Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 27

Θέμα: η συντεχνια των συμβολαιογραφων

Rides
    0

Προεπιλογή η συντεχνια των συμβολαιογραφων

Αγαπητοι συμφορουμιτες ποια η γνωμη σας για τη συγκεκριμενη συντεχνια?
    Γιατι να αποτελει ενα κλειστο επαγγελμα;
    Προσωπικα δε γνωριζω ποσα συμβολαιογραφικα γραφεια λειτουργουσαν στη Θεσσαλονικη οταν αυτη κατοικουνταν απο 500000 και ποσα γραφεια λειτουργουν σημερα που ο πληθυσμος της πολης εχει ξεπερασει το 1500000.

Γιατι παρατειρειται το γεγονος το γραφειο να πηγαινει απο πατερα σε γιο και απο μανα σε κορη;

Γιατι οταν θα πεθανει ο θειος μου συμβολαιογραφος να γινω εγω συμβολαιογραφος στη θεση του και οχι καποιος αλλος δικηγορος που δεν ειναι ανιψιος του θειου μου;

Περιμενω τις αποψεις των αλλων μελων και ειδικοτερα των σχετικων με τον συγκεκριμενο χωρο.

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Tωρα τελευταια, επειδη πουλησε η μητερα μου ενα σπιτι,ανακατευτηκα και εγω λιγο με αυτα και εμαθα με εκπληξη οτι και τα Υποθηκοφυλακια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!!ειναι "κληρονομικη" ιδιωτικη επιχειρηση!!!
    Δε ξερω βεβαια για το κτηματολογιο τι μελλον θα επιφυλασει για τα Υποθηκοφυλακια αλλα ειδωμεν....

Τωρα οσο αφορα τα κλειστα(Οφ τοπικ σχεδον) επαγγελματα αποψη μου ειναι οτι ενω ηταν κλειστα για να προστατευονται πληγηκαν απο την μεταπωληση των αδειων λειτουργιας τους σε υψηλες εως και παραλογες τιμες!!!
    Για να διορθωθει αυτο θα πρεπει να παρουν ολοι καποια αποζημιωση και στη συνεχεια να ελευθερωθει και παλι ο αντιστοιχος κλαδος.
    Σε καμμια περιπτωση δε συμφωνω ετσι απλα και αβιαστα να "ανοιξει" ο κλαδος και να χασει ο κοσμος τα λεφτα του!!!
    Επιτελους σ'αυτη τη "Χωρα" πρεπει να εχουμε ενα προγραμμα σε ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΗΝΑ/ΜΗΝΑ!!!

Rides
    0

Προεπιλογή

δε μιλαω για κλειστα επαγγελματα.Μιλω ειδικα για το πλεον κλειστο επαγγελμα. Δε τιθεται απο οσο ξερω στο συγκεκριμενο χωρο εμπορευματοποιηση αδειων

Rides
    5

Προεπιλογή

Σύμφωνοι, αλλά εαν το παιδί σου είναι τεμπελχανάς ή ζαγάρι και δεν τελειώσει τη νομική, δε μπορείς να του περάσεις το αρχείο σου.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gnx : 26-07-10 στις 17:26 Αιτία: Το παιδί ή και το κορίτσι

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    0

Thumbs down

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kplc16 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αγαπητοι συμφορουμιτες ποια η γνωμη σας για τη συγκεκριμενη συντεχνια?

Γιατι παρατειρειται το γεγονος το γραφειο να πηγαινει απο πατερα σε γιο και απο μανα σε κορη;

Γιατι οταν θα πεθανει ο θειος μου συμβολαιογραφος να γινω εγω συμβολαιογραφος στη θεση του και οχι καποιος αλλος δικηγορος που δεν ειναι ανιψιος του θειου μου;

Περιμενω τις αποψεις των αλλων μελων και ειδικοτερα των σχετικων με τον συγκεκριμενο χωρο.
    Είναι σίγουρο πως ούτε δικηγόρος είσαι ούτε γνωρίζεις.
    Για να γίνει ένας δικηγόρος συμβολαιογράφος, πρέπει να δώσει εξετάσεις. Τα παιδιά των συμβολαιογράφων έχουν ελάχιστα μόρια πριμοδότησης, τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν σημασία.
    Ο αριθμός των συμβολαιογράφων ανά περιοχή, ορίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεννόηση με το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο.
    Κάθε χρόνο που γίνονται εξετάσεις, οι ελεύθερες θέσεις σε όλη την ελλάδα ανακοινώνονται και μπορείς να επιλέξεις για ποια θέση διαγωνίζεσαι. Όπως στις πανελλήνιες που δηλώνεις τη σχολή που θες.
    Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνει κανείς πως στις θέσεις που προτιμούνται (βλέπε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κλπ) γίνεται χαμός. Μόνο οι καλύτεροι θα περάσουν.
    Εγώ που είμαι γιος πρώην Συμβολαιογράφου (παρεπιμπτόντως εγώ δεν είμαι συμβολαιογράφος...), θα έπρεπε υποχρεωτικά να δώσω εξετάσεις και αν ήμουν πρώτος στη βαθμολογία για τη θέση μόνο τότε θα έπαιρνα το γραφείο του πατέρα μου.
    Αυτό που γίνεται συνήθως, είναι ο συγγενής να δηλώνει προτίμηση για μια θέση συμβολαιογράφου που ΔΕΝ έχει απήχηση (βλέπε π.χ. θέση στο καστελόριζο) και αν πάρει τη θέση, τότε κάνει σε συνεννόηση με τον πατέρα, μάνα κλπ συμβολαιογράφο αμοιβαία "μετάθεση". Έτσι ο νέος πάει στο γραφείο του μπαμπά και ο μπαμπάς συνταξιοδοτείται από τη θέση που κέρδισε ο γιος...
    Στη διαδικασία αυτή δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.
    Το θέμα είναι κατά πόσο είναι διαβλητές ή όχι οι εξετάσεις για γόνους μεγαλοσυμβολαιογράφων. Εκεί μόνο και πουθενά αλλού.
    Η κουνιάδα μου έδωσε και πέρασε χωρίς κανένα βύσμα ή επέμβαση.
    Όσο για τα υποθηκοφυλάκεια, εκεί ναι, ισχύει η "μεταβίβαση" σε συγγενή.
    Μη λέμε ότι μ@κ@κίες θέλουμε χωρίς να γνωρίζουμε...

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο aristent Εμφάνιση μηνυμάτων
    Tωρα τελευταια, επειδη πουλησε η μητερα μου ενα σπιτι,ανακατευτηκα και εγω λιγο με αυτα και εμαθα με εκπληξη οτι και τα Υποθηκοφυλακια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!!ειναι "κληρονομικη" ιδιωτικη επιχειρηση!!!
    Δε ξερω βεβαια για το κτηματολογιο τι μελλον θα επιφυλασει για τα Υποθηκοφυλακια αλλα ειδωμεν....

Τωρα οσο αφορα τα κλειστα(Οφ τοπικ σχεδον) επαγγελματα αποψη μου ειναι οτι ενω ηταν κλειστα για να προστατευονται πληγηκαν απο την μεταπωληση των αδειων λειτουργιας τους σε υψηλες εως και παραλογες τιμες!!!
    Για να διορθωθει αυτο θα πρεπει να παρουν ολοι καποια αποζημιωση και στη συνεχεια να ελευθερωθει και παλι ο αντιστοιχος κλαδος.
    Σε καμμια περιπτωση δε συμφωνω ετσι απλα και αβιαστα να "ανοιξει" ο κλαδος και να χασει ο κοσμος τα λεφτα του!!!
    Επιτελους σ'αυτη τη "Χωρα" πρεπει να εχουμε ενα προγραμμα σε ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΗΝΑ/ΜΗΝΑ!!!
    Φιλε μου τα υποθηκοφυλακία ειναι πλεον δημοσια επιχειρηση. Ιδιωτικη ηταν μεχρι πριν περιπου μια δεκαετια, οποτε και κρατικοποιηθηκαν. Οι υπαλληλοι τους ειναι δικαστικοι υπαλληλοι, ανηκουν στο υπουργειο δικαιοσυνης και ασφαλιζονται στο δημοσιο. Το ξερω γιατι δουλευει εκει η μητερα της κοπελας μου.

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GiannisRob Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φιλε μου τα υποθηκοφυλακία ειναι πλεον δημοσια επιχειρηση. Ιδιωτικη ηταν μεχρι πριν περιπου μια δεκαετια, οποτε και κρατικοποιηθηκαν. Οι υπαλληλοι τους ειναι δικαστικοι υπαλληλοι, ανηκουν στο υπουργειο δικαιοσυνης και ασφαλιζονται στο δημοσιο. Το ξερω γιατι δουλευει εκει η μητερα της κοπελας μου.

Συγνωμη τοτε εχω λαθος πληροφορειες!!!(απο δικηγορο παρακαλω)

Περιοχή
    Μοσχάτο
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο GiannisRob Εμφάνιση μηνυμάτων

Προσωπικά ξέρω 2 περιπτώσεις που από τον μπαμπά πήγε στην κόρη. (Άσε τα μαύρα που παίρνουν για να σου βγάλουν το πιστοποιητικό μεταγραφής γρήγορα... για επαρχία πάντα μιλάω)

Περιοχή
    Patra, Greece
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fast-enough Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προσωπικά ξέρω 2 περιπτώσεις που από τον μπαμπά πήγε στην κόρη. (Άσε τα μαύρα που παίρνουν για να σου βγάλουν το πιστοποιητικό μεταγραφής γρήγορα... για επαρχία πάντα μιλάω)
    Αλλο τα υποθηκοφηλακια, αλλο τα συμβολαιογραφικα γραφεια. Το μεν πρωτο ειναι πλεον δημοσια υπηρεσια, το μεν δευτερο ειναι κλειστο επαγγελμα.

Κατ' αρχην το συμβολαιογραφικο επαγγελμα ειναι κλαδος της δικηγοριας. Ειναι ακομα κλειστο επαγγελμα το οποιο σημαινει οτι ο αριθμος των συμβολαιογραφικων γραφειων στη χωρα ειναι συγκεκριμενος. Για να ανοιξεις συμβ. γραφειο πρεπει να παρεις την αδεια ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ απο ενα αλλο συμβ. γραφειο. Το γιατι παει απο πατερα σε γιο, ειναι προφανες

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο fast-enough Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι σίγουρο πως ούτε δικηγόρος είσαι ούτε γνωρίζεις.
    Για να γίνει ένας δικηγόρος συμβολαιογράφος, πρέπει να δώσει εξετάσεις. Τα παιδιά των συμβολαιογράφων έχουν ελάχιστα μόρια πριμοδότησης, τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν σημασία.
    Ο αριθμός των συμβολαιογράφων ανά περιοχή, ορίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεννόηση με το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο.
    Κάθε χρόνο που γίνονται εξετάσεις, οι ελεύθερες θέσεις σε όλη την ελλάδα ανακοινώνονται και μπορείς να επιλέξεις για ποια θέση διαγωνίζεσαι. Όπως στις πανελλήνιες που δηλώνεις τη σχολή που θες.
    Από εκεί και πέρα, καταλαβαίνει κανείς πως στις θέσεις που προτιμούνται (βλέπε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κλπ) γίνεται χαμός. Μόνο οι καλύτεροι θα περάσουν.
    Εγώ που είμαι γιος πρώην Συμβολαιογράφου (παρεπιμπτόντως εγώ δεν είμαι συμβολαιογράφος...), θα έπρεπε υποχρεωτικά να δώσω εξετάσεις και αν ήμουν πρώτος στη βαθμολογία για τη θέση μόνο τότε θα έπαιρνα το γραφείο του πατέρα μου.
    Αυτό που γίνεται συνήθως, είναι ο συγγενής να δηλώνει προτίμηση για μια θέση συμβολαιογράφου που ΔΕΝ έχει απήχηση (βλέπε π.χ. θέση στο καστελόριζο) και αν πάρει τη θέση, τότε κάνει σε συνεννόηση με τον πατέρα, μάνα κλπ συμβολαιογράφο αμοιβαία "μετάθεση". Έτσι ο νέος πάει στο γραφείο του μπαμπά και ο μπαμπάς συνταξιοδοτείται από τη θέση που κέρδισε ο γιος...
    Στη διαδικασία αυτή δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.
    Το θέμα είναι κατά πόσο είναι διαβλητές ή όχι οι εξετάσεις για γόνους μεγαλοσυμβολαιογράφων. Εκεί μόνο και πουθενά αλλού.
    Η κουνιάδα μου έδωσε και πέρασε χωρίς κανένα βύσμα ή επέμβαση.
    Όσο για τα υποθηκοφυλάκεια, εκεί ναι, ισχύει η "μεταβίβαση" σε συγγενή.
    Μη λέμε ότι μ@κ@κίες θέλουμε χωρίς να γνωρίζουμε...
    αυτα ακριβως γνωριζω κι εγω απο τον θειο της γυναικας μου που ειναι συμβολαιογραφος και την αδελφη της που ηθελε να δωσει εξετασεις (τελικα εδωσε στο δικαστικο)...

απ' οτι εχω πληροφορηθει ειναι πολυ δυσκολες εξετασεις και απαιτουν πολυ διαβασμα... πρεπει να εισαι πολυ καλος για να παρεις μια θεση...

και οπωσδηποτε δεν ειναι "κληρονομικη" με την έννοια που ειπωθηκε...

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP