Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 27

Θέμα: Επιστροφή χρημάτων!

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή Επιστροφή χρημάτων!

Εδώ και ένα μήνα περίπου έχουμε βγει με ένα φίλο που διατηρεί κατάστημα 'Γερμανός' με τη γυναίκα του. Είμαστε και οι τέσσερις για φαγητό και μας περιγράφουν περιστατικό όπου μία πελάτισσα αγόρασε μετρητοίς i-phone 4 και την επόμενη μέρα τους το πήγε πίσω για να το επιστρέψει. Το προόριζε για δώρο όμως την είχε προλάβει κάποιος άλλος. Η συσκευασία ήταν βέβαια άθικτη.

Ακούω με ενδιαφέρον τη περιγραφή, αλλά ξέρω από μέσα μου που θα καταλήξει η κουβέντα και έχω ήδη αρχίσει να φορτώνω. Όπως ίσως καταλάβατε, της αρνήθηκαν να της δώσουν τα χρήματά της πίσω, επικαλούμενοι διάφορες βλακείες δικαιολογίες του στυλ....'δεν έχει τόσα χρήματα το ταμείο', 'μπορείτε να πάρετε κάτι άλλο από το κατάστημα' και άλλα τέτοια όμορφα. Ναι, λες και θα πάει να πάρει 'άλλα' πράγματα αξίας 700 ευρώ.

Οπότε έχει αρχίσει μία τεράστια αντιπαράθεση, διότι προσωπικά υποστηρίζω (με πάθος) ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών που επιστρέφουν τα χρήματα στο πελάτη, εφόσον το προϊόν είναι άθικτο, όπως καλή ώρα κάνει το ΖΑRA, το ΙΚΕΑ και ίσως και άλλες σοβαρές επιχειρήσεις που δεν έχω υπόψη μου. Γιατί σώνει και καλά πρέπει να πάρω 'κάτι άλλο' από το μαγαζάκι τους? Εκείνος να μου λέει ότι η νομοθεσία δεν είναι σαφής και πως κανείς δεν τους αναγκάζει να επιστρέψουν χρήματα....

Και βέβαια εδώ και λίγες μέρες που ο 'Γερμανός' διαφημίζει στη TV τη νέα τους υπηρεσία.....'Επιστροφής Χρημάτων' τον πήρα τηλέφωνο και του ριξα το δούλεμα της ζωής του. Τόσο πολύ το φχαριστήθηκα λέμε!!! Εκείνος βέβαια μεσ τα νεύρα που τώρα θέλει-δε θέλει, ΠΡΕΠΕΙ να επιστρέφει χρήματα.

Γράψτε τις δικές σας εμπειρίες με τη ταλαιπωρία που χετε φάει από αντίστοιχους επιχειρηματίες / μαγαζάτορες της κακιάς ώρας. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα?

2. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

Ptboul (02-03-11)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

δυστηχώς ο αντιεπαγγελματισμός, είναι πραγματικότητα στην χώρα μας...γενικά δεν ξέρω
    ρε παιδί μου, αλλά νομίζω πως οι μισοί έλληνες έχουν μάθει να λένε παπάντζες, και οι άλλοι
    μισοί έχουν μάθει να τις πιστεύουν...τι να πώ. έχουμε ένα τέλειο σύστημα ρε παιδί μου!!!
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    δυστηχώς ο αντιεπαγγελματισμός, είναι πραγματικότητα στην χώρα μας...γενικά δεν ξέρω
    ρε παιδί μου, αλλά νομίζω πως οι μισοί έλληνες έχουν μάθει να λένε παπάντζες, και οι άλλοι
    μισοί έχουν μάθει να τις πιστεύουν...τι να πώ. έχουμε ένα τέλειο σύστημα ρε παιδί μου!!!
    Ολο αυτο σε μια λεξη.........sukers....που το μονο που ξερουν ειναι να ρουφουν αιμα που δεν ειναι δικο τους..........

Rides
    0

Προεπιλογή

Πολυ ενδιαφερον θεμα πραγματικα !
    Θα ηταν σκοπιμο να μας απαντουσε καποιος που εχει γνωση της νομικης πλευρας του θεματος.
    Βεβαια ο πωλητης ισχυριζεται οτι η συναλλαγη "εκλεισε" και αφου το προιον δεν ειναι ελατωματικο δεν υπαρχει υποχρεωση αντιστροφης της πωλησης.
    Απο την αλλη η σωστη επιχειρηση που θελει ευχαριστημενους πελατες ευχαριστως επιστρεφει τα χρηματα ελπιζοντας σε μελλοντικη πωληση.
    Προσωπικά, μου ετυχε πριν χρόνια να μην μου επιστρεφουν τα χρηματα, για ενα ρουχο που αγορασα για την γυναικα μου, και το οποίο δεν της εκανε, παρα το γεγονος οτι ειχε συμφωνηθει οτι σε τετοια περιπτωση θα δεχοντουσαν την επιστροφη.
    Φυσικα εγινε φασαρια και αφου απειλησα οτι θα καλεσω την αστυνομια και θα υποβαλω μηνυση, τοτε μου επεστρεψαν τα χρηματα.

Rides
    1

Προεπιλογή

Νομιζω οτι ειναι θεμα χρονου να εφαρμοστει και εδω. Καπου ειχα διαβασει οτι θα γινει υποχρεωτικο

Περιοχή
    Βολος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μια δικαιολογια που προβαλει φιλος μαγαζατορας, ειναι οτι αφου εχει κοψει αποδειξη και θα φορολογηθει, δεν υπαρχει τροπος ακυρωσης αυτης !!!
    "You live more for five minutes, going fast on a bike, than other people do all of their life". - Marco Simoncelli R.I.P.

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ΓΙΑΝΝΗΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
    .......suckErSS.......

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Samaro Εμφάνιση μηνυμάτων
    τοτε μου επεστρεψαν τα χρηματα.
    Και φυσικά δεν ξαναπάτησες, σωστά? Αυτό δεν καταλαβαίνουν οι στενόμυαλοι. Ότι αν ο πελάτης μείνει δυσαρεστημένος, τον έχουν χάσει μια για πάντα.

9. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

Samaro (01-03-11)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nfot Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μια δικαιολογια που προβαλει φιλος μαγαζατορας, ειναι οτι αφου εχει κοψει αποδειξη και θα φορολογηθει, δεν υπαρχει τροπος ακυρωσης αυτης !!!
    Τη λέξη 'πιστωτικό' τιμολόγιο ή 'ακύρωση απόδειξης' την έχει ακούσει ποτέ?

11. The Following 4 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

A8hnaios (02-03-11), oldcarskickass (01-03-11), Ptboul (02-03-11), Thomelef (01-03-11)

Περιοχή
    Λευκαδα
    Rides
    5

Προεπιλογή

σου κανουν δωρο στην γιορτη σου κατι...

θα μπορεις να το πας πισω κ να παρεις τα λεφτα δλδ?

δεν νομιζω οτι θα γινει κατι τετοιο...

ειδικα με την πεινα που θα πεσει...ολοι τα δωρα πισω θα πηγαινουμε...

τωρα θα μου πεις...ποιος θα μπορει να σου παρει δωρο...?
    ...αυτο το χερακι εχει μονο σημασια!

Περιοχή
    Βολος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τη λέξη 'πιστωτικό' τιμολόγιο ή 'ακύρωση απόδειξης' την έχει ακούσει ποτέ?

Κανει οτι δεν τις ξερει. Του τα χωνω κι εγω, αλλα το παιζει χαζος.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nfot : 01-03-11 στις 20:41
    "You live more for five minutes, going fast on a bike, than other people do all of their life". - Marco Simoncelli R.I.P.

14. The Following User Says Thank You to nfot For This Useful Post:

Samaro (01-03-11)

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP