Thread automatically updated every 5 second(s).
Automatic thread refreshing has been stopped because you appear to be idle. Un-Idle
-
Ανανέωση
-
bmw x1 κατεστραμένη μηχανή n46b20b
Χαίρετε
Είμαι κάτοχος μια μιας BMW x1 e84 με κινητήρα N46B20B 150PS.
Αυτή την στιγμή το αυτοκίνητο έχει 123667 χλμ
Πριν από περίπου 250 χλμ. έγιναν οι εξής εργασίες σε εξειδικευμένο συνεργείο BMW, λόγω του γνωστού προβλήματος με τα τσιμουχακια βαλβίδων και το κάπνισμα, αποφάσισα να το φτιάξω.
Το πηγα στον Κο ‘Μάστορα’ και του εξηγώ την κατάσταση και μου λέει 700 ευρώ με βγάλσιμο και πλανιαρισμα κεφάλης.
Του λέω οκ αγόρασε τα υλικά ELRING σετ, γνησιες βίδες κεφάλης καθώς και φλάντζα κεφάλης. Λάδια Castrol 5w30edge ll που φόραγε πάντα καθώς και knecht φίλτρο.
Μου είπε και σε 2 ημέρες θα είναι έτοιμο. Οκ. Του λέω. Περνάνε οι 2 ημέρες δίχως να τον έχω ενοχλήσει, η μάλλον πήγα μια φορά είδα την μηχανή ανοιγμένη και έφυγα, και πήρα το αμάξι στις 2 ημέρες .
Όλα καλά σταμάτησε το κάπνισμα.
Κάνω 250 χλμ ηπιότατης οδήγησης, ούτε πάνω από 3000 στροφές και αποστάσεις πήγαινε έλα 3 χλμ καθημερινά.
Ξαφνικά ύστερα από 250 χλμ. ακούω ένα έντονο τακ τακ στη μηχανή τον οποίο άκουσε και ο αδερφός μου και τον ηχογράφησα και με το κινητό μου.
Πάω στον Κο με το που το ακούει μου λέει κουζινέτα μπιέλας κάτω. Του λεω ορίστε?
Ναι μου λέει μπορεί να το είχες και να μην το ακουγες πριν αλλά τώρα που κάναμε ρεκτιφιέ αυξήθηκε η συμπίεση και στο ‘πέταξε’ κάτω όπως μου είπε χαρακτηριστικά, Του λέω τώρα τι κάνουμε, α μου λέει ένα σετ κουζινέτων και η εργασία μου 200 ευρώ. Μάλιστα του λέω. Δηλαδή το προλάβαμε, ναι μου λέει όλα καλά.
Παω το αμάξι σήμερα που είχα ραντεβού, με παίρνει τηλ μετα από 3 ώρες μου λέει έλα έχουμε πρόβλημα. Πάω και βλέπω τα κουζινέτα χρυσαφί και μαύρα σε μερικά σημεία και το κάτω μέρος της μπιελας μαύρο και του λέω πως έγινε αυτό; μου λέει δεν ξέρω και ίσως από την αντλία λαδιού και δεν πήγε λαδι και να κάνουμε αυτό και να κάνουμε το άλλο και μου βγάζει ένα κοστούμι γύρω στα 3,500 ευρώ, του λέω οκ άστο κλείστο και το παρατάω.
Ρωτώ εγώ με το χαζό το μυαλό μου; Πως γίνεται ένας κινητήρας που δούλευε ρολόι, δεν ανέβασε ποτέ θερμοκρασία, δεν άναψε ποτέ check engine για κανενα λόγο, δεν άναψε κανένα λαμπάκι για κανέναν λόγο, με τα σέρβις του ανά 5000 χλμ με Castrol 5w30 ll με γνησιά φίλτρα λαδιού, δίχως σκισίματα με ευλαβική οδήγηση από το 2010 να μου παρουσιάσει τέτοια μεγάλη ζημιά και μάλιστα πως γίνεται να την παρουσιάσει ύστερα από τις εργασίες που έγιναν;
Ποιος φταίει; Και είναι δυνατόν να συμβεί τέτοια ζημιά; Εχω φωτογραφίες από τα κουζινέτα και από την μπιελα.
Τώρα αναζητώ κινητήρα. Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ.
Link με τις φωτογραφίες
https://files.fm/u/uee3ear4tm
-
-
Απίστευτο!
E30 318i
-
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα