Πιανομαι απο μια ερωτηση που εκανε γιλος συμφορουμητης στο θεμα του Φανουρη για τους Ταξιτζηδες
Εκει εγινε και μια αναφορα στο θεμα με τις εκδηλωσεις διαμαρτηριας που κανουν καθε χρονο και οι αγροτες, και ο Σπυρος ρωτησε....
Σπυρο το προβλημα ειναι οτι πλεον οι επιδοτησεις κοβονται.....
Και παω στοιχημα οτι μετα τον Νοεμβρη θα αρχισουν σιγα σιγα τα τρακτερ να κανουν την εμφανιση τους στους δρομους.....και επειδη οι αγροτες ειναι πολυ συμπαθεις σε εμενα, θα τους δωσω μια ευκαιρια.....γιατι δεν κανουν και αυτοι τις κοινητοποιησεις τους το καλοκαιρι η δεξια και αριστερα στον δρομο??, γιατι διαλεγουν παντα τις γιορτες??, γιατι δεν εχουν δουλειες τοτε και προσφερεται η εποχη για διεδικησεις...
Θα μου πεις θεμιτο αυτο, προσπαθουν να φυλαξουν τα δικαιωματα τους....επειδη και εγω μεγαλωσα με ψωμι που μου εδιναν οι αγροτες, και εχω δει την δουλεια τους και την σεβομαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ...δεν την κανουν πλεον οι νεοι, ειναι δυσκολη..., θα σου πω κατι....
Οταν επαιρναν απιστευτες επιδοτησεις για αγορα γεωργικων μηχανηματων....(τρακτερ των 100000ε, και πολλα αλλα), οταν επαιρναν επιδοτησεις για τις ελιες, το βαμβακι, το σταρι, τα εκαναν , σπιτια, αμαξια,βαρκες για ψαρεμα, και ''περδικες'' και ''johny walker'' στα μπαρακια, ΑΝΤΙ να κανουν επενδυσεις σε βιολογικα, σε τυποποιηση, σε εργαλεια, και σε οτι γενικα στο μελλον θα τους απεφερε χρημα....
Για να μην αναφαιρω ποσοι εγιναν ''ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ'' για ενα μηνα για να παρουν τα λεφτα της επιδοτησης που ηταν πολλα...
Βεβαια για να ειμαι δικαιος, αυτοι δεν ειναι ολοι οι αγροτες....υπαρχουν και πολλοι οι οποιοι εκαναν ολες αυτες τις επεδυσεις και τωρα απολαμβανουν τους καρπους των κοπων και εξοδων τους......
Και κατι αλλο....για να μη τα χωνω μονο στους αγροτες....και το κρατος δεν τους υποστηριξε ποτε πραγματικα...ουτε σε επιπεδο τιμων, ουτε σε επιπεδο υποδομων.....οτι κανουν το κανουν ολομοναχοι πολεμοντας απεναντι σε θηρια του εξωτερικου που κανουν αθροες εισαγωγες......