εκ. ευρώ το 2010, σημειώνοντας μείωση -10,17%.
Το γεγονός αυτό αποτιμάται θετικά καθώς το συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα έλαβε χώρα κάτω από πολύ δυσμενείς για τη λειτουργία
της εταιρείας συνθήκες: οικονομική κρίση και μείωση διελεύσεων στο δίκτυο της Αττικής Οδούς καθώς και φαινόμενα άρνησης πληρωμής διοδίων.
Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας για το 2011 προσέγγισαν τα 108 εκ. ευρώ από 84 εκ. ευρώ το 2010 ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν 597 εκ. ευρώ.
Τέλος, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας ανέρχονται σε 542 εκ. ευρώ.
Πηγή: capital.gr
https://www.ypodomes.com
:original:Παράθεση:
Πόσο μας κόστισε το "κίνημα δεν πληρώνω";
Κάποια στιγμή μέσα στο 2013 θα αρχίσουν και πάλι τα μεγάλα οδικά έργα. Εδώ και τρία χρόνια τα εργοτάξια είναι εγκαταλελειμμένα και οι υπό κατασκευή δρόμοι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Το λαϊκό κίνημα πέτυχε άλλη μία περήφανη νίκη κατά των εργολάβων. Τώρα το κακό κεφάλαιο «αντεπιτίθεται» και αναζητά τρόπους για να τελειώσει ο δρόμος καρμανιόλα «Πατρών – Κορίνθου».
Να πούμε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν. Τα είχαμε πει και τότε, πριν την μεγάλη καταστροφή, αλλά ένα μεγάλο μέρος του κοινού ήταν συνεπαρμένο με το κίνημα «δεν πληρώνω» και τις λαϊκίστικες εξαγγελίες του κ. Μαγκριώτη για την μείωση της τιμής των διοδίων.
Τα έργα σε μεγάλους οδικούς άξονες βρισκόντουσαν το 2008 σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που στο βάθος φαινότανε να έρχεται μία μεγάλη θύελλα. Οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού ήταν οι κύριοι χρηματοδότες των έργων (με ποσοστό συμμετοχής άνω του 70% του συνόλου της χρηματοδότησης) και με επιτόκια δανεισμού περί το 1%! Ούτε στα όνειρά μας. Δύο χρόνια αργότερα οι ξένες τράπεζες κατά κύριο λόγο σταματούσαν την χρηματοδότηση και οι μπουλντόζες έσβηναν τις μηχανές τους.
Σήμερα τα έργα θα ξεκινήσουν και πάλι, αφού μειώνεται το αντικείμενο και αναζητείται χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Την πρόταση αυτή την είχαν κάνει οι εργολάβοι πριν από τρία χρόνια. Μόνο που η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθούσε να... μειώσει την τιμή των διοδίων και να ικανοποιήσει έτσι το κίνημα «Δεν πληρώνω». Τρία χρόνια αργότερα η Πολιτεία κάνει το αυτονόητο. Αν αυτό είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια, τα έργα θα είχαν ήδη παραδοθεί προς χρήση στο κοινό, η ύφεση θα ήταν μικρότερη κατά 2,5% και θα είχαν διασωθεί 70.000 θέσεις εργασίας σε αυτό το δύσκολο για όλους χρονικό διάστημα...
Γιατί οι τράπεζες σταμάτησαν την χρηματοδότηση; Βρήκαν πάτημα σε τρεις λόγους: 1) η χώρα είχε περιέλθει σε αδυναμία να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της, 2) το κράτος ήταν ήδη εκτεθειμένο σε σχέση με οποιαδήποτε συμβατική του υποχρέωση σε σχέση με τα έργα (πληρωμές, απαλλοτριώσεις, μεταφορές δικτύων) και 3) το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» έκανε πάρτι κάθε Σαββατοκύριακο στα διόδια όλης της χώρας.
Τα πρώτα δύο θα μπορούσε κανείς να τα αντιμετωπίσει. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και στο τέλος με την πρόταση που υιοθετείται τώρα. Το τρίτο, όμως, ήταν καταλυτικό. Ήταν το απόλυτο επιχείρημα από τις ξένες τράπεζες που έψαχναν έναν τρόπο για να καταστήσουν ανενεργές τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει και να μην πάρουν το ρίσκο της χώρας.
Γνωρίζουν, άραγε, οι καλοί μας συμπολίτες πόσο είναι το σημερινό κόστος δανεισμού; Υπολογίζεται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα είναι χαμηλότερο από 5%! Ξέρουν ποιος θα το πληρώσει; Πολύ σωστά μαντεύετε! Όλοι μας...
Κάτι που επίσης δεν είναι σε γνώση του κοινωνικού συνόλου είναι ότι το 85% των διοδίων το εισπράττει το ελληνικό δημόσιο και όχι οι κακοί εργολάβοι. Δηλαδή, το 85% των διοδίων το εισπράττουμε όλοι μας. Ποιο ήταν, λοιπόν, το πρόβλημα; Το 15%; Μα, κάπως θα έπρεπε να πληρωθούν κι εκείνοι που θα έβαζαν τα χρήματά τους. Λεπτομέρειες για τους θεωρητικούς της μπουρδολογίας. Εκτός κι αν έχουν και για αυτή την περίπτωση την ίδια ακριβώς άποψη που είχαν και για το χρέος: Να μην τους πληρώσουμε. Να τους κλέψουμε!
Η πολεμική κατά των διοδίων στηρίχτηκε σε δύο κακά παραδείγματα! Το πρώτο ήταν εκείνο της Αττικής Οδού. Η επανάσταση, όμως, έγινε για τις περιπτώσεις εκείνες που οι συμβάσεις με τους εργολάβους δεν είχαν σχέση με την αντίστοιχη σύμβαση της Αττικής Οδού! Είναι σαν να διαμαρτύρεται κανείς για την παράγκα στο ποδόσφαιρο και την αμέσως επόμενη χρονιά να καίει τα γήπεδα γιατί μία επαρχιακή ομάδα κέρδισε την παράγκα και πήρε το πρωτάθλημα!
Το δεύτερο ήταν εκείνο της ύπαρξης διοδίων στον υπό κατασκευή δρόμο Κορίνθου - Πατρών. Με μία πρώτη ματιά έμοιαζε να είναι εξωφρενικό. Πως είναι δυνατόν να ζητάει κανείς διόδια για έναν χωματόδρομο; Για έναν δρόμο καρμανιόλα; Κι όμως! Αυτό που ξέχασαν να πουν οι «επαναστάτες» ήταν ότι τα διόδια «εφευρέθηκαν» επειδή το δημόσιο δεν είχε άλλα διαθέσιμα χρήματα για να βάλει την δική του προβλεπόμενη συμμετοχή στο έργο. Με άλλα λόγια το κράτος, δηλαδή εμείς, έπρεπε να βάλει λεφτά. Τα λεφτά δεν τα είχε και αποφάσισε την συμμετοχή αυτή να την βάλουν τελικά όσοι χρησιμοποιούν το έργο και περνούν από τα διόδια. Τι δεν κατάλαβαν;
Ας μας πουν τώρα οι κύριοι αυτοί που συμμετείχαν σε εκείνους τους «αγώνες» αν έχουν την παραμικρή ευθύνη για το αυξημένο κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε και μάλιστα σε εποχή κρίσης! Ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και ας σκεφτούν αν τελικά χρησιμοποιήθηκαν στην αφέλειά τους ως ένα καλό επιχείρημα από τις ξένες τράπεζες που ήθελαν να αποφύγουν να δώσουν δάνεια με επιτόκιο 1%.
Σε αυτή την χώρα πρώτα φωνάζουμε και μετά σκεφτόμαστε. Αν γινότανε το αντίθετο, θα είχαμε καταφέρει θαύματα.
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr
Ναι ρε Μαυρίδη, καταστράφηκαν οι φουκαριάρηδες, νοιώθουμε τύψεις, ας βάλουμε και κανά καπέλο να τους βοηθήσουμε μη και πεινάσουν.
Για υπεραξίες και υπερτιμολογήσεις, για σκάρτες δουλειές δεν κάνει κουβέντα, μόκο. :thumbsdown::thumbsdown::ranting2::ranting2:
Συμφωνώ σε όλα αλλά...φτιάξτε πρώτα τους κωλοδρομους και μετά βάλτε νέα και αυξήστε τα ήδη υπάρχοντα. Βαρεθήκαμε να το λέμε !
οχι πως δεν θα φταιγαμε και για αυτο εμεις...
το κινημα του δεν πληρωνω που ξεκινησε εντελως δικαια απο πολιτες για τον δρομο καρμανιολα της κορινθου πατρων και αργοτερα απο καποιους κατοικους.ασχετα αν μετα εξελιχθηκε διαφορετικα ( ηταν και μια μορφη αντιδρασης). Η ουσια ομως παραμενει η εξωφρενικη αυξηση στις τιμες των διοδιων.
Τοσο καιρο ομως που αυτοι εισπραττουν και δεν ξοδευουν δεν μας λεει τιποτα...
Αν ομως ο κυριος αυτος εμενε στη Λαρισα και δουλευε στη Κατερινη τοτε να δουμε τι θα ελεγε??
τα εχει πει σε αλλα αρθρα αυτα.
καθε αρθρο εχει στοχο να αναδειξει ενα προβλημα ή μια πτυχη του.
αυτο γινεται λογω της φυσης του τυπου, περιορισμενος χωρος, χρονος και του αναγνωστη και του αρθρογραφου.
αν επρεπε καθε σημειωμα σε εφημερίδα, περιοδικο, ή ιντερνετ να ειναι πληρης μελετη του συγκεριμενου θεματος και ολων των υποθεματων ή συναφων που σχετιζονται εμμεσα ή αμεσα, ωστε να καθισταται ολοκληρωμενη και αρτια απο ολες τις πλευρες, θα ειχε τετοιο ογκο που δεν θα χωρουσε σε κανενα μεσο και δεν θα τη διαβαζε κανενας αναγνωστης, αν υποθεσουμε οτι θα υπηρχε καποιος να πληρωνει το συντακτη μερικους μηνες για να τη γραψει.
μη λεμε λοιπον οτι ασχετο ή σχετικο κατεβαινει στον καθενα οταν σχολιαζουμε ενα κειμενο που αναφερεται σε ενα συγκεκριμενο προβλημα.
το νόημα του άρθρου αυτού είναι το bold.
Παράθεση:
Το δεύτερο ήταν εκείνο της ύπαρξης διοδίων στον υπό κατασκευή δρόμο Κορίνθου - Πατρών. Με μία πρώτη ματιά έμοιαζε να είναι εξωφρενικό. Πως είναι δυνατόν να ζητάει κανείς διόδια για έναν χωματόδρομο; Για έναν δρόμο καρμανιόλα; Κι όμως! Αυτό που ξέχασαν να πουν οι «επαναστάτες» ήταν ότι τα διόδια «εφευρέθηκαν» επειδή το δημόσιο δεν είχε άλλα διαθέσιμα χρήματα για να βάλει την δική του προβλεπόμενη συμμετοχή στο έργο. Με άλλα λόγια το κράτος, δηλαδή εμείς, έπρεπε να βάλει λεφτά. Τα λεφτά δεν τα είχε και αποφάσισε την συμμετοχή αυτή να την βάλουν τελικά όσοι χρησιμοποιούν το έργο και περνούν από τα διόδια. Τι δεν κατάλαβαν;
Πηγή:www.capital.gr
ειναι και αυτο πανο:
ας μας πουμε λοιπον και μερικοι απο δω που τοτε πηγαιναν στα διοδια με πλακατ, ανοιγαν τις μπαρες και το παιζαν καουμποϋδες, (εκ του ασφαλους βεβαια, οπως παντα), ποιος θα πληρωσει τη διαφορα του 4%.Παράθεση:
Οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού ήταν οι κύριοι χρηματοδότες των έργων (με ποσοστό συμμετοχής άνω του 70% του συνόλου της χρηματοδότησης) και με επιτόκια δανεισμού περί το 1%!
Γνωρίζουν, άραγε, οι καλοί μας συμπολίτες πόσο είναι το σημερινό κόστος δανεισμού; Υπολογίζεται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα είναι χαμηλότερο από 5%! Ξέρουν ποιος θα το πληρώσει; Πολύ σωστά μαντεύετε! Όλοι μας...
Ας μας πουν τώρα οι κύριοι αυτοί που συμμετείχαν σε εκείνους τους «αγώνες» αν έχουν την παραμικρή ευθύνη για το αυξημένο κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε και μάλιστα σε εποχή κρίσης! Ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και ας σκεφτούν αν τελικά χρησιμοποιήθηκαν στην αφέλειά τους ως ένα καλό επιχείρημα από τις ξένες τράπεζες που ήθελαν να αποφύγουν να δώσουν δάνεια με επιτόκιο 1%.
Ρε Πάνο κοροϊδευόμαστε τώρα ? Χρήματα για να πάρουν τα κόμματα υπήρχαν,για ανακαινίσεις γραφείων υπήρχαν , για χίλιες δύο άλλες σπατάλες υπήρχαν αλλά για την καρμανιόλα δεν υπήρχαν. Και αναφέρομαι για την τελευταία τριετία "του νοικοκυρεματος" και της "διαφάνειας" .:thumbsdown:
ε τώρα μωρέ Κώστα, μην τα ανακατεύουμε όλα μαζί ... δεν βγαίνει άκρη με τη λογική του ανακέματος. Κανονικά δεν έπρπε να υπάρχουν λεφτά γιά τίποτα από αυτά που λες, άσχετα που υιοθετήθηκαν ανόητες και επιζήμιες προτεραιότητες.
ο Μαυρίδης μιλάει τη γλώσσα της λογικής στο συγκεκριμένο θέμα και δεν κάνει συμψηφισμούς με τη βλακεία των κυβερνώντων σε άλλα θέματα.
Ο Μαυρίδης μιλάει την γλώσσα της λογικής σε μια χώρα παράλογη.
Όταν οι προτεραιοτητες μπούνε στην σωστή σειρά και σταματήσει
η νοοτροπία του "στον αγώνα μαζί και στην μάσα χώρια" τότε ΝΑΙ !!!!!!
Θα σταματήσω να νοιώθω μ@λακας και να γκρινιάζω με τέτοια άρθρα.
μιλαμε για το οτι το δημοσιο δεν πληρωσε τη συμμετοχη του ως οφειλε και γι αυτο εβαλε τα διοδια, ενω λογω και των παληκαρισμων λιγων αφελων το επιτοκιο ανεβηκε κατα 4 μοναδες.
οι απατες και τα σκανδαλα ειναι αλλο θεμα. εξισου και περισσοτερο σημαντικο, αλλα αλλο.
ο τυπος μπορει να παιζει το παιχνιδι του, αλλα και εσυ παιζεις το δικο σου, που δεν ειναι αλλο απο το οτι δεν σε συμφερει να σχολιασεις οτι λογω των πρακτικων που υποστηριζεις και επικροτεις το εργο θα πληρωθει ακριβότερα.
ειναι απλο.
ο καθενας φωτιζει την πλευρα που τον συμφερει.
εσυ λες αρνουμαι να πληρωσω διοτι με υπερκοστολογουν και με κλεβουν, και ο αλλος λεει οτι επειδη δεν πληρωσες και το παιζες καουμποης το κοστος χρηματοδοτησης ανεβηκε.
αυτο γινεται οταν ο καθενας λεει τα δικα του και ο ενας δεν ακουει τι λεει ο αλλος.
Βέβαια την αύξηση του 4% το λαμόγιο ο εργολάβος (και μην μου πείτε ότι δεν είναι όλοι τους λαμόγια και κλέφτες) μπορεί να την καλύψει από τις υπερτιμολογήσεις που έκανε σε αυτά τα έργα και ήταν αρκετά μεγαλύτερες από το 4% που θα έχει χασούρα τώρα
Ειναι σωστα αυτα που αναπτυσσει ο αρθρογραφος στο θεμα σχετικα με τα διοδια.
Μπορει να μην ειχε τον χωρο/χρονο, (εγω πιστευω οτι απλως θελει να φωτισει μονο μια πτυχη του θεματος , μαλλον να την υποστήριξει χωρις να δινει την πληρη εικονα γιατι τοτε δεν θα ειχε νοημα το αρθρο του), αλλα δυστυχως ή ευτυχως Σταθη, το χρημα του φαγωθηκε αντι να γινει δρόμος, φαγωθηκε απο τον ιδιον που ζηταει τα διοδια.
Πληρης εφαρμογη της σοφης παροιμιας:
"Εκει που μας χρωσταγανε, μας πηραν και το βοδι"
σσ. Ουδεποτε δεν περασα απο διοδια τζαμπα
Conclusion, συμφωνω με gant
το θέμα είναι ότι βρήκαν πάτημα τους "δεν πληρώνω" για 4% και όχι ότι η χασούρα από τους "δεν πληρώνω" αντιστοιχεί σε 4%, έχει διαφορά ...
Mα Πανο, το χρημα σε μια λεκανη βρισκεται. Ολο το χρημα.
Φυσικα και εχει νοημα το "ανακατεμα" (οπως το χαρακτηριζεις).
Δεν εχουν ανθρωποι να φανε, αλλα στον πεο μας, τα διοδια πρπει να πληρωνονται.
Δεν εχουμε να πληρωσουμε τελη κυκλοφοριας, ασφαλεια, να αλλαξουμε τα σκισμενα λαστιχα, στον πεο μας, τα διοδια πρεπει να πληρωνουμε.
Πρεπει να υπαρχουν καποιες προτεραιοτητες, αλλα το εχω ξαναγραψει....
Οταν σε ενα κρατος ο πολιτης δεν ειναι προτεραιτητα, τοτε.... βραστα Χαραλαμπε..., οι δρομοι μας μαρανανε...
πολυ καλη αυτη η λογικη, αφου το κρατος με κλεβει, ας το κλεψω κι εγω δυο φορες ωστε οταν θα με ξανακλεψει να ειμαστε πατσι.
απορω πως δεν την ειχαμε εφαρμοσει ολοι ως τωρα.
που ετσι θα γινει τελικα οπως εχω πει και αλλου.
ειδατε με παρασυρατε να σχολιασω κι εγω αλλο προβλημα απο αυτο της ανοδου του επιτοκιου.
αλλωστε οπως φαινεται εχει λιγη σημασια λιγο παραπανω κοστος σε ενα εργο, αφου ο κατασκευαστης το εχει φαει στο πολλαπλασιο σε αλλα πιο παλια εργα.
ας το πληρωσει (οχι ο κατασκευαστης, αλλα ο αφελης υπηκοος αυτης της χωρας που πληρωνει και για τα υπολοιπα) και ας εκτονωθουμε οι υπολοιποι οι τζαμπα μαγκες ως ιθαγενεις πανω στις μπαρες κραυγαζοντας.
δεν σωνεται το πραμα ντινο.
Όχι Στάθη, αλλά όταν αποδεδειγμένα σε έχει κλέψει πολλές φορές στο παρελθόν ο εργολάβος, να τον βάλεις να πληρώσει πρόστιμο, να επιστρέψει τα χρήματα που έκλεψε, να τον κλείσεις φυλακή ίσως, και να μην παίρνεις από εμένα και τον οποιοδήποτε απλό πολίτη ξανά και ξανά λεφτά για δρόμους που θα έπρεπε να μου παρέχεις γιατί έχεις ήδη πάρει πολλές φορές τα χρήματα αυτά (Διόδια-τέλη κυκλοφορίας-δημοτικά τέλη κτλ)
ε καλα επειδη το γραψε ο μαυριδης δεν ειναι και θεσφατο!! ακολουθει συγκεκριμενη τακτικη και πολιτικη και αν σε προηγουμενα αρθρα του τα ειχε επισημανει τοτε τα αρθρα του αλληλοαναιρουνται, ασε που φυσικα ο αναγνωστης δεν ειναι υποχρεωμενος να γνωριζει τα αρθρα του λες και ειναι σηριαλ.
η ουσια ειναι οτι τα διοδια αυξηθηκαν πανω απο 130%, οτι εισπραττουν χρονια τωρα χωρις να κανουν εργο (εδω το επιτοκιο προθεσμιακων θελουμε να το δουμε?)
Αληθεια στο συνολο των διελευσεων σε βαθος χρονου το ποσοστο των δεν πληρωνω ειναι απειροελαχιστο και η τακτικη του οι πολιτες του δεν πληρωνω φταινε και για το κοστος δανεισμου (χαχαχαχα αν ειναι δυνατον ευκαιρια ο καθενας βρισκει για να μεταβιβασει την ευθυνη) ειναι απλα εξωφρενικη (γνωμη μου δεν χρειαζεται να την ασπαστει κανεις).
Δεν περασα ποτε τζαμπε απο διοδια, δεν πηγα ποτε να σηκωσω μπαρες αλλα δεν εζησα και το προβλημα που ειχαν και συγκεκριμενες ομαδες του πληθυσμου και ισως δικαιως να αγανακτησαν.
και οπως ειναι γνωστο και ο αρθρογραφος και εγω "εξω απο τον χορο πολλες φιγουρες κανουμε"...
ΥΓ1 Αθηνα Θεσσαλονικη και επιστροφη το κοστος ειναι 50 ευρω εχει λογικη αυτο πεστε με το χερι στη καρδια! και αυτο συμβαινει χρονια τωρα.
ΥΓ2 Ασχετο αλλα,αληθεια το κοστος δανεισμου σε επιχειρηματιες φιλους μου το ελαβε ποτε υποψη καποιος, ή μηπως το κοστος δανεισμου που οταν βλεπω την πιστωτικη μου καρτα μου ερχεται να κανω φονο γιατι ξεπερνα το 19,2% ενδιεφερε ποτε κανεναν...
ντάξει...απο μια πλευρά έχει κάποιο δίκιο το άρθρο, στο γεγονός ότι θέλουμε δεν θέλουμε οι δρόμοι θα γίνουν. οπότε στο προδικασμένο γεγονός της κατασκευής των δρόμων, είτε τους θέλουμε είτε όχι, θα πληρώσουμε όλοι μας.
οπότε, η λογική λέει, ότι αν οι μισοί δεν πληρώσουν, οι άλλοι μισοί θα πληρώσουν το μάρμαρο. ή λίγο διαφορετικά, σε βάθος χρόνου πάλι το πρόβλημα θα σκάσει στην δική μας την καμπούρα.
εν μέρη συμφωνώ, δεν συμφωνώ όμως με το συγκεκριμένο παράδειγμα των διοδίων.
πρώτον γιατί υπάρχουν παράνομα στημένα διόδια σε πολλά μέρη, υπάρχουν διόδια σε παραδρόμους ακόμα και γι'αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν χρήση το καινούριου δρόμου, και γενικά όλα αυτό το σκηνικό με τα διόδια και τους οδηγούς θυμίζει την γάτα με το ποντίκι, όπου γάτα = κράτος, ποντίκι = μλκς έλληνας οδηγός.
δεν στέκουν μερικά πράγματα όπως τα παραπάνω, όπως και η χρέωση για κάποιον που θέλει να περνάει την ημέρα 2 φορές για να πάει στην δουλειά του...
πολύ καλός μου φίλος έχει εργοστάσιο στην μαλακάσα, ενώ μένει στην ανθούσα. πληρώνει αττική, ξαναπληρώνει έξω απο την αθήνα, και εδώ και 2 χρόνια πληρώνει επιπλέον τα διόδια που έχουν βάλει στις εξόδους της μαλακάσας.
συγνώμη, αλλά αυτό είναι τρέλα. στην κυριολεξία είναι τρέλα και κάτι πρέπει να γίνει γι'αυτούς τους ανθρώπους.
Πως το νομίζεις ότι επικροτώ αυτές τις πρακτικές. Το αντίθετο μάλιστα, θέλω το σωστό, το δίκαιο και την ευταξία στην χώρα μου. Το μπάχαλο στα διόδια ποτέ δεν μου άρεσε.
Αλλά το να καταστραφήκαμε απ το κίνημα δεν πληρώνω και γι αυτό γίνονται οι αυξήσεις, το θεωρώ υπερβολή και αστείο.
Γνώμη μου πάντα.
Έλεγα να κάνω μια παρουσίασή μου πρώτα. Να συστηθώ !
Αλλά αυτό το τόπικ δεν μπορώ να το αγνοήσω !
(θα το κάνω και αυτό σύντομα )
ΘΕΛΩ να πληρώνω για τον δρόμο που χρησιμοποιώ !
Αυτή η παραπάνω πρότασή μου είναι η ΘΕΣΗ μου !
ΔΕΝ θέλω να είμαι Ο Μ@λακας της υπόθεσης να πληρώνω συνέχεια και μόνο εγώ τους δρόμους που ΚΑΙ ΔΕΝ υπάρχουν ΚΑΙ είναι επικίνδυνοι ΚΑΙ είναι γεμάτοι κακοτεχνίες !
Τα διόδια στην χώρα μας ΔΕΝ τα αναγνωρίζω και ΔΕΝ τα πληρώνω όταν οδηγάω το όχημά μου ! Και αυτό γιατί ΔΕΝ είναι ούτε ανταποδοτικά ούτε δίκαια ούτε λογικά και ηθικά !
Ταξίδεψα αρκετά στην Ευρώπη με το αυτοκίνητο και έχω ( όπως και εσείς) εικόνα για το "Τι συμβαίνει στον κόσμο" .
Μπορούμε να κάνουμε χιλιάδες ποστ για το θέμα αυτό , όμως όποιος δεν θέλει να παραδεχθεί την ΑΛΗΘΕΙΑ είναι δυστυχώς θύμα του ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΥ και της κακής μόνο Ελληνικής νοοτροπίας (σκύψε το κεφάλι, δεν θα βγάλεις εσύ το φίδι από την τρύπα ).
Παραδείγματα αμέτρητα !
Το μόνο που αξίζει είναι να μπει μια ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ και να ξηλώσει ΟΛΟΥΣ τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων.
Δεν είναι παράνομοι ! Φρόντισαν Σουλφιάς , Βορίδης με νόμους-Εκτρώματα να τα κάνουν νόμιμα ! Είναι όμως Ανήθικο και υποκριτικό να μας επιβάλλουν διόδια.
Α και για όσους πληρώνουν με ευχαρίστηση , ή δυσανασχετούν και ΔΕΝ αντιδρούν καλό θα ήταν να μην γκρινιάζουν, με την κατάσταση στην χώρα, την κρίση, τους πολιτικούς γιατί η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ τους και ο ραγιαδισμός τους δίνει πάτημα να γίνονται ΟΛΑ αυτά...
Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα...
πρίν 5 χρόνια που η οικονομική σου κατάσταση λογικά ήταν καλύτερη απ'ότι τώρα είχες την ίδια αντίληψη, ή τότε τα πλήρωνες κανονικά?
ρωτάω, γιατί ωχαδερφιστές είμασταν όλοι χωρίς εξαιρέσεις, επειδή τα πράγματα κυλούσαν. τώρα που η ρόδα έχει φρενάρει, είναι αργά για δάκρυα νομίζω.
όσων αφορά για τα διόδια γενικότερα, ναι, συμφωνώ και βρίσκω απαράδεκτο όλο αυτό το κυνηγητό που γίνεται με το πως να τα τσεπώσουν απο τους οδηγούς.
πιο πολύ ακόμα μου την σπάει το γεγονός ότι δεν γίνεται πλέον για την κατασκευή των δρόμων όλη αυτή η είσπραξη, αλλά για έσοδα γενικότερα έτσι ώστε να μπορούν και απο εκεί να συντηρούν όλο αυτό το ξευτιλίκι του δημοσίου με τους τεμπελχανάδες που είναι μπαστακωμένοι και καβατζωμένοι τόσο καλά, έτσι ώστε να μένουν στην θέση τους και ταυτόχρονα να απολύωνται συνάδελφοι τους οι οποίοι προσλήφθηκαν με αξιοκρατικά κρητήρια.
στην βουλγαρία λέει, μετά απο μια διαμαρτυρία παραιτήθηκε η κυβέρνηση, με κύριο υπαίτιο τον υπουργό οικονομικών και την στάση του απέναντι στον λαό με τις αυξήσεις στο ρεύμα, και το γενικότερο κλίμα λιτότητας.
και εμείς εδώ ακόμα έχουμε πολιτικούς να παίρνουν τα χιλιαρικάκια μας, για να μαλώνουν για το πιο είναι το δικό μας καλό.
Δεν πληρώνω Διόδια στον Ελληνικό χώρο που εκμεταλλεύονται ΙΔΙΩΤΕΣ από το 2008 .
Στην Ιταλία που τα διόδια είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Θ Ε Λ Ω να πληρώσω γιατί, και υπάρχει άλλος δρόμος , και η άσφαλτος είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ , η διαγράμμιση και η σήμανση είναι ΤΕΛΕΙΑ , και το κυριώτερο είναι ΔΙΚΑΙΑ. Το μόνο αρνητικό είναι τα ακριβά προιόντα στα Autogrill!
(Να μην μιλήσουμε για Αυστρία Τσεχία Γερμανία κτλ .... )
Θα μπορούσαν να κάνουν την Εγνατία (και ΚΑΘΕ ΟΔΟ ) να έχει διόδια ΔΙΚΑΙΑ και ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ?
Η απάντηση είναι προφανής ! ΝΑΙ θα μπορούσαν !
Υπάρχει η τεχνολογία-τεχνογνωσία, θα έριχνε ΠΟΛΥ το κόστος χρήσης κτλ κτλ...
Γιατί όμως δεν το έκαναν ???
Η απάντηση προφανής !
Οι Ιδιώτες κάνουν ότι θέλουν με τους δρόμους και όταν κάτι θέλουν να αλλάξουν, ή όταν κάποιος τους ενοχλεί, τα λαμόγια Υπουργοί( που μόνο ένα σχοινί τους αξίζει γύρω από το λαιμό ) τους φτιάχνουν έναν νόμο Εξπρές να είναι και νόμιμοι !
Κονομάνε , μαζέυουν ΜΕΤΡΗΤΑ και τα δάνειά τους είναι με την εγγύηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ( τις συμβασεις τις ξέρετε ήδη .. )
Όσοι λοιπόν πληρώνουν και ΞΕΡΟΥΝ γιατί και πώς πληρώνουν και δεν κάνουν ή λένε κάτι ναι είναι Ωχαδελφιστές.
Σε μερικά χρόνια ,θα έχουμε κάθε 50 χιλιόμετρα ΜΕΤΩΠΙΚΟ σταθμό διοδίων.
ΠΑΝΤΑ με τον ΝΟΜΟ ( και όποιος δεν είναι με τον νόμο είναι κατά τις Δημοκρατίας και της ανάπτυξης, τους ανέργους , τις γιαγιάδες που δεν έχουν να φάνε , την χελώνα καρέτα καρέτα και τον πελεκάνο της Μυκόνου ).
Με τις υγείες μας.
Εχει κανεις αποψη να μας πει ποσα χρηματα μαζευονται απο τα ολα τα διοδια σε ολη την Ελλαδα?
Επισης, μηπως εχει αποψη που πηγαινουν αυτα τα χρηματα. Εννοω που πηγαινουν επισημως.
επισήμως πηγαίνουν για την κατασκευή των δρόμων οι οποίοι είναι σταματημένοι.
ανεπισήμως, μόνο τα έρμα τα λεφτά ξέρουν σε ποιανών τις τσέπες μπαίνουν, παρέα με τις ίδιες τις τσέπες.
Με ένα γρήγορο βρήκα αυτό :
https://www.ramnousia.com/2012/06/bl...l#.USTrtfJZomA
και αυτό
https://www.pelop.gr/?page=article&DocID=73878&srv=9
Εδιτ: Θενκς Dimpas
περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ !!!!!!!!!!!