PDA

Επιστροφή στο Forum : [E46] Γενικά προβλήματα

Σελίδες : 1 2 [3] 4

billakos
29-10-14, 21:03
Δες μήπως μπήκε στραβά και βρίσκει το φλοτερ σε τοίχωμα του ρεζερβουάρ.

leo.... το δοκιμασα και με το χερι φιλε μου οταν την εβγαλα παλι..
και στραβα πως ρε συ?
αφου μια θεση εχει δεν γινεται να μπει αλλιως για να σκαλωσει καπου..

Bazil Van Sinner
29-10-14, 21:45
το πηγα σε ταπετσερη Μπιλ...αλλα μου ειπε ισως ξερασει η κολλα επειδη ειναι λεπτο και ανοιχτοχρωμο

Πηγαινέ τα αλλού αμα δεν είναι σίγουρος.

Bitz
30-10-14, 07:40
παιδες ερωτηση..οταν αλλαζεις αντλια βενζινης χρειαζεται να το μπριζωσεις κιολας στον εγκεφαλο??? αν ναι γιατι??
την αλλαξα πριν κανα δυο μηνες απο λαθος εκτιμηση του μηχανικου..το ειχα αναφερει και σε παλαιοτερο ποστ μου τη θεμα ειχα με το αμαξι,τελικα ηταν αισθητηρας στροφαλου....
τσαμπα δλδ αλλαξα την αντλια βενζινης αλλα δεν πειραζει τωρα εγινε...
το τωρινο θεματακι που εχω ειναι οτι ενω το γεμιζω ο δεικτης φτανει μονο μεχρι τη μεση!!! σμρ εβγαλα την αντλια γτ νομιζα οτι δεν δουλευε το φλοτερ της ή οτι κολλουσε.οταν ομως τ κρατουσα στο χερι και κονουα το φλοτερ παλι ο δεικτης στο καντραν δεν ανεβαινε ποιο πανω απο τη μεση.....αααα εβαλα και την παλια επανω για τη δοκιμασω και κεινη κ μου εδειχνε παλι το ιδιο...
για πειτεεε.....

Ποια καροτσα;;

billakos
30-10-14, 18:40
318 ci coupe... τελη του 02'

nikos valvetronic
30-10-14, 20:47
Φίλε μου (Βασίλης υποθέτω?) το ρεζερβουάρ έχει δυο φλοτέρ.Αυτό που είναι με την βενζιναντλία δείχνει από την μέση και κάτω.Το άλλο από την άλλη μεριά του τεπόζιτου είναι παρόμοια κατασκευή αλλά σκέτο φλοτέρ και δείχνει από την μέση και πάνω.Αυτό πάσχει σε σένα.Στοιχίζει κανα 70άρι.Η βελόνα για να κουνηθεί πρέπει να έχεις κουμπωμένο το φλοτέρ και μετά να γυρίσεις κλειδί.Εννοώ ότι αν το κουμπώσεις με ρεύμα ON δεν θα δείξει! Επίσης αν το ξεκουμπώσεις μετά πρέπει να βγάλεις πόλο μπαταρίας να μηδενίσει αλλιώς κρατάει τελευταία ένδειξη ο δείκτης.Δεν θέλει διαγνωστικό για τις αλλαγές φλοτέρ-αντλίας.Αυτά στα λέω γιατί έμεινα δυο φορές από βενζίνη λόγω χαλασμένου φλοτέρ και τράβηξα πολύ μαστούρα μέχρι να καταλάβω τι παίζει στα φλοτέρ!

billakos
02-11-14, 23:04
Νίκο πρώτα απ.όλα...σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.λοιπόν αυτό μ παρουσιάστηκε μετά απ τ αλλαγή της αντλίας.έβγαλα κ κείνο τ φλοτερ Γ ν τ δοκιμάσω,Συνδεμένο φυσικά στ φισα έτσι τ κρατούσα τέρμα πάνω με το χερι μου.κ πάλι τπτ...ο.δείκτης μέχρι τ μέση πάλι.τωρα αυτό μ τ πόλο π ανέφερες Δ το ήξερα....θα το δοκιμάσω....το περίεργο στ ολη φαση ειναΙ μια με ανάβει τ λαμπακι και μΕΤΑ απ καποιες ώρες όταν ανοίγω ξανά τ διακόπτη ο δείκτης πάει στ μεση παλιιιι......ότι να ναι...

θανασης Φιλιππου
03-11-14, 08:58
Νίκο πρώτα απ.όλα...σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.λοιπόν αυτό μ παρουσιάστηκε μετά απ τ αλλαγή της αντλίας.έβγαλα κ κείνο τ φλοτερ Γ ν τ δοκιμάσω,Συνδεμένο φυσικά στ φισα έτσι τ κρατούσα τέρμα πάνω με το χερι μου.κ πάλι τπτ...ο.δείκτης μέχρι τ μέση πάλι.τωρα αυτό μ τ πόλο π ανέφερες Δ το ήξερα....θα το δοκιμάσω....το περίεργο στ ολη φαση ειναΙ μια με ανάβει τ λαμπακι και μΕΤΑ απ καποιες ώρες όταν ανοίγω ξανά τ διακόπτη ο δείκτης πάει στ μεση παλιιιι......ότι να ναι...Το οργανο φταιει.

nikos valvetronic
09-11-14, 21:11
Παρασκευή βράδυ ξεκίνησε δυνατή βροχή (Βέροια) και το Σάββατο πρωί μπαίνω στο αμάξι και το πατάκι του οδηγού έχει μισό λίτρο νερό...δεν μπάζει από την πόρτα γιατί είδα τις σταγόνες -μετά από ώρα που κάθησα να το παρακολουθήσω-να πέφτουν πάνω από το πεντάλ του συμπλέκτη! Τρελάθηκα γιατί φανταζόμουν από που θα ξεκινούσε να γλύφει η σταγόνα για να φτάσει μέχρι εκεί και τρόμαξα για τα ηλεκτρικά μην πάθω καμιά ζημιά.Έβρεχε όλο το Σάββατο και το είχα σκεπασμένο.Την Κυριακή έλυσα το κάλλυμα που έχει κάτω από το ταμπλό και χώθηκα ολόκληρος με φακό για να εντοπίσω από που μπάζει.Δεν βρήκα τίποτα ύποπτο πουθενά υγρασία ή υπολείματα σταγόνας ή τον δρόμο που χάραξε το νερό πάνω στις σκόνες για να φτάσει κάτω.Τι να κοιτάξω ρε παιδιά?? Το έπαθε κανείς άλλος?? Κοίταξα και στον χώρο της μηχανής στο διαμέρισμα του εγκέφαλου και στην σκάφη του φίλτρου καμπίνας αλλά τίποτα όλα στεγνά.:sm-scared5:

zaharias
09-11-14, 22:06
Παρασκευή βράδυ ξεκίνησε δυνατή βροχή (Βέροια) και το Σάββατο πρωί μπαίνω στο αμάξι και το πατάκι του οδηγού έχει μισό λίτρο νερό...δεν μπάζει από την πόρτα γιατί είδα τις σταγόνες -μετά από ώρα που κάθησα να το παρακολουθήσω-να πέφτουν πάνω από το πεντάλ του συμπλέκτη! Τρελάθηκα γιατί φανταζόμουν από που θα ξεκινούσε να γλύφει η σταγόνα για να φτάσει μέχρι εκεί και τρόμαξα για τα ηλεκτρικά μην πάθω καμιά ζημιά.Έβρεχε όλο το Σάββατο και το είχα σκεπασμένο.Την Κυριακή έλυσα το κάλλυμα που έχει κάτω από το ταμπλό και χώθηκα ολόκληρος με φακό για να εντοπίσω από που μπάζει.Δεν βρήκα τίποτα ύποπτο πουθενά υγρασία ή υπολείματα σταγόνας ή τον δρόμο που χάραξε το νερό πάνω στις σκόνες για να φτάσει κάτω.Τι να κοιτάξω ρε παιδιά?? Το έπαθε κανείς άλλος?? Κοίταξα και στον χώρο της μηχανής στο διαμέρισμα του εγκέφαλου και στην σκάφη του φίλτρου καμπίνας αλλά τίποτα όλα στεγνά.:sm-scared5:

Μηπως πρεπει να βγαλεις τους υαλοκαθαριστηρες και το πλαστικο καπακι απο κατω να ριξεις μια ματια?

nikos valvetronic
09-11-14, 22:55
Ζάχο δεν είχα χρόνο να το κάνω αυτό άσε που θέλει εξολκέα αν δεν βγαίνει εύκολα! Πέρυσι είχα αλλάξει παρμπριζ και πάει εκεί το μυαλό μου αλλά ρωτάω μήπως κάποιος είχε παρόμοιο θέμα να πάρω ιδέες.Θα το βγάλω με την πρώτη ευκαιρία.

ghost-rider
10-11-14, 09:47
Μερικα πιθανα σεναρια.

1.Το πλαστικο σκαφακι που πανω του καθεται το φιλτρο του κλιματισμου, εχει δυο λαστιχενιες γωνιες απο κατω.
Οι οποιες εχουν και λαστιχενια κλαπετακια.
Αν βουλωσουν τα νερα που χωνονται εκει δεν εχουν τροπο διαφυγης και μπουκαρουν μεσα μεσω των διαδρομων του κλιματισμου.

2.Αλλο ενα ειναι το καπακι του χωρου που ειναι ο εγκεφαλος.
Αν δεν πατησει προσεκτικα στο κλεισιμο θα μπορουσε να βαλει νερα, τα οποια θα ξεφορτωνε ακριβως εκει που περιγραφεις.

3.Ισως παλι να ειναι βουλωμενη η αποχετευση ολου του χωρου του εγκεφαλου-σεβρο φρενων κλπ (αποχετευει πισω απο τον ψευτοθολο αν θυμαμαι καλα. Ξεκουμπωνοντας τα πισω και κατω κλιπσακια-τα προς το μαρσπιε- βλεπεις τι γινεται. Αν το παρκαρεις κατω απο δεντρα κλπ που ριχνουν φυλλα δεν ειναι δυσκολο να βουλωσει) και με τις βροχες να σου ανεβασε σταθμη γενικα μεσα στο χωρο αυτο. Οποτε καπου βρηκε διοδο και τα περασε στην καμπινα.

4.Το παρμπριζ μια και αλλαχτηκε ειναι παντα υποπτο.

Απο κει και περα δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...

Lefterisk
10-11-14, 12:53
νερα στο εσωτερικο μπαινουν κ απο βουλωμενες υδροροες της ηλιοροφης (εαν τυχον εχεις) , κατεβαινουν απο την κολωνα Α κ μπαινουν μεσα στην καμπινα απο τα πλαινα καλυμματα εκει που ειναι κ τα footwell modules (ενω εσυ λες τα νερα εμπαιναν λιγο πιο διπλα, απο πενταλ)

fanisk
10-11-14, 13:07
To compact εχει τρελο τζογο στο λεβιε του πλεον, σε βαθμο αηδιας. Τι πρεπει να αλλαξω?

tasos.kamv
10-11-14, 13:21
To compact εχει τρελο τζογο στο λεβιε του πλεον, σε βαθμο αηδιας. Τι πρεπει να αλλαξω?

Συνήθως σπάει το πλαστικό δαχτυλίδι #7 (https://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Coupe/Europe/318Ci-N42/L-N/jan2002/browse/gearshift/gearbox_shifting_part/)
Αλλάζει μέσα από την καμπίνα, βγάζοντας το λεβιέ..
και το δικό μου έχει... ένα "πουλάκι", εν ονόματι LefterisK το παρατήρησε... :whistle:

fanisk
10-11-14, 13:31
Ωραια επειδη το εχω λυσει για να ψαξω κατι αλλο, θα το τσεκαρω. Αν δεν ειναι το #7, τι ειναι ?

tasos.kamv
10-11-14, 13:45
Μέσα από το σασμάν 99.9% δεν είναι. Αντέχουν τα getrag!
Αν δεις από το link, υπάρχουν αρκετά πλαστικά εξαρτήματα, όπως το #10, #14 κτλ που μπορεί να προκαλούν τζόγους... Κάτι απ' όλα αυτά θα είναι, όχι από το ίδιο το σασμάν!

fanisk
10-11-14, 13:54
Για να αλλαξουν ΟΛΑ αυτα τα ψιλοεξαρτηματα θελει κατεβασμα το σασμαν?

wheelman
10-11-14, 18:55
Μέσα από το σασμάν 99.9% δεν είναι. Αντέχουν τα getrag!
Αν δεις από το link, υπάρχουν αρκετά πλαστικά εξαρτήματα, όπως το #10, #14 κτλ που μπορεί να προκαλούν τζόγους... Κάτι απ' όλα αυτά θα είναι, όχι από το ίδιο το σασμάν!
Μην είσαι τόσο απόλυτος,
ξεχνάς αυτό (https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=11396)

Για να αλλαξουν ΟΛΑ αυτα τα ψιλοεξαρτηματα θελει κατεβασμα το σασμαν?

Αν όχι για όλα,δεν θυμάμαι καλά
τότε για τα περισσότερα Δεν χρειάζεται, αλλά θέλει σήκωμα...

nikos bob
10-11-14, 19:21
Ζάχο δεν είχα χρόνο να το κάνω αυτό άσε που θέλει εξολκέα αν δεν βγαίνει εύκολα! Πέρυσι είχα αλλάξει παρμπριζ και πάει εκεί το μυαλό μου αλλά ρωτάω μήπως κάποιος είχε παρόμοιο θέμα να πάρω ιδέες.Θα το βγάλω με την πρώτη ευκαιρία.

Παρμπρίζ είναι σιγουρα και μην παιδεύεσαι με κατι άλλο, βγαλε την επενδυση εξω και ριξε με δυναμη νερο με λαστιχο από την μερια του ουρανου και θα το δεις να γλυφει μεσα.

Αν το αλλαξες και καπου αλλου στα παρμπριζαδικα πχ τοτε η κολα τους εχει ξεραθει και εχει κανει κενο !

fanisk
11-11-14, 14:09
Ψαχνω τα μαρκουτσια υδραυλικου 32416774212. Ο Σπανος ειπε 320¤ :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: Απο εξω τα βλεπω καπου 280. Τι σκατα απο χρυσαφι ειναι φτιαγμενα 2 σωληνακια?

Καπου διαβασα πως με τα "φτιαχτα" λειπουν κατι βαλβιδες και σφυριζουν. Εχει κανει κανεις φτιαχτα με 0 σφυριγμα? Που?

wheelman
11-11-14, 14:37
Ψαχνω τα μαρκουτσια υδραυλικου 32416774212. Ο Σπανος ειπε 320¤ :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: Απο εξω τα βλεπω καπου 280. Τι σκατα απο χρυσαφι ειναι φτιαγμενα 2 σωληνακια?

Καπου διαβασα πως με τα "φτιαχτα" λειπουν κατι βαλβιδες και σφυριζουν. Εχει κανει κανεις φτιαχτα με 0 σφυριγμα? Που?
Βγάλτο και πήγαινε να στο φτιαξουν ρε,
Άμα τους το πας σαν δείγμα δεν νομίζω να λείπει κάτι...

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk

fanisk
11-11-14, 15:17
Βγάλτο και πήγαινε να στο φτιαξουν ρε,
Άμα τους το πας σαν δείγμα δεν νομίζω να λείπει κάτι...

Το θεμα με τα φτιαχτα ειναι οτι "λειπει κατι απο μεσα" και σφυριζει σε ολους. Ψαχνω αυτον που το εκανε και δεν ακουγεται κιχ!

BILL007
11-11-14, 18:25
Το θεμα με τα φτιαχτα ειναι οτι "λειπει κατι απο μεσα" και σφυριζει σε ολους.

Πρώτη φορά το ακούω αυτό Φάνη! :shok: :shok:

Btw χάνεις κάτω απο το παγούρι του υδραυλικού?

wheelman
11-11-14, 18:47
Το θεμα με τα φτιαχτα ειναι οτι "λειπει κατι απο μεσα" και σφυριζει σε ολους. Ψαχνω αυτον που το εκανε και δεν ακουγεται κιχ!
Φανή δεν ξέρω ποιος σου το είπε και αν ισχύει, ας μας πουν τα παιδιά που μπορεί να έχουν βάλει Φτιαχτα.

Εγώ πάντως θα κράταγα μικρό καλάθι...

gyiama
11-11-14, 19:08

Η αλήθεια ειναι ότι τα γνήσια μέσα έχουν αντεπιστροφες βαλβίδες ανάλογα που στρίβει το τιμόνι! Τα φτιαχτά ναι δεν έχουν αλλά για το αν σφυρίζουν δεν το ξέρω

Bitz
11-11-14, 19:11
Αν η εσωτερική διαμετρος ειναι ίδια ωστε να μην στραγκαλιστει το λαδι δεν νομίζω να εχεις πρόβλημα και θα καθαρίσεις με λίγα χρήματα

Athanasios
11-11-14, 19:14
Ένα καλός ταπετσέρης στα νότια προάστεια; Θέλω να αλλάξω τα πλαϊνά σε Ε-46 Coupe

nikos bob
11-11-14, 19:50
An προσεξετε λιγο τα ''μαμα'' εχουν δυο ''στραγγαλιστες'' πιεσης.

Αυτό τα φτιαχτα μαρκούτσια δεν το εχουν και δεν μπορουν να το εχουν.
Μονη λυση είναι να κοπει ο μαστος από το παλιο και να ξαναμπει στο νέο φτιαχτό με την καταλληλη επεξεργασια.

Ο Γιαννης ο Σαββόπουλος στην Αθηνα στην Σπ.Πατση νομιζω ότι το εχει πετυχει να μην σφυριζουν - μουγκριζουν τα φτιαχτα του.
Μαρκουτσας είναι ...δοκιμαστε τον.

ghost-rider
11-11-14, 20:01
Καποια στιγμη τα ειχε στειλει ο μηχανικος μου για επισκευη τα μαρκουτσια.
Δεν ξερω σε ποιον μαρκουτσα.
Κρατησε τα εργοστασιακα ειδικα τεμαχια.
Μονο τα μαρκουτσια αλλαξε.
Τιποτα δεν ακουγεται.
Απολυτως τιποτα.

fanisk
11-11-14, 20:43
Τον βρηκα Νικο θα τον καλεσω αυριο. ghost τι εννοεις τεμαχια? Τα μεταλλικα σωληνακια μεχρι να αρχισει ο σωληνας υψηλης?

Bill αδιαβαστος? Τι σε στειλαμε στα Λονδινα ρε? :tease:

fanisk
11-11-14, 20:45

Δεν θυμαμαι αν χανει και απο εκει. Σιγουρα χανει η φλατζα του και τα μαρκουτσια. Θα το τσεκαρω αυριο αν βρω χρονο.

nikos valvetronic
11-11-14, 23:11
Μερικα πιθανα σεναρια.

1.Το πλαστικο σκαφακι που πανω του καθεται το φιλτρο του κλιματισμου, εχει δυο λαστιχενιες γωνιες απο κατω.
Οι οποιες εχουν και λαστιχενια κλαπετακια.
Αν βουλωσουν τα νερα που χωνονται εκει δεν εχουν τροπο διαφυγης και μπουκαρουν μεσα μεσω των διαδρομων του κλιματισμου.

2.Αλλο ενα ειναι το καπακι του χωρου που ειναι ο εγκεφαλος.
Αν δεν πατησει προσεκτικα στο κλεισιμο θα μπορουσε να βαλει νερα, τα οποια θα ξεφορτωνε ακριβως εκει που περιγραφεις.

3.Ισως παλι να ειναι βουλωμενη η αποχετευση ολου του χωρου του εγκεφαλου-σεβρο φρενων κλπ (αποχετευει πισω απο τον ψευτοθολο αν θυμαμαι καλα. Ξεκουμπωνοντας τα πισω και κατω κλιπσακια-τα προς το μαρσπιε- βλεπεις τι γινεται. Αν το παρκαρεις κατω απο δεντρα κλπ που ριχνουν φυλλα δεν ειναι δυσκολο να βουλωσει) και με τις βροχες να σου ανεβασε σταθμη γενικα μεσα στο χωρο αυτο. Οποτε καπου βρηκε διοδο και τα περασε στην καμπινα.

4.Το παρμπριζ μια και αλλαχτηκε ειναι παντα υποπτο.

Απο κει και περα δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...

Το 1 δεν ειναι τα τσεκαρα τα κλαπεδακια.Το 2 και το 3 θα τα κοιταξω,τουλαχιστον δεν παρκαρει ποτε κατω απο δεντρα το αμαξι.

nikos valvetronic
11-11-14, 23:14
νερα στο εσωτερικο μπαινουν κ απο βουλωμενες υδροροες της ηλιοροφης (εαν τυχον εχεις) , κατεβαινουν απο την κολωνα Α κ μπαινουν μεσα στην καμπινα απο τα πλαινα καλυμματα εκει που ειναι κ τα footwell modules (ενω εσυ λες τα νερα εμπαιναν λιγο πιο διπλα, απο πενταλ)

Ναι εχω οροφη θα τσεκαρω οτι ειπε ο γκοστ και θα δω και τα λουκια μετα,ευχαριστω!

nikos valvetronic
11-11-14, 23:17

Ο giannis compact το εκανε αυτο αλλα αυτες τις μερες διανυκτερευει στην καμπινα του τζον ντηρ οποτε στειλε του π.μ. καλυτερα Φανη.

fanisk
18-11-14, 19:11
Πηρα τα γνησια απ'εξω τελικα.

BILL007
18-11-14, 19:56
Πηρα τα γνησια απ'εξω τελικα.

Kόστος? Απο ηλεκτρονικό κατάστημα?

fanisk
18-11-14, 21:08
Kόστος? Απο ηλεκτρονικό κατάστημα?

280 Teile. Φερνω κι αλλα μεσα. Ο Σπανος ειπε δεν υπαρχουν καν Ελλαδα, θα περιμενε κι αυτος εισαγωγη για να τα παρω 320 :th_Laie_67-1:

katsaraios
19-11-14, 16:49
Καφεδακι και αλλαγη του λαστιχενιου συνδεσμου MAF -πεταλουδας...thumb

fanisk
19-11-14, 17:59
Για πειτε γνωμες για το 46αρι.

Ο Πλατωνας ειπε για φουλ βιολογικο μεσα 180¤. Ο Ρελλας για φουλ ντυσιμο και επισκευη 250¤ το καθε καθισμα, 20¤ καθε κολωνακι. Ο Τζιμης "γυρω στα 150¤" και τον Βρανακη τον ψαχνω 2 μερες και δεν το βρισκω ποτε στο μαγαζι να το δει απο κοντα για να δωσει τιμη οπως ειπε. Τιμες χωρις φπα.

wheelman
19-11-14, 19:38
Για πειτε γνωμες για το 46αρι.

Ο Πλατωνας ειπε για φουλ βιολογικο μεσα 180¤. Ο Ρελλας για φουλ ντυσιμο και επισκευη 250¤ το καθε καθισμα, 20¤ καθε κολωνακι. Ο Τζιμης "γυρω στα 150¤" και τον Βρανακη τον ψαχνω 2 μερες και δεν το βρισκω ποτε στο μαγαζι να το δει απο κοντα για να δωσει τιμη οπως ειπε. Τιμες χωρις φπα.
Δεν νομίζω έχω καταλάβει τι χρειάζεσαι όμως, έχεις ύφασμα ή δέρμα? Θες επισκευή ή μόνο καθαρισμό

fanisk
19-11-14, 20:32
Δεν νομίζω έχω καταλάβει τι χρειάζεσαι όμως, έχεις ύφασμα ή δέρμα? Θες επισκευή ή μόνο καθαρισμό

Το αμαξι ειναι ολο φουλ γκρι δερμα. Το καθισμα του οδηγου ειναι αθλιο πλεον, και δεν ξερω τι εχει πεσει πανω ειναι λες και το πλυναν με σουαζ. Του συνοδηγου εχει λιγες ζαρες που ισως μετα το βιολογικο να μη φαινονται τοσο, αλλα λεω αν τα ντυσω να τα κανω και τα 2. Οποτε λεω για επισκευη τα 2 μπροστα και καθαρισμο τα πισω που ειναι αθικτα.

wheelman
19-11-14, 21:28
Το αμαξι ειναι ολο φουλ γκρι δερμα.
Το καθισμα του οδηγου ειναι αθλιο πλεον, και δεν ξερω τι εχει πεσει πανω ειναι λες και το πλυναν με σουαζ.
Του συνοδηγου εχει λιγες ζαρες που ισως μετα το βιολογικο να μη φαινονται τοσο,
αλλα λεω αν τα ντυσω να τα κανω και τα 2. Οποτε λεω για επισκευη τα 2 μπροστα και καθαρισμο τα πισω που ειναι αθικτα.
Ίσως να σώζεται μόνο με βάψιμο
Οι ζάρες δεν πρόκειται να φύγουν με τον βιολογικό,
είτε έχει χαλάσει εσωτερικά το αφρολέξ οπότε θέλεις γέμισμα,
είτε έχει "ανοίξει" το δέρμα οπότε χρήζει επισκευής

Θεωρώ πως ή λύση που έχεις επιλέξει θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα,
απλά θα σου στοιχίσει κάτι τις παραπάνω.

fanisk
19-11-14, 22:14
Του οδηγου δεν σωζεται Ηλια. Τι να φτιαχτει? Οι ραφες στα πλαγια που ανοιξαν? Ενα τεραστιο σκισιμο στο κεντρο (τζιν μαλλον)? Οι φουσκαλες λες και επεσε σουαζ? Παει για αλλαγη!
Του συνοδηγου οι ζαρες δεν θα φυγουν με βιολογικο, σκεφτηκα πως αφου θα καθαρισει δεν θα φαινονται. Ειναι μιση δουλεια ομως και δεν μου αρεσουν τα μισα :thumbsup:

Αμα τελειωσω με το σαλονι, μετα μενει ενα ολικο βαψιμο εξω, τα πισω τζαμια που τα τριμς εχουν γινει κομματια και ο τζογος στο λεβιε. Μετα θα κρατησει αλλο τοσο :thumbsup: Δεν εχει βγαλει κανενα μηχανικο προβλημα και σκεφτομαι πως ακομα και με τοσο ακριβο μαζεμα, καλυτερο αμαξι δεν παιρνουμε. Και αν καποια στιγμη παρει αλλο ο μικρος, θα παραδωσω πινακιδες μεχρι να σκεφτω τι να το κανω.

Ρωτησα και τον Power Up για τελικο και ειπε 200¤ τοποθετημενο. Δεν ξερω τι να κανω με τη διπλη ασυμμετρη πισω, θα πρεπει να κοψω λιγο το προφυλακτηρα και δεν ξερω αν θα φαινεται καλο.

katsaraios
19-11-14, 23:25
Ο Τζιμης στην Μακρυγιαννη κανει καλη δουλεια σε λογικες τιμες...
Πες του αν παμε μαζι 2 αμαξια για τα δυο μπροστινα καθισματα ντυσιμο μηπως πετυχουμε καλυτερη τιμη.

Υ.Γ εγω εχω Μ-πακ...

fanisk
19-11-14, 23:31
Ο Τζιμης στην Μακρυγιαννη κανει καλη δουλεια σε λογικες τιμες...
Πες του αν παμε μαζι 2 αμαξια για τα δυο μπροστινα καθισματα ντυσιμο μηπως πετυχουμε καλυτερη τιμη.

Υ.Γ εγω εχω Μ-πακ...

Γιωργο ξαναντυσα το τιμονι εκει υστερα απο 4+ χρονια. Αψογο και παλι. Και εγω M Pack εχω. Για τα καθισματα δεν ξερω πως θα ειναι ομως. Δεν εχω δει δουλεια του. Του Ρελλα και του Βρανακη εχουμε δει αρκετες και εδω μεσα. Σε σχεση με το Ρελλα ειπε 100¤ κατω. Ο Βρανακης ειπε να το δει απο κοντα για να πει τιμη (γιατι? αφου ολα τα bmw ιδια καθισματα εχουν) αλλα 2/2 που ημουν προς τα εκει ελειπε και δεν γινεται να αλλαξω το προγραμμα μου για να τον πετυχω. Στη τελικη 2 καθισματα 316 θελω να ντυσω οχι καμια Lambo.

Bitz
20-11-14, 08:47
Του οδηγου δεν σωζεται Ηλια. Τι να φτιαχτει? Οι ραφες στα πλαγια που ανοιξαν? Ενα τεραστιο σκισιμο στο κεντρο (τζιν μαλλον)? Οι φουσκαλες λες και επεσε σουαζ? Παει για αλλαγη!
Του συνοδηγου οι ζαρες δεν θα φυγουν με βιολογικο, σκεφτηκα πως αφου θα καθαρισει δεν θα φαινονται. Ειναι μιση δουλεια ομως και δεν μου αρεσουν τα μισα :thumbsup:

Αμα τελειωσω με το σαλονι, μετα μενει ενα ολικο βαψιμο εξω, τα πισω τζαμια που τα τριμς εχουν γινει κομματια και ο τζογος στο λεβιε. Μετα θα κρατησει αλλο τοσο :thumbsup: Δεν εχει βγαλει κανενα μηχανικο προβλημα και σκεφτομαι πως ακομα και με τοσο ακριβο μαζεμα, καλυτερο αμαξι δεν παιρνουμε. Και αν καποια στιγμη παρει αλλο ο μικρος, θα παραδωσω πινακιδες μεχρι να σκεφτω τι να το κανω.

Ρωτησα και τον Power Up για τελικο και ειπε 200¤ τοποθετημενο. Δεν ξερω τι να κανω με τη διπλη ασυμμετρη πισω, θα πρεπει να κοψω λιγο το προφυλακτηρα και δεν ξερω αν θα φαινεται καλο.

Κοιτα τον προφυλακτηρα σου.....πρεπει να εχει κομματι που αφαιρειται για να μπει η διπλη μπουκα.

fanisk
03-12-14, 13:12
Νεο χτυπημα της μοιρας :th_Laie_67-1:

Συμπτωματα. Δυσκολια στην εκκινηση, ρεταρισμα ρελαντι, "rough idle" σαν να αρχιζει να τρικυλινδριζει, σταματημενος σε φαναρι καταλαβαινεις τρεμουλο και χθες για λιγο δεν επαιρνε καθολου μπρος, και οταν πηρε εκανε σαν τρακτερ. Επισης νομιζω οτι δεν τραβαει καθολου εκτος αν εχω συνηθισει απο το Z.

Υποψιαζομαι αντλια βενζινης που δεν εχει αλλαχτει ποτε. p/n 16146766942. Ο Σπανος για νεο σετ ειπε 305¤ αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν με φπα :th_Laie_67-1:

Τα συμπτωματα δειχνουν αντλια? Το διαγνωστικο δεν βγαζει τιποτα. Η μαρκα της ειναι VDO. Πρεπει να αλλαξω ολο το σετ ή μονο το μοτερακι? Κανας παθων?

fanisk
03-12-14, 13:23
Επειδη περασε ο χρονος του edit ας το ενωσει καποιος με το παραπανω.

Το DIY φαινεται πανευκολο, να το δοκιμασω μονος ή υπαρχει κατι δυσκολο που δεν φαινεται στο βιντεο?

https://www.youtube.com/watch?v=aqVGpkan0rE#t=121

Μαλλον η αντλια του τυπου ηταν ακομα πιο χαλια απο τη δικη μου γιατι δεν επαιρνε καθολου. Εμενα παιρνει για την ωρα, δυσκολα ομως. Προτιμω να μη με αφησει στο δρομο.

skaros
03-12-14, 13:52

Συμπτωματα. Δυσκολια στην εκκινηση, ρεταρισμα ρελαντι, "rough idle" σαν να αρχιζει να τρικυλινδριζει, σταματημενος σε φαναρι καταλαβαινεις τρεμουλο και χθες για λιγο δεν επαιρνε καθολου μπρος, και οταν πηρε εκανε σαν τρακτερ. Επισης νομιζω οτι δεν τραβαει καθολου εκτος αν εχω συνηθισει απο το Z.

Υποψιαζομαι αντλια βενζινης που δεν εχει αλλαχτει ποτε. p/n 16146766942. Ο Σπανος για νεο σετ ειπε 305¤ αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν με φπα :th_Laie_67-1:

Τα συμπτωματα δειχνουν αντλια? Το διαγνωστικο δεν βγαζει τιποτα. Η μαρκα της ειναι VDO. Πρεπει να αλλαξω ολο το σετ ή μονο το μοτερακι? Κανας παθων?

Δεν το γνωρίζω ακριβώς, αλλά για να το δεις και μόνος σου μπορείς να μετρήσεις με μανόμετρο την πίεση (πριν ή μετά το φίλτρο καυσίμου) και να τσεκάρεις αν είναι στα κανονικά επίπεδα.
Αν είναι σαν τα 36αρια, μπορείς να γλιτώσεις τα κερατιάτικα αλλάζοντας μόνο μοτέρ.

Ps. Γενικά όμως, σαν σύμπτωμα είναι λογικό να μην παίρνει εύκολα μπρος. Γιατί δεν δουλεύει μετά στρωτά? :/

fanisk
03-12-14, 13:56
Σκετα μοτερακια βλεπω στα 100-110 περιπου Ελλαδα. Και ολο το σετ VDO το βρηκα 155¤ στη Μεταμορφωση. Οποτε παω για το σετ.

Θυμηθηκα και κατι σκασιματα που κανει οταν ειναι κρυο, και αυτο συμπτωμα χαμηλης πιεσης νομιζω.

Bazil Van Sinner
03-12-14, 14:12
Φάνη έχω αλλάξει εγώ μόνο το μοτεράκι,αν θυμάμαι καλά 80 ευρώ.

fanisk
03-12-14, 15:13
Ειχες τα συμπτωματα?
Μετα το μοτερακι εκανε κιχ ή δουλεψαν ολα ρολοι? Βρηκες το ιδιο ή ιδιων διαστασεων? Απο που?

Δεν ξερω αν πρεπει να αλλαξω μονο το μοτερακι ή θα επρεπε ολοκληρο λογω του οτι δεν την εχω αλλαξει ποτε, εχει φαει απειρα λαμπακια, και ειναι τοσα χρονια. Το μελετω.

Για μεταχ τρομπα λεω να μη το ρισκαρω καν.

katsaraios
03-12-14, 16:01
Αυτα τα συμπτωματα (τρεμουλο,ψιλοκοψιματα στο γκαζι) ειναι σιγουρα τρομπα βενζινης;
Δουλευοντας το σε βενζινη και οχι σε αεριο παρατηρω οτι το κανει και στο δικο μου.
Εχω αλλαξει τρομπα με γνησια πριν εναμιση χρονο και εχω κανει καμια 30+ χιλιαδες χλμ..
Τοσο ευκολα χαλανε;

ghost-rider
03-12-14, 16:06

Μίλησες με μηχανικό?
Δεν εχω ξανακουσει τέτοια συμπτώματα από αντλία.
Είτε μια κ έξω βγαίνει οφφ είτε σβήνει όταν πέφτει η στάθμη του ρεζερβουάρ.
Αυτα εχω υπόψιν μου.

ghost-rider
03-12-14, 16:09
Αυτα τα συμπτωματα (τρεμουλο,ψιλοκοψιματα στο γκαζι) ειναι σιγουρα τρομπα βενζινης;
Δουλευοντας το σε βενζινη και οχι σε αεριο παρατηρω οτι το κανει και στο δικο μου.
Εχω αλλαξει τρομπα με γνησια πριν εναμιση χρονο και εχω κανει καμια 30+ χιλιαδες χλμ..
Τοσο ευκολα χαλανε;

Όχι δεν χαλάνε καθόλου εύκολα.
Μια 200αρού χιλιάδες θα την γράψει.
Αντε λίγο λιγότερα καμία φορά.
Για κανένα λόγο πριν τα 150.000.

katsaraios
03-12-14, 16:13
Όχι δεν χαλάνε καθόλου εύκολα.
Μια 200αρού χιλιάδες θα την γράψει.
Αντε λίγο λιγότερα καμία φορά.
Για κανένα λόγο πριν τα 150.000.

Μαλιστα...
Τσεκαρισα για μπεκ,κολλαρα για τυχον σκισιματα ...
Αφου δεν το κανει με το αεριο πιστεψα μηπως ηταν η τρομπα...αν και τοτε που την αλλαξα με αφησε μια και εξω .

fanisk
03-12-14, 16:15
Μίλησες με μηχανικό?
Αυτα εχω υπόψιν μου.

Οχι δεν εχω μιλησει ακομη, γιατι δεν εχω τελειωσει με την αντλια του Ζ και δεν μπορω να αφησω και αυτο, θα μεινω χωρις αμαξι. Σε ξενα φορουμς παντως ιδια συμπτωματα εχω. Χλμ 210+.

andreas_R
03-12-14, 17:03
Μίλησες με μηχανικό?
Αυτα εχω υπόψιν μου.

Φανη μπορεις να παρεις και μια walbro η οποία μπαίνει στα πλαστικα της μαμα τρομπας.

Στο 1/3 της τιμής...

nikos bob
03-12-14, 17:13
2104174033

Αρμενακης - Νικολαΐδης
Δηλαβερη & Θηβων (Λευκα Πειραιας)

Παρε τηλεφωνο και ρωτα τιμη VDO(~=150-160)
Προσεχε αν πας αλλου κυκλοφοράνε και κινεζικες.
(maκρυα)

Οσο για το σύμπτωμα...χωρις να εχεις δει το φιλτρο και τις υποπιεσεις, μην αλλαζεις τρομπα γιατι η τρομπα ΔΕΝ κανει σκασιματα !!!
είναι μπαμ και κατω...

andreas_R
03-12-14, 17:24
2104174033

Αρμενακης - Νικολαΐδης

(maκρυα)

Οσο για το σύμπτωμα...χωρις να εχεις δει το φιλτρο και τις υποπιεσεις, μην αλλαζεις τρομπα γιατι η τρομπα ΔΕΝ κανει σκασιματα !!!
είναι μπαμ και κατω...

Δεν ισχυει αυτο.
Μιας και αλλαξα τρομπα προσφατα δεν με αφησε μπαμ και κατω απλα το αμαξι δεν τραβαγε και μου το εβγαζε φτωχο στο τσεκ

fanisk
03-12-14, 17:37
Φανη μπορεις να παρεις και μια walbro η οποία μπαίνει στα πλαστικα της μαμα τρομπας.

Στο 1/3 της τιμής...

Η "κοπωση" των πλαστικων με τοσα χλμ δεν παιζει κανενα ρολο? Ρωτω επειδη θα εχουν μουλιασει τοσα χρονια απο τη βενζινη.
Και απορια, αν μπει walbro με μεγαλυτερη πιεση υπαρχει διαφορα προς το καλυτερο ή καμια? Αυξημενη ζητηση για παροχη δεν υπαρχει.

2104174033

Αρμενακης - Νικολαΐδης

(maκρυα)

είναι μπαμ και κατω...

Το φιλτρο και ενα σωληνακι υποπιεσης εκει κατω ειχε αλλαχτει το καλοκαιρι. Δεν νομιζω να μπουκωσε επειδη βαζουμε σε συγκεκριμενα βενζιναδικα.

Λεω πριν τη τρομπα και πριν το παω να το δουν, να ψεκασω carb cleaner στα σωληνακια του bay. Αν καπου εχει τρυπα, θα αλλαξουν οι στροφες σωστα?

nikos bob
03-12-14, 17:40
παντως η μπεκιερα εχει και βαλβιδα μετρησης πιεσης για να εισαι απολυτος (μοιαζει σαν βαλβιδα αερα λάστιχου)

andreas_R
03-12-14, 17:42
Φάνη η φθορά είναι μηδαμινή δεν επηρρεάζει.
Αντε κανα λαστιχάκι αλλα με επιφυλαξη για τον αν χρειαζεται.

Καλύτερη απόδοση οχι, πιο safe ναι καθώς θα είναι λίγο πιο πλούσιο

fanisk
03-12-14, 17:43
παντως η μπεκιερα εχει και βαλβιδα μετρησης πιεσης για να εισαι απολυτος (μοιαζει σαν βαλβιδα αερα λάστιχου)

Τη βρηκα αυτη Νικο! Τη πατησα με κατσαβιδι και πεταγε κανονικα. Πως θα μετρησω ομως..σπιτι?

ghost-rider
03-12-14, 17:49
Φάνη σκέψου ότι από 316 μέχρι κ 330(για τα Μ δεν ξέρω) οι αντλίες είναι ίδιες.
Έχουν βάλει δυνατό πράμα.
Δε χρειάζεται να βάλεις μεγαλύτερη εκτός αν παίξει δυνατή μοντιφα στη μηχανή.
Αυτό με το carb spray το εχω ακούσει.
Δοκίμασε το δε χάνεις κάτι.
Αλλά καλό είναι να το πας για τσεκ ρε συ.
Πολλά μπορεί να οδηγήσουν στα συμπτώματα που περιγραφείς.
Αν έχεις τρύπα λογικα κάποια στιγμή θα καταγράψει κ βλάβη.
Πιθανότατα λαμδα.
Μπεκακια έχεις καθαρίσει-μετρήσει πότε?

andreas_R
03-12-14, 17:50
Σωστα!

Για τα M είναι αλλη

fanisk
03-12-14, 18:08
Φάνη σκέψου ότι από 316 μέχρι κ 330(για τα Μ δεν ξέρω) οι αντλίες είναι ίδιες.
Έχουν βάλει δυνατό πράμα.
Δε χρειάζεται να βάλεις μεγαλύτερη εκτός αν παίξει δυνατή μοντιφα στη μηχανή.
Αυτό με το carb spray το εχω ακούσει.
Δοκίμασε το δε χάνεις κάτι.
Αλλά καλό είναι να το πας για τσεκ ρε συ.
Πολλά μπορεί να οδηγήσουν στα συμπτώματα που περιγραφείς.
Αν έχεις τρύπα λογικα κάποια στιγμή θα καταγράψει κ βλάβη.
Πιθανότατα λαμδα.
Μπεκακια έχεις καθαρίσει-μετρήσει πότε?

Ωραια αρα μενω στη μαμα παροχη. Ετσι κι αλλιως θα το παω να το δουν, δεν τιθεται θεμα. Πιο πολυ ρωταω για να καλυψω τη περιεργεια μου μεχρι να ειναι ετοιμο το Ζ για να μπορω να αφησω το Ti. Βλαβη δεν εχει καταγραψει, το κοιταξα. Οχι δεν εχω καθαρισει ποτε τα μπεκ, γιατι παντα επεφτα στις 2 αποψεις.. η μια καντο, η αλλη οχι θα γινουν χειροτερα βαλε καινουρια.
Υποψιαζομαι και το χοντρο σωληνα του φιλτροκουτιου.

ghost-rider
03-12-14, 18:26
Τον άλλαξα κ εγώ πρόσφατα αυτόν.
Είχε σκιστει το παρακλάδι της γωνίας που πιάνει στην πεταλούδα.
Μου κατέγραψε δύο βλάβες εξαιτίας της τρύπας.
Μια για φτωχό μείγμα κ μια για λαμδα.
Αρχικά κατέγραφε μόνο λ κ δεν άναβε τσεκ.
Αργότερα(μάλλον όταν μεγάλωσε κ άλλο η τρύπα) κατέγραψε κ μείγμα ενώ άναψε κ το τσεκ.
Παρόλα αυτα δυσλειτουργία δεν παρατήρησα.

menios
04-12-14, 11:27
Καλησπέρα παιδιά έχω πρόβλημα στο παράθυρο του συνοδηγού. Πατάω το κουμπί για να κατέβει και ακούγεται ένας περίεργος ήχος και κατεβαίνει με καθυστέρηση και με τα χίλια ζόρια. Στο ανέβασμα ακόμα πιο αργό...Τι μπορεί να είναι? Κανα μοτέρ? θα χρειαστεί να ανοιχτεί όλο το πλαίσιο?

nikos bob
04-12-14, 15:14
Καλησπέρα παιδιά έχω πρόβλημα στο παράθυρο του συνοδηγού. Πατάω το κουμπί για να κατέβει και ακούγεται ένας περίεργος ήχος και κατεβαίνει με καθυστέρηση και με τα χίλια ζόρια. Στο ανέβασμα ακόμα πιο αργό...Τι μπορεί να είναι? Κανα μοτέρ? θα χρειαστεί να ανοιχτεί όλο το πλαίσιο?

Γρύλος άμεσα, θα μείνει κάτω το παράθυρο ανοιχτό και μετά...

.....

andreas-d
04-12-14, 21:42
Χθες και σήμερα που είχε πολύ κρύο εδώ στη Γερμανία δοκίμασα να ανάψω το θερμενωμενα κάθισμα, ενώ ανάβει μετα απο μερικά δευτερα κλείνει μόνο του αυτό γίνεται όσες φορές και να το πατησω, μετα απο αρκετή ώρα πορεία και ενώ έχω ζεστάθει απο το καλοριφέρ αυτό αν το πατησω ανάβει και ζεσταίνει, γιατι λοιπόν το πρωί που το θέλω δεν δουλευει ενώ μετα δουλευει???

nikos bob
05-12-14, 06:04
Χθες και σήμερα που είχε πολύ κρύο εδώ στη Γερμανία δοκίμασα να ανάψω το θερμενωμενα κάθισμα, ενώ ανάβει μετα απο μερικά δευτερα κλείνει μόνο του αυτό γίνεται όσες φορές και να το πατησω, μετα απο αρκετή ώρα πορεία και ενώ έχω ζεστάθει απο το καλοριφέρ αυτό αν το πατησω ανάβει και ζεσταίνει, γιατι λοιπόν το πρωί που το θέλω δεν δουλευει ενώ μετα δουλευει???

Για ποιο μοντέλο μιλάμε;
Αν είναι νέα σειρά, τότε η διαχείριση ρεύματος δεν το αφήνει να συνεχίσει .
Δοκίμασε και το άλλο κάθισμα να δεις πως συμπεριφέρεται.
Αν δεν άναβει κι αυτό τότε μάλλον κοιτάς μπαταρία.
Με δύο λόγια τούς καταναλωτές ρεύματος κατηγορίας κομφορτ τούς βγάζει εκτός όταν χρειάζεται αλλού την τάση.
Όλα αυτά αν έχεις νέα σειρά με AGM batery.

andreas-d
05-12-14, 07:02
Για ποιο μοντέλο μιλάμε;
Αν είναι νέα σειρά, τότε η διαχείριση ρεύματος δεν το αφήνει να συνεχίσει .
Δοκίμασε και το άλλο κάθισμα να δεις πως συμπεριφέρεται.
Αν δεν άναβει κι αυτό τότε μάλλον κοιτάς μπαταρία.
Με δύο λόγια τούς καταναλωτές ρεύματος κατηγορίας κομφορτ τούς βγάζει εκτός όταν χρειάζεται αλλού την τάση.
Όλα αυτά αν έχεις νέα σειρά με AGM batery.

Ειναι 316 του 2001 και η μπαταρία ειναι καινούργια πριν ενα μήνα την άλλαξα, του συνοδηγου δεν το κανει???

fanisk
09-12-14, 16:36
Η τρομπα βενζινης ηταν τελικα. Παιρνει αμεσως, δειχνει λιγοτερο ψοφιο απο πριν και δεν ρεταρει στα φαναρια. 150¤ με την εργασια για walbro.

skaros
09-12-14, 16:48
Η τρομπα βενζινης ηταν τελικα. Παιρνει αμεσως, δειχνει λιγοτερο ψοφιο απο πριν και δεν ρεταρει στα φαναρια. 150¤ με την εργασια για walbro.

Χαλάλι του! Πάλι καλά που ξεμπέρδεψες!

katsaraios
09-12-14, 20:35
Καζακο εστω και τηλεφωνικα επεσες μεσα :thumbsup:
Ηταν ξεκουμπωμενη η φισσα του knock sensor κατω απο την εισαγωγη,δεν ξερω αλλα θελω να πιστευω οτι ο μηχανικος την κουμπωσε και ξεκουμπωθηκε ,ισως επειδη το θηλυκο μερος φαινεται να μην πιανει καλα.
Ευχαριστω για την διαγνωση Χρηστο οπως και να'χει !!!!!

fanisk
09-12-14, 20:38
Κι αλλο κουιζακι. Οι πορτες. Ειδικα του οδηγου, οταν την ανοιγεις, αν δεν ανοιξει εντελως να φτασει το στοπ, κλεινει και σκαει πανω μου. Σαν κατι να εχει "φαγωθει" και δεν σταματαει οπως παλια. Καταλαβατε τι λεω ή θελετε βιντεο?

Στο τελος θα γινει καλυτερο απ'οταν το πρωτοπηρα :th_Laie_67-1:

katsaraios
10-12-14, 05:58
Κι αλλο κουιζακι. Οι πορτες. Ειδικα του οδηγου, οταν την ανοιγεις, αν δεν ανοιξει εντελως να φτασει το στοπ, κλεινει και σκαει πανω μου. Σαν κατι να εχει "φαγωθει" και δεν σταματαει οπως παλια. Καταλαβατε τι λεω ή θελετε βιντεο?

Στο τελος θα γινει καλυτερο απ'οταν το πρωτοπηρα :th_Laie_67-1:

Λογικα κατι με τον μεντεσε της πορτας Φανη,σημερα θα παω να δω κατι σε φανοποιο καλο ,θα τον ρωτησω και για το δικο σου.

Lefterisk
10-12-14, 19:13
μηπως εχουν χαλασει τα στοπ των μεντεσεδων; δεν ξερω πως τα λενε, ουσιαστικα συγκρατουν τις πορτες σε 1-2 σκαλες πριν το φουλ ανοιγμα της...

fanisk
10-12-14, 19:38
μηπως εχουν χαλασει τα στοπ των μεντεσεδων; δεν ξερω πως τα λενε, ουσιαστικα συγκρατουν τις πορτες σε 1-2 σκαλες πριν το φουλ ανοιγμα της...

Ναι κατι τετοιο. Ενω παλια ενιωθες τις "σκαλες" τωρα ειναι ανεπαισθητες. Και αν δεν την ανοιξεις εντελως, το βαρος τη γυρνα πισω και κλεινει. Υπαρχει part number? Μηπως ψαχνω το 51218265545 ?

Lefterisk
10-12-14, 19:44
Φανη δηλωνω αγνοια..τωρα εριξα μια ματια στο realoem k μου βγαζει αυτο σαν "φρενο πορτας"
ΠΡΟΣΟΧΗ: ειναι για Ε90
δες το ανταλλακτικο #7
https://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VA71&mospid=48481&btnr=41_1612&hg=41&fg=40

fanisk
10-12-14, 20:00
Ναι ειναι αλλο ανα μοντελο. Αυτο το "door stopper" ειναι παντως. Ενα πλαστικο κομματακι φρεναρει το μεταλλικο U, σπαει και κλεινει με το βαρος.

Βρηκα και DIY, δειχνει ευκολο αλλα θελει πολυ ξηλωμα.
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=351613

Θα το μαζεψω. Επισης θυμηθηκα τη ζωνη οδηγου, επιστρεφει πολυ αργα πισω σε σχεση με τα νιατα του. Υποθετω με τοσα χρονια χρησης θα εχει μαζεψει τρελη βρωμα μεσα. Ασχοληθηκε κανεις? Με καθαρισμα ειναι 100% οκ ή θελει αλλαγη?

Vassilis ///M
23-01-15, 15:15
Δεν είναι πρόβλημα απλά δεν ήξερα που να το αναρτήσω!!!!!

Έχει αλλάξει κανείς τα συγκεκριμένα μπαλάκια????

28392
28393

Εκτός από τα ΟΕΜ που νομίζω είναι της Lemforder τι άλλες επιλογές έχω???
Βγαίνουν τα συγκεκριμένα σε ΜEYLE ή κάτι σε POWERFLEX????
Θέλω να κάνω την κίνηση προληπτικά να τα αλλάξω...

Κωδικός ανταλλακτικού πάνω: 33326775551
Κωδικός ανταλλακτικού κάτω: 33326771828

andreas_R
23-01-15, 16:50
Powerflex αρκετά σκληρά.
Προσωπικά θα τα έβαζα

A8hnaios
23-01-15, 17:29
Δεν είναι πρόβλημα απλά Θέλω να κάνω την κίνηση προληπτικά να τα αλλάξω...

Πολυ ''ψειρας'' κ Αντιπεριφερειαρχα μου!!! thumb

ghost-rider
23-01-15, 17:48
Βασίλη αυτό που έχεις σε μπλε τετράγωνο βγαίνει σε powerflex. Το εχω βάλει.
Τα αλλά δύο νομίζω όχι.

Vassilis ///M
23-01-15, 18:23
Γνωρίζω ότι σε Powerflex βγαίνει μόνο αυτό στο μπλε τετράγωνο...
Είναι στην λίστα για αγορά στο προσεχές μέλλον...

Για τα άλλα που μπορώ να κοιτάξω σε κάτι επώνυμο για να προμηθευτώ????

ghost-rider
23-01-15, 18:35
Δεν ξέρω φίλε. Δεν την ακούν εύκολα όμως.
Έκανα σκαρτα 300.000 μέχρι που άλλαξα γέφυρα κ δεν είχαν καθόλου κενα .
Τα μεγάλα την ακούνε..

Vassilis ///M
24-01-15, 10:54
Λοιπόν χθες καθώς έψαχνα κωδικούς ανταλλακτικών παρατήρησα το εξής:

Σε απλά Ε46 το πάνω μπαλάκι από τα πίσω ψαλίδια δίνει κωδικό 33326775551 και κάτω 33326771828 δλδ δύο διαφορετικά μπαλάκια...

2 και 3 στο σχεδιάγραμμα:

https://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Cabrio/Europe/318Ci-N42/L-N/jan2004/browse/rear_axle/rear_axle_support_wheel_suspension/#6771828_3

Ενώ σε Ε46 Μ3 δίνει τον ίδιο κωδικό πάνω και κάτω...

2 και 3 στο σχεδιάγραμμα πάλι:

https://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Cabrio/Europe/M3-S54/L-N/may2005/browse/rear_axle/rear_axle_support_wheel_suspension/

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό???

George bmw 114i
11-03-15, 11:00
Εγώ είμαι νέος στη BMW και πραγματικά τρόμαξα με αυτά που γράφετε! Πούλησα πριν από ένα μήνα Toyota 8 χρονών με 142.000 χλμ και σε όλο αυτό το διάστημα δεν έβγαλε απολύτως τίποτα πέρα από τα βασικά αναλώσιμα (λάδια, φίλτρα, τακάκια (2-3 φορές), δίσκοι μπροστά 1 φορά. Ο Θεός να βάλει το χέρι του! :)

nikos bob
11-03-15, 18:03
Δεν ξερουν να οδηγουν BMW ολοι αυτοι ...μη δινεις σημασια ...τα χαλανε επίτηδες για να παιζουν.
Καλοταξειδο το μωρο σου !!

tasulis
22-03-15, 20:13
Δοξα τον θεο. Το εχω απο τον Μαρτιο του 2004 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Αισίως φτάσαμε τα 150.000 χλμ απροβληματιστα.

giannis_compact
23-03-15, 01:58
Τί κινητήρα έχεις;

dark knight
24-03-15, 18:54
για να μην ανοιγω καινουριο θεμα. εσπασε το παγουρι.και πολύ κρατησε 13 χρονια. ξερετε ποια μαρκα σε αφτερμαρκετ, αντιστοιχει στο γνησιο της BMW? behr,swag?

Lykouras
24-03-15, 19:49
Behr, 43 Ευρώ στο διαδίκτυο Ελλάδα, 63 Ευρώ σε εξουσιοδοτημένο το αυθεντικό.

dark knight
24-03-15, 20:01
σε 6 κυλινδρο Μ54 πρεπει να κοστιζει παραπανω το γνησιο.

Lykouras
24-03-15, 20:52
Σου έστειλα pm.

Vassilis ///M
24-03-15, 20:52
Το βάζω εδώ για να μην χαλάσουμε το thread του Βασίλη με την πλαγιομετωπική σύγκρουση...

Μιας και έθιξα το θέμα σχετικά με τα νούμερα που υποτίθεται θα πάρουμε σε καλίμπρα αμαξώματος βρήκα στο νετ ξεκλείδωτο μόνο αυτό το σκιαγράφημα...

Ανταποκρίνεται σε sedan αμάξωμα και δείχνει τις αποκλίσεις των θόλων, της μετώπης, των ράμφων κ.ά.
Μήπως μπορούμε να βρούμε για coupe και cabrio????

https://workshop-manuals.com/bmw/3_series_e46/320d_m47tu_sal/2_repair_instructions/41__body_(sal)/0__body/11_ra__frame_alignment_control_dimensions_body_top _view_front_end_bmw_e_46_4-door_/

Bazil Van Sinner
24-03-15, 21:17
σε 6 κυλινδρο Μ54 πρεπει να κοστιζει παραπανω το γνησιο.

Πάρε απο αντιπροσωπεία το γνήσιο,αν πετύχεις/ζητήσεις και καμιά έκπτωση θα το πάρεις 50ευρώ.

Δεν ειναι πιο ακριβό απο 63ευρώ που λέει ο Lykouras thumb

BILL007
24-03-15, 21:18
Το βάζω εδώ για να μην χαλάσουμε το thread του Βασίλη με την πλαγιομετωπική σύγκρουση...

Μιας και έθιξα το θέμα σχετικά με τα νούμερα που υποτίθεται θα πάρουμε σε καλίμπρα αμαξώματος βρήκα στο νετ ξεκλείδωτο μόνο αυτό το σκιαγράφημα...

Ανταποκρίνεται σε sedan αμάξωμα και δείχνει τις αποκλίσεις των θόλων, της μετώπης, των ράμφων κ.ά.
Μήπως μπορούμε να βρούμε για coupe και cabrio????

https://workshop-manuals.com/bmw/3_series_e46/320d_m47tu_sal/2_repair_instructions/41__body_(sal)/0__body/11_ra__frame_alignment_control_dimensions_body_top _view_front_end_bmw_e_46_4-door_/

Απο το TIS είναι...Βάλε το ανάλογο αμάξωμα και βρες το, δεν είναι δύσκολοthumb

Vassilis ///M
24-03-15, 21:28
Απο το TIS είναι...Βάλε το ανάλογο αμάξωμα και βρες το, δεν είναι δύσκολοthumb

Έβαλα πολλά αμαξώματα αλλά είναι κλειδωμένα τα δεδομένα...
Μόνο αυτό μ'αφήνει να δω το οποίο είναι από sedan...

dark knight
26-03-15, 09:50
Παγουρι τιμη γνησιου 92 ευρω.το γνησιο απο οτι φαινεται το κατασκευαζει η behr.τα behr γραφουν made in china.για οποιον θελει made in germany παιρνει swag με 40 ευρω λιγοτερα απο το γνησιο

Lambros46
26-03-15, 13:17
Νομίζω τα behr τα oem είναι κατασκευασμένα γερμανία.Κινέζικα είναι τα behr που γράφουν στο ταμπελάκι behr service.

Dermatis
06-04-15, 19:36
Καλησπερες!
Την τριτη που περασε αλλαξα λαδακια και φιλτρο λαδιου στον n42! Ειχε καψει κατι οποτε ειπα να το παρακολουθω πιο εντατικα! Σημερα λοιπον και υστερα απο 500 χλμ περιπου ανοιξα καπο να μετρησω ! Το αμαξι εχει χασει ή καψει λαδια ειναι κατω απο το μαξ ο δεικτης αισθητα!
Δεν το σκιζω κρυο παντα το ζεσταινω καλα επισης εχει αλλαχτει φλαντζα ψευτοκαπακου και εχω επισκευασει την αντλια κενου που εχανε! Απο πανω δεν φαινεται καποια διαρροη ουτε σταξιματα κατω αλλα ουτε και μυρωδιες απο καμενο λαδι!
Τι μπορει να φταιει ? Τι να κοιταξω με το καλο οταν επιστρεψω αθηνα?
Αααα λαδι 5w40 Castrol Magnatec και N42B18a

ghost-rider
06-04-15, 19:55
Αμα δεν χάνει από κάπου, τότε το καίει.
Το πιο πιθανό από τσιμουχάκια βαλβίδων.

Κάνεις ένα καλό τσεκ να δεις μήπως υπάρχει καμία διαρροή που δεν την έχεις δει και μετά περνάς σε έλεγχο για τσιμουχάκια κλπ.

Dimimav
06-04-15, 20:05
Κάτσε ενα ενα.
Έκανες πεντακόσια χιλιόμετρα.το άφησες να κρυώσει ο κινητήρας και τα μέτρησες ή κατευθείαν μέτρησες στάθμη λαδιών ;

Dermatis
06-04-15, 20:47
Οχι οχι προφανως κρυο μοτερ σε ισιο δαπεδο και τα σχετικα! Δεν βλεπω διαρροες απο πανω ! Αυριο θα δω μηπως βρω να το σηκωσω να το δω!

nikos valvetronic
06-04-15, 21:03
Πάρη για να είσαι σίγουρος με την αντλία βακουμ ξεκούμπωσε πάνω από το σεβρό τον σωλήνα που έρχεται από την βακουμ και δες αν έχει λάδια μέσα του ο σωλήνας και επίσης βάλε ένα μακρύ δεματικό μέσα στο σεβρό για να δεις αν έχει λάδια.Η βάκουμ μπορεί να μην χάνει έξω λάδια αλλά να στέλνει μαζί με υποπίεση και λίγα λαδάκια στο σεβρό.Βέβαια δεν ξέρω τι ποσότητα σου λείπει από το μοτέρ αλλά κάνε και αυτόν τον έλεγχο καλού-κακού thumb

BILL007
06-04-15, 21:12
Καλησπερες!
Την τριτη που περασε αλλαξα λαδακια και φιλτρο λαδιου στον n42! Ειχε καψει κατι οποτε ειπα να το παρακολουθω πιο εντατικα! Σημερα λοιπον και υστερα απο 500 χλμ περιπου ανοιξα καπο να μετρησω ! Το αμαξι εχει χασει ή καψει λαδια ειναι κατω απο το μαξ ο δεικτης αισθητα!
Δεν το σκιζω κρυο παντα το ζεσταινω καλα επισης εχει αλλαχτει φλαντζα ψευτοκαπακου και εχω επισκευασει την αντλια κενου που εχανε! Απο πανω δεν φαινεται καποια διαρροη ουτε σταξιματα κατω αλλα ουτε και μυρωδιες απο καμενο λαδι!
Τι μπορει να φταιει ? Τι να κοιταξω με το καλο οταν επιστρεψω αθηνα?
Αααα λαδι 5w40 Castrol Magnatec και N42B18a

Μήπως χτύπησες ποτέ κόκκινο στη θερμοκρασία? :original:

Dermatis
06-04-15, 21:25
Χαχαχαχα με τρολλαρεις ρε Βασιλη χαχαχα ! Θα χα γινει εγω κοκκινος ! Κανονικα η θερμοκρασια μου!

giannis_compact
06-04-15, 21:26
Ρε Πάρη γιατί 5w40;

Dermatis
06-04-15, 21:26
Πάρη για να είσαι σίγουρος με την αντλία βακουμ ξεκούμπωσε πάνω από το σεβρό τον σωλήνα που έρχεται από την βακουμ και δες αν έχει λάδια μέσα του ο σωλήνας και επίσης βάλε ένα μακρύ δεματικό μέσα στο σεβρό για να δεις αν έχει λάδια.Η βάκουμ μπορεί να μην χάνει έξω λάδια αλλά να στέλνει μαζί με υποπίεση και λίγα λαδάκια στο σεβρό.Βέβαια δεν ξέρω τι ποσότητα σου λείπει από το μοτέρ αλλά κάνε και αυτόν τον έλεγχο καλού-κακού thumb
Θα το κοιταξω αυριο Νικο και θα ενημερωσω!
Thanks a lot!

BILL007
06-04-15, 21:39
Χαχαχαχα με τρολλαρεις ρε Βασιλη χαχαχα ! Θα χα γινει εγω κοκκινος ! Κανονικα η θερμοκρασια μου!

Μπορεί ο προηγούμενος ρε Πάρη αν το έχεις πάρει (δεν ξέρω) second hand και δεν θέλω να σε τρολάρω ρε φίλε :original:
Στο Ε46 π.χ αν ραγίσει το παγούρι και χάσει πολύ με τη μια θα δεις τα κόκκινα! Δυστυχώς το όργανο της θερμοκρασίας δεν είναι ευαίσθητο ούτε ανεβαίνει σταδιακά. Eίναι μπαμ και κάτω.
Αν συναίβει κάτι τέτοιο μπορεί να είσαι και φλάτζα κεφαλής.Το να καίς λάδι στα 500 χιλιόμετρα δεν είναι καθόλου νορμάλ και ειδικά αμα βλέπεις μεγάλη κατανάλωση.

Υ.Γ ccv, αλλά κυρίως τσιμουχάκια βαλβίδων θα δικαιολογουσαν μια τέτοια κατανάλωση στο μοτέρ σου

Dermatis
06-04-15, 22:28
Χαχαχα πλακα κανω ρε Βασιλη ! Το ατιμο περιμενε το χωριο να τα βγαλει ολα! Παγουρι ακομα το μαμα δοξα το θεο! Και θερμοκρασια μεσω obd ειναι σωστη και σταθερη! Αυριο θα τσεκαρω το μοτερ εξωτερικα και απο κατω θα δω και τα νερα και την vaccuum και τα υπολοιπα με το καλο Αθηνα!

sierra
07-04-15, 07:59
Πάρη εμένα έχανε λάδι από μια φλάντζα (λαστιχάκι ) που βρίσκετε όπως κοιτάς την μηχανή πίσω αριστερά και φαινόταν μόνο από κάτω όταν το σηκώσαμε...

Dermatis
07-04-15, 13:56
Ερωτηση: Το λαδι μου ειναι καταξανθο αμα εκαιγε λαδι και μαλιστα τοσο πολυ δεν θα χε παρει χρωμα?

katsaraios
07-04-15, 14:03
Ερωτηση: Το λαδι μου ειναι καταξανθο αμα εκαιγε λαδι και μαλιστα τοσο πολυ δεν θα χε παρει χρωμα?

Απαντηση:
ΟΧΙ.

Dermatis
07-04-15, 18:12
Βρεθηκε το προβλημα ! Μ@κ@κας ιδιοκτητης χαχαχα! Πηγα και το σηκωσα τιποτα θεοστεγνο! Οποτε οπως ηταν πανω λεω για κατσε να τα ξαναμετρησω! Τιγκα λαδι! Δεν μπορει λεω .......!Φευγω παω εκει που μετρουσα και διαπιστωσα οτι ο δρομος εχει κλιση που δεν του φαινεται! Αυτα τα λιγα τα ωραια ! Αντε καλο μας πασχα!

Dimimav
07-04-15, 18:32
Ποιος σε ρώτησε πάσα μου πρώτος αν το μέτρησες σωστά ;;;:th_Laie_67-1::thumbsup:

Dermatis
07-04-15, 19:55
Χαχαχα εχεις τα δικια σου και εσυ αλλα ρε φιλε δεν φαινοταν η κλιση! Θα αναιβασω φωτο αυριο να μου πεις!

nikos valvetronic
09-04-15, 21:46
Βρεθηκε το προβλημα ! Μ@κ@κας ιδιοκτητης χαχαχα! Πηγα και το σηκωσα τιποτα θεοστεγνο! Οποτε οπως ηταν πανω λεω για κατσε να τα ξαναμετρησω! Τιγκα λαδι! Δεν μπορει λεω .......!Φευγω παω εκει που μετρουσα και διαπιστωσα οτι ο δρομος εχει κλιση που δεν του φαινεται! Αυτα τα λιγα τα ωραια ! Αντε καλο μας πασχα!

Άντε βρε παληκάρι μου και μας κοψοχόλιασες!! Είπα κι εγώ τι καινούργιο πάλι έβγαλε ο valvetronic :facepalm:

Dermatis
10-04-15, 00:26
Άντε βρε παληκάρι μου και μας κοψοχόλιασες!! Είπα κι εγώ τι καινούργιο πάλι έβγαλε ο valvetronic :facepalm:
Εγω να δεις πως κοψοχολιαστηκα! Ρε γαμωτο ακομα δεν μπορω να χωνεψω οτι ειχε κλιση ο δρομος ! Τελικα η παραμικρη κλιση μπορει να δωσει λαθος μετρηση !

Dermatis
10-04-15, 13:48
Aς γραψουμε και κανα προβλημα και οχι φαντασιες :hystericalbs1::hystericalbs1::th_Laie_67-1:

Οσο ημουν επαρχια ειπε να με ενοχλησει λιγο το bmw γιατι δεν του δινα και πολυ σημασια :whistle:

Και οι 2 γρυλλοι αλλαγμενοι πριν απο 3-4 χρονια ωστοσο του οδηγου ξανα χαλασε!
Το τζαμι ξαφνικα αναιβηκε ως την μεση και μετα γκντουπ γκντουπ και το τζαμι δεν κουνιοταν !

Ωραια λεω μας μ@μησε τωρα που δεν εχει ανταλλακτικα εδω. Λυνω να δω τι φταιει και να αναιβασω εστω χειροκηνιτα το τζαμι να κλεισει γιατι και ο καιρος ετοιμαζοταν για βροχα!
Βγαζω τα παντα εξω και μετα απο ψαξιμο το προβλημα βρεθηκε!
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/04/20150404_175823_zpsp7e5dw8p-1.jpg (https://s513.photobucket.com/user/Paris_Dermatis/media/20150404_175823_zpsp7e5dw8p.jpg.html)
O γρυλλος αποτελειται απο την μεταλικη βαση που βιδωνει το μοτερ και ενα πλαστικο κομματι που ειναι πανω το ραουλο. Τα 2 κομματια ειναι πριτσινωμενα μεταξυ τους. Αυτα ειχαν ξεπριτσινωθει με αποτελεσμα να υπαρει πολυς τζογος και να μην θυληκωνει καλα το μοτερ πανω στο ραουλο και απλα να πηδαει!
Δειτε βιντεο να καταλαβετε:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/04/th_20150404_175237_zpshyvahoem-1.mp4 (https://i513.photobucket.com/albums/t339/Paris_Dermatis/20150404_175237_zpshyvahoem.mp4)
Γρυλλο για το τιποτα δεν αλλαζω οποτε βρηκα βιδες με παξιμαδια στο καταλληλο μεγεθος και ενωσα τα 2 κομματια καλυτερα και απο οτι ηταν καινουρια :ranting2:
Σε ενα σημειο ωστοσο οπως φαινεται στις φωτο (3η φωτο παρακατω) δεν μπορει να μπει βιδα γιατι βρισκει το μοτερ οποτε σφιγγουμε καλα με ενα δεματικο χωρις να προκυψει προβλημα!
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/04/20150404_183447_zpsrheeirq8-1.jpg (https://s513.photobucket.com/user/Paris_Dermatis/media/20150404_183447_zpsrheeirq8.jpg.html)
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/04/20150404_182618_zpsld0lbjar-1.jpg (https://s513.photobucket.com/user/Paris_Dermatis/media/20150404_182618_zpsld0lbjar.jpg.html)
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/04/20150404_182612_zps9omrspmj-1.jpg (https://s513.photobucket.com/user/Paris_Dermatis/media/20150404_182612_zps9omrspmj.jpg.html)
Τα εβαλα ολα πισω γρασαρισα καλα τα παντα, ζεστανα και την κολλα την μονωσης να ξανακολλησει και ολα μελι γαλα !
Στην ολη φαση ειχα βεβαια και καλη παρεα :hystericalbs1:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/04/20150405_162701_zpsgrfdahfc-1.jpg (https://s513.photobucket.com/user/Paris_Dermatis/media/20150405_162701_zpsgrfdahfc.jpg.html)

diosak
10-04-15, 14:47
Πάρη, όπου πας ακολουθούν και τα εργαλεία ? :P

ΥΓ. Πολύ καλή δουλειά!

Dermatis
10-04-15, 17:26
Πάρη, όπου πας ακολουθούν και τα εργαλεία ? :P

ΥΓ. Πολύ καλή δουλειά!

Μια εργαλειοθηκη ψιλο-τερας παντα κουβαλαω μαζι στο χωριο :whistle:
Παντα χρειαζεται .... αντε να το παθεις αυτο και να ψαχνεις torxακια στο χωριο :thumbsup:

diosak
10-04-15, 18:32
Μια εργαλειοθηκη ψιλο-τερας παντα κουβαλαω μαζι στο χωριο :whistle:
Παντα χρειαζεται .... αντε να το παθεις αυτο και να ψαχνεις torxακια στο χωριο [emoji106]
Θα με κανεις να παρω κι εγω μαζι τωρα...και δεν θα χωραει και στο πορτπαγκαζ.[emoji1]

Απο βδομαδα εχω σιγουρα αλλαγη πισω δισκων, επισκευη διαρροης στο θερμοστατη (ελπιζω να ειναι μονο εκει), και αμορτισερ![emoji25]

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

Dermatis
10-04-15, 19:51
Kαι εγω παω για μπαξιμο συμπλεκτη με δωρο εκπληξη thumb

katsaraios
10-04-15, 22:59
Δεν τα τρωμε κοκορετσι καλυτερα?
Πολλα εξοδα ,πολλα !!!!

diosak
11-04-15, 01:04
Kαι εγω παω για μπαξιμο συμπλεκτη με δωρο εκπληξη thumb

Τι έχουμε εδώ?
Παίζει κανα short-shift ??

Dermatis
11-04-15, 08:47
Τι έχουμε εδώ?
Παίζει κανα short-shift ??

:fountwtis::whistle::whistle:

gant
06-05-15, 09:43
Πήγε προχθές το απόγευμα ο γιός στον Καζάκο το βλαβοτρόνικ για μια διαρροή υγρού της αντλίας τιμονιού στην ένωση του δοχείου με το μαρκούτσι, φεύγοντας σταμάτησε 200μ παραπέρα σε βενζίνα και δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα. Πήγε ευτυχώς ο Χρήστος και η διάγνωση ήταν κολλημένη αντλία βενζίνης.
Χθες το απογευματάκι αλλάχτηκε με καινούργια vdo-siemens (τέτοια είναι και η ΟΕΜ).

JiMk86
09-05-15, 22:43
Με τα φλοτέρ κλπ τι παίζει ρε παιδιά στα 46;

Άλλαξα αντλία βενζίνης κομπλέ μαζί με το φλοτέρ καινούργια VDO. Μου κάνει νερά, απο τη μέση κ κάτω δεν μετράει σωστά. Πριν φούλαρα κ ο δείκτης ήταν ακόμα στη μέση. Έκανα 40χλμ. Έσβησα-άναψα κ μέτρησε πάλι σωστά. Από την αριστερή μεριά το φλοτέρ τι δουλειά κάνει;

Ή χάλασε κ αυτό πάλι στα καλά καθούμενα, ή το φλοτερ της αντλίας είμαι ελλατωματικό. Καμιά ιδέα κανείς;

Πάντως με την αλλαγή αντλίας άλλο αυτοκίνητο, να το αναφέρω κ αυτό, η προηγούμενη ήταν τελιωμένη, το αμάξι πήρε τα πάνω του.

Και ένα δέυτερο πάλι ξαφνικά, ξεκλειδώνω το αμάξι κ δεν ξεκλειδώνει η πόρτα του συνοδηγού, όπως επίσης δεν κλειδώνει με το τηλεχειρηστήριο. Απο μέσα με το κουμπί μια απ τα ίδια. Έχει συμβεί σε κανέναν αυτό;
Τι μπορεί να φταίει;

Sent from my iPhone using Tapatalk

katsaraios
09-05-15, 22:46
Και ένα δέυτερο πάλι ξαφνικά, ξεκλειδώνω το αμάξι κ δεν ξεκλειδώνει η πόρτα του συνοδηγού, όπως επίσης δεν κλειδώνει με το τηλεχειρηστήριο. Απο μέσα με το κουμπί μια απ τα ίδια. Έχει συμβεί σε κανέναν αυτό;

Σε μενα και αλλαξα κλειδαρια συνοδηγου ...

JiMk86
09-05-15, 22:49
Σε μενα και αλλαξα κλειδαρια συνοδηγου ...

Καινούργια; Για πες κοστολόγιο...

katsaraios
09-05-15, 22:56
Καινούργια; Για πες κοστολόγιο...

Σιγα βρε Δημητρη μην την χρυσοπληρωσω,απο ebay δημοπρασια με το απιστευτο συνολικο ποσο των 14,90 ευρω και βοηθεια απο τον Τουμπα στην αλλαγη ...
Χρειαζεσαι ενα αναστροφο τορξακι καπου εχω κανει θεμα μα το diy..

katsaraios
09-05-15, 23:04
Εδω εισαι Δημητρη ...thumb

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=11797

nikos valvetronic
11-05-15, 22:50
Με τα φλοτέρ κλπ τι παίζει ρε παιδιά στα 46;

Άλλαξα αντλία βενζίνης κομπλέ μαζί με το φλοτέρ καινούργια VDO. Μου κάνει νερά, απο τη μέση κ κάτω δεν μετράει σωστά. Πριν φούλαρα κ ο δείκτης ήταν ακόμα στη μέση. Έκανα 40χλμ. Έσβησα-άναψα κ μέτρησε πάλι σωστά. Από την αριστερή μεριά το φλοτέρ τι δουλειά κάνει;

Ή χάλασε κ αυτό πάλι στα καλά καθούμενα, ή το φλοτερ της αντλίας είμαι ελλατωματικό. Καμιά ιδέα κανείς;

Πάντως με την αλλαγή αντλίας άλλο αυτοκίνητο, να το αναφέρω κ αυτό, η προηγούμενη ήταν τελιωμένη, το αμάξι πήρε τα πάνω του.

Τι μπορεί να φταίει;

Από την αριστερή μεριά που είναι σκέτο φλοτέρ δείχνει από την μέση και πάνω.Το φλοτέρ της αντλίας δείχνει από την μέση και κάτω.Αν το φουλάρεις
δείχνει καλά μέχρι την μέση?

JiMk86
12-05-15, 02:34
Από την αριστερή μεριά που είναι σκέτο φλοτέρ δείχνει από την μέση και πάνω.Το φλοτέρ της αντλίας δείχνει από την μέση και κάτω.Αν το φουλάρεις

δείχνει καλά μέχρι την μέση?

Ωχ μη μου λες τέτοια...

Λες να έχει ελάττωμα το φλοτερ της καινούργιας; Από τη μέση κ κάτω είναι το θέμα.

Συγκεκριμένα φούλαρα για να πάω γιάννενα όλα καλά, στο γυρισμό είχε φτάσει στο 1/4 κουτάκι. Όταν έβαλα μπρος την επομένη είχε ανέβει ο δείκτης στο 1/3 περίπου χωρίς να κάνω κάτι. Πάω βάζω 20¤ κ δε κουνήθηκε, βάζω άλλα 20¤ κ εκεί ήρθε στα κανονικά του 3/4+ σχεδόν φουλ. Αν είναι απο το καντράν πως θα το καταλάβω;

Πριν αλλάξω αντλία μου έχει ξανακάνει θέμα απο τη μέση κ κάτω πάλι. Έγραφε ότι έχει μέσα 1/4 ενώ δεν είχε σταγόνα, για καλή μου τύχη έκανε 2-3 κενά, κ με άφησε περίπου 5χλμ βράδυ κοντά στο σπίτι μου.

Νίκο είσαι 100% σίγουρος ότι τα φλοτερ μετράνε κατα αυτόν το τρόπο που ανέφερες;

Επίσης αναλόγως το δείκτη επηρεάζεται και η το board computer, δε μπορεί να υπολογίσει πόσα km μπορώ να διανύσω κ μένει κολλημένο.

nikos valvetronic
12-05-15, 10:48
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?p=511026&highlight=%E2%E5%ED%E6%E9%ED%E1%ED%F4%EB%DF%E1#pos t511026

Το καινούργιο λίγο απίθανο να είναι χαλασμένο, όχι πως δεν παίζει βέβαια.Ίσως έχεις με το καντράν πρόβλημα.

Vassilis ///M
06-06-15, 16:27
Δεν είναι κάποιο πρόβλημα απλά δεν ήξερα που να το αναρτήσω...
Γνωρίζει κάποιος για τα συγκεκριμένα τακάκια???

Δεν αναφέρομαι στο κόστος εξάλλου με 20 ευρώ παραπάνω παίρνω γνήσια, απλά να μάθω σχετικά με την πάστα που έχουν, τη μαυρίλα που βγάζουν, πόσο αποτελεσματικά είναι κ.ά!!!!!

Νομίζω κάποιο μέλος είχε βάλει τη συγκεκριμένη μάρκα σε Ε46!!!!

https://www.car.gr/parts/view/6131162/

Dermatis
14-06-15, 22:49
Δεν εινα μονο για Ε46 αλλα περιτο να ανοιξω θεμα.

Σημερα εκανα ενα εντονο φρεναρισμα πανικου και παρατηρησα οτι το τιμονι τραβηξε δεξια. Επειδη δεν ημουν σιγουρος οπου βρηκα ελευθερο δρομο το δοκιμασα 2-3 φορες. Συμβαινει στο εντονο φρεναρισμα κυριως σε φαση που εμπλεκεται το abs πιο χαλαρα σε νορμαλ σταματημα δεν το κανει !
Βεβαια αυτο με χερια εκτος τιμονιου ...με τα χερια στο τιμονι δεν σε τραβαει !
Δισκοπλακες στραβες ???
Αν ναι ουτωσιαλλως ωρα τους ειναι !
:thanks:

ghost-rider
14-06-15, 22:55
Μηπως καποια δαγκανα εχει αρχισει να μαγκωνει?
Μηπως καποιο σινεμπλοκ ειναι στα τελευταια του?
Μηπως απλα ειχε κλιση ο δρομος? Συνηθως εχουν προς την εξω μερια για μην κρατανε νερα.
Ειναι λογικο να σε τραβαει λιγο προς τα εξω.
Πιθανο και το σεναριο του στραβου δισκου αλλα λογικα θα σου κανει και τρεμουλο στο φρεναρισμα αν ειναι κατι τετοιο.

Dermatis
14-06-15, 22:58
Μηπως καποια δαγκανα εχει αρχισει να μαγκωνει?
Μηπως καποιο σινεμπλοκ ειναι στα τελευταια του?
Μηπως απλα ειχε κλιση ο δρομος? Συνηθως εχουν προς την εξω μερια για μην κρατανε νερα.
Ειναι λογικο να σε τραβαει λιγο προς τα εξω.
Πιθανο και το σεναριο του στραβου δισκου αλλα λογικα θα σου κανει και τρεμουλο στο φρεναρισμα αν ειναι κατι τετοιο.

Πως εξακριβωνουμε οτι ειναι δαγκανα ?

Συνεμπλοκ και τα 2 αλλαγμενα πριν 2 χρονια και τσεκαρισμενα πριν 1 μηνα σε πολυ καλη κατασταση

Τι στο καλο οπου το δοκιμασα ειχε κλιση ? ( δεν βαζω βεβαια και το χερι στη φωτια )

Τρεμουλο κανενα ...ρολλαρει αψογα στο φρεναρισμα!

ghost-rider
14-06-15, 23:07
Τη λυνεις οπως οταν αλλαζεις τακακια και βλεπεις αν τα εμβολα ειναι ελευθερα η μαγκωνουν.
Ο μηχανικος το κοιταει αυτο λογικα καθε φορα που τη βγαζει (αλλαγη τακακια δισκο κλπ).
Ειναι συχνο κρουσμα.
Ξεμαγκωνουν ευκολα δεν τιθεται θεμα.

Dermatis
14-06-15, 23:16
Τη λυνεις οπως οταν αλλαζεις τακακια και βλεπεις αν τα εμβολα ειναι ελευθερα η μαγκωνουν.
Ο μηχανικος το κοιταει αυτο λογικα καθε φορα που τη βγαζει (αλλαγη τακακια δισκο κλπ).
Ειναι συχνο κρουσμα.
Ξεμαγκωνουν ευκολα δεν τιθεται θεμα.

Tι ξεμαγκωμα ? 330 κατευθειαν :fountwtis:

Αν δεν επιδεινωθει θα το κοιταξω σεπτεμβρη που θα αλλαξω δισκους !

giannis_compact
14-06-15, 23:51
Tι ξεμαγκωμα ? 330 κατευθειαν :fountwtis:

Αν δεν επιδεινωθει θα το κοιταξω σεπτεμβρη που θα αλλαξω δισκους !

Προχθές πήρα 330. Θα βγάλω τα 325 και θα βάλω αυτά :original:

Dermatis
14-06-15, 23:55
Προχθές πήρα 330. Θα βγάλω τα 325 και θα βάλω αυτά :original:

Αχχχ τι μου κανεις ! Κομπλε ακρα Γιαννη ή μονο δαγκανες δισκους ? Κοστος?

giannis_compact
15-06-15, 00:00
Δαγκάνες, δίσκους, τακάκια κλπ. Τα άκρα Πάρη είναι ίδια, δε χρειάζονται αλλαγή :)

wheelman
15-06-15, 09:05
Αχχχ τι μου κανεις ! Κομπλε ακρα Γιαννη ή μονο δαγκανες δισκους ? Κοστος?

Μόνο για τα πίσω απο 330 θα θές πατέντα στο σιαγωνάκι του χειρόφρενου,
αλλιώς κλασική κ δοκιμασμένη συνταγή πίσω απο 325 που μπαίνουν γάντι

nikos valvetronic
16-06-15, 22:20
Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα μαγκώματος.Αν μάγκωνε κάποια στιγμή θα μελάνιαζε
τον δίσκο.'Επειτα το κάνει μόνο σε δυνατό φρενάρισμα, που δείχνει ότι χάνει
την ευθυγράμμισή του όταν πιέζεται το μπροστινό.Για μένα είναι κάτι από ανάρτηση δλδ -εκτός από σινεμπλόκ που άλλαξες - μπαλάκι ψαλιδιού ή
ακρόμπαρο κρεμαγιέρας, απλά είναι πολύ νωρίς και το κάνει μόνο σε πίεση.
Γνώμη μου έτσι? Την αλήθεια θα την πει η ράμπα!

Dermatis
16-06-15, 22:25
Ειχαν ελεγχθει Νικο αυτο προληπτικα πριν κανα 2 μηνο που αλλαξα δισκοπλατο βεβαια δεν δωσαμε και πολυ βαση γτ δεν το χα παρει χαμπαρι τοτε! Θα παω για μια απολυμανση του A/C οποτε θα το κοιταξω και οταν με το καλο το σηκωσω για δισκους θα το φτιαξω αν εχει θεμα!

teo36
17-06-15, 10:44
Στραβει δίσκοι. ...Παθών!

katsaraios
17-06-15, 13:43
Ξερουμε καποιο συνεργειο για bmw κοντα στο Μαρκοπουλο -Παιανια-Παλληνη για ενα παιδι που αγορασε προσφατα Ε46 ;

BILL007
17-06-15, 13:56
Test Car (εξειδικευμένο) είχα ακούσει καλά λόγια. Δεν έχω όμως προσωπική εμπειρία...

wheelman
17-06-15, 14:02
Test Car (εξειδικευμένο) είχα ακούσει καλά λόγια. Δεν έχω όμως προσωπική εμπειρία...

Σωστός περνάω κάθε μέρα απο εκεί, αλλα δεν έχω άποψη.

Πάνω στην Μαραθώνος είναι κ ο Σίττας

panose30
17-06-15, 15:00
Εμενα η δεξια πλευρα του air condition δεν βγαζει παγωμενο αερα ενω ολη η αριστερη πλευρα βγαζει.Πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο στα 6 χρονια που εχω το αμαξι
Να πω πως ειναι 318 ci facelift cabrio msport του 2005 με κινητηρα n46b20

fanisk
14-07-15, 18:41
Η συμπεριφορα του a/c στο compact ειναι περιεργη τελευταια. Ενω βγαζει φουλ αερα και δουλευουν οι 4 σκαλες κανονικα(αργο, γρηγορο, πιο γρηγορο κλπ), δουλευουν οι επιλογες παρμπριζ-προσωπο-ποδια κανονικα, δεν ψυχει συνεχως. Αλλες φορες βγαζει τρελα παγωμενο αερα, τοσο που μετα απο λιγο πρεπει να μειωσω τη ψυξη γιατι ειναι ψυγειο, και αλλες φορες χλιαρο σαν να μην εχω a/c στο ON. Φρεον ειχα συμπληρωσει περσι και δεν νομιζω πως χανει αφου δεν θα παγωνε ποτε και καθολου.

Τι φταιει? Φακιρης? Κομπρεσσορας? Φρεον? Αλλο?

BILL007
14-07-15, 19:12
Η συμπεριφορα του a/c στο compact ειναι περιεργη τελευταια. Ενω βγαζει φουλ αερα και δουλευουν οι 4 σκαλες κανονικα(αργο, γρηγορο, πιο γρηγορο κλπ), δουλευουν οι επιλογες παρμπριζ-προσωπο-ποδια κανονικα, δεν ψυχει συνεχως. Αλλες φορες βγαζει τρελα παγωμενο αερα, τοσο που μετα απο λιγο πρεπει να μειωσω τη ψυξη γιατι ειναι ψυγειο, και αλλες φορες χλιαρο σαν να μην εχω a/c στο ON. Φρεον ειχα συμπληρωσει περσι και δεν νομιζω πως χανει αφου δεν θα παγωνε ποτε και καθολου.

Τι φταιει? Φακιρης? Κομπρεσσορας? Φρεον? Αλλο?

Δες εδώ Φάνη...thumb Μάλλον αυτό πρέπει να είναι https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=24804

fanisk
14-07-15, 19:31
Δες εδώ Φάνη...thumb Μάλλον αυτό πρέπει να είναι https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=24804

Βασιλη οι βαλβιδες παιζουν ρολο και για το ποτε θα βγαλει ψυχρο αερα? Γιατι θεμα με τα "μονο ποδια, μονο παρμπριζ,κλπ" δεν εχω.

BILL007
14-07-15, 19:33
Ναι εμένα μου εβγαζε ζεστό απο πάνω και κρύο απο κάτω φαντάσου! Ήταν λες και είχε τρελαθεί το σύστημα!

fanisk
14-07-15, 19:34
Ναι εμένα μου εβγαζε ζεστό απο πάνω και κρύο απο κάτω φαντάσου! Ήταν λες και είχε τρελαθεί το σύστημα!

Αυτο δεν το δοκιμασα η αληθεια ειναι, να το γυρισω στα ποδια οταν βγαζει χλιαρο ή στο παρμπριζ για να δω αν και εκει βγαζει χλιαρο.

Ειπα να το παλεψω λιγο μονος, αν δεν γινεται δουλεια ετσι, τι ακριβως πρεπει να ζητησω να δουν? Και πως επαληθευεται η βλαβη? Βγαζει κατι το διαγνωστικο ή το ματι του μηχανικου?

BILL007
14-07-15, 20:56
Δυστυχώς το διαγνωστικό δεν βγάζει κάτι...Ο μόνος τρόπος να το δοκιμάσεις είναι με τράμπα τις βαλβίδες απο άλλο 46άρι...

Αν και αυτό δεν παίξει και συνεχίσει να βγάζει ζεστό τότε μάλλον έχεις πολύ σοβαρότερο πρόβλημα π.χ κανα τρύπιο ψυγείο που θέλει ξήλωμα ταμπλό και τα σχετικά... :( (άλλη μια κλασσική περίπτωση στα 46άρια πλεον)

kostas_ke35
15-08-15, 12:13
Καλημερα και χρονια πολλα λοιπον εχω ενα e46 1900 cc turbo και σημερα το πρωι ημουν σταματημενος και ξεκιναω να φυγω καπος γρηγορα με το αντισπιν απενεργοποιημενο και εσθανωμαι κατι σαν να πηδαει δοντια απο το πισω διαφωρικο νορμαλ με χαμηλες στροφες δεν ακους τιποτα οταν σηκώσεις στροφες το ξανακανει τη μπωρει να ειναι θελει αλαγη το διαφωρικο,η τα επεξε καποιο γραναζι,η ειναι κανα ιμιαξονιο .μπορω να το κυκλοφωραω ετσι η θα με αφησει;ευχαριστο εκ των προτερων

giorgos1965
29-08-15, 23:15
Γεια σε ολο το αναγνωστικο κοινο!!!!!!!!!!!!
Σημερα εμεινα απο τρομπα βενζινης η ΕΛΠΙΖΩ οτι ειναι αυτο!!!! το εσβησα και μετα ....μουλαρωσε...μιας και ειμαι επαρχια αντε να βρεις ακρη και σημερα Σαββατο (εσβησε στις 19:30 περιπου) ....τηλεφωνα παρατηλεφωνα τελικα ηρθε απο φιλο καποιος απο την ΕΛΠΑ (ολα αυτα εχουν το ιδιο προβλημα ειπε) και το φορτωσε ...εν αναμονη λοιπον για την Δευτερα να ακουσω την λυπητερη!!!!!!

katsaraios
29-08-15, 23:53
Γεια σε ολο το αναγνωστικο κοινο!!!!!!!!!!!!
Σημερα εμεινα απο τρομπα βενζινης η ΕΛΠΙΖΩ οτι ειναι αυτο!!!! το εσβησα και μετα ....μουλαρωσε...μιας και ειμαι επαρχια αντε να βρεις ακρη και σημερα Σαββατο (εσβησε στις 19:30 περιπου) ....τηλεφωνα παρατηλεφωνα τελικα ηρθε απο φιλο καποιος απο την ΕΛΠΑ (ολα αυτα εχουν το ιδιο προβλημα ειπε) και το φορτωσε ...εν αναμονη λοιπον για την Δευτερα να ακουσω την λυπητερη!!!!!!
280 η γνησια περιπου ......
https://www.realoem.com/bmw/el/showparts?id=BL31-EUR-11-1999-E46-BMW-318Ci&diagId=16_0373

giorgos1965
30-08-15, 08:56
280 η γνησια περιπου ......
https://www.realoem.com/bmw/el/showparts?id=BL31-EUR-11-1999-E46-BMW-318Ci&diagId=16_0373

Καλημερα.....280 ¤ :shok::shok: εεεεεε!!!!!!!
μαλιστα για να δουμε λοιπον τι θα γινει :electrician2::electrician2:
δηλαδη με κατι εργατικα κλπ κλπ....παει το 350αρι
και τωρα με τις κ@λ@τραπεζες αντε να περιμενω να παρω λεφτα

BILL007
30-08-15, 09:33
Ίσως να μπορεί να επισκευαστει και η υπάρχουσα, απλά δεν ξέρω το ποσοστό επιτυχίας...

Κάνε ένα search στο φόρουμ, έχει αναφερθεί κάμποσες φορές.

Moufas E46
30-08-15, 10:13
Καλημερα.....280 ¤ :shok::shok: εεεεεε!!!!!!!
μαλιστα για να δουμε λοιπον τι θα γινει :electrician2::electrician2:
δηλαδη με κατι εργατικα κλπ κλπ....παει το 350αρι
και τωρα με τις κ@λ@τραπεζες αντε να περιμενω να παρω λεφτα

160 κανει εκτος bmw VDO ιδια μαρκα με αυτη που φορας τωραthumb

Dermatis
30-08-15, 12:13
Καλησπερα παιδια!
Σημερα εν κινησει αναψαν ταυτοχρονα και κοκκινα τα λαμπακια μπαταριας και λαδιου !
Η σταθμη του λαδιου πρεπει να ειναι οκ αλλα θα κατεβω να το κοιταξω !

Λετε να ειναι τσαλιμια της μπαταριας ?

JiMk86
30-08-15, 12:34
Καλησπερα παιδια!
Σημερα εν κινησει αναψαν ταυτοχρονα και κοκκινα τα λαμπακια μπαταριας και λαδιου !

Δουλεύει κανονικά το αμάξι τώρα? Αν σου άναψε κόκκινο 99% δεν ανεβάζει λάδι η αντλία... αν άναψε μπαταρία ή είναι στα τελευταία της, ή δεν τη φορτίζει το δυναμό..:warriorsmiley::warriorsmiley::warri orsmiley:

Dermatis
30-08-15, 12:55
Δουλεύει κανονικά το αμάξι τώρα? Αν σου άναψε κόκκινο 99% δεν ανεβάζει λάδι η αντλία... αν άναψε μπαταρία ή είναι στα τελευταία της, ή δεν τη φορτίζει το δυναμό..:warriorsmiley::warriorsmiley::warri orsmiley:

To αμαξι δουλευει αψογα! Το εσβησα το ξανα-αναψα και ολα εσβησαν!

Τωρα το πηγα και σε επιπεδο και το αφησα λιγο να παω να μετρησω τα λαδια !

Edit: Μια φορα ( πριν 3-4 μερες ) συνεβει και το εξης περιεργο... το ειχα το αμαξι στην 2η σκαλα στα ρευματα οπου αναβουν τσεκ μπαταρια και λαδια και το εσβησα εντελως εβγαλα και κλειδι και εμεινε το λαμπακι του λαδιου ( κοκκινο) αναμμενο! Τι φαση ??:shok:

giorgos1965
30-08-15, 13:06
Ίσως να μπορεί να επισκευαστει και η υπάρχουσα, απλά δεν ξέρω το ποσοστό επιτυχίας...

Κάνε ένα search στο φόρουμ, έχει αναφερθεί κάμποσες φορές.

:thanks: Bill...
το αυτοκινητο ειναι στην Λαμια τωρα ....αυριο θα ξερω τα υπολοιπα (αν επισκευαζεται η καποια αλλη λυση ) μιας και στο μαγαζι που με εστειλαν ακουσα τα καλυτερα...ειδωμεν.....

katsaraios
30-08-15, 14:06
:thanks: Bill...
το αυτοκινητο ειναι στην Λαμια τωρα ....αυριο θα ξερω τα υπολοιπα (αν επισκευαζεται η καποια αλλη λυση ) μιας και στο μαγαζι που με εστειλαν ακουσα τα καλυτερα...ειδωμεν.....

Ανεφερα μονο την τιμη της γνησιας αλλα και η αντιστοιχη που γραφει ο Γιαννης της VDO ειναι καλη και πολυ φτηνοτερη.

BILL007
30-08-15, 14:30
Καλησπερα παιδια!

Tσαλίμια του δυναμό μάλλον... :( Μπαταρία πότε έχεις αλλάξει? Την έχεις μετρήσει?

Dermatis
30-08-15, 14:38
Tσαλίμια του δυναμό μάλλον... :( Μπαταρία πότε έχεις αλλάξει? Την έχεις μετρήσει?

Η μπαταρια μετραει 2 χρονια αν θυμαμαι καλα! Θα κατεβω να δω λαδια, να δω τιμολογιο μπαταριας και να την μετρησω απο το κρυφο μενου οταν ειναι σβηστο!

Αυτο με το λαμπακι του λαδιου να μενει ανοιχτο με το κλειδι εκτος μιζας πως το δικαιολογουμε ?

BILL007
30-08-15, 14:42
Πρώτη φορά το ακούω αυτό... Να μένει λαμπάκι ανοιχτό χωρίς κλειδί... :p

Μέτρα μπαταρία, δυναμό να δείς αν φορτίζει και μετά μάλλον θα θες και κανα αισθητήρα στάθμης λαδιού...

Αισθητήρα εκκεντροφόρου έχεις αλλάξει btw? Έτσι για να πιάσουμε όλο το φάσμα των κλασσικών βλαβών στο Ε46... :D :p

Dermatis
30-08-15, 14:49
Πρώτη φορά το ακούω αυτό... Να μένει λαμπάκι ανοιχτό χωρίς κλειδί... :p

Μέτρα μπαταρία, δυναμό να δείς αν φορτίζει και μετά μάλλον θα θες και κανα αισθητήρα στάθμης λαδιού...

Αισθητήρα εκκεντροφόρου έχεις αλλάξει btw? Έτσι για να πιάσουμε όλο το φάσμα των κλασσικών βλαβών στο Ε46... :D :p

Οχι κανενα αισθητηρα δεν εχω αλλαξει ......ειμαι παρθενα σε τετοιες βλαβες :hystericalbs1::hystericalbs1:

Φοβαμαι και κανα διακοπτη πιεσης λαδιου !!! Στο INPA που λογικα θα χει κρατησει μνημη βλαβων θα μου δειξει αν ειναι δυναμο ή μπαταρία ???/

BILL007
30-08-15, 15:27
Οχι κανενα αισθητηρα δεν εχω αλλαξει ......ειμαι παρθενα σε τετοιες βλαβες :hystericalbs1::hystericalbs1:

Ετοιμάσου μου φαίνεται... :D :D :D

GiorgosT
30-08-15, 16:02
Η μπαταρια μετραει 2 χρονια αν θυμαμαι καλα! Θα κατεβω να δω λαδια, να δω τιμολογιο μπαταριας και να την μετρησω απο το κρυφο μενου οταν ειναι σβηστο!

Αυτο με το λαμπακι του λαδιου να μενει ανοιχτο με το κλειδι εκτος μιζας πως το δικαιολογουμε ?

Και εμενα μου εχει τυχει 2 φορες... Επειδη καιει το δικο μου καποια λαδακια μου εχει αναψει πορτοκαλι ενω εχω βγαλει το κλειδι απο την μιζα και ενω εχω κλειδωσει το αμαξι... Το πιο λογικο ειναι ενω βγαζεις το κλειδι να μενει αυτο αναμενο για να σου "υπενθημισει" οτι χρειαζεται λαδακι... Σου λεει μπορει να εισαι "στραβος" και να μην το προσεξες... Χωρις παρεξηγηση δεν εννοω εσενα...

ghost-rider
30-08-15, 17:30
Το να μενει το λαμπακι λαδιου αναμμενο ενω εχεις παρει το κλειδι ειναι φυσιολογικο αν λειπει κανα λιτρο+ λαδι κ εννοειται κιτρινο χρωμα.

Αν μενει αναμμενο κοκκινο κατι αλλο παιζει. Μη φυσιολογικο.

Dermatis
30-08-15, 17:52
Τα λαδια ειναι κανονικοτατα! Μια πολυ μικρη (λογικη) καταναλωση !
Το λαμπακι εμεινε αναμμενο κοκκινο!
Νταξει αυτο μπορει να τα και καμια φλασια του κοντερ .....δεν ξαναγινε κιολας thumb

giannis_compact
31-08-15, 03:45
Τα λαδια ειναι κανονικοτατα! Μια πολυ μικρη (λογικη) καταναλωση !
Το λαμπακι εμεινε αναμμενο κοκκινο!
Νταξει αυτο μπορει να τα και καμια φλασια του κοντερ .....δεν ξαναγινε κιολας thumb

Φλασιά του κοντέρ δεν είναι, είναι λογικό να μένει το λαμπάκι αναμμένο έστω και με την αφαίρεση του κλειδιού για κάποια λεπτά. Το πρόβλημά σου είναι στον αισθητήρα στάθμης λαδιού. Ενώ έχει μέσα λάδι, δείχνει ότι νά'ναι. Πολλοί το έχουνε πάθει, κι εγώ επίσης πριν μερικά χρόνια με συμπτώματα ίδια με τα δικά σου.

Dermatis
31-08-15, 11:00
Φλασιά του κοντέρ δεν είναι, είναι λογικό να μένει το λαμπάκι αναμμένο έστω και με την αφαίρεση του κλειδιού για κάποια λεπτά. Το πρόβλημά σου είναι στον αισθητήρα στάθμης λαδιού. Ενώ έχει μέσα λάδι, δείχνει ότι νά'ναι. Πολλοί το έχουνε πάθει, κι εγώ επίσης πριν μερικά χρόνια με συμπτώματα ίδια με τα δικά σου.

Πολυ πιθανο και αυτο Γιαννη! Απλα εκανε την παρουσια του μαζι με της μπαταριας και για αυτο το συνδεσα με πτωση τασης ή ελλειψη φορτισης !
Οταν το κουμπωσω διαγνωστικο γιατι χτες δεν τα καταφερα αν ειναι αισθητηρας λαδιου θα το δειξει ?

Anyway χτες μετρησα με το πολυμετρο την μπαταρια και βγαζει τα εξης:
Με το κλειδι στην 2η θεση και το αμαξι σβηστο : Χωρις φωτα: 12,44V Με φωτα: 12,10V
Με τον κινητηρα αναμμενο: Χωρις φωτα : 14,40V Με φωτα : 14,20V

Πως τα βλεπετε ???

BILL007
31-08-15, 11:04
Οταν το κουμπωσω διαγνωστικο γιατι χτες δεν τα καταφερα αν ειναι αισθητηρας λαδιου θα το δειξει ?

Έτσι που λες ότι μένει ανοιχτό το λαμπάκι σίγουρα...

Αν άναβε για λίγα δευτερόλεπτα στην αρχή και μετά έσβηνε, νομίζω δεν θα το κατέγραφε...

Dermatis
31-08-15, 11:17
Έτσι που λες ότι μένει ανοιχτό το λαμπάκι σίγουρα...

Αν άναβε για λίγα δευτερόλεπτα στην αρχή και μετά έσβηνε, νομίζω δεν θα το κατέγραφε...

Θα δειξει ....προς το παρον lets feel like Christmas ....τα λαμπακια μου μεσα :ranting2:

BILL007
31-08-15, 11:19
Θα δειξει ....προς το παρον lets feel like Christmas ....τα λαμπακια μου μεσα :ranting2:

Ξεκόλλησε τα απο την πλακέτα του καντράν να ηρεμήσεις :D :D :D :D :D

Dermatis
31-08-15, 11:26
Ξεκόλλησε τα απο την πλακέτα του καντράν να ηρεμήσεις :D :D :D :D :D

:hystericalbs1::hystericalbs1: Aντε σε περιμενω φερε ενα desoldering station γιατι δεν εχω και ελα να πιασουμε δουλεια :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

:fountwtis:

pilot
31-08-15, 12:46
Πολυ πιθανο και αυτο Γιαννη! Απλα εκανε την παρουσια του μαζι με της μπαταριας και για αυτο το συνδεσα με πτωση τασης ή ελλειψη φορτισης !

Anyway χτες μετρησα με το πολυμετρο την μπαταρια και βγαζει τα εξης:
Με το κλειδι στην 2η θεση και το αμαξι σβηστο : Χωρις φωτα: 12,44V Με φωτα: 12,10V
Με τον κινητηρα αναμμενο: Χωρις φωτα : 14,40V Με φωτα : 14,20V

Πως τα βλεπετε ???

νομίζω είναι μια χαρά τα νούμερα..

katsaraios
31-08-15, 14:09
Πιθανον να μην ειναι απλα ο αισθητηρας ,συνηθως οταν τα χει παιξει αναβει για 2-3 δευτερολεπτα στην εκκινηση του μοτερ με κιτρινο χρωμα και σβηνει παντα....να μενει αναμμενο λαμπακι και κοκκινο περιεργο..

Dermatis
31-08-15, 14:28
Ελπιζω να δειξει το διαγνωστικο οτι ειναι να δειξει !
:thanks::thanks:

giannis_compact
31-08-15, 16:28
Το διαγνωστικό δε νομίζω να δείξει κάτι για τον αισθητήρα. Τα νούμερα του δυναμό σου είναι μια χαρά.

giorgos1965
01-09-15, 09:43
160 κανει εκτος bmw VDO ιδια μαρκα με αυτη που φορας τωραthumb

Καλημερα και καλο μηνα..
Τελικα εβαλε BOSCH ο μαστορας και ολα τελεια ....200 ¤ με τα εργατικα
ευχαριστω πολυ για την ενημερωσηthumb
:thumbsup::thumbsup:

alexke46
01-09-15, 13:25
αισθητηρας λ.ο δευτερος σε 11 χρονια.την πεμπτη η αλλαγη

Dermatis
02-09-15, 14:29
Mια βολτα λοιπον στον συνεργειο και :ranting2::ranting2::ranting2:

Λαμπακι μπαταριας αναψε γιατι μετα το πλυσιμο που εκανα απο κατω ειχε λιγο υγρασια η φισα που κουμπωνει στον δυναμο! Καθαριστηκε η φισα μετρησαμε δυναμο μπαταριες και ολα οκ !

Το λαμπακι του λαδιου σημερα εμεινε μονιμα ανοικτο και πορτοκαλι και μετρησα με τα λαδια και ελειπαν 2+ λιτρα! Προχτες που τα κοιταξα εγω ηταν και σε κλιση το αμαξι δεν φανηκε τοσο η απωλεια ....δεν μου πηγε και το μυαλο!
Οποτε μετα απο λιγο ψαξιμο το αμαξι ειναι πεντακαθαρο απο διαρροες ακομα και απο την αντλια κενου που ηταν ενας υποπτος ....Οποτε καταληξαμε στα γ@μημενα τσιμουχακια βαλβιδων :ranting2::ranting2::ranting2:
Κοστος 600 ευρω :drive: Πως ακουγεται?
Για πειτε ρε παιδια .....λογικη η τιμη ?

alexm
02-09-15, 15:24
Κοστος 600 ευρω :drive: Πως ακουγεται?
Για πειτε ρε παιδια .....λογικη η τιμη ?

50 ευρω εχουν τα γνησια τσιμουχακια, 80 ευρω η φλατζα του καπακιου που οπωσδηποτε πρεπει να αλλαχθει γιατι η δικη σου θα εχει ξεραθει και θα εχεις διαρροες, 20 ευρω κατι ψιλολαστιχακια- ορινκ.
Συνολο υλικων ολα γνησια αγορασμενα απο την bmw 150 ευρω και ουτε ενα ευρω παραπανω!!!
Για 4 ωρες δουλεια 450 ευρω εργασια σαν πολλα μου φαινονται!!!

Οποιο Σαββατο πρωι θελεις, βαζεις 300 ευρω στην τσεπη + την βενζινα για το πηγαινε-ελα στην Πατρα και το απογευματακι κατα τις 4-5 θα εισαι σπιτι σου.

Υ.Γ: με αποδειξεις ανταλακτικων για την επισημη εγγυηση bmw των 2 ετων και συνεργειο οχι απλα εξειδικευμενο..., μιλαμε για οριντζιναλε καταστασεις... :original:

Dermatis
02-09-15, 15:54
50 ευρω εχουν τα γνησια τσιμουχακια, 80 ευρω η φλατζα του καπακιου που οπωσδηποτε πρεπει να αλλαχθει γιατι η δικη σου θα εχει ξεραθει και θα εχεις διαρροες, 20 ευρω κατι ψιλολαστιχακια- ορινκ.
Συνολο υλικων ολα γνησια αγορασμενα απο την bmw 150 ευρω και ουτε ενα ευρω παραπανω!!!
Για 4 ωρες δουλεια 450 ευρω εργασια σαν πολλα μου φαινονται!!!

Οποιο Σαββατο πρωι θελεις, βαζεις 300 ευρω στην τσεπη + την βενζινα για το πηγαινε-ελα στην Πατρα και το απογευματακι κατα τις 4-5 θα εισαι σπιτι σου.

Υ.Γ: με αποδειξεις ανταλακτικων για την επισημη εγγυηση bmw των 2 ετων και συνεργειο οχι απλα εξειδικευμενο..., μιλαμε για οριντζιναλε καταστασεις... :original:

Φλαντζα ψευτοκαπακου αλλαχτηκε περισυ το χειμωνα που εφτιαξα την τρομπα κενου! Και δεν εχω πουθενα μα πουθενα διαρροες !
Αν οντως η τιμη ειναι τοσο ακυρη οπως μου λες να το ψαξω το θεμα ....

Dermatis
02-09-15, 16:07
Παντως απο τηλφωνα που εκανα σε 2-3 γνωστα συνεργεια εδω Αθηνα η τιμη που ακουσα ηταν 500-600 ευρω για να ανοιχτει κεφαλη να πλαναριστει κεφαλη να αλλαχτουν οι φλαντζα κεφαλης και τα τσιμουχακια και να κλεισει παλι το μοτερ!

alexm
02-09-15, 16:14
να πλαναριστει κεφαλη

Αυτο τωρα που κολλαει με τα τσιμουχακια των βαλβιδων;
Θα περασετε και ελατηρια;

Dermatis
02-09-15, 16:22

Oχι δεν νομιζω στα 120.000 να θελει ελατηρια ( να φανταστω εννοεις εμβολων ???) .....δλδ ελεος!
Απλα ολοι μου το ανεφεραν ως απαραιτητο εφοσον γινει αυτη η εργασια !
Σε τηλεφωνο που εκανα τωρα μου εδωσαν τιμη 300 ευρω ! Τι γινεται ρε γαμωτο οτι θελουνε ζητανε :hystericalbs1::ranting2:

alexm
02-09-15, 16:22
Φλαντζα ψευτοκαπακου αλλαχτηκε περισυ το χειμωνα που εφτιαξα την τρομπα κενου! Και δεν εχω πουθενα μα πουθενα διαρροες !
Αν οντως η τιμη ειναι τοσο ακυρη οπως μου λες να το ψαξω το θεμα ....

Εγω δεν ειπα οτι εχεις τωρα διαροοες, αποκτας ομως μετα την εξαγωγη και επανατοποθετηση της ιδιας φλατζας.
Το οτι την εχεις αλλαξει προσφατα ειναι θετικο και μπορει να μην εχει προλαβει να ξεραθει, χωρις και παλι να ειναι τιποτα σιγουρο.
Μολις βγει αφηστε τη να κρυωσει, ο εμπειρος μαστορας μπορει να καταλαβει εαν θα εχεις μετα διαροοη ή οχι και εαν στην τελικη χρηζει αντικαταστασης.

katsaraios
02-09-15, 16:39

Στα βλαβοτρονικ ετσι κανουν Αλεξ,ανοιγουν κεφαλη

alexm
02-09-15, 17:08
Στα βλαβοτρονικ ετσι κανουν Αλεξ,ανοιγουν κεφαλη

Γιωργο δεν ειναι ετσι, κατα την bmw ναι πρεπει να ανοιξει η κεφαλη-να πλανιστει το καπακι-να αλλαχθουν οι βιδες του καπακιου με καινουργιες και να παμε στην ΝΑΣΑ για να γινει σωστο.
Δεν παει να γ@μηθει η bmw και οι οδηγιες επισκευης της!!!
Ειναι σαν τα S54 που οταν πληρωνει ο ιδιοκτητης για την αλλαγη των μεταλλων το μοτερ ανοιγει απο επανω, ενω οταν ειναι ανακληση που πληρωνει η bmw τα μεταλλα αλλαζουν απο το καρτερ!!!
Τα ιδια ακριβως και στον V10, κοστος αλλαγης μεταλλων συμφωνα με τις οδηγιες της bmw 3680 ευρω, κοστος αλλαγης μεταλλων απο το καρτερ 1300 ευρω!!!

Τελος παντων και ας επανερθουμε στο θεμα μας, τα τσιμουχακια σε ολα τα Ν μοτερ αλλαζουν αφαιρωντας μονο το ψευτοκαπακο και να εισαι σιγουρος οταν δεις πως αλλαζουν μια φορα μετα θα μπορεις με εναν φιλο σου να τα αλλαξετε μονοι σας... thumb

katsaraios
02-09-15, 17:17
Γιωργο δεν ειναι ετσι, κατα την bmw ναι πρεπει να ανοιξει η κεφαλη-να πλανιστει το καπακι-να αλλαχθουν οι βιδες του καπακιου με καινουργιες και να παμε στην ΝΑΣΑ για να γινει σωστο.
Δεν παει να γ@μηθει η bmw και οι οδηγιες επισκευης της!!!
Ειναι σαν τα S54 που οταν πληρωνει ο ιδιοκτητης για την αλλαγη των μεταλλων το μοτερ ανοιγει απο επανω, ενω οταν ειναι ανακληση που πληρωνει η bmw τα μεταλλα αλλαζουν απο το καρτερ!!!
Τα ιδια ακριβως και στον V10, κοστος αλλαγης μεταλλων συμφωνα με τις οδηγιες της bmw 3680 ευρω, κοστος αλλαγης μεταλλων απο το καρτερ 1300 ευρω!!!

Τελος παντων και ας επανερθουμε στο θεμα μας, τα τσιμουχακια σε ολα τα Ν μοτερ αλλαζουν αφαιρωντας μονο το ψευτοκαπακο και να εισαι σιγουρος οταν δεις πως αλλαζουν μια φορα μετα θα μπορεις με εναν φιλο σου να τα αλλαξετε μονοι σας... thumb

To εχουν το προβλημα πολλα παιδια με βλαβοτρονικ μοτερ οποτε αυτοι γνωριζουν τι θα κανουν,υπαρχουν πολυ σωστα οπως αναφερεις τεχνιτες που δεν βγαζουν κεφαλη αλλα μονο το ψευτοκαπακο.
Σε 2 παντως γνωστους μηχανικους που πανε και αρκετοι φιλοι απο εδω ,γινεται η διαδικασια η "ακριβη" ,μην με ρωτας γιατι :original:
Παρη ειδες τελικα δεν ηταν αισθητηρας ,ευτυχως που δεν εκαψες το μοτερακι φιλε !
Καλο ελεγχο στην σταθμη λαδιων το συμπερασμα !!!

katsaraios
02-09-15, 17:19
Παντως επειδη καποιοι φιλοι εχουν κανει την διαδικασια ή εχουν ψαξει ας μας γραψουν γιατι γινεται αφαιρεση της κεφαλης να εχουμε πληρη γνωση

alexm
02-09-15, 17:33
To εχουν το προβλημα πολλα παιδια με βλαβοτρονικ μοτερ οποτε αυτοι γνωριζουν τι θα κανουν,υπαρχουν πολυ σωστα οπως αναφερεις τεχνιτες που δεν βγαζουν κεφαλη αλλα μονο το ψευτοκαπακο.
Σε 2 παντως γνωστους μηχανικους που πανε και αρκετοι φιλοι απο εδω ,γινεται η διαδικασια η "ακριβη" ,μην με ρωτας γιατι :original:
Παρη ειδες τελικα δεν ηταν αισθητηρας ,ευτυχως που δεν εκαψες το μοτερακι φιλε !
Καλο ελεγχο στην σταθμη λαδιων το συμπερασμα !!!

Δεν το εχουν μονο τα valvetronic Γιωργο, ειναι γενικα στα Ν μοτερ ενα θεμα τα τσιμουχακια μετα τα 120000 χλμ :whistle:
Η ακριβη διαδικασια ειναι για αυτους που εχουν φαγουρα... στην τσεπη, γιατι ειτε με τον ενα τροπο γινει η δουλεια, ειτε με τον αλλο, το αποτελεσμα ειναι ακριβως το ιδιο... thumb

Dermatis
02-09-15, 19:01
Γιωργο οπως το πες ευτυχως το πηρα χαμπαρι σχετικα νωρις !
Εχω το συνηθειο και ανα δυο βδομαδες βλεπω λαδακια αλλα τωρα με τις διακοπες ξεχαστηκα! Ειχαν και λιγα χιλιομετρα 4000 μαξ οποτε ημουν πιο χαλαρος!
Αυριο το πρωι παω να κανω μια σωστη αλλαγη εδω στο βενζιναδικο με δικα μου λαδια για να μην το κινησω περα απο αυτα τα 200μετρα και να το παρακολουθησω να δω με τι ρυθμο τα καιει για να εξαλειψω καθε πιθανοτητα να χρειαζεται και ελατηρια εμβολων ! Και τελος του μηνα θα μπει για τσιμουχακια! Πειραζει να συμπληρωνω το μηνα αυτο ή να την κανω αμεσα την δουλεια και να τα αλλαξω?
Ενδεχεται για τα 20-40 χλμ περιπου που εκανε με λαμπακι λαδιων να προξενησα προβλημα:shok: ????

ghost-rider
02-09-15, 19:11
Δεν μπορουν να αλλαξουν ολα τα συνεργεια τσιμουχακια βαλβιδων χωρις να βγαλουν το καπακι.
Απ οσο καταλαβα, ο Αλέξης περιγράφει μια εργασια χωρις αφαίρεση καπακιου (μονο ψευτοκαπακο), ενω ο παρης εχει παρει προσφορες απο συνεργεια που θα κατεβασουν καπακι.
Εξ ου η διαφορα.

Προσωπικα να πω την αληθεια οταν ειδα πρωτη φορα να αλλαζουν τσιμουχακια βαλβιδων χωρις να βγαζουν καπακι καραφλιασα.
Ο τυπος εβγαλε εκκεντροφορους, ειχε μαραφετι που το βιδωνε στη θεση του μπουζι και πρεσσαρε αερα μεσα στον κυλινδρο, πραγμα το οποιο του επετρεπε να λυσει ελατηρια βαλβιδων κρατωντας ολες τις βαλβιδες κλειστες.
Αλλαζε τσιμουχακια και το εδενε.
Εμεινα μ@λ@κας.
Της σχολης των audi ο μηχανικος που αναφερω (ναι ψαχνουν και αυτοι μοντες για να κανουν καπως ανωδυνη την αντικατασταση στα τσιμουχακια βαλβιδων:th_Laie_67-1:).
Βασικες προυποθεσεις...
Αν χρειαστουν οδηγοι οδηγεισαι στο να λυσεις και καπακι.
Αν πεσει βαλβιδα μεσα παλι ανοιγεις καπακι.

Παντως αν καταληξει κανεις να λυσει καπακι θα χρειαστει οπωσδηποτε φλαντζα και αν το μοτερ εχει πανω απο 100.000 χλμ ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα χρειαστει και πλανισμα...
Αν εισαι ψειρας θα αλλαξεις και βιδες κεφαλης, θα κανεις φρεζαρισμα εδρων... Και εγινε που εγινε η δουλεια θα βαλεις νεους οδηγους βαλβιδων και θα κανεις κ ενα καθαρισματακι αυλων... Οποτε το κουστουμι εκτιναζεται.
Αλλα μετα το δενεις και ειναι σα να αλλαξες μοτερ...

Dermatis
03-09-15, 14:32
Καλημερα!
Εκανα σημερα αλλαγη λαδιων!
Μπηκε φρεσκο λαδακι και θα το παρακολουθησω να δω πως τα καιει χωρις να το πιεζω ! Πηρα και ενα λιτρο να εχω πορτμπαγκαζ και σε ενα μηνα το βαζω για τσιμουχακια !
Οπως εμαθα ειναι περιττο να ανοιχτει κινητηρας και απο θεμα κοστους και απο θεμα δουλειας!

CHKO3CI
03-09-15, 14:57
Θα ηθελα να μοιραστω,αυτο που συνεβη,στην προχθεσινη αλλαγη λαδιων,στο e46 1,6(2003).Mετα την αλλαγη,και συμπληρωση λαδιων στο σερβις,σε συνεργειο που παω 5 χρονια,και κανει μονο bmw,συνεβει το παρακατω.Το βαζει μπρος αυτος που εκανε ολο το σερβις,και δεν ακουγετε να δουλευει καλα...το σβηνει αμεσως.Ξαναπροσπαθει,και ο παραξενος ηχος συνεχιζει....τον φωναζει αμεσως ο ιδιοκτητης του συνεργειου να το σβησει.Συνεβη το εξης......πεταξε λαδι απο το φιλτρο,στον κινητηρα,καμια δυο λιτρα.:ranting2:
Εχει συμβει σε κανεναν κατι αναλογο?:thnx:

BILL007
03-09-15, 15:27
...πεταξε λαδι απο το φιλτρο,στον κινητηρα,καμια δυο λιτρα.:ranting2:

Δεν είχε σφίξει το φίλτρο του λαδιού? Πως έγινε αυτό?

CHKO3CI
03-09-15, 15:59
Δεν είχε σφίξει το φίλτρο του λαδιού? Πως έγινε αυτό?

Πολυ πιθανον,αφου η διαρροη προηλθε απο το φιλτρο.Το ερωτημα ειναι...ειχε καποιον τζογο το φιλτρο κατασκευαστικα ή εκανε πατατα ο τεχνικος?

Να υποψιαστω αφτερ μαρκετ φιλτρο ΑΝΤΙ γνησιων που λεει οτι τοποθετει το συνεργειο.Δεν εγινε καποια αλλαγη απο τον ιδιοκτητη του συνεργειου σε υλικα,απλα συμπληρωσε λαδι........Υπαρχουν πολλα ερωτηματα ακομα......:ranting2:

A8hnaios
03-09-15, 18:32
Απο βδομαδα οταν βρω χρονο θα φτιαξω την οροφη... εδω το κιτακι με 4 λαμακια απο ΒΜW 52 Ευρω....

nikos valvetronic
03-09-15, 21:49
Πολυ πιθανον,αφου η διαρροη προηλθε απο το φιλτρο.Το ερωτημα ειναι...ειχε καποιον τζογο το φιλτρο κατασκευαστικα ή εκανε πατατα ο τεχνικος?

Να υποψιαστω αφτερ μαρκετ φιλτρο ΑΝΤΙ γνησιων που λεει οτι τοποθετει το συνεργειο.Δεν εγινε καποια αλλαγη απο τον ιδιοκτητη του συνεργειου σε υλικα,απλα συμπληρωσε λαδι........Υπαρχουν πολλα ερωτηματα ακομα......:ranting2:

Φίλε μου έτσι όπως τα περιγράφεις δεν πρέπει να βίδωσαν καθόλου το καπάκι
με το φίλτρου λαδιού! Το φίλτρο λαδιού δεν λέει κάτι αν δεν είναι γνήσιο, τα
επώνυμα φίλτρα του εμπορίου π.χ. MANN ή Henqst είναι εξίσου ποιοτικά.
Άλλο πράμα όμως έπαθες εσύ.Ακόμα και να μην το έσφιγγε καλά δεν θα
έχανε τόσο, εγώ πιστεύω δεν σου έβαλαν καθόλου το καπάκι με το φίλτρο!

nikos valvetronic
03-09-15, 21:50
Απο βδομαδα οταν βρω χρονο θα φτιαξω την οροφη... εδω το κιτακι με 4 λαμακια απο ΒΜW 52 Ευρω....

Αντώνη αν μπορέσεις βγάλε καμιά φώτο για να έχουμε μια εικόνα :original:

CHKO3CI
03-09-15, 22:31
Φίλε μου έτσι όπως τα περιγράφεις δεν πρέπει να βίδωσαν καθόλου το καπάκι
με το φίλτρου λαδιού! Το φίλτρο λαδιού δεν λέει κάτι αν δεν είναι γνήσιο, τα
επώνυμα φίλτρα του εμπορίου π.χ. MANN ή Henqst είναι εξίσου ποιοτικά.
Άλλο πράμα όμως έπαθες εσύ.Ακόμα και να μην το έσφιγγε καλά δεν θα
έχανε τόσο, εγώ πιστεύω δεν σου έβαλαν καθόλου το καπάκι με το φίλτρο!

Ελπιζω μονο,να μην εγινε κατι,........το οποιο θα οδηγησει σε ζημια.......Για ολα τα αλλα,το συνεργειο(ιδιοκτητης/αφεντικο η προισταμενος) ειναι υπευθυνο,για τους συνεργατες,και τις εργασιες που τους αναθετει εντος και........εκτος επιχειρησης,για τα εμπορευματα που προμηθευουν οι προμηθευτες το συνεργειο.Η πατατα εκ μερους του τεχνικου,το εχω δει απο την πρωτη στιγμη,ως το ισχυροτερο ενδεχομενο....

Christopherk
04-09-15, 13:02
Θα ηθελα να μοιραστω,αυτο που συνεβη,στην προχθεσινη αλλαγη λαδιων,στο e46 1,6(2003).Mετα την αλλαγη,και συμπληρωση λαδιων στο σερβις,σε συνεργειο που παω 5 χρονια,και κανει μονο bmw,συνεβει το παρακατω.Το βαζει μπρος αυτος που εκανε ολο το σερβις,και δεν ακουγετε να δουλευει καλα...το σβηνει αμεσως.Ξαναπροσπαθει,και ο παραξενος ηχος συνεχιζει....τον φωναζει αμεσως ο ιδιοκτητης του συνεργειου να το σβησει.Συνεβη το εξης......πεταξε λαδι απο το φιλτρο,στον κινητηρα,καμια δυο λιτρα.:ranting2:

Πριν χρόνια στο R1 μου.

Ελαττωματικό φίλτρο που μετά από κάποια χιλιόμετρα Έσκασε και πέταγε λάδι. Ζημιά δεν έπαθα γιατί όλο το λάδι Έφευγε πάνω στις εξατμίσεις και νόμιζα ότι πήρα φωτιά 😅 ντουμάνιασα και την καβάλας.

Dimimav
23-09-15, 21:21
Παιδιά sos.
Έχω πρόβλημα με το δυναμό και θέλει αλλαγή ή καστανια του δυναμου.
Έβγαινε με τέσσερα διαφορετικά εγώ έχω το valeo 90-110
Το ανταλλακτικό έχει τον κωδικό 12317516109 ΑΛΛΑ από Σεπτέμβριο του 2011
ή bmw το κατήργησε..
Έχετε καμία ιδέα από που μπορώ να παραγγειλω aftermarket που να ταιριάζει με αυτόν τον κωδικό γιατί ψάχνω και δεν μπορώ να βρω κάπου.
Υ.Γ.σπέσιαλ thanks στην κινητη εγκυκλοπαίδεια στον Αλέξη από την Πάτρα που με βοήθησε
να βρω όλα τα παραπανω

gyiama
23-09-15, 23:03
Σίγουρα η BMW έχει βγάλει ανταλλακτικό αντικατάστασης ,όποτε θα δεις ποιο είναι αυτό και με βάση εκείνο το νούμερο θα βρεις ιμιτασιόν αν θέλεις

fast-enough
24-09-15, 10:15
Παιδιά sos.
Έχω πρόβλημα με το δυναμό και θέλει αλλαγή ή καστανια του δυναμου.
Έβγαινε με τέσσερα διαφορετικά εγώ έχω το valeo 90-110
Το ανταλλακτικό έχει τον κωδικό 12317516109 ΑΛΛΑ από Σεπτέμβριο του 2011
ή bmw το κατήργησε..
Έχετε καμία ιδέα από που μπορώ να παραγγειλω aftermarket που να ταιριάζει με αυτόν τον κωδικό γιατί ψάχνω και δεν μπορώ να βρω κάπου.
Υ.Γ.σπέσιαλ thanks στην κινητη εγκυκλοπαίδεια στον Αλέξη από την Πάτρα που με βοήθησε
να βρω όλα τα παραπανω

Καλημέρα.
Επειδή παρουσιάζει και εμένα πρόβλημα το δυναμό, (δίνει 14,3V μόνο αφού ζεσταθεί το αυτοκίνητο, μετά από περίπου 10 λεπτά) μπορείς να μας πεις τι συμπτώματα είχες?
:thnx:

katsaraios
24-09-15, 11:40
Fiam κορνες ειναι οκ για το Ε46?
Εμενα φοραει Bosch αλλα η υψηλης ειναι off..
Ας ενημερωσει καποιος αν ξερει..

Moufas E46
24-09-15, 11:47
Fiam κορνες ειναι οκ για το Ε46?
Εμενα φοραει Bosch αλλα η υψηλης ειναι off..
Ας ενημερωσει καποιος αν ξερει..

γιωργο γνησιες fiamm η aftermarket?

katsaraios
24-09-15, 12:39
γιωργο γνησιες fiamm η aftermarket?

Γνησιες ειναι απο μια αγγελια απο ιδιωτη

Moufas E46
24-09-15, 13:09
Γνησιες ειναι απο μια αγγελια απο ιδιωτη

δυστυχως δε μπορω να σου απαντησω γιατι εβαλα aftermarket fiamm.thumb

Dimimav
24-09-15, 17:30
Σίγουρα η BMW έχει βγάλει ανταλλακτικό αντικατάστασης ,όποτε θα δεις ποιο είναι αυτό και με βάση εκείνο το νούμερο θα βρεις ιμιτασιόν αν θέλεις

Η bmw δεν έχει βγάλει κανένα κωδικό αντικατάστασης ισχυει ο ίδιος.
Ή λύση της αντιπροσωπείας είναι είτε να βάλω μεταχειρισμένο δυναμό
από άλλο bmw e46(μου πρότειναν δικό τους για να με εξυπηρετήσουν στα 250¤)
ή να βάλω καινούργιο με τιμή στα 705¤..

Dimimav
24-09-15, 17:33
Καλημέρα.
Επειδή παρουσιάζει και εμένα πρόβλημα το δυναμό, (δίνει 14,3V μόνο αφού ζεσταθεί το αυτοκίνητο, μετά από περίπου 10 λεπτά) μπορείς να μας πεις τι συμπτώματα είχες?
:thnx:

Το πρόβλημα είναι περίπου κλασσικό για τα 46αρια.άλλοι τα έχουν αλλάξει και
δύο φορές εμένα με έπιασε πρώτη φορά.
Το πρόβλημα είναι στην καστανια μπροστά που βρίσκεται ο ιμάντας
Αυτήν κολλάει και δεν γυρνάει ελεύθερα όπως πρέπει.
Στην εκκίνηση του κινητήρα ίσως ακούς έναν παραπάνω θόρυβο.

katsaraios
24-09-15, 22:46
δυστυχως δε μπορω να σου απαντησω γιατι εβαλα aftermarket fiamm.thumb

Τελικα δεν ταιριαζουν ,ειναι μικροτερες οι φισες...

Dermatis
05-12-15, 18:50
Καλημερα!
Εκανα σημερα αλλαγη λαδιων!
Μπηκε φρεσκο λαδακι και θα το παρακολουθησω να δω πως τα καιει χωρις να το πιεζω ! Πηρα και ενα λιτρο να εχω πορτμπαγκαζ και σε ενα μηνα το βαζω για τσιμουχακια !
Οπως εμαθα ειναι περιττο να ανοιχτει κινητηρας και απο θεμα κοστους και απο θεμα δουλειας!

Επαναφερω λοιπον το θεμα τσιμουχακια μιας και το πειραμα ( τι θα καψει??? ) εγινε!

Οπως ειχα πει εκανα μια αλλαγη λαδιων τοτε που το ανακαλυψα !
Παντα βαζω Castrol 5w40 τοτε εβαλα λαδι χαμηλοτερης αξιας γιατι υποτιθεται οτι θα το εβαζα συνεργειο κατευθειαν. Εβαλα Lukoil 10w40 !
To αμαξι την μερα της αλλαγης ειχε 119,850 κμ.
Τωρα εχει 121,904 και εκαψε 700 ml λαδι.
Δηλαδη εκαψε 700ml σε 2054κμ οπου και συπληρωσα σημερα !

Θεωρω πως εφοσον εβαλα πιο χοντρο λαδι η καταναλωση δεν κρινεται λογικη...
Να σημειωσω πως απο τα 2054 αυτα χιλιομετρα στα πρωτα 1900 περιπου το αμαξι τσιμπησε περιπου 100ml ( δεν συμπληρωσα) μονο μιας και το οδηγουσε ο πατερας μου σε νορμαλ ρυθμους και εκανε και ενα ταξιδι Λακωνια ! Τα τελευταια 100 περιπου εγιναν Αθηνα απο εμενα :whistle::whistle: ....οπου και ηπιε τα υπολοιπα (600 ml ). Δεν οδηγηθηκε ποτε κρυο αλλα οταν ζεσταινοταν το ζοριζα :whistle:

Καποια παρατηρηση λοιπον μετα απο το πειραμα αυτο ???
Να τονισω πως δεν θα ξαναβαλω τετοιο λαδι γιατι πρωτον δεν συνισταται για τον κινητηρα και 2ον τα Castrol παντα εβγαιναν ξανθα ενω αυτα εχουν αρχισει και σκουραινουν και δε μαρεσει !

giannis_compact
05-12-15, 21:45
Όσο καιρό το οδηγείς βάζεις 5w40 Πάρη;

Dermatis
06-12-15, 01:22
Όσο καιρό το οδηγείς βάζεις 5w40 Πάρη;

Nαι ναι εξ αρχης το αμαξι παιζει με 5w40! Πρωτα τα bmw τα γνησια και κανα 3αρι χρονια τα Castrol τα Magnetec thumb

giannis_compact
06-12-15, 02:33
Nαι ναι εξ αρχης το αμαξι παιζει με 5w40! Πρωτα τα bmw τα γνησια και κανα 3αρι χρονια τα Castrol τα Magnetec thumb

Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι αυτό το λάδι είναι λάθος για τον Ν42, έτσι; Μόνο 5w30 στα Ν4Χ. Αλλαγή κάθε 10 χιλιάδες χλμ και θα τα βγάζεις όπως τα έβαλες για τουλάχιστον 250 χιλιάδες χλμ. Άν βάζεις 5w40 θα αρχίσει σταδιακά να καίει και έπειτα θα πάθεις αυτό που έπαθες. Γιαυτό επισκεύασέ το και βάζε 5w30 και δε θα κάψει ξανά.

BILLYS
06-12-15, 06:02
Τι διάολο...στον αγ.Δημήτριο έπεσαν κατάρες;

tasos.kamv
06-12-15, 08:30
Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι αυτό το λάδι είναι λάθος για τον Ν42, έτσι; Μόνο 5w30 στα Ν4Χ. Αλλαγή κάθε 10 χιλιάδες χλμ και θα τα βγάζεις όπως τα έβαλες για τουλάχιστον 250 χιλιάδες χλμ. Άν βάζεις 5w40 θα αρχίσει σταδιακά να καίει και έπειτα θα πάθεις αυτό που έπαθες. Γιαυτό επισκεύασέ το και βάζε 5w30 και δε θα κάψει ξανά.

Γιάννη μια χαρά είναι τα 5W-40 για το Ν42.
Τα εγκεκριμένα λιπαντικά είναι xW-30 ή xW-40, όπου χ = 0 ή 5, με προδιαγραφή LL01 ή LL04.

Εαν μπεις στους καταλόγους της Bmw θα δεις ότι η βασική προδιαγραφή για τους Ν4x είναι LL01 και περιλαμβάνει πολλές εταιρείες λιπαντικών με χαρακτηριστικά 5W-40.
To LL04 βγήκε μετά το 2004 και αφορά κινητήρες κυρίως diesel με φίλτρο dpf στα καυσαέρια. Προφανώς τα λιπαντικά LL04 υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές των LL01

Dermatis
06-12-15, 17:36
Γιαννη και εγω τοσο καιρο ξερω πως τα 5W40 ειναι προτεινομενα μαζι με αλλα για Ν4Χ αφου τηρουν τις προδιαγραγες LL04 της bmw !

Προφανως και θα φτιαχτει το θεμα τωρα ! Και ευκαιρια να πεσει και καμια προταση για λαδακι καλο!
Να τονισω πως οταν ανοιξα καπακι για τσιμουχα ψευτοκαπακου το μοτερ μεσα ηταν αψογο και πεντακαθαρο ( πριν κανα 2 χρονο αυτο !)

giannis_compact
06-12-15, 18:45
Δεν αμφιβάλλω απλά έχω δει αρκετές φορές σε τέτοιους κινητήρες υψηλή κατανάλωση λαδιού που χρησιμοποιούσαν λάδια 5w40, με νορμάλ χρήση ενώ με 5w30 δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην πάροδο του χρόνου. Επιμένω στο 5w30 μετά την επισκευή.

Dermatis
06-12-15, 22:57
Δεν αμφιβάλλω απλά έχω δει αρκετές φορές σε τέτοιους κινητήρες υψηλή κατανάλωση λαδιού που χρησιμοποιούσαν λάδια 5w40, με νορμάλ χρήση ενώ με 5w30 δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην πάροδο του χρόνου. Επιμένω στο 5w30 μετά την επισκευή.

Αμα ειναι να εχει αποτελεσματα το 5w30, 5w30 και τα μυαλα στα καγκελα Γιαννη!

Προς το παρον επειδη η κοπελα θελει αραχωβα :whistle: προοριζεται για μετα τα Χριστουγεννα η επισκευη! thumb

JiMk86
07-12-15, 01:23

Καταρχήν να μας πει πόσα χλμ έχει το μοτερ του Γιάννη γιατί μπορεί να μην αξίζει επισκευή, να πληρώσει δηλαδή και να συνεχίσει να έχει πρόβλημα, την έχουν πατήσει πολλοί έτσι, πρέπει να πετύχει μάστορα να έχει γνώσεις, διάθεση να είναι ξεκάθαρος και να αναλάβει ευθύνγ σε περίπτωση στραβής, και όχι μόνο στα λόγια, γιατί όταν έρχετε η στραβή αλλάζει το παραμύθι μετά. Αν δε το κάνεις γραπτώς μη κάνεις τπτ, δεν έχει μπέσα κανείς. Μονόδρομος κινητήρας αγορά από Γερμανία με λίγα χιλιόμετρα και εγγύηση γραπτή φυσικά.

Dermatis
07-12-15, 12:45
Επαναφερω λοιπον το θεμα τσιμουχακια μιας και το πειραμα ( τι θα καψει??? ) εγινε!

Οπως ειχα πει εκανα μια αλλαγη λαδιων τοτε που το ανακαλυψα !
Παντα βαζω Castrol 5w40 τοτε εβαλα λαδι χαμηλοτερης αξιας γιατι υποτιθεται οτι θα το εβαζα συνεργειο κατευθειαν. Εβαλα Lukoil 10w40 !
To αμαξι την μερα της αλλαγης ειχε 119,850 κμ.
Τωρα εχει 121,904 και εκαψε 700 ml λαδι.
Δηλαδη εκαψε 700ml σε 2054κμ οπου και συπληρωσα σημερα !

Θεωρω πως εφοσον εβαλα πιο χοντρο λαδι η καταναλωση δεν κρινεται λογικη...
Να σημειωσω πως απο τα 2054 αυτα χιλιομετρα στα πρωτα 1900 περιπου το αμαξι τσιμπησε περιπου 100ml ( δεν συμπληρωσα) μονο μιας και το οδηγουσε ο πατερας μου σε νορμαλ ρυθμους και εκανε και ενα ταξιδι Λακωνια ! Τα τελευταια 100 περιπου εγιναν Αθηνα απο εμενα :whistle::whistle: ....οπου και ηπιε τα υπολοιπα (600 ml ). Δεν οδηγηθηκε ποτε κρυο αλλα οταν ζεσταινοταν το ζοριζα :whistle:

Καποια παρατηρηση λοιπον μετα απο το πειραμα αυτο ???
Να τονισω πως δεν θα ξαναβαλω τετοιο λαδι γιατι πρωτον δεν συνισταται για τον κινητηρα και 2ον τα Castrol παντα εβγαιναν ξανθα ενω αυτα εχουν αρχισει και σκουραινουν και δε μαρεσει !

Το αμαξι εχει 121,980 κμ σημερα ! Το γραψα και παραπανω !
Δεν νομιζω οτι εχει καποιο σοβαρο θεμα ωστε να χρηζει αλλαγης ! Το μοτερ δουλευει αψογα και πολυ ησυχα χωρις θεματα δοξα το θεο. Τωρα τα τσιμουχακια ειναι απο οτι εχω δει και διαβασει συχνο φαινομενο οποτε πιστευω οτι με την αλλαγη τους θα ειμαι οκ thumb

Lefterisk
08-12-15, 21:10
συμφωνω κι εγω με τα γραφομενα του τασου και του παρη.
επιπροσθετα, η λογικη λεει οτι η ελλαδα θελει 40 και οχι 30.
απο την αλλη, εγω απο το 2010 που απεκτησα το ν46 βαζω 5w-30...ειμαι ανωμαλαρα; μπορει...παντως μεχρι τωρα δεν καιει καθολου λαδι (2007 με 98κ χλμ) αν και ειναι πολυ νωρις για εμενα..ευτυχως.

andreas_R
18-12-15, 13:31
Σινεμπλοκ Ζ4 Μ ...

έχει πάρει κάποιος απο εδω?

wheelman
18-12-15, 13:52
Σινεμπλοκ Ζ4 Μ ...

Τα παράκεντρα λές,
νομίζω ο alexm έβαλε στο compact,
αλλα χωρίς το καβούκι, μόνο το συνεμπλόκ

alexm
18-12-15, 14:51
Σινεμπλοκ Ζ4 Μ ...

50 ευρω οριντζιναλ μαμα.

CHKO3CI
20-12-15, 18:08
Καλησπερα.....γυρναω μιζα,παιρνει με το ζορι,δινει λιγες στροφες.......κατι γκαζιες,δουλευει κουφια,τρεμει και λιγο,δεν ακουγετε καλα,σαν να λειπει....κυλινδρος,στροφες χαμηλες,αναβοσβηνει το λαμπακι του κινητηρα σαν φλας...σβηνω...ιδωμεν αυριο.

Σαν...πολλαπλασιαστης νομιζω,απο το πως δουλευε(e46,12/2003,115hp)

giannis_compact
21-12-15, 17:49
Καλησπερα.....γυρναω μιζα,παιρνει με το ζορι,δινει λιγες στροφες.......κατι γκαζιες,δουλευει κουφια,τρεμει και λιγο,δεν ακουγετε καλα,σαν να λειπει....κυλινδρος,στροφες χαμηλες,αναβοσβηνει το λαμπακι του κινητηρα σαν φλας...σβηνω...ιδωμεν αυριο.

Σαν...πολλαπλασιαστης νομιζω,απο το πως δουλευε(e46,12/2003,115hp)

Κατά πάσα πιθανότητα. Παθών άπειρες (δεν μπορώ να μετρήσω πόσες) φορές, κουβαλούσα πάντα 2 μαζί μου. Έχω αλλάξει και στα Τέμπη, έχω αλλάξει και έξω από τη Νυρεμβέργη πάνω στη Autobahn. Δεν είναι κάτι.

CHKO3CI
21-12-15, 17:58
Κατά πάσα πιθανότητα. Παθών άπειρες (δεν μπορώ να μετρήσω πόσες) φορές, κουβαλούσα πάντα 2 μαζί μου. Έχω αλλάξει και στα Τέμπη, έχω αλλάξει και έξω από τη Νυρεμβέργη πάνω στη Autobahn. Δεν είναι κάτι.

Nαι αυτο ηταν......αφλογιστια κυλινδρου Νο 1...κατα το τσεκ ιν...!!!
αλλα γιατι σου εχει συμβει τοσες φορες?...συνεβη μετα απο καποιες χιλιαδες χιλιομετρα και μετα ή απο την αρχη?
Εμενα πρωτη φορα στις 108.550......

nikos valvetronic
26-12-15, 11:23
Θα σου ξανασυμβεί σίγουρα με τους υπόλοιπους.Συμβουλή, άλλαξε και τους
4 με BOSCH καινούργιους για να ησυχάσεις.Τους έχω πάνω 170.000χλμ +.

Dimimav
26-12-15, 11:39
Θα σου ξανασυμβεί σίγουρα με τους υπόλοιπους.Συμβουλή, άλλαξε και τους
4 με BOSCH καινούργιους για να ησυχάσεις.Τους έχω πάνω 170.000χλμ +.

Δεν θέλω να σας πληγωσω αλλα
οπως σου έχω πει δεν έχω αλλάξει κανεναν 13 χρονια :drive:

nikos valvetronic
26-12-15, 12:04
Γι'αυτό υπάρχουν οι εξαιρέσεις :thumbsup:

CHKO3CI
25-07-16, 21:20
Λοιπόν.....να μαστε πάλι....
Στην απόπειρα ενεργοποίησης του κλιματισμού,ανάψαν τα λαμπάκια,και μέσω της εφαρμογής που υπάρχει στο κινητό,εμφάνισε τον παρακάτω κωδικό.

Η γενική βασική περιγραφή ειναι βλάβη στον αισθητήρα οξυγόνου.
Ειδικότερα βρήκα και ως περιγραφή,πιθανη χαλάρωση η σπασιμο του καλωδίου,ή διαροή στην εξάτμιση.
Οταν το έσβησα και το ξανα εβαλα μπρος,δεν αναψαν τα λαμπάκια,ενεργοποιώντας τον κλιματισμό,και όλα τα ηλεκτρικά....

Εντυπωση με προκάλεσε το γεγονός,οτι δεν είχα esp.....δεν ξέρω αν και πώς συνδέονται,ή προκειται για παρενέργεια....

andreas_R
26-07-16, 10:43
εμένα ακριβώς το ίδιο γεγονός έπαψε να συμβαίνει όταν άλλαξα μαφ και ξαναφλάσαρα το πρόγραμμα.

Pale
26-07-16, 11:54
240.000 χιλιόμετρα.
Διαρροή λαδιου, αρκετά μεγάλη 1λίτρο/2000χλμ.
(Ακόμα δεν ξέρω απο πού, υποπτεύομαι απο το κουτάκι επιστροφής, Valvtronic).
Ταπετσαρία δίπλα στο τζαμι του πορτ πακαζ, ξεκολάει.
Και μάλλον αλλάγη συμπλέκτη.