....αλλος ενας κυκλος μολις ανοιξε
Ποιος φταίει γι αυτό φίλε μου; Ο οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος που εύκολα στοχοποιείς ή αυτοί που τα κάνουν αυτά ή αυτοί που επιτρέπουν να γίνονται αυτά για να τα κατακρίνεις εσύ και οποιοδήποτε άλλος.
Όσο υπάρχουν προϊστάμενοι και διευθυντές που δεν αξιολογούνται αντικειμενικά, αλλά εξαρτώνται από κομματικούς συνδικαλιστές αυτά θα γίνονται διαρκώς.
Όσο για τα λεφτά σου, όσοι δουλεύουν πραγματικά πρέπει και να αμοίβονται, τι να κάνουμε; Εξάλλου το χρήμα γυρίζει και κάποιος από αυτούς θα έρθει σε εσένα να τα ακουμπήσει για να αμοιφθείς και εσύ.
george.kraloglou@capital.grΤο «μεγάλο κόλπο» συντήρησης ενός αποτυχημένου και αχρήστου κράτους που παριστάνει και τον «στρατηγικό επιχειρηματία» με τα λεφτά των πολιτών έπιασε μέχρις εδώ. Ο φόρος ακινήτων θα τινάξει στον αέρα περιουσίες, καταθέσεις και πελατειακές σχέσεις. Εκλογές με σημαία ένα πλεόνασμα στηριγμένο σε φόρους δεν περπατάνε... Αν θέλουν να περισσέψουν λεφτά στην οικονομία θα ξηλώσουν αναγκαστικά το κράτος.
Οι δανειστές μας το είχαν πει από την πρώτη σύμβαση και το πρώτο μνημόνιο το 2010. Ξεκινήστε από μεταρρυθμίσεις.
Εμείς όμως τον χαβά μας...
Η κυβέρνηση
του κ. Γ. Παπανδρέου έλεγε λεφτά υπάρχουν, υπολογίζοντας στα χαράτσια που θα έβαζε. Έκοψε μέχρι και τα κεφάλια των συνταξιούχων αλλά τίποτε από το κράτος. Ούτε μια αλλαγή. Ούτε μια πώληση. Ούτε μια απόλυση. Δύο χρόνια χαράτσια, φόρους και περικοπές.
Οι Τροϊκανοί επανέλαβαν την συνταγή των δανειστών για αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις αλλά τους έπεισαν με την εναλλακτική λύση των περικοπών και της γενίκευσης και μονιμοποίησης των χαρατσιών ως φόρο αλληλεγγύης.
Φόρους δηλαδή ακόμη και από τους 1.500.000 άνεργους για αλληλεγγύη(!!) προς τους εργαζόμενους αλλά και τους κοπανατζήδες και κλέφτες κρατικούς υπαλλήλους... Γνωστούς και ως επίορκους...
Οι δανειστές στέλνουν τον κ. Ράιχενμπαχ να βάλει σε τάξη τα λεφτά που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ και ΠΕΠ) και την αναθέρμανση της οικονομίας υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα νοικοκυρευτεί και θα συμμαζευτεί και το κράτος.
Αλλά η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τους γράφει... και ξεκινάει φορολογικό κυνήγι των επιχειρήσεων και με φορολόγηση των τιμών των καυσίμων που χρησιμοποιούν στην παραγωγή κάθε κλάδου.
Η οικονομία αντί να αναθερμανθεί καταρρέει τελείως και η μετανάστευση των επιχειρήσεων μετατρέπεται σε καθημερινό φαινόμενο.
Η απάντηση της τρικομματικής αλλά και της δικομματικής κυβέρνησης είναι το κυνήγι των ακινήτων και της αγοράς ακινήτων που βρίσκεται ήδη στην εντατική...
Η αδιαφορία ακόμη και για την διάλυση της ατομικής ή της κληρονομικής περιουσίας χωραφιών, οικοπέδων και ασήμαντων διαμερισμάτων οδηγεί στο αίσχος του ενιαίου φόρου ακινήτων.
Επιχείρημα... ότι υπάρχει πολύ ψαχνό στις μεγάλες περιουσίες των Βορείων και Νοτίων προαστίων.
Αν είναι τόσες πολλές γιατί δεν τα μαζεύετε τα 3,5 δισ. ευρώ μόνο από αυτούς να τελειώνουμε; Τι ανακατεύετε τις στάνες και τα αγροτεμάχια;
Αλλά ο υπολογισμός δεν γίνεται έτσι;
Εγινε με βασικό ζητούμενο να βρουν κονδύλι 3,5 δισ. ευρώ για να μην αναγκαστούν να μειώσουν το κράτος ή να πουλήσουν κρατική επιχείρηση. Τέρμα όμως αυτά τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Τέρμα και οι παληκαρισμοί προς τους δανειστές και οι ηρωισμοί προς τους ιθαγενείς της χώρας.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν και στον κ. Σαμαρά και στον κ. Στουρνάρα ότι η χώρα θα είναι υπό μόνιμη επιτήρηση μέχρι να εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της. Τα τρία τέταρτα.
Και αυτό σημαίνει ότι η οικονομία με πλεόνασμα ή χωρίς θα είναι σε επιτήρηση και σε θεραπεία με συνταγές από τους δανειστές για δεκαετίες.
Αλλά και οι ιθαγενείς δεν αντέχουν άλλο κουτόχορτο. Δεν τρώνε άλλους ηρωισμούς για δήθεν προστασία τους από τα οριζόντια μέτρα.
Όταν οι ιθαγενείς αναγκάζουν τους βουλευτές τους να δουλέψουν, έστω και για να δικαιολογήσουν τον μισθό τους και τα προνόμιά τους, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι στις εκλογές θα «πέσει πολύ ξύλο» αν η κυβέρνηση επιμείνει σε άδικα φορολογικά μέτρα.
Γιατί μετά την διάλυση της ακίνητης περιουσίας (που είναι ορατή αφού ήδη προσφέρονται πάνω από 600.000 πάσης φύσεως ακίνητα χωρίς καμία ανταπόκριση από αγοραστές) και ένας εντελώς ηλίθιος αντιλαμβάνεται ότι σειρά έχουν οι καταθέσεις.
Συνεπώς το ξήλωμα του κράτους είναι μονόδρομος.
Και για τους δανειστές αλλά και για τους ιθαγενείς που το πληρώνουν αναγκαστικά απειλούμενοι με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και φυλακές.
Ας το καταλάβουν λοιπόν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Ο φόρος ακινήτων θα τους γυρίσει «μπούμερανγκ» όχι μόνο στην πολιτική τους αλλά και στις εκλογικές τους αναμετρήσεις.
Η προεκλογική σημαία της αποφυγής των οριζόντιων μέτρων δεν φτάνει γιατί δεν πείθει.
Το πρόβλημα του πολίτη δεν είναι ο λόγος που του χώνεις το χέρι στην τσέπη αλλά ότι του χώνεις συνεχώς το χέρι στην τσέπη...
Αυτό σημαίνει ότι μόνιμα χαράτσια, όπως ο φόρος ακινήτων, που από χρόνο σε χρόνο και από κυβέρνηση σε κυβέρνηση θα αυξάνουν, είναι θήλεια στον λαιμό του καθενός μας και ας μην λέγεται οριζόντιο μέτρο ή περικοπή μισθού. ΓιΆ αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξουν τσέπη. Και η μόνη τσέπη με λεφτά είναι αυτή του κράτους που χρόνια τώρα την γεμίζουν κυρίως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Θα την μικρύνουν θέλουν δεν θέλουν.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
Το οτι ενα μερος των δημοσιων υπαλληλων κανει σωστα την δουλεια του
(δηλαδη κανει το αυτονοητο, να δουλευει, εκτος αν θεωρεις οτι το αυτονοητο ειναι να μην δουλευει οποτε και πρεπει να συγχαρουμε τους ΔΥ που κανουν το αυτονοητο) ειναι γεγονος, αυτο ομως δεν δικαιολογει το αλλο γεγονος οτι μερος των ΔΥ που δεν προσφερει τιποτα, πληρωνεται κανονικα.
Η βασικη διαφορα με τον Ιδιωτικο Τομεα ειναι οτι αν δεν μεινεις ικανοποιημενος απο τις υπηρεσιες/προιοντα που προσφερει εχεις το δικαιωμα της επιλογης σε κατι αλλο. Χωρις να προσφερεις τιποτα στον ΙΤ ΔΕΝ αμοιβεσαι
Εγω ομως γιατι να πληρωνω ενα κοπροσκυλο (και μαζι και καποια αλλα φιλαρακια του, μελη της ιδιας αγελης) για 5 χρονια, και που πιθανοτατα θα συνεχισω να το πληρωνω για πολλα χρονια ακομη, χωρις να μου προσφερει τιποτα?
Bitz (02-11-13), fast-enough (01-11-13), Thomelef (01-11-13)
Τα δύο θύματα, ο Γιώργος Φουντούλης & Μανώλης Καπελώνης
https://www.facebook.com/georgefountoulis
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
Moufas E46 (02-11-13), saulm3 (02-11-13), Vassilis ///M (03-11-13)
Πάλι δεν κατάλαβες τι γράφω. Δεν είπα γι αυτούς που είναι κοπρόσκυλα, αλλά γι αυτούς που δουλεύουν. Ούτε είπα να εξυμνήσεις όσους κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στα προηγούμενα που έγραψες μίλησες γενικά για τους δ.υ. Και δεν είδα πουθενά να βάζεις το επίθετο κακός ή κακοί δ.υ. Γενικεύεις, βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι και αυτό δεν είναι ούτε σωστό, ούτε έντιμο.
Και επίσης χάνεις και εσύ το δάσος, ποιος φταίει; Αυτός που το κάνει ή αυτός που τον ελέγχει; Και σε τι ποσοστό;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη micz : 01-11-13 στις 21:41
Μια χαρα εχω καταλαβει. Αλλωστε την συζητηση την ξεκινησα με το παραδειγμα του υπαλληλου του ΕΚΑΒ.
Ποιος φταιει? Ο θεσμος των ΔΥ και το ολο πλαισιο κατω απο το οποιο λειτουργει.
Η λυση? Απλη. Αν οι υπηρεσιες του ΕΚΑΒ ειχαν ανατεθει σε ιδιωτη με συμβαση απο το κρατος τοτε και οι προσφερομενες υπηρεσιες θα ηταν ελεγχομενες απο ιδιωτη και το προαναφερθεν κοπροσκυλο θα ειχε παρει ποδι προ πολλου.
Αποκρατικοποιηση ειναι μια κινηση προς την σωστη κατευθυνση. Αυτος που δεν φοβαται να δουλεψει, θα βρει τον δρομο του και οταν παψει να ειναι ΔΥ.
Δυστυχως ομως με παραδειγματα ΔΥ που τιμωρουνται ελαχιστα και ως καθολου, ακομη και για σοβαρα παραπτωματα, ο ΔΤ δεν θα αλλαξει ποτε.
Bitz (02-11-13), chrisgiapz3 (03-11-13), hades7 (01-11-13), Thomelef (02-11-13)
Aυτός που φταίει είναι εσύ και γενικά όσοι λένε αυτονόητα πράγματα σε άτομα που το σκαι, το mega, οι capital, οι Πορτοσάλτε, οι Πρετεντέρηδες, οι Καισάριοι, οι Παπαδημητρίου και ο υπόλοιπος συρφετός παρανοϊκών τους έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου που νομίζουν ότι για όλα φταίνει οι δ.υ. (παρά τα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων, τα καρτέλ, τη φοροδιαφυγή κλπ απ'τα αφεντικά των παραπάνω λακέδων και τις πλειοψηφίας των προνομιούχων της χώρας που ούτε δ.υ. είναι ούτε γενικά μισθωτοί υπάλληλοι), ότι η αριστερά θα τους πάρει τα σπίτια (τα οποια τους τα έχουν πάρει ήδη οι τράπεζες), ότι αν πάμε κόντρα στην τρόικα θα έρθουν οι πληγές του Φαραώ και άλλα τέτοια γελοία, τα οποια πάνε τόσο κόντρα στην κοινή λογική που κι ένα παιδί δημοτικού θα γέλαγε μαζί τους.
Ο μέσος Έλληνας όμως δεν το κάνει.
Αντίθετα, θεωρεί ηλίθιο οποιον του λέει ότι δεν αξίζει τέτοια τύχη και συνεχίζει να προσκυνά τα λαμόγια που τον κυβερνούν εδώ και 40 χρόνια και που τον εξαθλιώνουν κάθε μέρα και περισσότερο, πιστεύοντας με πάθος ότι δεν γίνεται αλλιώς.
ΥΓ Το παρόν ποστ θα είναι και το τελευταίο μου εδώ, κάτι που έχω πει πολλές φορές ότι θα κάνω αλλά αυτή τη φορά το εννοώ απόλυτα, γιατί πραγματικά θλίβομαι όταν τόσο πολλοί συμπολίτες μου δεν μπορούν να δουν περα από το δάχτυλό τους και τα βάζουν με όλους και με όλα εκτός από αυτά που πραγματικά φταίνε.
Τόση αποχαύνωση δεν την αντέχω.
Καληνύχτα και καλή τύχη
the more people agree with me
the more I think I'm wrong
Άκου λοιπόν και αυτό. Στην περιοχή μου έκλεισε το δημόσιο ΚΤΕΟ και όλη η δουλειά πήγε στο ιδιωτικό. Όταν έπαιρνες τηλέφωνο στις αρχές στο ιδιωτικό για να κλείσεις κάποιο ραντεβού έβγαινε μια γλυκειά γυναικεία φωνή που σου μίλαγε ευγενικότατα και έσταζε μέλι. Έκανες μια χαρά τη δουλειά σου και έφευγες σαν κύριος. Έλεγες μετά τι λαμόγια υπάρχουν στο Δημόσιο, τι αγενής και τεμπέληδες που είναι και όλα τα γνωστά. Όταν έκλεισε όμως το Δημόσιο και έπρεπε να περάσω ΚΤΕΟ το μηχανάκι έπαιρνα τηλέφωνο το ιδιωτικό αλλά μάταια. Τελικά αφού κάποτε απάντησε ( στη δέκατη φορά) η ίδια φωνή μου απαντά και γίνεται ο εξής διάλογος..
Αυτή: Ναι;
Εγώ: Παρακαλώ θέλω να μάθω πότε θα περάσω ΚΤΕΟ το μηχανάκι μου με αρ. Κυκλοφορίας τάδε
Αυτή: Τώρα έχουμε πολύ δουλειά μη με βάζετε και ψάχνω... Πάρτε αργότερα.
Μπαμ και μου το κλείνει.
Παίρνω αργότερα και αφού μου απαντάει μετά από άλλα τρία καλέσματα μου δίνει την απάντηση βαριεστημένα.
Όταν πήγα τελικά η αναμονή ήταν απίστευτη και το γρηγορόσημο πήγαινε σύννεφο.
Λέω από μέσα μου και εδώ βρε π@@@τη μου τα ίδια και χειρότερα; Αλλά μετά σκέφτηκα τη μαγική λέξη, μονοπώλιο.
Μετά σκέφτηκα τις χρεώσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όταν κάνεις καινούργιο συμβόλαιο που προπληρώνεις ενώ όταν αλλάζεις ξαναπροπληρώνεις χωρίς να συμψηφίζονται τα προηγούμενα, τις εναρμονισμένες πρακτικές, τις συμφωνίες μεταξύ τους για την διαμόρφωση τιμών στην αγορά και και και τελικά βλέπω πως η κρίση που βιώνει ο κόςμος είναι κρίση κεφαλαίου (μακριά από μένα κουμουνιστικοί χαρακτηρισμοί, καμμία σχέση), που όλο ζητάει, όλο θέλει και λέω δεν μα@ιέται, ας κάνουν ότι θέλουν εγώ να έχω μόνο την υγειά μου...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη micz : 01-11-13 στις 22:49
Επειδη ιδιωτικα κτεο φιλε μου υπαρχουνε πολλα πλεον, φταις που δεν εκανες αναφορα στον ιδιοκτητη για την κυρια. 99,9% θα επαιρνε ποδι, γιατι κανενας ιδιωτης δεν δεχεται να πληρωνει υπαλληλο που του διωχνει τους πελατες με την συμπεριφορα του.
Γρηγοροσημο σε ιδιωτικο κτεο???για ποιον λογο???γιατι να πληρωσεις γρηγοροσημο σε καταστημα ρουχων για να παρεις μια μπλουζα???
sympether with chiefτης