Επιστροφή στο Forum : [E46] Γενικά προβλήματα
1η φορά το άλλαξες ή αυτή ήταν η δεύτερη?
savvas bmwdakias
14-12-13, 20:08
Απο οτι μου ειπε ο μηχανικο και ειδα το παγουρι ηταν του 2003 οποτε πρωτη φορα αλλαχτηκε.
Τυχερός, μάλλον δεν το κινείς και πολύ :D Ξέρω και περιπτώσεις που ήταν στο 2ο και πήγαιναν για τρίτο! :facepalm:
savvas bmwdakias
14-12-13, 21:31
Η αληθεια ειναι πως τα 3 τελευταια χρονια το χω κανει μονο 13.000χλμ λογο οτι κινουμαι με μηχανακι κυριως.
Η αληθεια ειναι πως τα 3 τελευταια χρονια το χω κανει μονο 13.000χλμ λογο οτι κινουμαι με μηχανακι κυριως.
thumb
giannis_compact
15-12-13, 03:54
Βασίλη, εγώ πρώτη φορά το άλλαξα στις 265.000 χιλιόμετρα.
zgouriazmenos
15-12-13, 08:42
Τυχερός, μάλλον δεν το κινείς και πολύ :D Ξέρω και περιπτώσεις που ήταν στο 2ο και πήγαιναν για τρίτο! :facepalm:
Παρών!!!
(...τελικά άλλαξα αυτοκίνητο αντί για παγούρι!)
Βασίλη, εγώ πρώτη φορά το άλλαξα στις 265.000 χιλιόμετρα.
Γιάννη εσύ είσαι περίπτωση :D
Προσωπικά εκτιμώ ότι δεν υπάρχει 46άρι που να πατήσει τις 100κ και να μην πάει για παγούρι. Στανταράκι λέμεεε... :p
mitsos_chania
15-12-13, 17:14
Προσωπικά εκτιμώ ότι δεν υπάρχει 46άρι που να πατήσει τις 100κ και να μην πάει για παγούρι. Στανταράκι λέμεεε... :p
109000 και ακομα δεν εχω αλλαξει παγουρι
Sent from my iPad mini using Tapatalk (https://tapatalk.com/m?id=1)
220 χιλιάδες εγώ και τίποτα ακόμα :shok:
Λοιπόν 149000 και δεν έχω αλλάξει παγουράκι :thumbsup:
tasos.kamv
15-12-13, 20:53
Λοιπόν 149000 και δεν έχω αλλάξει παγουράκι :thumbsup:
Δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά θα έρθει και η σειρά σου...:th_Laie_67-1:
Δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά θα έρθει και η σειρά σου...:th_Laie_67-1:
Μετά από εννιά χρόνια ας αλλάξω και κανένα παγουράκι ...
Πάντως να ξέρεις δεν αγχώνομαι ...:whistle::whistle:thumb
katsaraios
15-12-13, 22:23
Αυτο το σιχαμενο παγουρι γινεται να παμε καπου να το δωσουμε φασον να μας το κανουν αλουμινιο????
109000 και ακομα δεν εχω αλλαξει παγουρι
Sent from my iPad mini using Tapatalk (https://tapatalk.com/m?id=1)
220 χιλιάδες εγώ και τίποτα ακόμα :shok:
Εντάξει παιδιά μην βιάζεστε, ολοι θα πάρετε :D :D :D :D :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Εντάξει παιδιά μην βιάζεστε, ολοι θα πάρετε :D :D :D :D :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Ότι θα πάρουμε θα πάρουμε αλλα όπως και να το κάνουμε άλλο να το
αλλάζεις στις 80000 και άλλο 220000
Στα 80 μπορεί να θεωρηθεί κατασκευαστικό λάθος
στα 220 φυσιολογική φθορά .
Μεγααααααλη διαφορα
Το δικό μου το πήρα 1 Μαρτίου. Ε46 sedan 2004 n45b16.Μέχρι τώρα:
1.Παγούρι
2.Αισθητήρας DSC
3.Τρεις γρύλους,εκτός της πίσω πλευράς από τη μεριά του οδηγού
4.Αισθητήρας λ,ο πρώτος από τους δυο
katsaraios
16-12-13, 05:40
3.Τρεις γρύλους,εκτός της πίσω πλευράς από τη μεριά του οδηγού
3 ?????
Θηριο σιδεροφαγε:warriorsmiley::warriorsmiley:
3 ?????
Θηριο σιδεροφαγε:warriorsmiley::warriorsmiley:
Που θα μου πάει,θα τον καταφέρω και τον τέταρτο.:thumbsup:
219.000klm πάω τα περάσω TUV και έχουμε τα εξής κομμένα πίσω ελατηρια?? αλλαγη συνεμπλοκ πίσω ψαλιδια, και αλλαγη μπροστα αριστερά ο άξονας με τη φούσκα μάλλον απο τη κρεμαργερα? σωληνακια φρενων εχουν φθορα, εδειξη βλαβης μηχανη αεροσακος συνοδιηγου ολα μαζι σύνολο 400¤ μαζι με το TUV.
Βέβαια είχα και ένα τρακαρισμενα παρκαρισμένο έπεσε ένας απάνω άφησε σημείωμα, και θα βγάλουμε κάτι, η ζημιά είναι μικρη έχει μπει λίγο μέσα ο πίσω προφυλακτηρας απο την αριστερή μεριά. Κανά 1200¤ θα βγουν. Χρόνια πολλα και καλη πρωτοχρονιά να έχουμε όλοι.
Έχει αλλάξει κανείς σε κουπέ τα περιμετρικά πλαϊνά λάστιχα?Στο αμάξι του πατέρα της κοπέλας μου έχουν γίνει κομμάτια κυριολεκτικά και ψιλομπάζει νερά και ψάχνεται να τα αλλάξει.
Επίσης.Ξέρουμε πόση ακριβώς βαλβολίνη παίρνει σασμάν και διαφορικό σε 316?
Έχει αλλάξει κανείς σε κουπέ τα περιμετρικά πλαϊνά λάστιχα?Στο αμάξι του πατέρα της κοπέλας μου έχουν γίνει κομμάτια κυριολεκτικά και ψιλομπάζει νερά και ψάχνεται να τα αλλάξει.
Ναι αυτα ειναι πολυ ακριβα...
πες του αν ενδιαφερεται για 1200ευρο να τον απαλλαξω τωρα που εχει και βροχες
Επίσης.Ξέρουμε πόση ακριβώς βαλβολίνη παίρνει σασμάν και διαφορικό σε 316?
Επιβεβαίωσε με τα link την ποσότητα κιβώτιο (https://workshop-manuals.com/bmw/3_series_e46/316ci_m43tu_coupe/3_technical_data/23__manual_transmission_(mech)/0__complete_transmission/1_td__transmission_filling_capacities_e46_e90_e91_ e92_e93_e60_e61_e63_e64_e83/), Διαφορικό (https://workshop-manuals.com/bmw/3_series_e46/316ci_m43tu_coupe/3_technical_data/33__rear_axle/0__general/3_td__rear_axle_differential_e39_e46_e83_e85___188 k/)
Όσο για τα λάστιχα μόνο αν βρείς μεταχείρω σε καλή κατάσταση,
πάρε μια ιδέα πόσο πάει ό νέος κωδικός (https://bmwfans.info/parts-catalog/51717161687)
Επιβεβαίωσε με τα link την ποσότητα κιβώτιο (https://workshop-manuals.com/bmw/3_series_e46/316ci_m43tu_coupe/3_technical_data/23__manual_transmission_(mech)/0__complete_transmission/1_td__transmission_filling_capacities_e46_e90_e91_ e92_e93_e60_e61_e63_e64_e83/), Διαφορικό (https://workshop-manuals.com/bmw/3_series_e46/316ci_m43tu_coupe/3_technical_data/33__rear_axle/0__general/3_td__rear_axle_differential_e39_e46_e83_e85___188 k/)
Όσο για τα λάστιχα μόνο αν βρείς μεταχείρω σε καλή κατάσταση,
πάρε μια ιδέα πόσο πάει ό νέος κωδικός (https://bmwfans.info/parts-catalog/51717161687)
Του λείπουν που του λείπουν τα περισσότερα μαλλιά.Αν του πώ και τη τιμή για τα λάστιχα δεν βλέπω να μένει τρίχα στο κεφάλι του :hystericalbs1::hystericalbs1:
ας παρει 3λιτρα οπως του ειπα γιατι αν στραγγιξει καλα και αν το αφησει να τρεξει και λιγο στην αρχη παιρνει 2κατι!
Του λείπουν που του λείπουν τα περισσότερα μαλλιά.Αν του πώ και τη τιμή για τα λάστιχα δεν βλέπω να μένει τρίχα στο κεφάλι του :hystericalbs1::hystericalbs1:
εε τοτε αν δεν θελει να μου το δωσει παρε παρμπριζοκολλα και περνα γυρω γυρω το τζαμι... να σφραγιζει στο κλεισιμο!
Bazil Van Sinner
06-01-14, 20:23
Ηλια δωσε λιγο το λινκ για να δω και για μενα για διαφορικο και σασμαν
Ηλια δωσε λιγο το λινκ για να δω και για μενα για διαφορικο και σασμαν
h**p://workshop-manuals.com
Αντικατέστησε τα αστεράκια
giannis_compact
10-01-14, 16:13
267 και κάτι χιλιάδες (το σκάφος, ο κινητήρας άγνωστο) πολλαπλασιαστής 1ου κυλίνδρου. :)
Bazil Van Sinner
10-01-14, 17:01
267 και κάτι χιλιάδες (το σκάφος, ο κινητήρας άγνωστο) πολλαπλασιαστής 1ου κυλίνδρου. :)
καλη χρονια Γιαννη μουυυυυυυυυυυ :hystericalbs1:
Nick bmwlover
10-01-14, 18:29
h**p://workshop-manuals.com
Αντικατέστησε τα αστεράκια
Εδω δεν θελουμε να βλεπουμε ΤΤ κυριε...:hystericalbs1:
giannis_compact
10-01-14, 21:25
καλη χρονια Γιαννη μουυυυυυυυυυυ :hystericalbs1:
Πάντα έχω στο πόρτ παγκάζ 4! Οπότε, τον άλλαξα επί τόπου! :th_Laie_67-1:
Σας εχει τυχει σε Ε46 να πηγαινετε με σταθερη ταχυτητα κ να εχεις την αισθηση οτι το αυτοκινητο δινει γκαζι μονο του στιγμιαια?
κ ιδεα μου παιδια δεν μπορει να ειναι γιατι το νιωσα 3 φορες στο ταξιδι που εκανα
Vassilis ///M
12-02-14, 18:12
Έχει κάποιος εμπειρία απο το συγκεκριμένο μαγαζί???
Στα αναλώσημα οι τιμές είναι αλλού...
https://www.powercarparts.gr/K_Main.aspx
:mad::mad::mad:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/03/PHOTO_20140302_193607_zpsdr31dgpf-1.jpg (https://s1328.photobucket.com/user/wheelmanDroid/media/My316i/PHOTO_20140302_193607_zpsdr31dgpf.jpg.html)
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk
nikos valvetronic
02-03-14, 20:08
Τρύπισε η τάπα Ηλία?? Έχω δυο στο ντουλαπάκι του οδηγού :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Τρύπισε η τάπα Ηλία?? Έχω δυο στο ντουλαπάκι του οδηγού :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Όχι ακριβώς,
από κάπου είχα δει ότι έγλυφε,αλλαξα προληπτικά την τάπα και τελικά έσκασε το κολάρο που έχει την τάπα εξαερωσης
:facepalm:
nikos valvetronic
02-03-14, 21:42
Είπαμε ντε μπεστ κουαλιτατ.
katsaraios
03-03-14, 12:49
Όχι ακριβώς,
από κάπου είχα δει ότι έγλυφε,αλλαξα προληπτικά την τάπα και τελικά έσκασε το κολάρο που έχει την τάπα εξαερωσης
:facepalm:
μαζι παμε πακετο.
το αλλαξες η αυριο?
μαζι παμε πακετο.
το αλλαξες η αυριο?
Αύριο φίλε,
πάμε να πάρουμε τα κολάρα και τα αλλάζουμε επιτόπου
katsaraios
03-03-14, 22:34
Αύριο φίλε,
πάμε να πάρουμε τα κολάρα και τα αλλάζουμε επιτόπου
Κανονικα θελουν ολα τα πλαστικα σε ολο το κυκλωμα του νερου,φτιαχνεις ενα χαλανε δυο ....κουαλιτατ
nikos valvetronic
03-03-14, 22:40
Γιώργο ας ήταν ΜΙΑ φορά να κοιτάξω νερά και να ήταν τέρμα ψηλά,ΜΙΑ φορά ρε γμτ!! Μια έχανε λίγο λίγο από την τάπα πίσω στο κεφαλάρι,μια από τον αισθητήρα στο κάτω κολλάρο μια από το παγούρι,μια από την εξαερωτική βίδα γμτ έχω καταναλώσει ένα βαρέλι παραφλού μέχρι τώρα :ranting2:
katsaraios
03-03-14, 22:44
Γιώργο ας ήταν ΜΙΑ φορά να κοιτάξω νερά και να ήταν τέρμα ψηλά,ΜΙΑ φορά ρε γμτ!! Μια έχανε λίγο λίγο από την τάπα πίσω στο κεφαλάρι,μια από τον αισθητήρα στο κάτω κολλάρο μια από το παγούρι,μια από την εξαερωτική βίδα γμτ έχω καταναλώσει ένα βαρέλι παραφλού μέχρι τώρα :ranting2:
Εγω βαρεθηκα να ψαχνω απο που χανει ...λεω να του βαλω μονιμα στο πορτ μπαγκαζ δοχειο με τροφοδοσια συνεχομενη μπροστα να μην βλεπω λαμπακι παλι ποτε:ranting2::ranting2:
nikos valvetronic
03-03-14, 22:59
Ευτυχώς τα λαμπάκια του όλα δουλεύουν άψογα! Φαντάζεσαι να μην είχε για στάθμη ψυκτικού?? Έρε γλέντιαααα θα κάναμε group buy φλάντζες :th_Laie_67-1:
katsaraios
04-03-14, 13:13
τελικα εχανα απο την ταπα....:facepalm:
savvas bmwdakias
04-03-14, 13:23
Εγω εχω αλλαξει παγουρι και κολαρο δεν εχω παρατηρησει να χανει απο καπου αλλου. Υπαρχει και αλλο κομματι στο κυκλωμα που ποναει?
Εγω εχω αλλαξει παγουρι και κολαρο δεν εχω παρατηρησει να χανει απο καπου αλλου. Υπαρχει και αλλο κομματι στο κυκλωμα που ποναει?
Χωρίς ίχνος ειρωνείας,τα πάντα πονάνε :thumbsdown::thumbsdown:
katsaraios
05-03-14, 01:18
Και παμε να αλλαξουμε την ταπα ολα οκ αντε φυγαμε,ωσπου εντελως τυχαια μετα απο λιγη ωρα ο Μαικ βλεπει λαμπακι συμπληρωνω ξανα παραφλου και λεω .."Δεν κοιταω μια τα λαδια??"
:shok::shok::shok:
Σαπουναδα,φραπες, εχει περασει νερα μεσα στο μοτερ....αυριο λυνουμε καπακι και ο Θεος βοηθος .....
Μακαρι να ειναι μονο φλαντζα και να μην εχει κανενα ρηγμα ...
:drive::drive:
Και παμε να αλλαξουμε την ταπα ολα οκ αντε φυγαμε,ωσπου εντελως τυχαια μετα απο λιγη ωρα ο Μαικ βλεπει λαμπακι συμπληρωνω ξανα παραφλου και λεω .."Δεν κοιταω μια τα λαδια??"
Σαπουναδα,φραπες, εχει περασει νερα μεσα στο μοτερ....αυριο λυνουμε καπακι και ο Θεος βοηθος .....
Εύχομαι όσο το δυνατόν μικρότερη ζημιά.
Bazil Van Sinner
05-03-14, 07:18
ωωωω εεελα ρε Κατς.Γιατι ρε γμτ?
ευχομαι τα λιγοτερα!
katsaraios
07-03-14, 05:10
To μπουζονι που ηταν κομμενο:shok: και περασαν τα νερα στο καπακι,η εγχειρηση και το βαμμενο ψευτοκαπακο ....και ξανα ΟΛΑ ΔΡΟΜΟΣ !!!!!
giannis_compact
09-03-14, 15:15
Ξέρει κανένας πώς μπορώ να αποτρέψω την υγρασία που παίρνει το δεξί φλας; Μόνο μετά από πολλή βροχή παίρνει υγρασία. Επίσης, δεν καθαρίζει γιατί είναι διπλό το κρύσταλλο-πλαστικό και παίρνει υγρασία μεταξύ των δύο κρυστάλλων.
https://s28.postimg.org/odlz5q925/1185926_10203102060454557_1266173596_n.jpg (https://postimage.org/)
katsaraios
09-03-14, 15:18
Ξέρει κανένας πώς μπορώ να αποτρέψω την υγρασία που παίρνει το δεξί φλας; Μόνο μετά από πολλή βροχή παίρνει υγρασία. Επίσης, δεν καθαρίζει γιατί είναι διπλό το κρύσταλλο-πλαστικό και παίρνει υγρασία μεταξύ των δύο κρυστάλλων.
https://www.bmwfans.gr/forum/ (https://postimage.org/)
Γιαννη νομιζω μονο αν αλλαξεις το κομματι του φλας..στο κομπακτ αλλαζει οπως στα αλλα 46αρια??
giannis_compact
09-03-14, 16:33
Πανεύκολα βγαίνει Γιώργο λασκάροντας μια βίδα στο φτερό.
Γιάννη δεν ξέρω, έχει τσεκάρει τα λαστιχάκια που είναι οι αεραγωγοί του φλας αν είναι στη θέση τους?
Εμένα μια φορά που θόλωσε, είχε φύγει ένα τέτοιο, το αντικατέστησα απο κάτι άλλα φλας και όλα κομπλέ :original:
Bazil Van Sinner
09-03-14, 19:10
Γιαννη βαλτο σένα ταπερ με μπολικο ρυζι να ξεθολωσει,για τα υπολοιπο δεν το χω.
nikos valvetronic
10-03-14, 22:17
https://www.bmwfans.gr/forum/ (https://postimage.org/)
Για το φλας δεν ξέρω το σπόιλερ τα σπάει πάντως!! :thumbsup::thumbsup:
nikos valvetronic
10-03-14, 22:21
To μπουζονι που ηταν κομμενο:shok: και περασαν τα νερα στο καπακι,η εγχειρηση και το βαμμενο ψευτοκαπακο ....και ξανα ΟΛΑ ΔΡΟΜΟΣ !!!!!
Καλά τι κουλό είναι αυτό τώρα με το μπουζόνι?? Ρε μήπως γέμισες την φιάλη με
νίτρα αντί για αέριο??? :th_Laie_67-1:
katsaraios
10-03-14, 23:12
Καλά τι κουλό είναι αυτό τώρα με το μπουζόνι?? Ρε μήπως γέμισες την φιάλη με
νίτρα αντί για αέριο??? :th_Laie_67-1:
Ειχε ανοιχτει ξανα το καπακι ???
Αυτο μου ειπε ο εμπειρος τεχνικος με το που το ανοιξε..
Δεν θα μαθω , ο προηγουμενος ιδιοκτητης επιασε το τζοκερ και εξαφανιστηκε προς χωρες μακρυνες και ονειρεμενες :original:
.........το πρωι πατημα του μπουτον στο κλειδι-ξεκλειδωμα-εκκινηση κινητηρα-σταση για καφε-κλειδωμα με το κλειδι.
Πινω το καφεδακι παω να ξεκλειδωσω με το μπουτον...τιποτα,προσπαθεια με το δευτερο...τιποτα,ξεκλειδωνω με το κλειδι-βαραει ο συναργεμος- βαζω τον κινητηρα σε λειτουργια σταματαει ο συναργεμος φευγω.....οταν εφτασα στο μαγαζι ολα κανονικα ανοιγει κλεινει.
Τιιιιιιιι συμβαινει.....μικρο εγκεφαλικο;;
Join the club....
Sent from my Stealth mobile
Join the club....
Στελιο απο εσενα θελουμε προτασεις για αιτηματα φιλιας...coprente?
.........το πρωι πατημα του μπουτον στο κλειδι-ξεκλειδωμα-εκκινηση κινητηρα-σταση για καφε-κλειδωμα με το κλειδι.
Πινω το καφεδακι παω να ξεκλειδωσω με το μπουτον...τιποτα,προσπαθεια με το δευτερο...τιποτα,ξεκλειδωνω με το κλειδι-βαραει ο συναργεμος- βαζω τον κινητηρα σε λειτουργια σταματαει ο συναργεμος φευγω.....οταν εφτασα στο μαγαζι ολα κανονικα ανοιγει κλεινει.
Μηπως εχει κοντα κολόνα της ΔΕΗ με υψηλη ταση ή κατι παρομοιο?
Μάικλ ρίξε μια ματιά στο email σου.
Μηπως εχει κοντα κολόνα της ΔΕΗ με υψηλη ταση ή κατι παρομοιο?
Δεν εχω προσεξει...στο ιδιο σημειο το εχω παρκαρει απειρες φορες και δεν ειχα προβλημα....παιζει κατι τετοιο;;
Join the club....
Ακούω,
ποσά ρελεδάκια να παραγγείλω τελικά?
:hystericalbs1::th_Laie_67-1:
Μάικ μην αγχώνεσαι,
μου το έχει κάνει και εμένα δυο φορές μέχρι τώρα,
την μία ήμασταν μαζί...
Άν σταματήσει να λειτουργεί το ξε/κλείδωμα
από το κλειδί και το μπουτόν το κοιτάμε
...
Τύπε
Γιάννης κερνάει, Γίαννης πίνει?
Σε παίρνω τηλ.
katsaraios
11-03-14, 12:15
Ποσο στοιχημα οτι εμενα μολις ξεκλειδωνω με το κλειδι δεν βαραει ο συναγερμος??
Μιλαμε για ΟΕΜ ...
Ποσο στοιχημα οτι εμενα μολις ξεκλειδωνω με το κλειδι δεν βαραει ο συναγερμος??
Μιλαμε για ΟΕΜ ...
Και εμενα ΟΕΜ ειναι.
giannis_compact
11-03-14, 13:40
Γιώργο μέσω GT έχει επιλογή να μη χτυπάει ο συναγερμός όταν ξεκλειδώνεις με το κλειδί. Το επιλέγεις εσύ μέσω του Key Memory.
katsaraios
11-03-14, 16:44
Γιώργο μέσω GT έχει επιλογή να μη χτυπάει ο συναγερμός όταν ξεκλειδώνεις με το κλειδί. Το επιλέγεις εσύ μέσω του Key Memory.
Γιαννη εγω το ξερω ,ο Μαικ δεν ασχολειται με τετοια τα φοβαται:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Θα δωσει κατι παραπανω να του τα φτιαξω με το λαπτοπ....
giannis_compact
11-03-14, 18:03
Γιαννη εγω το ξερω ,ο Μαικ δεν ασχολειται με τετοια τα φοβαται:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Μιχάλη εγώ δεν πιστεύω τίποτα. :)
Οταν ξεκλειδωνεις με το κλειδι ο συναγερμος πρεπει να βαραει....αν σου διαρηξουν την κλειδαρια δεν πρεπει να βαρεσει τι λες;;
Οταν ξεκλειδωνεις με το κλειδι ο συναγερμος πρεπει να βαραει....αν σου διαρηξουν την κλειδαρια δεν πρεπει να βαρεσει τι λες;;
Έτσι και αποτραπεί κλέφτης από oem συναγερμό εγώ θα......
Ρε Μάικ, ούτε τα σπουργίτια δεν τρομάζουν όταν βαράει
Sorry για το offtopic
giannis_compact
12-03-14, 04:06
Sorry για το offtopic
Εξαρτάται από τη σειρήνα. Δεν υπάρχει μόνο μία για το Ε46, η μία όντως δεν ακούγεται καθόλου.
Εξαρτάται από τη σειρήνα. Δεν υπάρχει μόνο μία για το Ε46, η μία όντως δεν ακούγεται καθόλου.
Δεν ξέρω πόσες υπάρχουν,
Η δικιά μου πάντως ανήκει στην συνομοταξία της σφυριχτρας.
Τα δε αμερικανάκια επισκέπτονται τα wallmart
Και την αντικαθιστούν με λίγα ντολλαρς.
Γιάννη εάν έχεις εύκαιρο τον
Κωδικό από την "καλή " πεστον μπας και την αλλάξω
Thx!
Sorry για το offtopic
Βαση νομοθεσιας στη Γερμανια (ντεσιμπελ) τοσο πρεπει να ακουγεται αλλα το θεμα μας ειναι αν πρεπει να βαραει η' οχι
mitsos_chania
12-03-14, 10:04
Με ειχε κακομαθει χωρις προβληματα το δικο μου και αρχισε τα νερα.
Εδω και μερικες μερες το πισω δεξι led φαναρι ποτε αναβει και ποτε δεν αναβει.
Το φλας αναβει κανονικα,ενω οταν αναψω τα φωτα,το φαναρι αναβει με χαμηλοτερη ενταση.Μολις πατησω φρενο με αναμενα φωτα σβηνει παλι τελειως.
Καμια ιδεα κανεις?Τα φαναρια δεν ειναι γνησια...
Sent from my iPad mini using Tapatalk
Vassilis ///M
12-03-14, 10:14
Το φλας αναβει κανονικα,ενω οταν αναψω τα φωτα,το φαναρι αναβει με χαμηλοτερη ενταση.Μολις πατησω φρενο με αναμενα φωτα σβηνει παλι τελειως.
Τις τελευταίες μέρες αντίστοιχο πρόβλημα με χαμηλής έντασης Led στο αριστερό πίσω φλας έχω κι εγώ...
Δυο κουκίδες απο το φανάρι έχουν χαμηλή ένταση φωτεινότητας που μετά απο λίγο το ένα θα φτιάξει κανονικά και το άλλο θα σβήσει τελείως σαν καμμένο...
Τα φανάρια είναι τα γνήσια που φοράει το cabrio...
ακριβως το ιδιο προβλημα εχω κ εγω.
μετα απο ωρα αναβει κανονικα,
αλλαξα κ μοναδα φωτων που υποστηριζει led πισω αλλα παλι δδεν εγινε τιποτα!
θανασης Φιλιππου
12-03-14, 11:04
Κοιταξτε τις γειωσεις σας,ψαχτητε και στη πλεξουδα του πορτ μπαγαζ.
mitsos_chania
13-03-14, 19:53
Εδω και μια φωτογραφια
mitsos_chania
13-03-14, 19:56
ακριβως το ιδιο προβλημα εχω κ εγω.
μετα απο ωρα αναβει κανονικα,
αλλαξα κ μοναδα φωτων που υποστηριζει led πισω αλλα παλι δδεν εγινε τιποτα!
Σε γνησια φαναρια?
mitsos_chania
13-03-14, 20:07
Εδω και μια φωτογραφια
Σημερα σε καποιο σημειο δουλευε κανονικα και μετα σταματησε παλι να δουλευει.Επισης το εβγαλα και το βαλα αριστερα αλλα τοτε δεν δουλευε καθολου...
Λοιπόν παιδιά είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα.Άλλαξα το μαύρο τον μετασχηματιστή που έχει η καλωδίωση του φαναριού και όλα όκ.Το κόστος του ανταλλακτικού είναι στα 15 ευρώ.Ο λόγος που σας κάνει αυτά τα νούμερα είναι γιατί εσωτερικά έχει δύο ποντεσιόμετρα τα οποία είναι με ψυχρές κολλήσεις.Αυτές με τον καιρό κόβονται και δεν κάνουν σωστή επαφή με αποτέλεσμα να μην δουλεύει σωστά το φανάρι.
mitsos_chania
13-03-14, 20:22
Πως το ανοιξες το φαναρι?
Πως το ανοιξες το φαναρι?
Μαλλον δεν το ανοιξε..
Πιθανον να ειναι aftermarket led..
Σε γνησια φαναρια?
οχι δεν ειναι γνησια!
ειναι aftermarket led!
ακριβως το ιδιο κανει κ σε μενα!
κ που τον βρισκουμε αυτον το μετασχηματιστη?
mitsos_chania
13-03-14, 23:19
Μαλλον δεν το ανοιξε..
Πιθανον να ειναι aftermarket led..
Και μενα δεν ειναι γνησια ζαχο αλλα δεν φαινεται ο μετασχηματιστης
Vassilis ///M
13-03-14, 23:24
Έχουμε καμία φωτό απο τον μετασχηματιστή????
Να δω τι ακριβώς να κοιτάξω αύριο...
ωριστε πως ειναι τα aftermarket led
ποιον μετασχηματιστη αλαζουμε, κ που τον βρισκουμε σαν ανταλακτικο?
mitsos_chania
14-03-14, 08:57
Το μαυρο κουτακι που ειναι μαζι με την φισα και φαινεται σαν να ναι φιξ
Vassilis ///M
14-03-14, 09:01
Το μαυρο κουτακι που ειναι μαζι με την φισα και φαινεται σαν να ναι φιξ
Πέρνει άνοιγμα και επισκευή ή θα χρειαστεί ολοκληρωτικά καινούριο????
mitsos_chania
14-03-14, 09:04
Βασιλη εσυ που εχεις γνησια φαναρια,δεν ξερω αν ειναι ιδια η αιτια του προβληματος.
Στην δικη μου περιπτωση,το φαναρι θα βγει στον παγκο να μετρηθει και να γινει ενας καινουριος μετασχηματιστης με πιο ποιοτικα υλικα
κ ποιος φτιαχνει τετοιο μετασχηματιστη?
να υποθεσω ηλεκτρολογος?
mitsos_chania
14-03-14, 09:13
ηλεκτρονικος
Vassilis ///M
14-03-14, 09:26
Βασιλη εσυ που εχεις γνησια φαναρια,δεν ξερω αν ειναι ιδια η αιτια του προβληματος.
Eίναι ολοφάνερο με βάση τα συμπτώματα ότι απο κάπου έχω απώλεια τάσης γι'αυτό όπως ανέφερα σε παραπάνω post έχω χαμηλής έντασης Led...
Δυο απο τις κουκίδες του φαναριού έχουν χαμηλή ένταση φωτεινότητας που μετά απο λίγο το ένα θα φτιάξει κανονικά και το άλλο θα σβήσει τελείως σαν καμμένο...
Δεν παίζει ρόλο νομίζω αν είναι γνήσιο ή aftermarket αφού το σύμπτωμα είναι το ίδιο και στα δύο...
mitsos_chania
14-03-14, 09:33
Eίναι ολοφάνερο με βάση τα συμπτώματα ότι απο κάπου έχω απώλεια τάσης γι'αυτό όπως ανέφερα σε παραπάνω post έχω χαμηλής έντασης Led...
Δυο απο τις κουκίδες του φαναριού έχουν χαμηλή ένταση φωτεινότητας που μετά απο λίγο το ένα θα φτιάξει κανονικά και το άλλο θα σβήσει τελείως σαν καμμένο...
Δεν παίζει ρόλο νομίζω αν είναι γνήσιο ή aftermarket αφού το σύμπτωμα είναι το ίδιο και στα δύο...
Τα φαναρια φευγουν πολυ ευκολα απο το αυτοκινητο.
Οταν εχεις χρονο ανοιξε το φαναρια δεις αν εχεις αυτο του κουτακι
Δεν γινεται να μην εχει τετοιο κουτακι.......δηλαδη μετασχηματιστη μιας και τα λεντ ως διοδοι για να αγουν θελουν μονο 0.7 V δυναμικο σατ ακρα τους!
Η κατασκευη ενος τετοιου μετασχηματιστη ειναι ευκολη και σχετικα απλη αν το χεις με την ηλεκτρονικη αλλα χρειαζεται και σωστα εργαλεια ωστε να γινουν σωστες κολησεις και οχι παλι ψυχρες !
Το πιο σωστο ειναι η αγορα ενος ετοιμου! Υπαρχει ποικιλια .....
Τσεκαρετε εδω σιγουρα θα εχει https://www.electronicsworld.gr/new_site/
Βεβαια δεν ξερω σε τι μεγεθος ειναι ο ηδη υπαρχων !
Ο μετασχηματιστής είναι το μαύρο κουτάκι που είναι σαν <<σπιρτόκουτο>>.Το βρήκα σε μαγαζί που πουλάει aftermarket και αξεσουάρ αυτοκινήτων.'Όποιος θέλει παραπάμω πληροφορίες με πμ
giannis_compact
14-03-14, 20:29
Τα Ε46 είχαν γενικότερο θέμα με την τάση από κατασκευής. Είναι βασικό μειονέκτημά τους.
mitsos_chania
15-03-14, 11:34
Η επισκευη εγινε,το βραδυ θα ακολουθησουν φωτογραφιες.
Τελικα δεν αλλαξαμε τον μετασχηματιστη καναμε κατι παρομοιο με κοστος ουτε 1 ¤
mitsos_chania
21-03-14, 19:10
Παρακατω ειναι μια φωτογραφια απο τα φωτα αναμμενα.φαινεται οτι πλεον η ταση ειναι φυσιολογικη.Οπως ειπα και παραπανω μετρηθηκε ο μετασχηματιστης,ειδαμε που ειναι το προβλημα(ποιος πυκνωτης ειναι καμμενος) και παρεμβαλαμε ενα πυκνωτη εξω απο τον μετασηματιστησε σειρα πανω στο καλωδιακι.
Κοστος οπως ξαναειπα ουτε 1 ¤.
Εαν θελετε να σας πω τον τυπο του πυκνωτη να ρωτησω αυριο τον ηλεκτρολογο μου.
Βεβαια δεν ξερω αν κανει σε ολους ο ιδιος
mitsos_chania
21-03-14, 19:11
Εδω και τα φαναρια αναμμενα
mitsos_chania
21-03-14, 19:13
Αυριο θα ανεβασω μια φωτογραφια της συνδεσμολογιας (1 σταυρωτη και 1 τετραγωνη βιδα γμτ )
περιμενουνε πως κ πως!!
κ αμα δεν σου κανει κοπο ρωτα κ τον ηλεκτρ/γο τι πυκνωτης χρειαζεται!
mitsos_chania
26-03-14, 12:53
Sent from my HUAWEI W1-U00 using Tapatalk
mitsos_chania
26-03-14, 14:45
Νομιζω οτι φαινεται ξεκαθαρα τι εχει γινει ακριβως.
Αν θελετε καποια αλλη λεπτομερια η φωτογραφια πειτε μου.Εμενα εχει γινει 10 μερες η επισκευη και λειτουργει αψογα το φαναρι.
Το μονο που θελω να κανω ειναι να το μονωσω λιγακι.
Επισης ξεκαθαριζω οτι αυτο εγινε στο δικο μου αυτοκινητο.Εαν καποιος το εφαρμοσει στο δικο του και γινει καμια ζημια δεν φερω καμια ευθυνη
δλδ η μια ακρη του πλυκνωτη πιανει στο ενα μαυρο καλωδιο κ αλλη ακρη στο αλλο μαυρο καλωδιο?
mitsos_chania
26-03-14, 20:50
Ναι Χρήστο ακριβως.βεβαια δεν ξέρω αν η δικη σου συνδεσμολογία είναι η ίδια
Sent from my HUAWEI W1-U00 using Tapatalk
Ακριβως τα ιδια ειναι κ τα δικα μου.
Νομιζω οτι φαινεται ξεκαθαρα τι εχει γινει ακριβως.
Αν θελετε καποια αλλη λεπτομερια η φωτογραφια πειτε μου.Εμενα εχει γινει 10 μερες η επισκευη και λειτουργει αψογα το φαναρι.
Το μονο που θελω να κανω ειναι να το μονωσω λιγακι.
Επισης ξεκαθαριζω οτι αυτο εγινε στο δικο μου αυτοκινητο.Εαν καποιος το εφαρμοσει στο δικο του και γινει καμια ζημια δεν φερω καμια ευθυνη
Mπραβο καλη δουλεια, προτεινω να το μονωσεις με θερμοσυστελλομενο γιατι ο πυκνωτης αυτος ζεσταινεται κ την μονωτικη θα στην λιωσει.
Έχει χρειαστεί να επισκευάσει κάποιος σε Ε46 τη μίζα του?Θα πάω αύριο σε ηλεκτρολόγο και θέλω να έχω μια άποψη του κόστος στο περίπου.
Αξίζει επισκευή της αν έχει πρόβλημα ή να πάρω κάποια μεταχειρισμένη?
Η μίζα αυτή είναι https://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL11&mospid=47628&btnr=12_0630&hg=12&fg=25 ?
Καλησπερες! Πηγα σημερα για να κανω τον προκαθορισμενο ελεγχο και να παρω και προσφορα για σερβις!
Επισκευτηκα την Alimos Motors ......και επειδη τα καλα πρεπει να λεγονται, εχω να πω ενα Μπραβο να παιδια εκει οπως παντα ευγενικοι ανεβασαν το αμαξι πανω ελεγχθηκαν πραγματικα τα παντα χωρις να τονισω κατι εγω μπηκε διαγνωστικο και εννοειται χωρις χρεωση :original::original::original:
Λοιπον περα απο το σερβις ακουσα και 2 πραγματα που φοβομουν και ειχα στο μυαλο μου πριν παω!
1) Συμπλεκτης !
2) Αντλια κενου!
Για το 1ο ΟΚ θα αλλαχτει καποια στιγμη στο αμεσο μελλον!
Για το 2ο τωρα:
Μου συστησαν να μην γινει επεισκευη αφου τις περισσοτερες φορες αποτυγχανει
Οποτε αντικατασταση με τι εξης επιλογες:
1) Bmw 317 Ευρω 2 χρονια εγγυηση
2) Pierburg 254 ευρω 1 χρονο
3) Δεν θυμαμαι μαρκα 376 Ευρω 2 χρονια
Τι προτεινετε?
giannis_compact
04-04-14, 14:46
Καλησπερες! Πηγα σημερα για να κανω τον προκαθορισμενο ελεγχο και να παρω και προσφορα για σερβις!
Επισκευτηκα την Alimos Motors ......και επειδη τα καλα πρεπει να λεγονται, εχω να πω ενα Μπραβο να παιδια εκει οπως παντα ευγενικοι ανεβασαν το αμαξι πανω ελεγχθηκαν πραγματικα τα παντα χωρις να τονισω κατι εγω μπηκε διαγνωστικο και εννοειται χωρις χρεωση :original::original::original:
Λοιπον περα απο το σερβις ακουσα και 2 πραγματα που φοβομουν και ειχα στο μυαλο μου πριν παω!
1) Συμπλεκτης !
2) Αντλια κενου!
Για το 2ο τωρα:
Τι προτεινετε?
Πάρη δίκιο είχαν ότι η επισκευή της αποτυγχάνει συνήθως, οπότε να την αποφύγεις. Η γνήσια της BMW γράφει Pierburg από πίσω και νομίζω ότι δε θα έχεις κανένα θέμα άν βάλεις αυτή μιας και οι περισσότεροι τη βάζουν. :)
Πάρη δίκιο είχαν ότι η επισκευή της αποτυγχάνει συνήθως, οπότε να την αποφύγεις. Η γνήσια της BMW γράφει Pierburg από πίσω και νομίζω ότι δε θα έχεις κανένα θέμα άν βάλεις αυτή μιας και οι περισσότεροι τη βάζουν. :)
:thanks:
Ναι κατι ειδα και εγω απο ενα Googlaρισμα! ...Και αμα ψαξω βρισκω και πιο φτηνη στα 219Ε
https://www.mister-auto.gr/el/antlia-up-pieses-sustema-p-deses/bmw-3-e46-316-i-115bhp_v16325_g387.html
Kατι αλλο .......
ψαχνοντας τιμες για συμπλεκτη ειδα τρελες διαφορες!
Γνησιο απο bmw παει ψηλα αδικαιολογητα ψηλα!
Ο γνησιος ειναι διπλης μαζας αυτορυθμιζομενος.........και πανε γυρω στα 400 απο bmw!
Τα set της Sachs και Luk που κυκλοφορουν πανε γυρω στα 150-160! Εχουν καποια κατασκευαστικη διαφορα? Πχ στην αυτορυθμιση?
savvas bmwdakias
04-04-14, 18:30
Kατι αλλο .......
ψαχνοντας τιμες για συμπλεκτη ειδα τρελες διαφορες!
Γνησιο απο bmw παει ψηλα αδικαιολογητα ψηλα!
Ο γνησιος ειναι διπλης μαζας αυτορυθμιζομενος.........και πανε γυρω στα 400 απο bmw!
Τα set της Sachs και Luk που κυκλοφορουν πανε γυρω στα 150-160! Εχουν καποια κατασκευαστικη διαφορα? Πχ στην αυτορυθμιση?
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=17295&page=4
Αυτα για τον συμπλεκτη και για την αντλια κενου γυρω στα 220 παιζει απο οτι ρωτησα συν εργασια.
ghost-rider
04-04-14, 18:40
Διπλης μαζας ειναι το βολαν.
Τα κιτ συμπλεκτη εχουν δισκο-πλατω-ρουλεμαν.
Το μονο που μπορει να αλλαξει απο το ενα κιτ στο αλλο ειναι το φερμουι του δισκου κ η δυναμη που εχουν τα χτενια του πλατω.
Κατα την αποψη μου ο zachs ειναι πιο ποιοτικος απο τον luk.
Διπλης μαζας ειναι το βολαν.
Τα κιτ συμπλεκτη εχουν δισκο-πλατω-ρουλεμαν.
Το μονο που μπορει να αλλαξει απο το ενα κιτ στο αλλο ειναι το φερμουι του δισκου κ η δυναμη που εχουν τα χτενια του πλατω.
Κατα την αποψη μου ο zachs ειναι πιο ποιοτικος απο τον luk.
Ναι εχεις δικιο δεν το διατυπωσα σωσταthumb
Οποτε για νορμαλ παντα συνθηκες δεν υπαρχει τεραστια διαφορα αναμεσα σε bmw Luk Sachs !
Και εγω εχω ιδιαιτερη εκτιμηση στην Sachs απο το Polo που εχω αλλαξει!
:thanks::thanks:
1) Συμπλεκτης !
2) Αντλια κενου!
Για το 2ο τωρα:
Τι προτεινετε?
Να μην δοκιμασω κατι τετοιο ρε παιδια!
https://www.ebay.com/itm/BMW-318i-N42-Engine-1166-7502656-LUK-Vacuum-Pump-Repair-Kit-Uprated-Seals-/161106733260?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2582b5a8cc&vxp=mtr
Ρωταω γιατι δεν ξερω και γιατι τωρα το αμαξι θελει 800 + σε μαζεματα σερβις,
σε αλλη περιπτωση θα την αλλαζα χωρις σκεψη!
Απο την στιγμη που φταιει η στεγανοποιηση κατι τετοιο δεν θα την διορθωσει?
nikos valvetronic
07-04-14, 00:07
Πάρη κι εγώ το επιχείρησα.Κάνε μια δοκιμή με τα o-ring αλλά στην καλύτερη θα πάρεις λίγη παράταση.Την άλλαξα τελικά περίπου 220-240 πλήρωσα για πιρμπουργκ.Μετά από λίγο καιρό άλλαξα και το σεβρό που την είχε ακούσει από την βακουμ.Για μένα καινούργια και γρήγορα μπας και γλυτώσεις το σεβρό! Η βάκουμ χάνει από το αξονάκι της και περνάει τα λάδια που την λιπαίνουν στην εξαγωγή της που καταλήγει φυσικά στο σεβρό και με τον καιρό τρώει τα στεγανά του.
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=16829
Πάρη κι εγώ το επιχείρησα.Κάνε μια δοκιμή με τα o-ring αλλά στην καλύτερη θα πάρεις λίγη παράταση.Την άλλαξα τελικά περίπου 220-240 πλήρωσα για πιρμπουργκ.Μετά από λίγο καιρό άλλαξα και το σεβρό που την είχε ακούσει από την βακουμ.Για μένα καινούργια και γρήγορα μπας και γλυτώσεις το σεβρό! Η βάκουμ χάνει από το αξονάκι της και περνάει τα λάδια που την λιπαίνουν στην εξαγωγή της που καταλήγει φυσικά στο σεβρό και με τον καιρό τρώει τα στεγανά του.
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=16829
ΟΚ :thanks::thanks:
Δεν γ@μ.....ται θα μπει καινουρια.....δν ειναι να ανησυχουμε και για το σερβο!thumb
222.100klm σημερα πρωι πανω στην Autobahn για Wiesbaden τριπησε το δοχειο του ψηγειου νερου. ADAC τηλεφωνο και φόρτωμα.
δευτερα τωρα επισκευή.
savvas bmwdakias
16-04-14, 17:08
Σημερα αλλαξα διακοπτη μιζας κοστος ανταλλακτικου 54 ευρω. Τα συμπτωματα που ειχε ηταν οτι δεν εδινε ρευμα σχεδον στις μισες ασφαλειες ενω επαιρνε μπρος κανονικα. Επισης δεν επαιζε το ραδιο δεν ανοιγε η κουκουλα αναβε το σηματακι οτι εχω ενεργοποιησει το cruise control, αναβοσβηνε η ενδειξη οτι δεν φοραω ζωνη αν και την εχω απενεργοποιημενη και αναβαν μονιμα τα στοπ.
Σημερα αλλαξα διακοπτη μιζας κοστος ανταλλακτικου 54 ευρω. Τα συμπτωματα που ειχε ηταν οτι δεν εδινε ρευμα σχεδον στις μισες ασφαλειες ενω επαιρνε μπρος κανονικα. Επισης δεν επαιζε το ραδιο δεν ανοιγε η κουκουλα αναβε το σηματακι οτι εχω ενεργοποιησει το cruise control, αναβοσβηνε η ενδειξη οτι δεν φοραω ζωνη αν και την εχω απενεργοποιημενη και αναβαν μονιμα τα στοπ.
Πωωω ειχα δει που το εγραψες .....Χριστουγεννιατικο δεντρο το ταμπλο! θα ειχα παθει αμοκ !
Φτηνα την γλυτωσες ομως .....περιμενα να ναι καμια νοσος τρελαμενων εγκεφαλων!:hystericalbs1::hystericalbs1:
savvas bmwdakias
16-04-14, 21:47
Πωωω ειχα δει που το εγραψες .....Χριστουγεννιατικο δεντρο το ταμπλο! θα ειχα παθει αμοκ !
Φτηνα την γλυτωσες ομως .....περιμενα να ναι καμια νοσος τρελαμενων εγκεφαλων!:hystericalbs1::hystericalbs1:
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: φτηνα την γλιτωσα...
Καλησπερες!
Λοιπον την Δευτερα θα παω να φτιαξω την γαμωντλια κενου!
Μετα απο ψαξιμο η Pierburg παιζει απο 200-250 και η OEM που ειναι pierburg απο 270-320 ευρω!
Πηγαινα για καινουριο αλλα μετα απο επικοινωνια με δυο πολυ γνωστα Πενβεδοσυνεργεια κατεληξα στο να την επισκευασω! Και οι δυο μου μιλησαν για 80% επιτυχια και κοστος επισκευης 50 ευρω με το βαλε - βγαλε!
Οποτε θα δοκιμασω αλλωστε το ποσο ειναι μικρο σε σχεση με καινουρια.....τι να πω ελπιζω να μην ειμαι τοσο ατυχος και τους 3 μηνες να ειναι off παλι!
Eπισης και οι 2 μου προτειναν να αλλαχτει τσιμουχα βαλβιδων (ψευτοκαπακου) εφοσον ειναι σχεδον σιγουρο οτι το μοτερ γλυφει λαδι και απο εκει, οπως υποστηριξαν!
Εν ολιγοις συνολο 130 ευρω κομπλε επισκευη αντλιας και φλαντζα ψευτοκαπακου! Κοστος φλαντας περιπου 100 ευρω!
Τι λετε ? Προχωραω?
Leonidas_E39
03-05-14, 00:19
Τι σου εγγυηθηκαν γιατι κατα ενα μεγαλο ποσοστο η επισκευη δεν πετυχαινει γιατι περνει κενα το αξονακι της αντλιας. Γνωμη μου αλλαξε την για να μην ξανασχοηθειςνκαι πεταξεις τζαμπα το πενηνταρικο.
giannis_compact
03-05-14, 02:02
Και γω λέω να την αλλάξεις Πάρη. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ παρωδικό, καμία επισκευασμένη δεν άντεξε πολύ.
Bazil Van Sinner
03-05-14, 06:47
Κοστος φλάντζας 40εύρω Πάρη!
Καλημερες!
Παιδια Δευτερα το αμαξι θα μπει για πολλα μεσα (Δισκοπλατο,σερβις,φλαντζα ψευτοκαπακου'αντλια,1-2 ψιλομαζεματα, κλπ)
Οποτε το κοστος παει καπου στα 800 ευρω και η αντλια θα το παει πολλα! Οποτε θα επισκευαστει και ο θεος βοηθος! Το πολυ πολυ στο μεσοδιαστημα να φερω μια απεξω να μου ρθει πιο φτηνα και να την μπαξω!
Brazil ποια φλαντζα εχει 40 ¤ ; Το σετ που κλινει το ψευτοκαπακο ειναι 2 μια μεγαλη και μια μικρουλα και στην καλυτερη την βρηκα 80+ δολλαρια απεξω!
Στάλθηκε από το INNOVATOR TAB 701 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Bazil Van Sinner
03-05-14, 10:22
sorry M54 rulez ..
sorry M54 rulez ..
Xaxaxa νομιζω σε εφαγε το πληκτρολογιο:hystericalbs1::hysterical bs1:
2ο τεχνικο λαθος τωρα τετλευταια! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Πλακα κανω ....εννοειται!:cheers:
Bazil Van Sinner
03-05-14, 10:38
Xaxaxa νομιζω σε εφαγε το πληκτρολογιο:hystericalbs1::hysterical bs1:
2ο τεχνικο λαθος τωρα τετλευταια! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Πλακα κανω ....εννοειται!:cheers:
χαχαχα ναί ναί νομίζω οτι οδηγάω fiorino,και ότι όλα τα πενβε έχουν Μ54:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
.....γερνάω:ranting2::hystericalbs1::hysteri calbs1:
Καλημερες!
Παιδια Δευτερα το αμαξι θα μπει για πολλα μεσα (Δισκοπλατο,σερβις,φλαντζα ψευτοκαπακου'αντλια,1-2 ψιλομαζεματα, κλπ)
Οποτε το κοστος παει καπου στα 800 ευρω και η αντλια θα το παει πολλα! Οποτε θα επισκευαστει και ο θεος βοηθος! Το πολυ πολυ στο μεσοδιαστημα να φερω μια απεξω να μου ρθει πιο φτηνα και να την μπαξω!
Brazil ποια φλαντζα εχει 40 ¤ ; Το σετ που κλινει το ψευτοκαπακο ειναι 2 μια μεγαλη και μια μικρουλα και στην καλυτερη την βρηκα 80+ δολλαρια απεξω!
Στάλθηκε από το INNOVATOR TAB 701 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
αχαχαχαχα :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: Εντωμενταξυ τωρα τσεκαρα οτι σε εγραψα BRazil :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: απο φουρια :hystericalbs1:
Μου φαινεται θεμε ολοι σερβις
Kαλημερες !
Σημερα το αμαξι εκανε το πρωτο σετ σερβις !
Ανοιξαμε ψευτοκαπακο και δοξα το θεο το μοτερ ηταν πεντακαθαρο!
Οποτε:
Επισκευη αντλίας κενου ( και ο θεος βοηθος ), αλλαγη των φλατζων ψευτοκαπακου και αλλαγη στο σωληνα αναθυμιασεων
100 ευρω η φλαντζες και 35 ευρω ο σωληνας
Μαζι με εργασια συνολο 165 ευρω! Πως το βλεπετε?
Μπηκε και διαγνωστικο για ενα σφαλμα στους αεροσακους ( το γνωστο :thumbsdown: )
Τελικα βρηκαμε βλαβη στον αισθητηρα εκεντροφορου ! Δικαιολογει το χαμηλο ρελαντι που κρατα το αμαξι?
Να δοκιμασω καποιον ιμιτασιον ή να μην το σκεφτω καν?
:thnx::thnx:
Ευχαριστα νεα μπραβο!
Και οι τιμες πολυ λογικες εως καλες ακουγονται.
Για τον αισθητηρα νομιζω θα προτιμουσα original
Παρηγγειλα Febi Bilstein!
Και τωρα παμε στο επομενο σετ σερβις !
Δισκοπαλκες- τακακια, φιλτρα, λαδια, μπουζια!
Σας κουραζω αλλα πιστευω αντεχετε! :whistle::whistle:
Λοιπον επειδη δεν μπορω να κατσω στα αυγα μου και θελω το αμαξι να ναι αψογο!
Το λιωσα μια γρηγορη τωρα, ξεκαμπνισε οτι λαδια ειχε η πολλαπλη και σπρευ απο την επισκευη και το καθαρισμα και οντως τωρα ρολλαρει μια χαρα εκτος απο το γεγονος οτι περναει τρεμουλο στην καμπινα στο ρελαντι λογω του οτι εχω ρελαντι χαμηλο και λιγο (λιγο ομως) παιχνιδιαρικο!
Κατεβηκα κατω και πρωτα απο ολα εβαλα στο διαγνωστικο μου να κανει ενα τσεκ ! Βλαβη καμια ουτε ο αισθητηρας εκεντροφορου που παρουσιαστηκε στο συνεργειο ως παροδικη και βεβαια την σβησαμε!
Οποτε θεωρω πως ο αισθητηρας δεν εχει κατι και απλα μπορει με το ανοιγμα του κινητηρα σημερα να εβγαλε κατι προσωρινο αλλωστε ουτε ckeck engine δεν αναψε ποτε!
Μετρησα ρελαντι και παιζει κοντα στις 700 +/- .......δεν φαινεται τραγικα χαμηλο αλλα στο καθισμα το νιωθω! Βασεις κινητηρα ελεγχθηκαν και ειναι τελειες!
Τι παιζει ρε πεμβεδοπαιδα?:ranting2:
Bazil Van Sinner
05-05-14, 20:59
Τα κολάρα σου είναι όλα καλά?
Μήπως τραβάει απο κάπου αέρα και σου χαλάει το ρελαντί?
Τα κολάρα σου είναι όλα καλά?
Μήπως τραβάει απο κάπου αέρα και σου χαλάει το ρελαντί?
Να τραβαει αερα .....????
Αν τραβαει μπορω να σκεφτω το κολαρο απο το μαφ στην πεταλουδα!
Μονο απο εκει αν ρουφαει ετσι?
nikos valvetronic
05-05-14, 23:12
Το ρελαντί αυτό είναι αλλά δεν έπρεπε να τρέμει.Εμένα έτρεμε κάποια στιγμή από την αριστερή βάση μηχανής και φυσικά την άλλαξα.Αέρα μου τράβηξε από εισαγωγή όταν τρύπησε από κακή τοποθέτηση κάποιου συνεργείου του αντηχείου που είναι κάτω από την πεταλούδα.Ένα ατσούμπαλο μαύρο κουτί που περνάει σύριζα από τον εξωτερικό ιμάντα και αν στην αλλαγή φίλτρου αέρα δεν το κουμπώσεις σωστά βρίσκει στον ιμάντα και το τρυπάει.Όμως δεν είχα τρέμουλο τότε...το σύμπτωμα ήταν ότι έσβηνε στο ρολλ με νεκρά.
Το ρελαντί αυτό είναι αλλά δεν έπρεπε να τρέμει.Εμένα έτρεμε κάποια στιγμή από την αριστερή βάση μηχανής και φυσικά την άλλαξα.Αέρα μου τράβηξε από εισαγωγή όταν τρύπησε από κακή τοποθέτηση κάποιου συνεργείου του αντηχείου που είναι κάτω από την πεταλούδα.Ένα ατσούμπαλο μαύρο κουτί που περνάει σύριζα από τον εξωτερικό ιμάντα και αν στην αλλαγή φίλτρου αέρα δεν το κουμπώσεις σωστά βρίσκει στον ιμάντα και το τρυπάει.Όμως δεν είχα τρέμουλο τότε...το σύμπτωμα ήταν ότι έσβηνε στο ρολλ με νεκρά.
Εισαγωγη θα κοιταξω αυριο!
Οσον αφορα τις βασεις ελεγχθηκαν στην alimos motors και με διαβεβαιωσαν οτι ειναι οκ! Αλλωστε μου ειπαν οτι αν παθουν κατι χανουν υγρο και το νιωθεις αρκετα ειδικα στην εκκινηση !
Τι να πω!:ranting2:
nikos valvetronic
05-05-14, 23:33
Εισαγωγη θα κοιταξω αυριο!
Οσον αφορα τις βασεις ελεγχθηκαν στην alimos motors και με διαβεβαιωσαν οτι ειναι οκ! Αλλωστε μου ειπαν οτι αν παθουν κατι χανουν υγρο και το νιωθεις αρκετα ειδικα στην εκκινηση !
Τι να πω!:ranting2:
Όντως έχουν λάδι μέσα που αποροφάει τους υψίσυχνους κραδασμούς κυρίως.
Όντως έχουν λάδι μέσα που αποροφάει τους υψίσυχνους κραδασμούς κυρίως.
Εσενα οταν ειχες το τρεμουλο ειχε χασει λαδι η βαση ή απλα ηταν ταλαιπωρημενη?
nikos valvetronic
06-05-14, 00:10
Εσενα οταν ειχες το τρεμουλο ειχε χασει λαδι η βαση ή απλα ηταν ταλαιπωρημενη?
Είχε ξεράσει τα λάδια Πάρη!
Μπορει να μου πει καποιος συμπτωματα για μεσαια τριβη???
Μπορει να μου πει καποιος συμπτωματα για μεσαια τριβη???
Αν έχουν φθαρεί οι μπίλιες στο ρουλεμάν, ακούγεται ένα 'γουργούλισμα' ανάλογα με την ταχύτητα!
τελικα βρηκα λιγο χρονο στην δουλεια κ εφτιαξα τον μετασχηματιστη
που μου δημιουργουσε προβλημα στο φαναρι!
το φαναρι δουλευει τελεια.
ενα μεγαλο ευχαριστω στον Δημητρη(mitsos_chania)
για την πολυτιμη συμβουλη του.
mitsos_chania
06-05-14, 15:22
Πολυ ωραια.
Αν μπορεις παρατηρησε αν αναβει το ενα φαναρι λιγο πιο γρηγορα απο το αλλο.
Εμενα αυτο συμβαινει.ειναι ελαχιστη η διαφορα αρα αν το παρατηρησεις το καταλαβαινεις.
Ισως βαλω τον ιδιο μετασχηματιστη και στο αλλο φαναρι για να λυσω το αυγκεκριμενο φαινομενο
θα το παρατηρήσω κ θα ενημερωσω!
mitsos_chania
06-05-14, 15:28
το φαναρι δουλευει τελεια.
ενα μεγαλο ευχαριστω στον Δημητρη(mitsos_chania)
για την πολυτιμη συμβουλη του.
Δεν χρειαζεται να με ευχαριστεις χρηστο.
Οπως εχω βοηθηθει απο εδω, ειναι χαρα μου που δωθηκε λυση και σε αλλον με το ιδιο προβλημα και μαλιστα χωρις κοστος.
Kαλησπερες !
Σημερα λοιπον κατεβηκα και ελυσα την εισαγωγη!
Εχουμε και λεμε τα εξης :
Οντως οπως ειπε ο Νικος και τον ευχαριστω γιατι το προλαβα στο τσακ ο σιγαστηρας του φιλτρου ακουμπαγε στο λουρι και τον εξυνε αλλα δεν του κανε ζημια ευτυχως:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/05/IMG462_zpse6323166-1.jpg
Το φιλτρο αερος δεν ειχε κουμπωσει καλα στο σωληνα και ισως ρουφουσε απο εκει! Το κουμπωσα καλα και ειμαι οκ απο εκει! Ο σωληνας ειναι ενταξει ουτε ξεραμενος ουτε σκισμενος! Ο Μαφ επισης πεντακαθαρος !
Το προβλημα του τρεμουλου σαφως δεν προερχεται απο τις βασεις κινητηρα μιας και ελαχιστι τσιμπημα στο γκαζι (στις 730 στροφες ας πουμε) εξαφανιζεται!
Ηδη με αυτο που εκανα σημερα σαν να ειναι πιο απαρατηρητο αλλα ακομα υπαρχει και δεν ειμαι παραξενος γιατι προχτες που μπηκα στην 46αρα του Γιαννη δεν ενιωθα αυτο το τρεμουλο στο γκαζι!
Μπορει να φταει εν τελη ο αισθητηρας στροφων και ας μην βγαζει σφαλμα? :ranting2:
nikos valvetronic
07-05-14, 23:20
Άρε τσακαλάκι την έχεις στα ωπα ωπα την μπουμπού!! Δεν έχεις κανένα βαλβετρόνιο φίλο κοντά σου να κάνατε τράμπα αισθητήρες?? Αν και δεν μου κάνει το φαινόμενο για στροφάλου ή εκκεντροφόρων.Δεν κοιτάς και το σωληνάκι υποπίεσης που πάει στο φίλτρο βενζίνης ?? Θεωρώ ότι έχεις αλλαγμένο φίλτρο βενζίνης έτσι?? Αλλιώς διαγνωστικό..
Άρε τσακαλάκι την έχεις στα ωπα ωπα την μπουμπού!! Δεν έχεις κανένα βαλβετρόνιο φίλο κοντά σου να κάνατε τράμπα αισθητήρες?? Αν και δεν μου κάνει το φαινόμενο για στροφάλου ή εκκεντροφόρων.Δεν κοιτάς και το σωληνάκι υποπίεσης που πάει στο φίλτρο βενζίνης ?? Θεωρώ ότι έχεις αλλαγμένο φίλτρο βενζίνης έτσι?? Αλλιώς διαγνωστικό..
Την προσεχω Νικο οσο μπορω! .... Και δεν μπορω εστω και αυτο που για καποιους ειναι ισως ανουσιο!
Υποψιασμενος και για την υποπιεση αλλαχθηκε το σωληνακι και απο πανω και απο κατω που ηταν οντως ξεραμενο !
Διαγνωστικο εχει μπει και φαινονται ολα κομπλεthumb
Λες να φταιει το φιλτρο βενζινης? ......ειμαι πριν το σερβις λιγα χιλιομετρα οποτε το αλλον μηνα θα αλλαχτει!
Θα παραγγειλω αμα ειναι και κανα febi bilstein αισθητηρα που ειναι οικονομικος να δω τι θα γινει!
Παιδες υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα μαλλον μικρο καποιος πολλαπλασιαστης
και να μην αναβει τσεκ?
Έχει αλλάξει κανένας βαλβίδα αναθυμιάσεων γνωστή και ως CCV σε Μ54;;;Πήγα σήμερα στην αντιπροσωπία για αντικατάσταση στο κόμπλερ του κεντρικόυ και σε συζήτηση που είχα με τον μάστορα για το ελαφρώς ασταθές ρελαντί μου,μου ανέφερε για αυτήν την βαλβίδα καθώς και οτι έιναι η αιτία όλων των διαρροών γιατί δεν εκτονώνεται η πίεση απο τις αναθυμιάσεις.Το αυτοκίνητο έχει 190000 χλμ αλλά είναι μετατροπή απο 316 σε 325 με άγνωστα χιλιόμετρα στο μοτέρ.Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κάνει λόγο για περίπου 100000 χιλιόμετρα.Ξέρει κανείς τίποτα ή τι συμπτώματα παρουσιάζει η εν λόγο βαλβίδα;;;;;
Έχει αλλάξει κανένας βαλβίδα αναθυμιάσεων γνωστή και ως CCV σε Μ54;;;Πήγα σήμερα στην αντιπροσωπία για αντικατάσταση στο κόμπλερ του κεντρικόυ και σε συζήτηση που είχα με τον μάστορα για το ελαφρώς ασταθές ρελαντί μου,μου ανέφερε για αυτήν την βαλβίδα καθώς και οτι έιναι η αιτία όλων των διαρροών γιατί δεν εκτονώνεται η πίεση απο τις αναθυμιάσεις.Το αυτοκίνητο έχει 190000 χλμ αλλά είναι μετατροπή απο 316 σε 325 με άγνωστα χιλιόμετρα στο μοτέρ.Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κάνει λόγο για περίπου 100000 χιλιόμετρα.Ξέρει κανείς τίποτα ή τι συμπτώματα παρουσιάζει η εν λόγο βαλβίδα;;;;;
Απο κατανάλωση λαδιού πως τα πας;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Σχεδόν αμελητέα.Στα 1000 χιλιόμετρα περίπου 100 ml ανάλογα με την οδήγηση.
mitsos_chania
12-05-14, 09:19
Αλλο ενα θεμα που αντιμετωπιζω σε ε46 cabrio και δεν εχω βρει ακομα λυση.
Σε μερικες περιπτωσεις το πισω δεξι τζαμι κανει σαν να σφηνωνει οταν κατεβαινει,με αποτελεσμα να κανει θορυβο,να κατεβαινει πιο αργα και να μου αφηνει σημαδια στο τζαμι(γιαυτο δεν εχω βαλει και φιμε)
Το εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος αυτο?
Επειδή σου αφήνει σημάδια, μήπως όντως σφηνώνει ανάμεσα στις τσιμούχες του παραθύρου????
Για βάλε κάποιον να το κατεβάζει και παρατήρησε το!!
savvas bmwdakias
12-05-14, 13:21
Αλλο ενα θεμα που αντιμετωπιζω σε ε46 cabrio και δεν εχω βρει ακομα λυση.
Σε μερικες περιπτωσεις το πισω δεξι τζαμι κανει σαν να σφηνωνει οταν κατεβαινει,με αποτελεσμα να κανει θορυβο,να κατεβαινει πιο αργα και να μου αφηνει σημαδια στο τζαμι(γιαυτο δεν εχω βαλει και φιμε)
Το εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος αυτο?
Μητσο και γω εχω ακριβως το ιδιο προβλημα πλην ομως δεν αφηνει σημαδια στο τζαμι και εχω και φιμε. Σε ερωτηση μου που εκανα στο Σακη τον γνωστο ηλεκτρολογο στην Θεσ/νικη, μου ειπε οτι το μοτερ ετοιμαζεται να τα φτυσει. Στην αρχη και μενα ομως δεν μου φανηκε σαν εξασθενισμενο μοτερ αλλα πιο πολυ οτι καπου βρισκει-ζοριζεται ο μηχανισμος. Προς το παρον δεν το φτιαχνω μεχρι να τα φτυσει τελειως, αν κανεις κατι με το θεμα ενημερωσε μας.
mitsos_chania
12-05-14, 13:39
Εμενα μου φαινεται σαν να βρισκει στις τσιμουχες.
Μια λυση φαινεται να ειναι η αλλαγη τσιμουχων αλλα αφενως ειναι πανακριβες και αφετερου δεν ξερω αν λυθει το κοστος μετα την αντικατασταση
Εμενα μου φαινεται σαν να βρισκει στις τσιμουχες.
Μια λυση φαινεται να ειναι η αλλαγη τσιμουχων αλλα αφενως ειναι πανακριβες και αφετερου δεν ξερω αν λυθει το κοστος μετα την αντικατασταση
Δοκίμασε με λίγο σπρέι σιλικόνης μήπως και το βοηθήσεις λίγο .
Παιδιά υπάρχει κάποιο συγκεκριμμένο μοντέλο πολλαπλασιαστή που θα είναι φυσικά καλύτερο απο αυτό που φοράει απο την Bmw ???
ghost-rider
19-05-14, 16:49
Συνηθως απο τη bmw φορανε bremi η καπως ετσι τες πα.
Τους βρισκεις τζαμπα στο εμποριο αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο.
Δες σε beru. Ειναι τοπ. Επισης κορυφη η bosch.
Επεμεινε στο πρωτο. Ειναι μικρη εταιρεια κ μεχρι πριν λιγο καιρο ηταν ολοι made in germany.
Δες μηπως υπαρχει κ Ιαπωνικη επιλογη(denso-ngk) . Αν κ δεν εχω ακουσει να τους δουλευουν σε bmw..
nikos valvetronic
19-05-14, 19:07
Οι bosch ανεπιφύλακτα,τους έχω εδώ και 140.000 χλμ
παιδες θελω τα φωτα σας... τωρα τελευταια δεν ευκολα μπρος..ναι μεν χτυπαει κανονικα η μιζα ομως δεν παιρνει μπροστα ευκολα οπως πριν που με το που γυριζα το κλειδι τσακ με τη μια...τωρα χτυπαω το αφηνω για καποια δευτερολεπτα και μετα παιρνει..... το βαλαμε στο διαγνωστικο και ειχε βγαλει αισθητηρα εκκεντροφορου ο οποιος αλλαχτηκε.ομως το προβλημα δεν φτιαχτηκε...... εκτος απο αυτο το θεμα καποιες φορες ενω πηγαινα κανονικα με εκανε κανα δυο σκοτσαρισματα σαν λοξυγγα.... λαμπακι αναψε στιγμιαια της μπαταριας μονο...... σορυ αν σας ζαλισα..... αλλα για πειτε κ σεις ..
μπαταρία πότε άλλαξες τελευταία φορά? Την έχεις μετρήσει αν είναι στα καλά της?
η μπαταρια ειναι σχεδον κανουργια. και την μετρησα κιολασ. δεν εχω θεμα στο να γυρισει η μιζα δλδ δεν γυρναει αδυναμα.
αλλαξα και φιλτρο βενζινης πριν 10000χλμ... λες να παιζει κανενα αλλο θεμα με ρευμα?? μπουζι κλτπ????
Εαν δεν εχεις διαρροη ρευματος απο καπου και γενικα εισαι οκ σε ρευμα.
Εχε το νου σου για αντλια καυσιμου.
Λογικα δεν κραταει την σωστη πιεση στο καυσιμο για να παρει αμεσως μπρος,
οποτε με τα 2-3 μιζαρισματα μαζευει μπρος και εν τελει παιρνει και μπρος.
Το αντιμετωπισα στο E36 που ειχα.
Εχε το νου σου για αντλια καυσιμου.
:+1: στην αντλία
χμ..λετε ρε παιδια... εμενα βασικα πηγε το μυαλο μου ή σε διαρροη ρευματος ή κατι σε τροφοδοσια καυσιμου στην αρχη.αλλα ειπα για κατσε να ρωτησω μπας και εχει τυχει σε κανεναν.
ειχε καποιο θεματακι πριν.με το που αλλαξα το φιλτρο ειχε στρωσει. τωρα παλι τα ιδια..
πρεπει να βγει για να μετρησω πιεσεις?? ή απλα να περιμενω να κλασει???? αλλα...αν με αυτο τυχει στο δρομο κλαφταααα.....
Bazil Van Sinner
02-06-14, 21:59
Δέν είναι και πολύ δυσκολο να την ελέγξεις,είναι κάτω απο τα πίσω καθίσματα.
χμ..λετε ρε παιδια... εμενα βασικα πηγε το μυαλο μου ή σε διαρροη ρευματος ή κατι σε τροφοδοσια καυσιμου στην αρχη.αλλα ειπα για κατσε να ρωτησω μπας και εχει τυχει σε κανεναν.
ειχε καποιο θεματακι πριν.με το που αλλαξα το φιλτρο ειχε στρωσει. τωρα παλι τα ιδια..
πρεπει να βγει για να μετρησω πιεσεις?? ή απλα να περιμενω να κλασει???? αλλα...αν με αυτο τυχει στο δρομο κλαφταααα.....
Βασικα εαν πας σε ενα μαστορα που να μην βαριεται μπορει να σου μετρησει ποση πιεση ερχεται απο την τρομπα μπροστα.
Το θεμα ειναι ομως οτι στο κανει συνεχεια ή οταν μεινει πολυ ωρα αραγμενο?
Δηλαδη το ιδανικοτερο θα ηταν να το αφησεις εκει απο το απογευμα ωστε να το δει πρωι πρωι ο μηχανικος.thumb
Ετσι θα εχεις την ευκαιρια εαν τα οικονομικα το επιτρεπουν και εφοσον αυτη ειναι η βλαβη , να την φτιαξεις.thumb
οταν ειναι αραγμενο πολυ ωρα μου το κανει... ναι η αντλια ξερω που ειναι. θα πω αν ειναι το μηχανικο να την μετρησουμε.
ασε που αυτες τις μερες εχει στρωσει...αναλαμπες βαραει ρε γμτ???χαχαχαχα
Bazil Van Sinner
09-06-14, 16:36
μετα τις αναλαμπές έρχεται το τέλος.προλαβέ το πριν σε αφήσει.
Kαι το σεναριο συνεχιζεται ....με το ρελαντι να συνεχιζει να σπαει τα νευρα!
Εβγαλα ενα βιντεο να μου πειτε την αποψη σας!
Οταν βαζω μπρος μετα την μιζια το ρελαντι κανει μια βουτια και ανεβαινει σχεδον στα κανονικα. Το τρεμουλο περναει μεσα!
Κανει μικρα σκαμπανεβασματα ομως......
Το παραξενο: Οταν αναβω φωτα και γενικα τραβαω ρευματα χοντα ( πχ προβολια /μεγαλη σκαλα) το ρελαντι βουταει και μετα επανερχεται!
Τι μπορει να ειναι?
https://www.youtube.com/watch?v=v9RxDYdcU9c&feature=youtu.be
ghost-rider
24-06-14, 22:43
Το να κανει ενα μικρο βουτηγμα οταν τραβας ρευμα κ να επανερχεται επι τοπου θα ελεγα πως ειναι φυσιολογικο.
Θα ελεγα πως οτι αμαξι εχω οδηγησει το κανει αυτο κ ειναι φυσιολογικο μιας κ αυξανεται το ζορι του δυναμο.
Τωρα ειμαι απο κιν κ δεν μπορω να δω το βιντεο.
Αρχικα... Το εχεις μπριζαρει κ δε δειχνει κατι?
Μηπως εχεις παροδικη βλαβη σε ματι στροφαλου η αισθητηρα εκκεντροφορου?
Το κυκλωμα εισαγωγης κ υποπιεσεων το εχεις ελεγξει για διαρροες?
Το να κανει ενα μικρο βουτηγμα οταν τραβας ρευμα κ να επανερχεται επι τοπου θα ελεγα πως ειναι φυσιολογικο.
Θα ελεγα πως οτι αμαξι εχω οδηγησει το κανει αυτο κ ειναι φυσιολογικο μιας κ αυξανεται το ζορι του δυναμο.
Τωρα ειμαι απο κιν κ δεν μπορω να δω το βιντεο.
Αρχικα... Το εχεις μπριζαρει κ δε δειχνει κατι?
Μηπως εχεις παροδικη βλαβη σε ματι στροφαλου η αισθητηρα εκκεντροφορου?
Το κυκλωμα εισαγωγης κ υποπιεσεων το εχεις ελεγξει για διαρροες?
Ναι ειναι μπριζωμενο -ελεγμενο παντου!
Αερα δεν ρουφαει - βλαβη δεν βγαζει σε κανενα αισθητηρα- το εμφανες σωληνακι της υποπιεσης αλλαχθηκε ( ηταν καταπονημενο) χωρις αποτελεσμα!
Η δονηση μεσα μετα απο συζητηση και τον Tasso.kamv και wheelman εικαζουμε μπως μπορει να ειναι απο καποια βαση μεταδοσης ειτε κινητηρα!
Ωστοσο οι στροφες σας φαινονται λογικες?
Τα κλασε το κλειδι του Compact. Τι γινεται τωρα? 180¤ στη BMW ή μπαταρια και σφαξιμο? Και ποια ειναι τελος παντων αυτη η μπαταρια που οπου πηρα τηλ. ειπαν δεν την εχουμε, ειναι ειδικη, δεν θα βρεις, κλπ. Και η νεα απο τη μιζα δεν θα φορτιζει?
Αν δεν δουλεύει ο τηλεχηροσμος ναι θέλει μπαταρία. Την οποία βρίσκεις εύκολα είναι η vl 2020 της Panasonic.
Απλά θα χρειαστεί να παραγγειλεις και να κόψεις νέο fob.
Αν δεν παίρνει μπροστά μάλλον πας για κλειδί...
Αν θες κάτι άλλο μου λες
Υγ
Πρώτα σφάξε το fob και μετά πάρε μπαταρία ώστε να βεβαιωθείς για την θέση των pin αλλιώς κόλλημα με καλωδιακια και οποιαδήποτε αντιστοιχη μπαταρία
katsaraios
25-06-14, 15:13
Τα κλασε το κλειδι του Compact. Τι γινεται τωρα? 180¤ στη BMW ή μπαταρια και σφαξιμο? Και ποια ειναι τελος παντων αυτη η μπαταρια που οπου πηρα τηλ. ειπαν δεν την εχουμε, ειναι ειδικη, δεν θα βρεις, κλπ. Και η νεα απο τη μιζα δεν θα φορτιζει?
Δοκιμασε και ενα προγραμματισμο μεσα στο αυτοκινητο μηπως δουλεψει
Αν δεν δουλεύει ο τηλεχηροσμος ναι θέλει μπαταρία. Την οποία βρίσκεις εύκολα είναι η vl 2020 της Panasonic.
Απλά θα χρειαστεί να παραγγειλεις και να κόψεις νέο fob.
Αν δεν παίρνει μπροστά μάλλον πας για κλειδί...
Αν θες κάτι άλλο μου λες
Υγ
Πρώτα σφάξε το fob και μετά πάρε μπαταρία ώστε να βεβαιωθείς για την θέση των pin αλλιώς κόλλημα με καλωδιακια και οποιαδήποτε αντιστοιχη μπαταρία
Παιρνει μπροστα, ξεκλειδωνει με το χερι, το remote δεν δουλευει. Θα τα κανω μανταρα Ηλια, δεν ειμαι καλος στο soldering πλακετας. Θα τα κολλησω ολα μαζι :th_Laie_67-1: Λεγε ποτε και που να ερθω με τα απαραιτητα εφοδια πολεμου :bbq:
Δοκιμασε και ενα προγραμματισμο μεσα στο αυτοκινητο μηπως δουλεψει
Δεν νομιζω να ειναι αυτο Γιωργο, θα δοκιμασω αλλα μαλλον η μπαταρια χαιρετησε.
mitsos_chania
01-07-14, 08:52
Σε Ε46 μετατροπη σε 2.5λιτρο Μ52(μαλλον γιατι εχει συρμα στο γκαζι) αναψε το λαμπακι του EML και δεν εδινε πανω απο τις 2000 στροφες.
Το αμαξι πηγε στη διαγνωση οπου ο μηχανικος ειπε οτι ειναι η μοναδα ελεγχου του γκαζιου με κοστος ανταλλακτικου καινουριου 800¤.
Τα Μ52 αφου ειναι με συρμα τι ελεγχει το γκαζι ηλεκτρονικα?
Επισης ψαχνω το μοτερ να δω το part number να το ψαξω απο τιμη και δεν μου το βγαζει
Σε ε36 εμπαινε το Μ52Β25?
Skyline_IS
01-07-14, 09:32
Σε Ε46 μετατροπη σε 2.5λιτρο Μ52(μαλλον γιατι εχει συρμα στο γκαζι) αναψε το λαμπακι του EML και δεν εδινε πανω απο τις 2000 στροφες.
Το αμαξι πηγε στη διαγνωση οπου ο μηχανικος ειπε οτι ειναι η μοναδα ελεγχου του γκαζιου με κοστος ανταλλακτικου καινουριου 800¤.
Επισης ψαχνω το μοτερ να δω το part number να το ψαξω απο τιμη και δεν μου το βγαζει
Νομίζω ότι έμπαινε στο 36αρι.. Η μοναδα ελέγχου είναι μήπως κοντα στην πεταλούδα γκαζιού?
savvas bmwdakias
01-07-14, 11:06
Απο οσο ξερω o M52B25 φορεθηκε στο Ε36 το 323 ο οποιος ειχε 170 αλογα και μονο βανος.
ghost-rider
01-07-14, 12:27
Μ52TUB25.
Το συγκεκριμενο ειναι dual vanos και εμφανησιακα δυσκολα ξεχωριζει απο ενα Μ54.
Κυριως το φιλτροκουτι εισαγωγης ειναι αυτο που θα τον δωσει με μια γρηγορα ματια.
Mπηκε στο Ε46 στην εκδοση 323.
Τωρα τι μπορει να επαθε, δεν το γνωριζω.
Αν θυμάμαι καλά του Προεδρα φορούσε tu28αρη
ghost-rider
01-07-14, 20:34
Γενικα ειναι παρα πολλα τα 46αρια με M52...
Κατ αρχην ολα τα διλιτρα με τα 150 ειναι M52ΤUB20.
Tα 323 με Μ52TUB25 (αυτο δεν ειναι τοσο συνηθες μοντελο. Παρεπιμπτοντως νομιζω οτι αυτο το μοτερ ειχε του Προεδρα. Αν μιλαμε για το μπλε σενταν παντα).
Τα 328 με Μ52ΤUB28. Και αυτο κυκλοφορησε αρκετα.
Και εγιναν και πολλες μετατροπες σε 28αρι.
Αλλα ειδικα τα διλιτρα ειναι ενα σωρο.
Οταν σταματησε ο Μ52 βγηκαν τα 320(2,2), 325 και 330 με τους Μ54.
Kαι το σεναριο συνεχιζεται ....με το ρελαντι να συνεχιζει να σπαει τα νευρα!
Εβγαλα ενα βιντεο να μου πειτε την αποψη σας!
Οταν βαζω μπρος μετα την μιζια το ρελαντι κανει μια βουτια και ανεβαινει σχεδον στα κανονικα. Το τρεμουλο περναει μεσα!
Κανει μικρα σκαμπανεβασματα ομως......
Το παραξενο: Οταν αναβω φωτα και γενικα τραβαω ρευματα χοντα ( πχ προβολια /μεγαλη σκαλα) το ρελαντι βουταει και μετα επανερχεται!
Τι μπορει να ειναι?
Επιτελους πιστευω πως ελυσα αυτη την βλακεια με το ρελαντι που με ειχε γ@...σει:ranting2:
Το προβλημα απο οτι εβγαλα πορισμα μαζι με το μηχανικο προηλθε αρχικα απο την ελευθερη εξατμιση που εριξε την υποπιεση του κινητηρα! Ωστοσο δεν ηταν σημαντικη η πτωση στροφων ωστε να γινει ευκολα αντιληπτο αρχικα!
Το προβλημα λοιπον διορθωθηκε κατα 70% με την αλλαγη μπουζι ( τα οποια δεν βγηκαν και στην καλυτερη δυνατη κατασταση) που αργησα κακως να αλλαξω!
Οι στροφες ωστοσο κριθηκαν χαμηλες στο ρελαντι και τις σηκωσαμε στις 750 κατι περιπου μεσω Gt1 !
Το αμαξι ηρεμησε πλεον και πολες φορες με κλειστα παραθυρα κοιταγα να δω αν ειναι αναμενο ή οχι !
Πιστευω οντως αυτο να ηταν η λυση του προβληματος και να μην ξανα εχω θεμα!
Ευχαριστω βεβαια και ολους οσους επρηξα αυτο τον καιρο με το προβλημα αυτο και κυριως τον Τασο (Tasos.kamv) και τον Βασιλη ( BILL007)!
Mπραβο πολυ χρησιμη πληροφορια
tasos.kamv
04-07-14, 14:34
Πάρη καθόλου δεν με έπρηξες, ίσα ίσα που είναι χαρά μου, όπου μπορώ να βοηθάω! thumb
Οι 750rpm είναι πολλές... 710 & 720 δοκιμάσατε??
Γιατί τόσο "ψηλό" ρελαντί??? :think:
Eπειδη δεν το εχω αναφερει πουθενα
τον εχω πρηξει και εγω τον Τασο!
χαχαχα
tasos.kamv
04-07-14, 14:43
Eπειδη δεν το εχω αναφερει πουθενα
τον εχω πρηξει και εγω τον Τασο!
χαχαχα
σιγά ρε το πρήξιμο!
Χαίρομαι να βοηθάω bimmer-άκηδες!! thumb
Πάρη καθόλου δεν με έπρηξες, ίσα ίσα που είναι χαρά μου, όπου μπορώ να βοηθάω! thumb
Οι 750rpm είναι πολλές... 710 & 720 δοκιμάσατε??
Γιατί τόσο "ψηλό" ρελαντί??? :think:
Τασο δεν δοκιμασαμε αλλη τιμη γτ μου ειπε πως σε τραβηγμενες καταστασεις η μαμα bmw λεει πως μπορει να παει εως και +200 στροφες!
Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει βεβαια!
σιγά ρε το πρήξιμο!
Χαίρομαι να βοηθάω bimmer-άκηδες!! thumb
:+1: :thumbsup::thumbsup::thumbsup:
Τασο δεν δοκιμασαμε αλλη τιμη γτ μου ειπε πως σε τραβηγμενες καταστασεις η μαμα bmw λεει πως μπορει να παει εως και +200 στροφες!
Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει βεβαια!
Εμα εκεί το είχατε...Γιατί δεν το ψάχνατε λιγάκι? :think:
:+1: :thumbsup::thumbsup::thumbsup:
Εμα εκεί το είχατε...Γιατί δεν το ψάχνατε λιγάκι? :think:
Γινοτανε ψιλοχαμος παιδια!
Θα προσπαθησω σημερα να στησω το δικο μου dis κλπ για να το δω με ησυχεια!
Τελικα το προβλημα με το κλειδι δεν ηταν η μπαταρια του. Προγραμματισμο ηθελε, δεν ξερω γιατι τον εχασε. Πηγα σε εναν κλειδαρα και εκπεμπει κανονικα το κλειδι και η μπαταρια ειναι οκ ειπε. Καναμε τη γνωστη διαδικασια και ειναι μια χαρα.
katsaraios
07-07-14, 13:45
Τελικα το προβλημα με το κλειδι δεν ηταν η μπαταρια του. Προγραμματισμο ηθελε, δεν ξερω γιατι τον εχασε. Πηγα σε εναν κλειδαρα και εκπεμπει κανονικα το κλειδι και η μπαταρια ειναι οκ ειπε. Καναμε τη γνωστη διαδικασια και ειναι μια χαρα.
thumb,μου το εκανε και μενα για αυτο στο ανεφερα.
Στα δικα μου προσθετω ενα φορτωμα οδικη για το μοτερακι της φτερωτης που τα επαιξε με αποτελεσμα να μην δουλευει το φαν σε ψηλη ταχυτητα και να μου ανεβασει θερμοκρασια οταν εβαζα αιρκοντισιον....
Αλλαχτηκε με σχετικα φτηνο κοστος μπροστα στα νουμερα που ακουσα :shok: και ταξιδεψα δροσερος και ολιγον πιο αναλαφρος....:original:
Πειτε μου οτι τα πλαστικα trim στα πισω παραθυρα του compact πανε μαζι με το τζαμι? Δεν βρισκω σκετο κωδικο στο ETK, λεω για αυτα που κοβονται απο τον ηλιο.
Γιωργο ειχε καιρο θεμα το κλειδι, ειχα κανει προγραμματισμο και μονος με την επιβεβαιωση στο τελος αλλα δεν.. σημερα ειπε να δουλεψει. Μου ειπαν αν το ξανακανει τοτε να ψαξω, το διαγνωστικο δεν εβγαλε κατι.
katsaraios
07-07-14, 14:22
Γιωργο ειχε καιρο θεμα το κλειδι, ειχα κανει προγραμματισμο και μονος με την επιβεβαιωση στο τελος αλλα δεν.. σημερα ειπε να δουλεψει. Μου ειπαν αν το ξανακανει τοτε να ψαξω, το διαγνωστικο δεν εβγαλε κατι.
Απο περιεργεια για δοκιμασε το αλλο κλειδι τωρα να δεις θα δουλευει κανονικα;
giannis_compact
07-07-14, 14:55
Μαζι πάνε Φάνη. Παρήγγειλε τζάμια από αγγλικό ebay. Πάμφθηνα τα έχουν.
Απο περιεργεια για δοκιμασε το αλλο κλειδι τωρα να δεις θα δουλευει κανονικα;
Γιωργο το 2ο κλειδι εχει χαθει 100% μεσα στο σπιτι, δεν ξερω σε ποιο συρταρι εχει ξεχαστει. Οταν βρεθει θα ενημερωσω.
Μαζι πάνε Φάνη. Παρήγγειλε τζάμια από αγγλικό ebay. Πάμφθηνα τα έχουν.
Γιαννη για να μη κανω κανα λαθος και τρεχω καλοκαιριατικα, εχεις ετοιμα p/n και μαγαζι? Χρειαζομαι και τιποτα αλλο οταν τα βγαλω? Πχ την εξω "μαλακη" τσιμουχα, κολλες, οτιδηποτε?
Γινοτανε ψιλοχαμος παιδια!
Θα προσπαθησω σημερα να στησω το δικο μου dis κλπ για να το δω με ησυχεια!
Καλημερα βαυαροι!
Επειδη γενικα δεν μενω ησυχος στην υποψια προβλημματος, εψαξα λιγο περισσοτερο το θεμα τρεμουλο!
Επαιξα με τις στροφες ρελαντι +/- 100 και το αποτελσμα ηταν απλα να κανω λιγοτερο αισθητο το θεμα!
Οποτε επομενη κινηση να τσεκαρω τις βασεις τοσο κινητηρα οσο και κιβωτιου που μου ειχατε πει!
Πηγα χτες στον Μητση και το κοιταξαμε καλα το αμαξι! Απο βασεις κομπλε και το ρελαντι σταθερο .....το βιμπραρισμα ωστοσο αν και δυσκολα αντιληπτο υπαρχει ακομα!
Μετα απο ψαξιμο καταληξαμε στο γεγονος οτι προερχεται απο την κινηση των καυσαεριων ......( κοινως την εξαγωγη) και πιο συγκεκριμενα απο το ελευθερο τελικο!
Κατι που λοιπον διορθωνεται με αλλαγη τελικου!
Απο Σεπτεμβρη θα κανω μια βολτα στον Παπαδοπουλο που το εφτιαξα να δουμε αν διορθωνεται ισως με κανα διαφραγμα στην εξατμιση!
Αυτααααthumb
Εγω που εβγαλα και καταλυτες και εβαλα και τελικο δεν ειχα τετοια προβληματα.
Παραξενο απο ενα τελικο μονο.
Αντρεα εχω εξαντλησει πιστευω καθε ενδεχομενο!
+ του οτι αυτο αρχισε μετα την τοποθετηση του τελικου!
Μπορει με τη δουλεια που εκανες εσυ να δουλευει καλυτερα ως συνολο!
Η μπορει να σου υπαρχει και να μην σε ενοχλει ......μιλαμε για κατι σχεδον ανεπαισθητο απλα εμενα με ενοχλει λιγο!thumb
GEORGE BMW 316ci
01-08-14, 00:08
Αντρεα εχω εξαντλησει πιστευω καθε ενδεχομενο!
+ του οτι αυτο αρχισε μετα την τοποθετηση του τελικου!
Μπορει με τη δουλεια που εκανες εσυ να δουλευει καλυτερα ως συνολο!
Η μπορει να σου υπαρχει και να μην σε ενοχλει ......μιλαμε για κατι σχεδον ανεπαισθητο απλα εμενα με ενοχλει λιγο!thumb
Παρη να το δεις το τρεμουλο γιατι ολοκληρο bmw και να τρεμει δεν λεει .Στι δικο μου κοιμασαι σαν πουλακι αχχχααχχαthumbthumb
Παρη να το δεις το τρεμουλο γιατι ολοκληρο bmw και να τρεμει δεν λεει .Στι δικο μου κοιμασαι σαν πουλακι αχχχααχχαthumbthumb
Νταξει ρε φιλε τουλαχιστον δεν πληρωνω DISA :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Περα απο την πλακα πηγα σημερα και σε αλλο συνεργειο και η απαντηση η ιδια !
Ναι υπαρχει ενα πολυ μικρο βιμπραρισμα αλλα προερχεται απο την κινηση των καυσαεριων!
GEORGE BMW 316ci
01-08-14, 00:47
Νταξει ρε φιλε τουλαχιστον δεν πληρωνω DISA :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Περα απο την πλακα πηγα σημερα και σε αλλο συνεργειο και η απαντηση η ιδια !
Ναι υπαρχει ενα πολυ μικρο βιμπραρισμα αλλα προερχεται απο την κινηση των καυσαεριων!
Παρη ακουσα που τον ρωτησες αλλα δεν ακουσα καθολου τι σου απαντησε ομως .Μπορεις να το φτιαξεις?
:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
Παρη ακουσα που τον ρωτησες αλλα δεν ακουσα καθολου τι σου απαντησε ομως .Μπορεις να το φτιαξεις?
:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:
To ξαναπηγα ρε μετα μολις φυγαμε! Διαβασε παραπανω !
Ελεγχθηκε οτι επρεπε να ελεγχθει !
Δεν ειναι τριγμος στην καροτσα ειναι το βιμπραρισμα του ελευθερου τελικου!thumb
GEORGE BMW 316ci
01-08-14, 01:07
Σορρυ δεν ειδα μικρο το κακο .
Ειχα καιρο να το ανοιξω και χτες γυρνωντας απο τη συναυλια του Χαρουλη βρηκα σχετικα κενη την Συγγρου και του δωσα !
Απο τα 160 εως τα 195 που το πατησα εφερνε μεσα τρεμουλο! Οχι απο το τιμονι, το τιμονι ηταν πολυ σταθερο!
Τι μπορει να ειναι ? Μπορει να ειναι ζυγοσταθμιση?
Παντως το τρεμουλο ηταν συναρτηση καθαρα της ταχυτητας και οχι των στροφων του κινητηρα και το ενιωθα στο πλαισιο ( στα ποδια κυριως) !
:rally:
Ειχα καιρο να το ανοιξω και χτες γυρνωντας απο τη συναυλια του Χαρουλη βρηκα σχετικα κενη την Συγγρου και του δωσα !
Απο τα 160 εως τα 195 που το πατησα εφερνε μεσα τρεμουλο! Οχι απο το τιμονι, το τιμονι ηταν πολυ σταθερο!
Τι μπορει να ειναι ? Μπορει να ειναι ζυγοσταθμιση?
Παντως το τρεμουλο ηταν συναρτηση καθαρα της ταχυτητας και οχι των στροφων του κινητηρα και το ενιωθα στο πλαισιο ( στα ποδια κυριως) !
:rally:
Ανομοιόμορφη φθορά ελαστικών, διαφορά στις πιέσεις, ευθυγράμμιση...
Κάτι από αυτά! thumb
Αν το νοιώθεις και στην πλάτη σου και γίνεται αντιληπτό μετά τα 160, τότε βλέπεις και για πίσω τροχούς, ζυγοστάθμιση η ίσιωμα ζαντών αν τα λάστιχα είναι οκ.
Είχα το πρόβλημα αυτό και στο Ε21 και στο Ε46.
Θα το κοιταξω αμεσα ! Οχι κυριως μπροστα το νιωθω ......στα ποδια !
Θα το κοιταξω αμεσα ! Οχι κυριως μπροστα το νιωθω ......στα ποδια !
Μπορει να εχει φυγει κανενα βαριδι πατριδα.. τα λαστιχα σου ειναι αλλαγμενα προσφατα?
Κανε μια ζυγοσταθμιση και βλεπεις..
Μπορει να εχει φυγει κανενα βαριδι πατριδα.. τα λαστιχα σου ειναι αλλαγμενα προσφατα?
Κανε μια ζυγοσταθμιση και βλεπεις..
Τα λαστιχα ειναι σε πολυ κατασταση......βεβαια τα εβαλα μεταχειρα με τις ζαντες αλλα με dot 13!
Ειναι πιθανο να εχει φυγει βαρυδι .......αυριο θα παω να το κοιταξω!thumb
ghost-rider
18-09-14, 19:03
Χλμ 297.000.
Φλατζα ψευτοκαπακου καπουτ για 2η φορα.
Δυστυχως, στο σφιξε το καπακι ειχε ξεραθει και ραγισε.
+ ψευτοκαπακο καινουριο λοιπον... Και ετσουξε λιγακι αυτο...
Παντως, χαρηκα με την εικονα του μοτερ ομολογω!
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/09/20140918134023_zpsdecf0c31-1.jpg
kostas 325
18-09-14, 19:21
Λάμπει το μοτέρ! Μπράβο σου
Καθε ποτέ αλλάζες τα λάδια αδερφέ ?
ghost-rider
18-09-14, 20:04
Tα αλλαζω καθε 10.000 χλμ.
Μotul 8100 5w-40.
Tα αλλαζω καθε 10.000 χλμ.
Μotul 8100 5w-40.
Μια χαρα, κουκλα Ηλια!! Μπραβο!!
Αλλαξες και vanos seals?
Κι εγω εχω αλλαξει ψευτοκαπακο, ειχε ενα μικρο ραγισμα και δεν μπηκα καν στη διαδικασια να το βαλω, απευθειας ΟΕΜ καινουργιο!
Μ54 FTW!! :D :)
ghost-rider
18-09-14, 21:41
Δεν εκανα τπτ στα βανος Ζαχο.
Τα ειχα φρεσκαρει την προηγουμενη φορα που βγηκε το ψευτοκαπακο.
Κ τοτε σκεψου οκ ηταν. Προληπτικα πηγαν.
Μονο γνησιο ψευτοκαπακο απ οσο εμαθα. Δεν υπαρχει aftermarket.
Ετσι μου παν.
Ημουνα κ βιαστικος κ το πηρα οπως οπως.
Μτχ δε μπαζω. Ειναι 10-15 ετων αμαξια. Παιζει να πεσω σε χειροτερο απο το δικο μου.
Κουτα λοιπον..
Ετσουξε το ατιμο...
Σημερα ημουν σχεδον ετοιμος να το δωσω για audi.
Αχαχαχα
Δεν εκανα τπτ στα βανος Ζαχο.
Τα ειχα φρεσκαρει την προηγουμενη φορα που βγηκε το ψευτοκαπακο.
Κ τοτε σκεψου οκ ηταν. Προληπτικα πηγαν.
Μονο γνησιο ψευτοκαπακο απ οσο εμαθα. Δεν υπαρχει aftermarket.
Ετσι μου παν.
Ημουνα κ βιαστικος κ το πηρα οπως οπως.
Μτχ δε μπαζω. Ειναι 10-15 ετων αμαξια. Παιζει να πεσω σε χειροτερο απο το δικο μου.
Κουτα λοιπον..
Ετσουξε το ατιμο...
Σημερα ημουν σχεδον ετοιμος να το δωσω για audi.
Αχαχαχα
Ναι μονο ΟΕΜ φιλε.. Καλα εκανες και το πηρες καινουργιο.
Ξουτ.. Μη σου μπαινουν τετοιες ιδεες.. Αμαξι με σημα τις 4 κωλ*τρυπιδες και που δεν εχει τη κινηση στον σωστο αξονα, να μην παρεις ποτε..!!! :th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Bazil Van Sinner
19-09-14, 09:08
Ghost αέριο το 'χεις?
ghost-rider
19-09-14, 10:07
Ghost αέριο το 'χεις?
Οχι bazil.
Για κανενα λογο.
Ειμαι τελειως αντιθετος.
Bazil Van Sinner
19-09-14, 10:52
Και γώ ρε μάν ,πως μου φάνηκε στην φωτό δέν ξέρω....
Πένα είναι φίλε για τόσα χλμ. μπράβο σου!
Σημερα μας αναψε η μπαταρια ξαφνικα....
Επινε το ρευμα της μπαταριας το Δυναμο μου τη κατεβασε στα 11V.!!
Αλλαξαμε τον regulator και ολα καλα... η μπαταρια ξαναγυρισε στα 14.2V
Το Νο 2
Bosch 120A (https://2009.bmwfans.info/parts/catalog/E46/Coupe/Europe/320Ci-M52/LHD/N/2000/february/browse/engine_electrical_system/alternator_single_parts_120a_bosch/)
Οι τιμες στη Bmw ο 90αρης 620 Ευρω και ο 120αρης 720 Ευρω :shok:
Μιλαμε για new παντα..
Το δικο μου 60 Ευρα το ανταλλακτικο και 30 η εργασια Συνολο 90 Ε
Αναμονη 4 ωρες.. :facepalm:
μπραβο που ξεμπερδεψες τοσο οικονομικα σε σχεση με τις τιμες του επισημου δικτυου!
Χθες πρωί έμεινα απο μπαταρία, σήμερα το πήγα συνεργείο για αλλαγή και το απόγευμα που το πήρα μετα είδα ότι μου εχει βάλει 45A το αμάξι ειναι e46 του 2000. 1900cc.
Γύρισα πίσω και του είπα ότι ειναι μικρη και μου είπε ότι δεν εχει προβλημα κανένα η 45Α.
Όμως παρόλα αυτά δέχτηκε αύριο να μου βάλει μεγαλύτερη 55Α.
Καλά έκανα η και η 45A μου έκανε???
Χθες πρωί έμεινα απο μπαταρία, σήμερα το πήγα συνεργείο για αλλαγή και το απόγευμα που το πήρα μετα είδα ότι μου εχει βάλει 45A το αμάξι ειναι e46 του 2000. 1900cc.
Γύρισα πίσω και του είπα ότι ειναι μικρη και μου είπε ότι δεν εχει προβλημα κανένα η 45Α.
45??!?!?!? :shok::shok::shok:
Πάνω απο 60 θα έπρεπε...
Κάνουμε ένα search (Αναζήτηση) πρώτα, το θέμα το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές thumb
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?p=440522
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=8728
Καλα εκανες. Και η 55 λιγη ειναι ομως.
Οταν ακους απο μαστορα "δεν εχει προβλημα", κατα 99% θα εχεις συντομα.
Bazil Van Sinner
28-10-14, 23:16
Οταν ακους απο μαστορα "δεν εχει προβλημα", κατα 99% θα εχεις συντομα.
+10000
katsaraios
29-10-14, 10:29
Διακοπτης αλαρμ -κεντρικου κλειδωματος...
Σπασμενα τα 3 απο τα 4 δοντακια του κεντρικου σωματος που μπανει χωνευτα η πλακετα με τα λεντ με αποτελεσμα να πατας και να μην κανει επαφη..
Tsakirakos
29-10-14, 10:39
κρεμασαν οι ταπετσαριες απο τα πλαϊνα κολονακι πισω μπρος και μπαζει νερα η πορτα του συνοδηγου. σαν μπερντες εγινε!
Tsakirakos
29-10-14, 13:23
Δε βγαινουν και ευκολα...
Bazil Van Sinner
29-10-14, 14:37
Θα τα φτιάξεις μόνος σου Στέφανε?
Αν είχες μαύρα κολωνακια mpack ξήλωνες υφασμα τελείως και ήσουν έτοιμος...
Bazil Van Sinner
29-10-14, 18:12
^
ε εντάξει δέν είναι και το καλύτερο απο τέλεσμα Θοδωρή:original:
Tsakirakos
29-10-14, 18:49
Θα τα φτιάξεις μόνος σου Στέφανε?
το πηγα σε ταπετσερη Μπιλ...αλλα μου ειπε ισως ξερασει η κολλα επειδη ειναι λεπτο και ανοιχτοχρωμο
παιδες ερωτηση..οταν αλλαζεις αντλια βενζινης χρειαζεται να το μπριζωσεις κιολας στον εγκεφαλο??? αν ναι γιατι??
την αλλαξα πριν κανα δυο μηνες απο λαθος εκτιμηση του μηχανικου..το ειχα αναφερει και σε παλαιοτερο ποστ μου τη θεμα ειχα με το αμαξι,τελικα ηταν αισθητηρας στροφαλου....
τσαμπα δλδ αλλαξα την αντλια βενζινης αλλα δεν πειραζει τωρα εγινε...
το τωρινο θεματακι που εχω ειναι οτι ενω το γεμιζω ο δεικτης φτανει μονο μεχρι τη μεση!!! σμρ εβγαλα την αντλια γτ νομιζα οτι δεν δουλευε το φλοτερ της ή οτι κολλουσε.οταν ομως τ κρατουσα στο χερι και κονουα το φλοτερ παλι ο δεικτης στο καντραν δεν ανεβαινε ποιο πανω απο τη μεση.....αααα εβαλα και την παλια επανω για τη δοκιμασω και κεινη κ μου εδειχνε παλι το ιδιο...
για πειτεεε.....
Leonidas_E39
29-10-14, 20:29
Δες μήπως μπήκε στραβά και βρίσκει το φλοτερ σε τοίχωμα του ρεζερβουάρ.
Καλησπερα.Μαιος 09,αγοραζω e46 1,6 μοντ.12/2003.Kανα 5μηνο μετα,αρχιζουν προβληματα με τα φωτα,τρεμουλο κινητηρα,σβησιματα.....Το πηγαινω σε ηλεκτρολογο που εξειδικευεται στην μαρκα,ανοιγει τον χωρο αποσκευων και βλεπω......:thumbsdown:χυμενα υγρα μπαταριας 45αρας...:ranting2:
Σαν αποτελεσμα,χαλασε το δυναμο,αυτοματος,αλλαγη,κτ� �.Καλο ειναι,να απευθυνομαστε σε τεχνικους που εξειδικευονται στην μαρκα,καθως,εχουν την εμπειρια,και την γνωση,να προλαβαινουν,δυσαρεστες καταστασεις....thumb