Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 35

Θέμα: Πολεμικες τεχνες-αυτοαμυνα

Περιοχή
    Athens-Τrikala
    Rides
    1

Προεπιλογή Πολεμικες τεχνες-αυτοαμυνα

Επειδη τεθηκε ζητημα για την προστασια -σωματικη ακεραιοτητα των εαυτων μας κ αυτων που αγαπαμε,κ επειδη εγινε μια μικρη συζητηση για πολεμικες τεχνες για το ποσο αποτελεσματικες μπορει να ειναι σε μια δυσκολη στιγμη,κ το αν εχουν φιλοσοφια,κ επειδη εχω ασχοληθει αρκετα με τις πολεμικες τεχνες,τεχνες αυτομανυνας,2 χρονια Κung-fu,5 χρονια TAE-KWON-DO I.T.F,2 χρονια ΑΙΚΙDΟ κ πριν κανα μηνα ξεκινησα ΗΑPKIDO,εχω να σας πω τα εξης:
    Οι πολεμικες τεχνες που εχουν φιλοσοφια-ιδεολογια σου προσφερουν πραγματα τα οποια δεν μπορεις να κατανοησεις εαν δεν ασχοληθεις μαζι τους,πραγματικα νοιωθεις πολυ διαφορετικα...
    Δημιουργουν χαρακτηρα στον ανθρωπο,αλλα προσελκυουν συνηθως η καθε μια,ανθρωπους με συγκεκριμενο-κοινο τυπο προσωπικοτητας τις περισσοτερες φορες,οι οποιες εχουν ηδη αυτη την προδιαθεση κ μπορουν να καλλιεργηθουν περισσοτερο με την ενασχοληση με τη συγκεκριμενη τεχνη.
    Οι πολεμικες τεχνες που εχουν φιλοσοφια,σου μαθαινουν να προστατευεις τον εαυτο σου σε μια δυσκολη στιγμη κ ποσο ,αξιολογωντας τον κινδυνο που σε απειλει κ κρινοντας με ποιες ελεγχομενες κινησεις που εχεις διδαχθει κ εκπαιδευτει σε αυτες οι οποιες θα σου βγουν αυθορμητα μπορουν να πληξουν,ακινητοποιησουν τον αντιπαλο μπορει να επιτευχθει αυτο κ οχι να δημιουργεις φασαριες με σοβαρους κινδυνους για σενα ειτε για τους αλλους...
    Σε αρκετες πολεμικες τεχνες,που για μενα ειναι οι πιο εντυπωσιακες,δεν χρειαζεται να εισαι εχεις μεγαλο μυικο ιστο-ογκο,αλλα εκρηκτικοτητα,ταχυτητα,τεχ νικη,συνδιασμο με αρμονια των χεριων κ ποδιων κανοντας τες να φαινονται σαν χορος με τον οποιο οπως μπορεις να κανεις απιστευτα πραγματα!!!
    Απλα θελει ορεξη,να εχεις μια κλιση προς τα εκει,κ για αυτους που δεν τους συγκινει κατι τετοιο απλα να ειναι περιεργοι γενικα,κ πολυ προπονηση...
    Αναμενω ερωτησεις,εαν υπαρχουν κ μπορω να τις απαντησω!!!
    Ι donut understeer...

2. The Following 12 Users Say Thank You to Nick bmwlover For This Useful Post:

aristent (25-05-11), bill_m3 (25-05-11), Dioskouroi (25-05-11), giannis_compact (25-05-11), halkida116mpack (25-05-11), Jimmakos (25-05-11), Monsta (25-05-11), nik200 (25-05-11), Nino (25-05-11), paganis (25-05-11), Vasilis (25-05-11), z3 2.2 (25-05-11)

Περιοχή
    ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
    Rides
    1

Προεπιλογή

ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα Νικο.
    εγω απο τη μερια μου περιμενω να μεγαλωσει λιγο η κορη και να ξεκινησω ninjutsu που με εχει εντυπωσιασει πολυ.
    θελει πολυ δουλεια και αρκετο χρονο αλλα η ανταμοιβη ειναι το κατι αλλο.
    "ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)

4. The Following User Says Thank You to z3 2.2 For This Useful Post:

Thomelef (25-05-11)

Περιοχή
    drift land
    Rides
    4

Προεπιλογή

θα ηθελα να προσθεσω τα εξης...

επειδη εχω ασχοληθει και εγω με αυτα, αρχικα πυγμαχια μετα kick boxing και λιγο με tae kwon do..στα 2 πρωτα συναντησα πολλους "θερμοκεφαλους" οπου πραγματικα στις προπονησεις βγαζαν το αχτι τους πανω στον αντιπαλο...με αποτελεσμα να μπορεις να παθεις ζημια..στο tae ηταν αλλιως τα πραγματα και πραγματικα παρολη την προπονηση δυσκολα παθαινες ζημια..απο αντιπαλο..οποτε επειδη βλεπω πολλους που εχουν οικογενειες και που θελουν να ασχοληθουν με αυτα να διαλεξουν την πολεμικη τεχνη και φυσικα σχολη με πολυ προσοχη..υπαρχουν πολλες σχολες οπου δεν προσεχουν και τοσο ειτε οι εκπαιδευτες ειτε οι εκπαιδευομενοι..και πραγματικα να χτυπησεις και να σου μεινει καποιο "κουσουρι" για παντα..τελος αποφυγετε τις πολεμικες τεχνες στα γυμναστηρια καθως τις περισσοτερες φορες ειναι πολυ μετριες..

υγ..να μην ξεχασω οτι γενικοτερα αυτα τα αθληματα θελουν καλη φυσικη κατασταση απο την αρχη..αλλιως θα ειναι ζορικα τα πραγματα!!!

6. The Following 2 Users Say Thank You to nik200 For This Useful Post:

giannis_compact (25-05-11), Nick bmwlover (25-05-11)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγώ πάντως ρε παιδιά σαν αθλητής του βόλλευ βλέπω πολύ διαφορετικά τον αθλητισμό ώς αξία απ'ότι το βλέπουν 3 φιλαράκια μου που κάνουν προπονήσεις kick boxing!Αυτοί το κάνουν καθαρά και μόνο για να μπορούν να πλακωθούν με τον πρώτο τυχόντα που θα τους βρεθεί στο δρόμο!Όταν τους φέρνω τη συζήτηση ότι αυτό που κάνουν δεν είναι αθλητισμός αλλά τρόπος εκμάθησης άσκησης σωματικής βίας εκφέρουν αντίθετη άποψη!Με συγχωρείτε άν ξεφεύγω λίγο από το βασικό θέμα της συζήτησης αλλά αυτή είναι δυστυχώς η αντίληψη που έχουν οι περισσότεροι νέοι που ασχολούνται με πολεμικές τέχνες!

8. The Following User Says Thank You to giannis_compact For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11)

Περιοχή
    θρακομακεδονες
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο giannis_compact Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ πάντως ρε παιδιά σαν αθλητής του βόλλευ βλέπω πολύ διαφορετικά τον αθλητισμό ώς αξία απ'ότι το βλέπουν 3 φιλαράκια μου που κάνουν προπονήσεις kick boxing!Αυτοί το κάνουν καθαρά και μόνο για να μπορούν να πλακωθούν με τον πρώτο τυχόντα που θα τους βρεθεί στο δρόμο!Όταν τους φέρνω τη συζήτηση ότι αυτό που κάνουν δεν είναι αθλητισμός αλλά τρόπος εκμάθησης άσκησης σωματικής βίας εκφέρουν αντίθετη άποψη!Με συγχωρείτε άν ξεφεύγω λίγο από το βασικό θέμα της συζήτησης αλλά αυτή είναι δυστυχώς η αντίληψη που έχουν οι περισσότεροι νέοι που ασχολούνται με πολεμικές τέχνες!
    θα διαφωνησω μαζι σου! προσωπικα ξεκινησα στα 17 μου χρονια το κικ μποξινγκ...διοτι ηθελα με καποιο τροπο να ελενξω το εαυτο μου σε περιπτωση τσακωμου! ειχαν τυχει φορες που ειχα πιαστει στα χερια , πριν αρχισω το κικ...και ημουν πραγματικα επικυνδινος...δεν σταματαγα να χτυπω μεχρι να προκαλεσω ζημια ή να με παρουν απο πανω του( πραγματικα λυσσαγα)! απο την στιγμη που εμαθα τις βασικες αρχες και μπηκα σε ενα προγραμμα...εχω τσακωθει ελαχιστες φορες και ποτε δεν εχω χτυπησει καποιον σε επικυνδινο σημειο..επιπλεον το χρησιμοποιω καθαρα για αυτοαμυνα και οχι επιθεση!

10. The Following User Says Thank You to paganis For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο paganis Εμφάνιση μηνυμάτων
    θα διαφωνησω μαζι σου! προσωπικα ξεκινησα στα 17 μου χρονια το κικ μποξινγκ...διοτι ηθελα με καποιο τροπο να ελενξω το εαυτο μου σε περιπτωση τσακωμου! ειχαν τυχει φορες που ειχα πιαστει στα χερια , πριν αρχισω το κικ...και ημουν πραγματικα επικυνδινος...δεν σταματαγα να χτυπω μεχρι να προκαλεσω ζημια ή να με παρουν απο πανω του( πραγματικα λυσσαγα)! απο την στιγμη που εμαθα τις βασικες αρχες και μπηκα σε ενα προγραμμα...εχω τσακωθει ελαχιστες φορες και ποτε δεν εχω χτυπησει καποιον σε επικυνδινο σημειο..επιπλεον το χρησιμοποιω καθαρα για αυτοαμυνα και οχι επιθεση!
    Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου!
    Εσύ σαν χαρακτήρας είχες αυτή την άποψη!Ξέρω όμως αρκετά άτομα που έχουν σαν σκέψη αυτά που ανέφερα!Δεν είπα όμως ότι είναι όλοι ίδιοι!

12. The Following 2 Users Say Thank You to giannis_compact For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11), paganis (25-05-11)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ο ανθρωπος σαν "κατασκευη' εχει δυνατα αλλα και αδυνατα σημεια.
    Αυτα μπορει οταν καποιος, μετα απο εκπαιδευση αρκετων ετων,να τα "εκμεταλευτει" αναλογα και να ΑΜΥΝΘΕΙ σε κινδυνο που αφορα αντιμετωπιση ΑΟΠΛΟΥ εχθρου/αντιπαλου......πολυ μεγαλη προσοχη λοιπον γιατι οσες τεχνικες ,που λεγονται και Πολεμικες τεχνες,να γνωριζει καποιος ,αυτο που θα πρεπει παντα να θυμαται ειναι οτι στο "δρομο" δεν υπαρχει Game over!!!

...ειναι εντελως διαφορετικο το θεμα σε αθλητικο χωρο!!!!...σε σχεση με μια αιφνιδια επιθεση στο δρομο....απροβλεπτες καταστασεις εχουν οδηγησει σε μοιραιο λαθος και το θαρρος ειχε σαν αποτελεσμα την αδικη ηττα.....

Τελος ομως, θελω να τονισω οτι ειναι πολυ καλο να γνωριζει κανεις καποια τεχνικη αυτοαμυνας,αλλα και οτι ο καλος χαρακτηρας και η ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ ειναι ο βασικος στοχος που θελουν οι δασκαλοι ολων των τεχνων να μαθουν στους μαθητες τους,..... γι'αυτο μπραβο σε οσους μαθαινουν τετοιες τεχνικες, αλλα και μπραβο σε οσους στελνουν τα παιδια τους σε τετοιες σχολες, αφου τελικα, μονο καλο τους κανουν.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aristent : 25-05-11 στις 16:53

14. The Following User Says Thank You to aristent For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο γιάννης...ένας λόγος που σταμάτησα το κικ μπόξινγκ, ήταν αυτός.
    ειδικά στα σπάρινγκ, σπάγανε τα νεύρα μου...ενώ ξεκινούσες προπονησούλα χαλαρή, στο πρώτο
    λεπτό γινόταν μάχη, μιάς και ο 20χρονος θεωρούσε μαγκιά να σου τραβήξει μια στα σαγόνια
    και να σε ζαλίσει...για να μην πώ τί γίνεται με τα πόδια...το κικ μπόξινγκ είναι ωραίο, αλλά με
    προυποθέσεις σε ένα σοβαρό γυμναστήριο, με σοβαρούς δάσκαλους...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

16. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

giannis_compact (25-05-11)

Rides
    3

Προεπιλογή

Ωραία τα λες Νικολάκη στις πολεμικές τέχνες ασιατικής προελεύσεως κυρίως προσπαθούν να σου περάσουν αυτές τις αρετές που ανέφερες.
    Όμως σε άλλες που γενικά είναι ποιο επιθετικές, εγώ από προσωπική πείρα βλέπω αντίθετα αποτελέσματα,όπως έγραψε και ένας φίλος παραπάνω.Ένας παράγοντας που σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο είναι ο χαρακτήρας του κάθε ενός.Άλλος ένας είναι οι δάσκαλοί που δραστηριοποιούνται στα συγκεκριμένα αθλήματα,συνήθως προέρχονται από περίεργους χώρους,με αποτέλεσμα να περνάνε λάθος πράγματα στους μαθητές τους.Αυτοί που θα ασχοληθούν ποιο σοβαρά,ωθούνται στο τέλος σε παρόμοιες καταστάσεις.

18. The Following User Says Thank You to Libanner For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο γιάννης...ένας λόγος που σταμάτησα το κικ μπόξινγκ, ήταν αυτός.
    ειδικά στα σπάρινγκ, σπάγανε τα νεύρα μου...ενώ ξεκινούσες προπονησούλα χαλαρή, στο πρώτο
    λεπτό γινόταν μάχη, μιάς και ο 20χρονος θεωρούσε μαγκιά να σου τραβήξει μια στα σαγόνια
    και να σε ζαλίσει...για να μην πώ τί γίνεται με τα πόδια...το κικ μπόξινγκ είναι ωραίο, αλλά με
    προυποθέσεις σε ένα σοβαρό γυμναστήριο, με σοβαρούς δάσκαλους...
    Έτσι ακριβώς είναι ωραίο το άθλημα αρκεί να σέβεσαι τον αντίπαλο και να σε σέβεται και αυτός!Αυτό μπορεί να στο μεταδόσει ο γυμναστής-δάσκαλος!

20. The Following User Says Thank You to giannis_compact For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11)

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP