....αλλος ενας κυκλος μολις ανοιξε
Printable View
....αλλος ενας κυκλος μολις ανοιξε
Ποιος φταίει γι αυτό φίλε μου; Ο οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος που εύκολα στοχοποιείς ή αυτοί που τα κάνουν αυτά ή αυτοί που επιτρέπουν να γίνονται αυτά για να τα κατακρίνεις εσύ και οποιοδήποτε άλλος.
Όσο υπάρχουν προϊστάμενοι και διευθυντές που δεν αξιολογούνται αντικειμενικά, αλλά εξαρτώνται από κομματικούς συνδικαλιστές αυτά θα γίνονται διαρκώς.
Όσο για τα λεφτά σου, όσοι δουλεύουν πραγματικά πρέπει και να αμοίβονται, τι να κάνουμε; Εξάλλου το χρήμα γυρίζει και κάποιος από αυτούς θα έρθει σε εσένα να τα ακουμπήσει για να αμοιφθείς και εσύ.
george.kraloglou@capital.grΠαράθεση:
Το «μεγάλο κόλπο» συντήρησης ενός αποτυχημένου και αχρήστου κράτους που παριστάνει και τον «στρατηγικό επιχειρηματία» με τα λεφτά των πολιτών έπιασε μέχρις εδώ. Ο φόρος ακινήτων θα τινάξει στον αέρα περιουσίες, καταθέσεις και πελατειακές σχέσεις. Εκλογές με σημαία ένα πλεόνασμα στηριγμένο σε φόρους δεν περπατάνε... Αν θέλουν να περισσέψουν λεφτά στην οικονομία θα ξηλώσουν αναγκαστικά το κράτος.
Οι δανειστές μας το είχαν πει από την πρώτη σύμβαση και το πρώτο μνημόνιο το 2010. Ξεκινήστε από μεταρρυθμίσεις.
Εμείς όμως τον χαβά μας...
Η κυβέρνηση
του κ. Γ. Παπανδρέου έλεγε λεφτά υπάρχουν, υπολογίζοντας στα χαράτσια που θα έβαζε. Έκοψε μέχρι και τα κεφάλια των συνταξιούχων αλλά τίποτε από το κράτος. Ούτε μια αλλαγή. Ούτε μια πώληση. Ούτε μια απόλυση. Δύο χρόνια χαράτσια, φόρους και περικοπές.
Οι Τροϊκανοί επανέλαβαν την συνταγή των δανειστών για αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις αλλά τους έπεισαν με την εναλλακτική λύση των περικοπών και της γενίκευσης και μονιμοποίησης των χαρατσιών ως φόρο αλληλεγγύης.
Φόρους δηλαδή ακόμη και από τους 1.500.000 άνεργους για αλληλεγγύη(!!) προς τους εργαζόμενους αλλά και τους κοπανατζήδες και κλέφτες κρατικούς υπαλλήλους... Γνωστούς και ως επίορκους...
Οι δανειστές στέλνουν τον κ. Ράιχενμπαχ να βάλει σε τάξη τα λεφτά που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ και ΠΕΠ) και την αναθέρμανση της οικονομίας υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα νοικοκυρευτεί και θα συμμαζευτεί και το κράτος.
Αλλά η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τους γράφει... και ξεκινάει φορολογικό κυνήγι των επιχειρήσεων και με φορολόγηση των τιμών των καυσίμων που χρησιμοποιούν στην παραγωγή κάθε κλάδου.
Η οικονομία αντί να αναθερμανθεί καταρρέει τελείως και η μετανάστευση των επιχειρήσεων μετατρέπεται σε καθημερινό φαινόμενο.
Η απάντηση της τρικομματικής αλλά και της δικομματικής κυβέρνησης είναι το κυνήγι των ακινήτων και της αγοράς ακινήτων που βρίσκεται ήδη στην εντατική...
Η αδιαφορία ακόμη και για την διάλυση της ατομικής ή της κληρονομικής περιουσίας χωραφιών, οικοπέδων και ασήμαντων διαμερισμάτων οδηγεί στο αίσχος του ενιαίου φόρου ακινήτων.
Επιχείρημα... ότι υπάρχει πολύ ψαχνό στις μεγάλες περιουσίες των Βορείων και Νοτίων προαστίων.
Αν είναι τόσες πολλές γιατί δεν τα μαζεύετε τα 3,5 δισ. ευρώ μόνο από αυτούς να τελειώνουμε; Τι ανακατεύετε τις στάνες και τα αγροτεμάχια;
Αλλά ο υπολογισμός δεν γίνεται έτσι;
Εγινε με βασικό ζητούμενο να βρουν κονδύλι 3,5 δισ. ευρώ για να μην αναγκαστούν να μειώσουν το κράτος ή να πουλήσουν κρατική επιχείρηση. Τέρμα όμως αυτά τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Τέρμα και οι παληκαρισμοί προς τους δανειστές και οι ηρωισμοί προς τους ιθαγενείς της χώρας.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν και στον κ. Σαμαρά και στον κ. Στουρνάρα ότι η χώρα θα είναι υπό μόνιμη επιτήρηση μέχρι να εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της. Τα τρία τέταρτα.
Και αυτό σημαίνει ότι η οικονομία με πλεόνασμα ή χωρίς θα είναι σε επιτήρηση και σε θεραπεία με συνταγές από τους δανειστές για δεκαετίες.
Αλλά και οι ιθαγενείς δεν αντέχουν άλλο κουτόχορτο. Δεν τρώνε άλλους ηρωισμούς για δήθεν προστασία τους από τα οριζόντια μέτρα.
Όταν οι ιθαγενείς αναγκάζουν τους βουλευτές τους να δουλέψουν, έστω και για να δικαιολογήσουν τον μισθό τους και τα προνόμιά τους, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στις εκλογές θα «πέσει πολύ ξύλο» αν η κυβέρνηση επιμείνει σε άδικα φορολογικά μέτρα.
Γιατί μετά την διάλυση της ακίνητης περιουσίας (που είναι ορατή αφού ήδη προσφέρονται πάνω από 600.000 πάσης φύσεως ακίνητα χωρίς καμία ανταπόκριση από αγοραστές) και ένας εντελώς ηλίθιος αντιλαμβάνεται ότι σειρά έχουν οι καταθέσεις.
Συνεπώς το ξήλωμα του κράτους είναι μονόδρομος.
Και για τους δανειστές αλλά και για τους ιθαγενείς που το πληρώνουν αναγκαστικά απειλούμενοι με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και φυλακές.
Ας το καταλάβουν λοιπόν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Ο φόρος ακινήτων θα τους γυρίσει «μπούμερανγκ» όχι μόνο στην πολιτική τους αλλά και στις εκλογικές τους αναμετρήσεις.
Η προεκλογική σημαία της αποφυγής των οριζόντιων μέτρων δεν φτάνει γιατί δεν πείθει.
Το πρόβλημα του πολίτη δεν είναι ο λόγος που του χώνεις το χέρι στην τσέπη αλλά ότι του χώνεις συνεχώς το χέρι στην τσέπη...
Αυτό σημαίνει ότι μόνιμα χαράτσια, όπως ο φόρος ακινήτων, που από χρόνο σε χρόνο και από κυβέρνηση σε κυβέρνηση θα αυξάνουν, είναι θήλεια στον λαιμό του καθενός μας και ας μην λέγεται οριζόντιο μέτρο ή περικοπή μισθού. ΓιΆ αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξουν τσέπη. Και η μόνη τσέπη με λεφτά είναι αυτή του κράτους που χρόνια τώρα την γεμίζουν κυρίως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Θα την μικρύνουν θέλουν δεν θέλουν.
Το οτι ενα μερος των δημοσιων υπαλληλων κανει σωστα την δουλεια του
(δηλαδη κανει το αυτονοητο, να δουλευει, εκτος αν θεωρεις οτι το αυτονοητο ειναι να μην δουλευει οποτε και πρεπει να συγχαρουμε τους ΔΥ που κανουν το αυτονοητο) ειναι γεγονος, αυτο ομως δεν δικαιολογει το αλλο γεγονος οτι μερος των ΔΥ που δεν προσφερει τιποτα, πληρωνεται κανονικα.
Η βασικη διαφορα με τον Ιδιωτικο Τομεα ειναι οτι αν δεν μεινεις ικανοποιημενος απο τις υπηρεσιες/προιοντα που προσφερει εχεις το δικαιωμα της επιλογης σε κατι αλλο. Χωρις να προσφερεις τιποτα στον ΙΤ ΔΕΝ αμοιβεσαι
Εγω ομως γιατι να πληρωνω ενα κοπροσκυλο (και μαζι και καποια αλλα φιλαρακια του, μελη της ιδιας αγελης) για 5 χρονια, και που πιθανοτατα θα συνεχισω να το πληρωνω για πολλα χρονια ακομη, χωρις να μου προσφερει τιποτα?
Τα δύο θύματα, ο Γιώργος Φουντούλης & Μανώλης Καπελώνης
https://arouraios.gr/wp-content/uploads/2013/11/535.jpg
https://www.facebook.com/georgefountoulis
Πάλι δεν κατάλαβες τι γράφω. Δεν είπα γι αυτούς που είναι κοπρόσκυλα, αλλά γι αυτούς που δουλεύουν. Ούτε είπα να εξυμνήσεις όσους κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στα προηγούμενα που έγραψες μίλησες γενικά για τους δ.υ. Και δεν είδα πουθενά να βάζεις το επίθετο κακός ή κακοί δ.υ. Γενικεύεις, βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι και αυτό δεν είναι ούτε σωστό, ούτε έντιμο.
Και επίσης χάνεις και εσύ το δάσος, ποιος φταίει; Αυτός που το κάνει ή αυτός που τον ελέγχει; Και σε τι ποσοστό;
Μια χαρα εχω καταλαβει. Αλλωστε την συζητηση την ξεκινησα με το παραδειγμα του υπαλληλου του ΕΚΑΒ.
Ποιος φταιει? Ο θεσμος των ΔΥ και το ολο πλαισιο κατω απο το οποιο λειτουργει.
Η λυση? Απλη. Αν οι υπηρεσιες του ΕΚΑΒ ειχαν ανατεθει σε ιδιωτη με συμβαση απο το κρατος τοτε και οι προσφερομενες υπηρεσιες θα ηταν ελεγχομενες απο ιδιωτη και το προαναφερθεν κοπροσκυλο θα ειχε παρει ποδι προ πολλου.
Αποκρατικοποιηση ειναι μια κινηση προς την σωστη κατευθυνση. Αυτος που δεν φοβαται να δουλεψει, θα βρει τον δρομο του και οταν παψει να ειναι ΔΥ.
Δυστυχως ομως με παραδειγματα ΔΥ που τιμωρουνται ελαχιστα και ως καθολου, ακομη και για σοβαρα παραπτωματα, ο ΔΤ δεν θα αλλαξει ποτε.
Aυτός που φταίει είναι εσύ και γενικά όσοι λένε αυτονόητα πράγματα σε άτομα που το σκαι, το mega, οι capital, οι Πορτοσάλτε, οι Πρετεντέρηδες, οι Καισάριοι, οι Παπαδημητρίου και ο υπόλοιπος συρφετός παρανοϊκών τους έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου που νομίζουν ότι για όλα φταίνει οι δ.υ. (παρά τα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων, τα καρτέλ, τη φοροδιαφυγή κλπ απ'τα αφεντικά των παραπάνω λακέδων και τις πλειοψηφίας των προνομιούχων της χώρας που ούτε δ.υ. είναι ούτε γενικά μισθωτοί υπάλληλοι), ότι η αριστερά θα τους πάρει τα σπίτια (τα οποια τους τα έχουν πάρει ήδη οι τράπεζες), ότι αν πάμε κόντρα στην τρόικα θα έρθουν οι πληγές του Φαραώ και άλλα τέτοια γελοία, τα οποια πάνε τόσο κόντρα στην κοινή λογική που κι ένα παιδί δημοτικού θα γέλαγε μαζί τους.
Ο μέσος Έλληνας όμως δεν το κάνει.
Αντίθετα, θεωρεί ηλίθιο οποιον του λέει ότι δεν αξίζει τέτοια τύχη και συνεχίζει να προσκυνά τα λαμόγια που τον κυβερνούν εδώ και 40 χρόνια και που τον εξαθλιώνουν κάθε μέρα και περισσότερο, πιστεύοντας με πάθος ότι δεν γίνεται αλλιώς.
ΥΓ Το παρόν ποστ θα είναι και το τελευταίο μου εδώ, κάτι που έχω πει πολλές φορές ότι θα κάνω αλλά αυτή τη φορά το εννοώ απόλυτα, γιατί πραγματικά θλίβομαι όταν τόσο πολλοί συμπολίτες μου δεν μπορούν να δουν περα από το δάχτυλό τους και τα βάζουν με όλους και με όλα εκτός από αυτά που πραγματικά φταίνε.
Τόση αποχαύνωση δεν την αντέχω.
Καληνύχτα και καλή τύχη
Άκου λοιπόν και αυτό. Στην περιοχή μου έκλεισε το δημόσιο ΚΤΕΟ και όλη η δουλειά πήγε στο ιδιωτικό. Όταν έπαιρνες τηλέφωνο στις αρχές στο ιδιωτικό για να κλείσεις κάποιο ραντεβού έβγαινε μια γλυκειά γυναικεία φωνή που σου μίλαγε ευγενικότατα και έσταζε μέλι. Έκανες μια χαρά τη δουλειά σου και έφευγες σαν κύριος. Έλεγες μετά τι λαμόγια υπάρχουν στο Δημόσιο, τι αγενής και τεμπέληδες που είναι και όλα τα γνωστά. Όταν έκλεισε όμως το Δημόσιο και έπρεπε να περάσω ΚΤΕΟ το μηχανάκι έπαιρνα τηλέφωνο το ιδιωτικό αλλά μάταια. Τελικά αφού κάποτε απάντησε ( στη δέκατη φορά) η ίδια φωνή μου απαντά και γίνεται ο εξής διάλογος..
Αυτή: Ναι;
Εγώ: Παρακαλώ θέλω να μάθω πότε θα περάσω ΚΤΕΟ το μηχανάκι μου με αρ. Κυκλοφορίας τάδε
Αυτή: Τώρα έχουμε πολύ δουλειά μη με βάζετε και ψάχνω... Πάρτε αργότερα.
Μπαμ και μου το κλείνει.
Παίρνω αργότερα και αφού μου απαντάει μετά από άλλα τρία καλέσματα μου δίνει την απάντηση βαριεστημένα.
Όταν πήγα τελικά η αναμονή ήταν απίστευτη και το γρηγορόσημο πήγαινε σύννεφο.
Λέω από μέσα μου και εδώ βρε π@@@τη μου τα ίδια και χειρότερα; Αλλά μετά σκέφτηκα τη μαγική λέξη, μονοπώλιο.
Μετά σκέφτηκα τις χρεώσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όταν κάνεις καινούργιο συμβόλαιο που προπληρώνεις ενώ όταν αλλάζεις ξαναπροπληρώνεις χωρίς να συμψηφίζονται τα προηγούμενα, τις εναρμονισμένες πρακτικές, τις συμφωνίες μεταξύ τους για την διαμόρφωση τιμών στην αγορά και και και τελικά βλέπω πως η κρίση που βιώνει ο κόςμος είναι κρίση κεφαλαίου (μακριά από μένα κουμουνιστικοί χαρακτηρισμοί, καμμία σχέση), που όλο ζητάει, όλο θέλει και λέω δεν μα@ιέται, ας κάνουν ότι θέλουν εγώ να έχω μόνο την υγειά μου...
Επειδη ιδιωτικα κτεο φιλε μου υπαρχουνε πολλα πλεον, φταις που δεν εκανες αναφορα στον ιδιοκτητη για την κυρια. 99,9% θα επαιρνε ποδι, γιατι κανενας ιδιωτης δεν δεχεται να πληρωνει υπαλληλο που του διωχνει τους πελατες με την συμπεριφορα του.
Γρηγοροσημο σε ιδιωτικο κτεο???για ποιον λογο???γιατι να πληρωσεις γρηγοροσημο σε καταστημα ρουχων για να παρεις μια μπλουζα???
λαμόγιο πελάτης δλδ, με λαμόγιο ιδιώτη με λίγα λόγια.
σκέψου να είναι και μια χαρά το αμάξι και να πρέπει να πληρώσεις για να κάνει το αυτονόητο, δλδ να περάσει ένα αμάξι άριστο.
εμένα μου έτυχε με το Μ3, να μην ανάβουν τα δεξιά πίσω φώτα, αλλά δεν ήταν κάποιο πρόβλημα. με φωνάξαν για να μου το πούν ότι δεν μπορούσε να περάσει το αμάξι, αλλά τους εξήγησα ότι κάποιυ δεν κάνει επαφή και ότι έπεσαν πάνω στην περίπτωση. μόλις ανοίξαμε το πορτ μπαγκάζ, απλά πιεσα λίγο την πλαστική βάση και λειτούργησαν κανονικά.
ευγενάστατα μου είπαν οκ, και με την πρώτη ευκαιρία να πάω και να δώ που δεν κάνει επαφή...ούτε που θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν στο δημόσιο.
Μην αμφισβητείς συνεχώς ότι δεν πιστεύεις ότι μπορεί να συμβεί. Και ναι έκανα παράπονα και εγώ και αρκετοί άλλοι, αλλά ακόμα εκεί είναι. Προφανώς είναι γνωστή του ιδιοκτήτη. Και ναι ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΟ και γινόταν της παλαβής όταν κάποιος έτρωγε τη σειρά κάποιου άλλου γιατί είχε πάρα πολλά μηχανάκια, τότε που πέρναγαν όλα και τα παλιά. Τι να κάνουμε συνέβη. Τώρα εσύ αν θέλεις μην το πιστεύεις, δικαιωμά σου.
Εγώ ξέρω που ζω.
Τα λαμόγια Θωμά δεν διαχωρίζονται απο την ιδιότητα του ως νομικά πρόσωπα ΙΔ - ΔΔ παντού υπάρχουν.
Μαζί με αυτα υπάρχουν και οι"χαρες"τα ρουσφέτια κλπ.
Και οποίος νομίζει οτι δεν γίνονται σε ιδιωτικού δικαίου φορείς πλανάται πλάνη οικτρά.
Άκου τωρα όμως!
Για τον ιδιο λόγο ακριβώς που εσένα σου έκαναν ευγενική σύσταση, εμένα με έστειλαν να φτιάξω τα πίσω φώτα και να ξανά περάσω ΚΤΕΟ. Σε ένα φιατακι που είχα,
Βέβαια εκτός σειράς την δεύτερη φορα και μονο με πέντε ευρω παράβολο.
Ξέρεις κάτι;
Καλα μου έκαναν αυτός είναι ο ρόλος τους.
Ταλαιπωρήθηκε δυο φορές έχασα χρόνο αλλα ας φρόντιζα να ήμουν απο τη πρώτη σωστός,
Αν τωρα βέβαια αυτο το έκαναν σε κάποιο απο τα δημόσια ΚΤΕΟ θα έλεγαν οτι βρισιά υπάρχει προς τον υπάλληλο που απλά θα έκανε σωστά τη δουλειά του.
Θα είχαν γραφτεί αράδες στα φόρουμ κλπ
Αυτοί είμαστε οπότε μας συμφέρει ο ένας είναι καλός η κακός.
Αλλα δεν τολμαμε να γράψουμε τις δικές μας λαμογιες με τα ΚΤΕΟ, με τους διεκπεραιωτές με τα σήματακια ΚΤΕΟ που τα παραλαμβάνουμε στο σπίτι με διπλώματα που βγήκαν με λαδωμα με με..
It takes two to tango!!
Και που να δεις αντιπροσωπεία της bmw, να μου δίνει 3 φορές λάθος ανταλλακτικό για το 46αρι και να επιμένει πως αυτό είναι. Την τέταρτη ξηλώσαμε το μαρσπιέ για να πεισθεί πως έκανε λάθος.
Που να δεις βαρυεστημένους υπαλλήλους σε υποκατάστημα της ALFA, με ύφος μεγατόνων που το παίζουν οι ίδιοι τραπεζίτες. Ανάγκασα τον διευθυντή να μου τελειώσει την δουλειά, Και μιλάμε πως και δώ 3η φορά συμβαίνει.
Που να δεις σε πολυκατάστημα ρούχων, να ρωτάς για πουκάμισο και να σου λέει, ψάξτε εδώ και εκεί και αν βρείτε κάτι τότεόταν πές τε μου,
Απλά με το δημόσιο είμαστε όλοι μας προκατειλλημένοι και όχι άδικα βέβαια,, για την ταλαιπωρία που τραβάμε συνήθως και μας κάνει εντύπωση όταν συναντούμε πρόθυμους και ευγενικούς υπαλλήλους, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι.
Αλλά και στον ιδιωτικό δεν είναι όλα τέλεια. Υπάρχουν και κειμ κηφήνες και άσχετοι.
Σχετικά με το "παντού υπάρχουν", συμφωνώ απόλυτα ΟΜΩΣ το θέμα είναι αν στον τόπο που υπάρχουν τους παίρνει να κάνουν λαμογιές.
Μιλώντας για ΚΤΕΟ, για να δούμε αν τα ίδια λαμόγια που κάνουν τις εξυπνάδες τους εδώ θα μπορούσαν να δρούν με τον ίδιο τρόπο στην Γερμανία ας πούμε (για να μην πώ για την Ελβετία) ...ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.
It always takes two to tango... provided that you are prompt to dance !
λαμογια υπαρχουν παντου απλα ο ενας ρισκαρει του ιδιωτικου αν τον πιασουν να απολυθει ενω του δημοσιου δεν ρισκαρει τιποτα, λεπτομερια ε?
Ωραια λοιπον, αφου δεν προκειτε ποτε να βγαλουμε ακρη εδω μεσα, μιας και για ολα υπαρχουν απαντησεις, ασχετα το αν εχουν νοημα η οχι, ας πιασουμε την ουσια λοιπον για να τελειωνουμε. Και μιας και πιαστηκαμε απο τα ΚΤΕΟ, κανω μια ερωτηση παλι, οπως και πιο πισω, σχετικα με το ποσο θα πληρωναμε σημερα εμεις οι ιδιοι εναν υπαλληλο αν ειμασταν αφεντικα.
Ερωτω λοιπον.
Ειναι πιο καλα με τα ιδιωτικα ΚΤΕΟ?
Ειναι ενα και το αυτο, οπως καποτε με τα δημοσια?
Η ειναι χειροτερα απ'οτι ηταν πριν?
Τελος, αλλη μια ερωτηση.
Θα θελατε να δειτε την ιδια αλλαγη και σε αλλες δημοσιες υπηρεσιες, οπως αυτη με τα ΚΤΕΟ και την ιδιωτικοποιηση τους?
Ναι μεν αλλα, δεν υπαρχουν. Μια απλη απαντηση δωστε και ας αφησουμε την αμπελοφιλοσοφια για το που ζουμε, πως ζουμε κτλ. Μια χαρα ξερουμε που βρισκομαστε ολοι μας. Απαντηση μπορειτε να δωσετε? Αν ναι, ειμαι πολυ περιεργος να δω ποια ειναι αυτη.
Ούτε καν σύγκριση δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ.
Τώρα για το 2ο σκέλος, πολύ γενικευμένο αυτό που θέτεις ψηλέ.
Όλες οι υπηρεσίες και παροχές δεν είναι αυτοκίνητο. :th_Laie_67-1:
Απλο το ερωτημα κυριε γιωργο. Εγινε η ζωη μας πιο ευκολη και καλη με αυτη την αλλαγη? Θελετε να δουμε το ιδιο και σε αλλες περιπτωσεις?
οχι ας δοκιμαζαμε να γεινει το αντιστροφο ας πουμε τα σιτιτουρια να ανηκαν στο δημοσιο θα περνες να κλεισεις ραντεβου για το μπατσελορ και θα σου τις στελνανε στην βαφτιση του παιδιου σου μετα απο κανα δυο χρονια εοπυυ φαση και ετσι
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=20161 :hystericalbs1:
Το ιδιωτικο κτεο στο χαιδαρι εκλεινε στις 7.00 ,εγω επειδη σχολαγα περιπου την ιδια ωρα εκλεισα ραντεβου για τις 6.45 στο οποιο δεν μπορεσα να ειμαι συνεπης, τους τηλεφωνησα περιπου στις 7.00 για να ζητησω συγνωμη και μου απαντησαν οτι θα με περιμενουν....το αυτοκινητο μπηκε στις 7.15 και βγηκε 7.40
Τομ απαντησα;;
Περιεργο πραμα ρε παιδι μου παντως...ολοκληρη μερα, εκατονταδες views, και μονο δυο απαντησεις.
Περιμενουμε κανα τρολοποστ με καποιο αλλο θεμα που εχει σκασει τις τελευταιες ωρες απο τα μιντια για να ξαναπαρει μπρος το θρεντ...
Και ξαναρωταω λοιπον.
Ειναι καλυτερα με ιδιωτικα κτεο?
Ηταν καλυτερα με τα δημοσια κτεο?
Καμμια διαφορα ειτε με το ενα ειτε με το αλλο.
Ερωτηση δυο.
Ανοιγετε ενα καινουριο μαγαζι και αναζητατε υπαλληλο. Τον υπαλληλο που θα παρετε:
Τον πληρωνετε με οτι προβλεπει ο νομος.
Τον πληρωνετε παραπανω απο οτι λεει ο νομος
Τον πληρωνετε λιγοτερο απο οτι λεει ο νομος.
Ερωτηση τρια.
Αναφεραμε το παραδειγμα ιδιωτικοποιησης των κτεο. Η ερωτηση ειναι:
Θα θελατε να δειτε το ιδιο και σε αλλες δημοσιες υπηρεσιες?
Οι απαντησεις στιν τριτη ερωτηση ειναι:
Ναι
Οχι
Δεν με ενδιαφερει.
Πειτε λοιπον οτι γραφετε εξετασεις καπου και στο ερωτηματολογιο υπαρχουν και αυτες οι τρεις, ετσι οπως τις εχω γραμμενες. Τι θα απαντουσατε?
Εμνα οι απαντησεις μου ειναι:
Καλυτερα με ιδιωτικο κτεο.
Προτιμω να ακολουθηθει το ιδιο παραδειγμα και για αλλες υπηρεσιες του δημοσιου.
Θα τον πληρωνα με οτι προβλεπει ο νομος.
Ακουω τις απαντησεις σας. Απο καποιους συμφωνα με τα γραφομενα τους μεχρι τωρα, οι απαντησεις πρεπει να ειναι:
Καλυτερα με δημοσιο κτεο
Οχι δεν θα ηθελα να δω το ιδιο παραδειγμα και με αλλες υπηρεσιες του δημοσιου
Θα τον πληρωνα με παραπανω απο οτι προβλεπει ο νομος.
Για να βλεπω απαντησεις στην ουσια λοιπον...για να αφησουμε λιγο το μπουρου μπουρου του κωλου και να δουμε τι πραγματικα πισταυουμε!
1. Είναι καλύτερα με τα ιδιωτικά κτεο, αλλά ακόμη βρωμάνε πετρέλαιο τα επαγγελματικά.
2. Του δίνω παραπάνω απ' ότι λέει ο νόμος.
3. Θα ήθελα να γίνει το ίδιο και με άλλους τομείς του δημοσίου.
Τομυ ξερεις πόσες φορες ξεκινησα να γραφω και σταματησα ή τα εσβησα?
η απαντηση στο αβαταρ μου ή άλλως:
"Αλλά τι είπω και λαλήσω; Μακάριοι οι λέγοντες εις ώτα ακουόντων. Φοβούμαι μήπως ομιλώ και γράφω εις ώτα εχόντων ώτα αλλά μη ακουόντων, εχόντων οφθαλμούς αλλά μη βλεπόντων."
1. Καλύτερα τα ιδιωτικά.
2. Όσα λέει ο νόμος και αν πήγιανε καλά η επιχείρηση μου και κάτι παραπάνω.
3. Σε μερικές Δ.Υ ναι στην ιδιωτικοποίηση.
1. Eιναι καλυτερα με τα ιδιωτικα ΚΤΕΟ,πιο σωστεςς υπηρεσιες απο τις ανυπαρκτες στα δημοσια,και μακραν πιο ανθρωπινες συνθηκες,απο τοτε που σε αντιμετωπιζαν σαν σκουπιδι και σου καθοριζαν και τη μερα.
2.Εχουμε δυο στην επιχειρηση και ειναι πανω απο αυτα που λεει ο νομος,οχι τρελλα αλλα ειναι.
3.Ναι στο μεγαλυτερο ποσοστο,αν οχι ολο του δημοσιου.
Πολύ θα ήθελα να δώ απαντήσεις και απο άλλους.
Καλύτερα με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ ( θα ήθελα να υπάρχει έλεγχος απο το δημόσιο για τη σωστή τους λειτουργία )
Τα παιδια στο μαγαζί μας έχουν πολύ παραπάνω απο το βασικό, αλλα δεν είμαστε νέο μαγαζί. Μάλλον στο νέο μαγαζί οι μισθοί θα ήταν στο βασικό και λίγο παραπάνω για να είμαστε ειλικρινής .
Ναι θα με ενδιέφερε να δώ και αλλες πολλές ιδιωτικοποιήσεις. Να ηγηθώ εδώ οτι η γνώμη μου ειναι όταν πουλάς μια δημόσια επιχείρηση ( τύπου ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κλπ), θα μπορούσε το κρατος να την σπάει σε 3-4 μέρη και να δίνονται σε ιδωτες ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός και οχι μονοπωλιακές καταστάσεις.
Απλες απαντησεις παιδια...δεν χρειαζονται διευκρινησεις.
1.Ιδιωτικά
2.Οτι λέει ο νομος + κατι παραπανω.
3.Οτι ακριβως ειπε ο Βαγγελης. Ιδιωτικοποιήσεις παντού με προϋποθέσεις.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/...perierga-1.jpg
www.econews.grΠαράθεση:
Σπάνια υβριδική έκλειψη Ηλίου, ορατή και στην Ελλάδα, θα σημειωθεί μετά το μεσημέρι της Κυριακής, 3 Νοεμβρίου...
Η έκλειψη χαρακτηρίζεται σπάνια και υβριδική γιατί θα ξεκινήσει ως «δακτυλίδι φωτιάς» και στη συνέχεια θα μεταμορφωθεί σε ολική, καθώς η σκιά της Σελήνης θα πέσει στη Γη.
Η υβριδική έκλειψη είναι ορατή ως ολική σε κάποιες περιοχές της τροχιάς της και ως δακτυλιοειδείς σε άλλες περιοχές.
Ειδικότερα, η έκλειψη θα είναι ορατή ως μερική στο μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής, τις ανατολικές ΗΠΑ, τη νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη βορειοανατολική Νότιο Αμερική. Στην κεντρική Αφρική η έκλειψη Ηλίου θα είναι ολική και στην Γκαμπόν θα έχει τη μέγιστη διάρκεια, περίπου ένα λεπτό.
Στην Ελλάδα η έκλειψη θα είναι ορατή ως μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη.
Πιο συγκεκριμένα, η κάλυψη του ηλιακού δίσκου θα φτάσει το 10% στη νότια Ελλάδα, όπου το φαινόμενο θα διαρκέσει πάνω από μια ώρα, ωστόσο στη βόρεια Ελλάδα το ποσοστό θα είναι μικρότερο και το φαινόμενο θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα.
Αναλυτικότερα, στην Αθήνα η έκλειψη θα διαρκέσει από 15:08 έως 16:05 και στη Θεσσαλονίκη από 15:16 έως 15:47.
Οι αστρονόμοι προειδοποιούν ότι η παρατήρηση της έκλειψης με γυμνά μάτια, κιάλια ή ερασιτεχνικά τηλεσκόπια χωρίς ειδικά φίλτρα είναι επικίνδυνη.
Συντονιστητε.... :popcorn: :popcorn:
1)Nαι ειναι καλυτερα.
2)Οτι λεει ο νομος
3)Σε καποιες ναι σε αλλες οχι.Προυποθεσεις εννοειται!Γιατι το κρατος δεν ειναι μονο ο εισπρακτορας παρεχει καποια πραγματα-τι γραφω θεε μου-...
πχ ηλεκτρικο ρευμα σε ολα τα σπιτια σε ολη την Ελλαδα κλπ κλπ...
Οχι ολικη ιδιωτικοποιηση,αλλα μερικη γιατι το μονοπωλιο θα δημιουργουσε απιστευτο κερδος.Οτι ειπε ο vagmag +1 απο εμενα..
Να διευκρίνησω οτι και τώρα που η ΔΕΗ ειναι δημόσια βγάζει κέρδος, άρα δεν ειναι κατακριτέο ο ιδιώτης να βγάλει κέρδος, αλλα καλα ειναι να έχει ανταγωνισμό απο άλλους ιδιώτες.
Ρεύμα ακόμα και σήμερα δεν παρέχουμε σε όλους είτε γιατι δεν έχουν να πληρώσουν είτε γιατι ειναι σε νησιά κ απομακρυσμένες περιοχές. Δε νομίζω αυτα να τα αλλάξει ο ιδιώτης .
Που ειναι οι υπόλοιποι να απαντήσουν ;
Δημόσιοι, ιδιωτικοί, συνταξιούχοι ....
Που είναι οι υπόλοιποι ;
Είναι και λίγο πρωί αλλα μπορει να έχουν παει να ψωνίσουν στα ανοικτά μαγαζιά της Κυριακής χαχαχαχα
Σαφώς και είναι καλύτερα με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ
Γιατι όμως;
Γιατι απο δυο που ήταν σε όλη την Αθήνα έγιναν 102
2
Οτι λέει ο νόμος ανάλογα τη θέση (μιλάμε για junior θέσεις εργασίας)
3
Εξαρτάται υπό προϋποθέσεις όχι ξεπούλημα
Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που ρημάζει εγκατελειμενη.
Παγκόσμια ισχύει οτι είναι ζημιογόνο , το αλλάζουμε,το πουλάμε,το κλείνουμε.Οτι όμως είναι κερδοφόρο δεν το πειραζουμε ουτε το πουλάμε!!
Αν και ακόμα και μετα τόσα χρονια που συζητάμε κάποιοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν όταν λέμε δημόσιο ποιο είναι αυτο;
Το να κατέχει ένα ποσοστό το κράτος απο μια εταιρεία αυτο δεν την κανει δημόσια υπηρεσία.
Ξαναλέω, οι ερωτήσεις είναι συγκεκριμενες.
Αν γράφατε διαγώνισμα τύπου multiple choice με ένα απλό χ, θα γράφατε και από κάτω ότι γραφετε?
Το παράδειγμα του τεστ για τις υπηρεσίες είναι τα ΚΤΕΟ. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Θέλετε λοιπόν να γίνει το ίδιο και αλλου? Ούτε για μονοπώλια μιλάμε, ούτε γιατί η ιδιωτικοποιηση των ΚΤΕΟ αποδείχθηκε καλή η οχι.
Σχετικά με το μισθό, επίσης το ίδιο. Το αν θα πήγαινε η δεν θα πήγαινε η δουλειά και το τι θα κάναμε τότε, είναι αλλού παπά ευαγγέλιο, και πιθανότατα, όσες απαντήσεις και να δώσετε εδώ, να μην έχουν καμμια σχέση με το τι θα κάνατε στην πραγματικοτητα. Ανοίγεις μαγαζί από το μηδέν, έχεις δώσει ένα σεβαστό πόσο από το υστέρημά σου, η έχεις χρεωθεί μέχρι τα μπουνιά για να το ανοίξεις. Πόσα λεφτά προσφέρεις για να δουλέψει κάποιος σε σενα...
Απλές απαντήσεις, όπως του ντοκ και του νικου.
Παντω στην περιοχη μου στα ιδιοτικα κτεο το προσωπικο ειναι και ευγενεστατο και πολυ εξυπηρετικο.
Sent from my iPad mini using Tapatalk