Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 28

Θέμα: Αγροτες

Rides
    0

Προεπιλογή Αγροτες

Πιανομαι απο μια ερωτηση που εκανε γιλος συμφορουμητης στο θεμα του Φανουρη για τους Ταξιτζηδες
    Εκει εγινε και μια αναφορα στο θεμα με τις εκδηλωσεις διαμαρτηριας που κανουν καθε χρονο και οι αγροτες, και ο Σπυρος ρωτησε....

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Spiros335i Εμφάνιση μηνυμάτων
    Που ειναι το προβλημα με τους αγροτες ρε παιδια;
    Σπυρο το προβλημα ειναι οτι πλεον οι επιδοτησεις κοβονται.....
    Και παω στοιχημα οτι μετα τον Νοεμβρη θα αρχισουν σιγα σιγα τα τρακτερ να κανουν την εμφανιση τους στους δρομους.....και επειδη οι αγροτες ειναι πολυ συμπαθεις σε εμενα, θα τους δωσω μια ευκαιρια.....γιατι δεν κανουν και αυτοι τις κοινητοποιησεις τους το καλοκαιρι η δεξια και αριστερα στον δρομο??, γιατι διαλεγουν παντα τις γιορτες??, γιατι δεν εχουν δουλειες τοτε και προσφερεται η εποχη για διεδικησεις...
    Θα μου πεις θεμιτο αυτο, προσπαθουν να φυλαξουν τα δικαιωματα τους....επειδη και εγω μεγαλωσα με ψωμι που μου εδιναν οι αγροτες, και εχω δει την δουλεια τους και την σεβομαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ...δεν την κανουν πλεον οι νεοι, ειναι δυσκολη..., θα σου πω κατι....
    Οταν επαιρναν απιστευτες επιδοτησεις για αγορα γεωργικων μηχανηματων....(τρακτερ των 100000ε, και πολλα αλλα), οταν επαιρναν επιδοτησεις για τις ελιες, το βαμβακι, το σταρι, τα εκαναν , σπιτια, αμαξια,βαρκες για ψαρεμα, και ''περδικες'' και ''johny walker'' στα μπαρακια, ΑΝΤΙ να κανουν επενδυσεις σε βιολογικα, σε τυποποιηση, σε εργαλεια, και σε οτι γενικα στο μελλον θα τους απεφερε χρημα....
    Για να μην αναφαιρω ποσοι εγιναν ''ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ'' για ενα μηνα για να παρουν τα λεφτα της επιδοτησης που ηταν πολλα...
    Βεβαια για να ειμαι δικαιος, αυτοι δεν ειναι ολοι οι αγροτες....υπαρχουν και πολλοι οι οποιοι εκαναν ολες αυτες τις επεδυσεις και τωρα απολαμβανουν τους καρπους των κοπων και εξοδων τους......
    Και κατι αλλο....για να μη τα χωνω μονο στους αγροτες....και το κρατος δεν τους υποστηριξε ποτε πραγματικα...ουτε σε επιπεδο τιμων, ουτε σε επιπεδο υποδομων.....οτι κανουν το κανουν ολομοναχοι πολεμοντας απεναντι σε θηρια του εξωτερικου που κανουν αθροες εισαγωγες......
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

2. The Following 5 Users Say Thank You to Z4 DCT For This Useful Post:

3enyxtis (20-07-11), fan1s_e21 (20-07-11), hades7 (20-07-11), Samaro (20-07-11), tamtamcafe (20-07-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Και για να προλαβω και μια ανταπαντηση οτι για να γινεις ''νεος αγροτης'' πρεπει να μεινεις στο επαγγελμα 10-15 χρονια για να πααρεις την επιδοτηση, και να εχεις χωραφια στο ονομα σου,...ποσες συζηγοι Δημοσιων υπαλληλων ,εμπορων, στην επαρχια εγιναν ''νεες αγροτησες''??...πααααρα πολλες παιδια, μιλαμε για πολυ πραγμα......αθανατη ελληνικη πατεντα
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι να μπορεσω να τον πιουμε παρεα...

Περιοχή
    Corfu
    Rides
    1

Προεπιλογή

εγώ δεν ξέρω τι πήρε ο καθένας, μαγκιά του αν κατάφερε να πάρει... το θέμα όμως είναι ότι και η χώρα δεν μπορεί να είναι δέσμια μερικών επαγγελματικών ομάδων, ξέρουμε όλοι ποιές είναι.

Άκου λέει έδωσε 100.000 Ευρώ για άδεια και τώρα ο άλλος θα την πάρει τζάμπα, δηλαδή θέλουν να κάνουν τους επιχειρηματίες χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο...
    Αν δεν μπορείς να πας γρήγορα με 100 ίππους, τότε, δεν θα πας ούτε με 500

Περιοχή
    Ξάνθη
    Rides
    1

Προεπιλογή

κοιτα....ειμαι πολιτικος μηχανικος αλλα δουλευω και 700 στρεμματα με τον πατερα μου. αυτη την περιοδο μαζευουμε πατατες. μερα με τη μερα σαπιζουν λογω ζεστης. αν δε τη προωθησουμε τοτε εχουμε μεγαλες απωλειες! εκει μας πιεζουν οι εμποροι και πουλαμε οσο οσο... οι επιδοτησεις δεν ειναι το παν για τους αγροτες. κατ'εμε πρεπει να οριστει ενα ελαχιστο ποσο κατα κιλο για καθε παραγωγη, απο εναν κρατικο φορεα. να διασφαλιζεται τουλαχιστον ενα αξιοπρεπες εισοδημα για τον αγροτη που μοχθει εχοντας το ρισκο των καιρικων φαινομενων, των καρτελ εμπορων, του πανακριβου πετρελαιου, κτλ...
    οπως προανεφερε και ο Γιαννησ λαμογια υπαρχουν παντου και γι'αυτο ριμαξε ο τοπος! εγω στηριζω και τους αγροτες και τους ταξιτζιδες! το μονο οπλο τους ειναι η απεργια!
    Μη τα συζητας αδερφε...

6. The Following 2 Users Say Thank You to Tsakirakos For This Useful Post:

DIMITr|S (20-07-11), paganis (20-07-11)

Περιοχή
    Εδώ
    Rides
    1

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Tsakirakos Εμφάνιση μηνυμάτων
    .................................................. ............... εγω στηριζω και τους αγροτες και τους ταξιτζιδες! το μονο οπλο τους ειναι η απεργια!
    Σϋμφωνοι !! Αλλά, άλλο πράγμα η απεργία και άλλο το κλείσιμο των δρόμων !!!(και συμπτωματικά και οι δύο ενεργούν με τον ίδιο τρόπο !!!)
    ]Θα σεβαστώ το δικαίωμά τους στην απεργία, όταν και αυτοί σεβαστούν το δικαίωμά μου στην ελεύθερη μετακίνηση !!

9. The Following 2 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

Eleni (20-07-11), Thomelef (20-07-11)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Το προβλημα με τους αγροτες ειναι οι βολεμενοι συνδικαλιστες τους που τους παρασυρουν σε απεργιες παντα βεβαια οταν εχουν τελειωσει οι γεωργικες εργασιες ειτε γιατι μαζεψαν τη σοδεια ειτε γιατι την πεταξαν επειδη σαπισε.

Δεν θυμαμαι ποτε να εκαναν απεργια μεσα στη γεωργικη χρονια. Παντα βγαινουν σε γιορτες που καθονται, και ταλαιπωρουν και ενα σωρο κοσμο ο οποιος δεν φταιει σε τιποτα. Πληρωνουμε τελη, διοδια, και εχουμε το δικαιωμα να παμε στο χωριο μας (ή ταξιδι) οποια ωρα γουσταρουμε και οχι οποια ωρα μας πει ο αγροτης "περνα".

Το ρισκο καιρικων φαινομενων τι σημαινει, οτι θα το λουστουμε εμεις? Ειναι ενα επαγγελμα οπως ολα τα αλλα, με τις καλες και κακες μερες του, με τον κινδυνο, με το ρισκο, τα κερδη και τη ζημια.

Και τα δικα μας αμπελια εχουν σαπισει πολλες φορες, αλλα δεν ηρθα να στρογγυλοκατσω εξω απο τη πορτα σου! Εσυ γιατι μου κλεινεις το δρομο?

Rides
    1

Προεπιλογή

Ευχαριστω τον Γιαννη γιατι ηταν ο μονος μαλλον που προσεξε την ερωτηση μου!

Συπμφωνω με οσα γραφεις ειναι απαραδεκτο να κλεινουν δρομοι ,ο πατερας μου ειναι αγροτης και εγινα και εγω ´νεος αγροτης´ και δεν εχουμε κατεβασει τρακτερ σε μπλοκο ΠΟΤΕ!!!

Αυτο που εγραψε ο Φανης δεν μου αρεσε ομως γι αυτο και αντεδρασα

Δουλευω ,παραγω και πληρωνομαι και με τα λεφτα μου θα παρω οσα navara θελω

Και κατι τελευταιο ,το κρατος προσπαθει (οσο μπορει) να στηριξει τους αγροτες γιατι προσφερουν αρκετα σε αυτο! 22% αυξηση εξαγωγων σε αγροτικα προιοντα ειναι σημαντικο νομιζω!

12. The Following 2 Users Say Thank You to Spiros335i For This Useful Post:

Tsakirakos (20-07-11), Z4 DCT (20-07-11)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Spiros335i Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστω τον Γιαννη γιατι ηταν ο μονος μαλλον που προσεξε την ερωτηση μου!

Συπμφωνω με οσα γραφεις ειναι απαραδεκτο να κλεινουν δρομοι ,ο πατερας μου ειναι αγροτης και εγινα και εγω ´νεος αγροτης´ και δεν εχουμε κατεβασει τρακτερ σε μπλοκο ΠΟΤΕ!!!

Αυτο που εγραψε ο Φανης δεν μου αρεσε ομως γι αυτο και αντεδρασα

Δουλευω ,παραγω και πληρωνομαι και με τα λεφτα μου θα παρω οσα navara θελω

Και κατι τελευταιο ,το κρατος προσπαθει (οσο μπορει) να στηριξει τους αγροτες γιατι προσφερουν αρκετα σε αυτο! 22% αυξηση εξαγωγων σε αγροτικα προιοντα ειναι σημαντικο νομιζω!
    Ουτε εμεις κατεβασαμε τρακτερ σε μπλοκο ποτε Σπυρο.

Αντεδρασες στο οτι μερικοι που κλαιγονται φαγαν τις επιδοτησεις σε αλλες ανεσεις? Ή στο οτι το χειμωνα θα κλεισουν οι δρομοι απο τα τρακτερ (λες και δεν το ξερουμε) ?

Και για να μη παρεξηγεις χωρις λογο, αλλο το "Δουλευω ,παραγω και πληρωνομαι και με τα λεφτα μου θα παρω οσα navara θελω" και αλλο το "με τα λεφτα τις επιδοτησης πηρα κεραμιδοκανελλι navara". Δεν νομιζω να ειπα κατι για το που θα χαλασεις τα χρηματα σου.

Rides
    0

Προεπιλογή

ρε παιδια ξεκολληστε με τους πλουσιους αγροτες...ποσοι ειναι αυτοι?βγειτε μια βολτα στην επαρχια να δειτε τη φτωχεια υπαρχει....και ποια ναβαρα......?ποσοι ηταν οι τυχεροι νομιζετε που πηραν αυτες τις χιλιαδες των ευρω και τα κανανε βιλες?η αγρατια απο την παγκοσμιοποιηση εχει πεθανει..οταν τα μεγαλα σουπερμαρκετ αγοραζουν το καρπουζι το κιλο 3 λεπτα απο την ηλεια και το πουλανε 20???τι να σου κανει ο παραγωγος?μην τους βαζετε ολους στο ιδιο τσουβαλι...επειδη καποιοι ελαχιστοι πηραν καποια λεφτα.....δεν ειμαι αγροτης αλλα ζω στην επαρχια και βλεπω....και μονο πλουσιου και βολεψακιδες δεν ειναι

15. The Following 2 Users Say Thank You to DIMITr|S For This Useful Post:

joseph (20-07-11), paganis (20-07-11)

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP