Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 40

Θέμα: [E46] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ MAF ΣΕ 318i

Rides
    0

Προεπιλογή [E46] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ MAF ΣΕ 318i

καλημέρα σε όλους,
    Σήμερα είναι η πρώτη φορά που γράφομε σε ένα forum, συγχωρέστε μου τυχόν λάθη συμπεριφοράς και διατύπωσης.
    Έχω ένα E46 318i του 2001 sedan και τον τελευταίο καιρο παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:
    Όταν κάνω κάποιο ταξείδι, μετά απο καμμία 250 χλμ άναβει το κίτρινο φωτάκι του κινητήρα. Το φωτάκι σβήνει μέτα απο 50-60 χλμ μέσα σε πόλη (άρα μεγαλύτερη κατανάλωση) και πάλι το ίδιο οταν πάω ταξείδι.
    Στο συνεργείο που κάνω συντήρηση, αναφέρθηκαν σε πρόβλημα χαμηλού μείγματος και μου είπαν οτι χρειάζεται αντικατάσταση του ερμα φλοου μετερ(το γράφω έτσι γιατί έτσι μου το είπαν), κόστος 260 € + εργασία. Ψάχνοντας στο internet για κάτι φθηνότερο διάβασα οτι αν καθαρισθέι καλά με σπρεύ καθαρισμού (οχι ηλεκτρονικών επαφών) θα λυθεί το προβλημα.
    Παρακαλώ για την βοήθεια σας για:
    1. επιβεβαίωση ή οχι αυτού που διάβασα για το καθάρισμα
    2. ξέρετε κάνενα site για πιο οικονομικά (ίσως και Κύπρο)
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Rides
    1

Προεπιλογή

Kατ αρχη καλως ηρθες.

Για πες εχεις αλλα συμπτωματα εκτος απο το φωτακι? Αυτο αναβει για χιλιουςδυο λογους εκτος απο το MAF (Mass air flow)....

Και γραψε και δυο λογια στο "ας γνωριστουμε" για τις συστασεις και τα καλοσωρισματα

Rides
    1

Προεπιλογή

Διαβασε και αυτο:

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=2684

και εδω για καλες τιμες:

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=1863

Rides
    0

Προεπιλογή

Η BMW χρησιμοποιει MAF θερμου φιλμ.Το θερμο αυτο φιλμ-συρμα ψυχεται απο την ροη του εισερχομενου αερα, προκειμενου να διατηρηθει σταθερη η θερμοκρασια του, του προσδιδεται επιπλεον ηλεκτρικο φορτιο, μετρωντας αυτο το επιπλεον ηλεκτρικο φορτιο υπολογιζουμε την μαζα του εισερχομενου αερα.

Κατα 99% δεν θα πετύχει ο καθαρισμός! Μια αλλη συμβουλή ειναι ,να μην παρεις αλλη μαρκα περα απο siemens-bosch! Εχω δει αγορες no-name απο ebay καινουρια να μην δουλεύουν σωστα! Φροντισε βεβαια να σιγουρέψεις οτι ειναι αυτή η βλαβη σου!

6. The Following 3 Users Say Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

BILL007 (19-08-12), manos///3 (08-09-10), M_Dolce (01-06-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η BMW χρησιμοποιει MAF θερμου φιλμ.Το θερμο αυτο φιλμ-συρμα ψυχεται απο την ροη του εισερχομενου αερα, προκειμενου να διατηρηθει σταθερη η θερμοκρασια του, του προσδιδεται επιπλεον ηλεκτρικο φορτιο, μετρωντας αυτο το επιπλεον ηλεκτρικο φορτιο υπολογιζουμε την μαζα του εισερχομενου αερα.

Κατα 99% δεν θα πετύχει ο καθαρισμός! Μια αλλη συμβουλή ειναι ,να μην παρεις αλλη μαρκα περα απο siemens-bosch! Εχω δει αγορες no-name απο ebay καινουρια να μην δουλεύουν σωστα! Φροντισε βεβαια να σιγουρέψεις οτι ειναι αυτή η βλαβη σου!
    μονο siemens bosch.Εβαλα το link για να σχηματισει εικονα ο φιλος.
    Αγοραζει κανεις maf μονο αν ειναι σιγουρος οτι ειναι χαλασμενος. Ειναι κι ακριβος ειδικα αυτος που απευθυνεται σε τριλιτρο

Rides
    0

Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους,
    Συγνώμη για την διπλη υποβολή του θέματος. Παρακαλώ να διαγραφεί.
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
    Η διάγνωση οτι είναι πρόβλημα "χαμηλού μείγματος καυσίμου" έγινε, αφού το αυτοκίνητο συνδέθηκε μέσω μιας φίσας με ένα Η/Υ και οτι πρέπει να αντικατασταθεί το MAF. Αυτή η διαδικασία στο συνεργείο έγινε δυο-τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο. Στην αρχή μου είπαν θα μου βρούν ένα για επιβεβαίωση (αλλά δεν βρήκαν), μετά μου είπαν οτι σίγουρα είναι το MAF. Σκέφτομαι να πάω και σε άλλο συνεργείο για διαγνωσή.
    Να επισημάνω οτι γενικά στα ταξείδια δεν τρέχω 130-140 και στο board computer η μέση κατανάλωση είναι 7,5 l/Km.

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Καλημέρα φίλε μου και καλωσόρισες !

Το αυτοκίνητό σου το είχα και εγώ μέχρι πριν από λίγο καιρό, σε κουπέ. Οσες είναι οι πιθανότητες να σου ανάβει το check engine από MAF άλλες τόσες και ίσως περισσότερες είναι να σου ανάβει από τον λάμδα, μιάς και η διάγνωση δείχνει φτωχό μίγμα. Μιλάμε γιά τον Μ43 κινητήρα. Σωστά ?

Rides
    1

Προεπιλογή

Πανο αυτο ηταν και το νοημα του ποστ μου. Ο λ προκαλει τα ιδια συμπτωματα οπως ειπες.

Βεβαια, οπως εγραψε μετα ο φιλος μας το εχουν τσεκαρει με διαγνωση 2-3 φορες και παντα τους εβγαζε MAF.

Σε καθε περιπτωση καλο ειναι και ενα ακομη τσεκ σε αλλο συνεργειο.
    Αν τελικα καταληξει σε MAF τοτε λαβε σοβαρα υποψη σου την επιλογη οπως σου ειπωθηκε παραπανω, ενω ψαχνοντας για φθηνο ανταλλακτικο μπορεις να ρωτησεις εκει που σου έδωσα το λινκ στο 3 ποστ πιο πανω.

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο sharky Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πανο αυτο ηταν και το νοημα του ποστ μου. Ο λ προκαλει τα ιδια συμπτωματα οπως ειπες.

Βεβαια, οπως εγραψε μετα ο φιλος μας το εχουν τσεκαρει με διαγνωση 2-3 φορες και παντα τους εβγαζε MAF.

Σε καθε περιπτωση καλο ειναι και ενα ακομη τσεκ σε αλλο συνεργειο.
    Αν τελικα καταληξει σε MAF τοτε λαβε σοβαρα υποψη σου την επιλογη οπως σου ειπωθηκε παραπανω, ενω ψαχνοντας για φθηνο ανταλλακτικο μπορεις να ρωτησεις εκει που σου έδωσα το λινκ στο 3 ποστ πιο πανω.
    Κώστα, αν δεν με απατάει η μνήμη μου από τον καιρό που την είχα και εγώ τη βλάβη αυτή, η διάγνωση στο Ε46 δεν ξεκαθαρίζει από ποιόν αισθητήρα προέρχεται το φτωχό μίγμα σαν αποτέλεσμα. Ο μηχανικός βλέπει μόνο την ένδειξη φτωχού μίγματος και μετά πάει ψάχνοντας ... Το ΜAF που λέει το συνεργείο του δεν είναι βεβαιότητα,αλλά εικασία. Ισως να κάνω και λάθος,
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PANOS-E60 : 02-06-10 στις 09:24

12. The Following User Says Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

Kostas_1 (02-06-10)

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP