Καλησπέρα.
Εχθές γυρνώντας το απόγευμα προς το σπίτι παρατηρώ ότι στη θέση που βάζω το δικό μου έχει παρκάρει ένα άλλο Ι.Χ..
Το οποίο μάλιστα έχει ακουμπήσει το αμάξι του πατέρα μου και συν τοις άλλοις του έχει κάνει και ζημιά (λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία, και δεν γνωρίζω ακόμα, αλλά η ζημιά είναι ζημιά).
Βγαίνω από το αμάξι παίρνω τηλ τον πατέρα ο οποίος ήταν στο σπίτι και δεν είχε αντιληφθεί τίποτα, τον ρωτάω αν τον ξέρει, μου λέει όχι.
Κατευθείαν βγάζω φωτογραφίες.
Πάω να ανέβω επάνω να βρω το τηλ του ασφαλιστή ξανακατεβαίνω και βλέπω ότι το άλλο όχημα έχει ΕΥΘΑΡΣΩΣ φύγει (δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε ότι ΜΟΝΟ τυφλός δεν θα καταλάβαινε ότι έχει κάνει ζημιά).
Παίρνω λοιπόν τηλ να έρθει η αστυνομία να καταγράψει το περιστατικό. Αφού τους είπα τι έγινε και ότι δεν υπήρχαν τραυματίες λογικά μπήκα σε δεύτερη μοίρα και δεν ήρθαν ποτέ (δεν πειράζει ας πιάσουν κανά εγκληματία και ας αφήσουν τα υπόλοιπα, το εννοώ).
Η ασφαλιστική ενημερώθηκε και από την στιγμή που ο άλλος εγκατέλειψε την σκηνή θα έρθει να εκτιμήσει τις δικές μου βλάβες.
Στο τοπικό Α.Τ. που πήγα σα μάρτυρας δεν μπορούσα να καταθέσω μήνυση προσωπικά εγω (το όχημα στο όνομα του πατέρα) γιατί λένε δεν υπάρχει έννομο συμφέρον. Αυτό πρέπει να το κάνει ο πατέρας μου σε περίπτωση που δεν κάνει ο άλλος δήλωση στην ασφαλιστική του. Το αδίκημα που πλέον διέπραξε ο κύριος είναι ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ κύριοι, από ότι είπαν οι αστυνομικοί στο Α.Τ. και την τροχαία που πήγα.
Εν τω μεταξύ από τα νεύρα μου και με 1 - 2 γνωστούς (ναναι καλά) έμαθα τα πάντα για τον εν λόγω κύριω, έμαθα μέχρι και τι όνομα θα δώσει στο αγέννητο παιδί του, για τηλέφωνα και διευθύνσεις δεν το συζητάμε, αυτά τα ήξερα από όταν έβγαλα τις φωτογραφίες
Επειδή λέμε πάσχα είναι μην κάνουμε μήνυση ας το πάμε με την ασφαλιστική.
Βρίσκω τα στοιχεία του ασφαλιστή του και περιμένω απάντηση (δεν ξέρω αν γνωρίζει το περιστατικό ο ιδιοκτήτης).
Οι διαδικασίες έχουν πάρει εμπρός και περιμένουμε.
Το θέμα είναι πόσο Μ@Λ@Κ@Σ και κυρίως ανεύθυνος μπορεί να είναι κάποιος.
Το δικό του όχημα δεν είχε πάθει τίποτα (εμφανισιακά τουλάχιστον) και έτσι και αλλιώς την δική του ζημιά η ασφαλιστική του θα την πλήρωνε.
Και για μια μαλακία (δεν άφησε ούτε τηλ ούτε τίποτα) βρίσκεται αντιμέτωπος με πιθανή μήνυση για τροχαίο με εγκατάλειψη, και από ότι με ενημέρωσαν όταν εκδικασθεί η υπόθεση εκτός από τα χρήματα που θα δώσει για την επισκευή της βλάβης θα δώσει και ένα σεβαστό ποσό ως αποζημίωση για διάφορα δικηγορίστικα συν έξοδα παράστασης. Και όλα αυτά για ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ (*και εγώ έχω χτυπήσει παρκαρισμένο και αφήνοντας τα στοιχεία όλα έγιναν καλώς, αναίμακτα και χωρίς κόστος).
Την άλλη φορά λοιπόν που κάποιος κάνει ζημιά σε παρκαρισμένο ας αφήσει ένα τηλ ένα κάτι ρε παιδί μου, γιατί μπορεί να πέσε σε κανά πιο στραβόξυλο από εμένα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας ελπίζω να μην σας φανεί χρήσιμο αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις...