Αρχικό μήνυμα απο
Driver M
Γιατί η αλήθεια, έστω και σε κάποιο βαθμό, ρε Στάθη πρέπει να είναι συνωμοσία?
Δηλαδή ή που θα ακούμε αυτά που πασάρει η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Καψής και ο Παπαδημητρίου, ή είμαστε συνωμοσιολόγοι?
Εδώ βάλλεται ξεκάθαρα το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, κυβερνήσεις αλλάζουν σε μια νύχτα και αυτές πρέπει να υπογράψουν "πιστοποιητικό φρονημάτων" (βλέπε Σαμαρά) ότι δεν θα πάνε κόντρα στα, δίχως λαϊκή βούληση, συμφωνηθέντα (όχι ότι θα πηγαίνανε βέβαια αλλά τέλος πάντων) και παντού υπάρχουν οι "αγορές" σαν μπαμπούλας που καθορίζει κατ'αποκλειστικότητα τις αποφάσεις των κυβερνήσεων.
Απορώ ειλικρινά, ο λαός ψηφίζει ώστε οι κυβερνήσεις να εναρμονίζονται με τα συμφέροντα των αγορών ή του ιδίου?
Και αν αυτά είναι αντίθετα, γιατί θεωρείται λογικό οι κυβερνήσεις να καταδικάζουν το λαό για χάρη των αγορών οι οποίες και πάλι βέβαια δεν φαίνεται ποτέ να είναι ικανοποιημένες?
Μόνο συνωμοσίες δεν μου φαίνονται όλα αυτά, αλλά η ξεκάθαρη πραγματικότητα, ασχέτως ιδεολογίας και πεποιθήσεων.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή πανευρωπαϊκή κατάσταση.
Μέσα σε λίγους μήνες οι άλλοτε πιο κραταιές οικονομίες του πλανήτη βρίσκονται ένα βήμα προ της κατάρρευσης και φαίνεται να μην μπορούν να κάνουν σχεδόν τίποτα για να το αποφύγουν!
Μήπως τελικά όλο το παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό (αγορές, ελλείμματα, δανεισμοί κλπ) είναι μια φούσκα που ανάλογα τα εκάστοτε συμφέροντα μπορεί να ανεβάζει ή να καταποντίζει όποιον γουστάρει ή όποιον του πάει κόντρα?
Ξέρω ξέρω, συνωμοσίες...
(Υπόψιν, τα λέω σε φιλικό τόνο για να μην παρεξηγηθώ και φυσικά δεν απευθύνομαι προσωπικά)