Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 47

Θέμα: E36:Αντικατάσταση ανάρτησης & φρένων

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    All around
    Rides
    0

Arrow E36:Αντικατάσταση ανάρτησης & φρένων

Καλημερα σας!

Την επομενη εβδομαδα μαλλον θα παω για full full service το Ε36 sedan mpack της οικογενειας. Το αυτοκίνητο ειναι 318 με περίπου 200.000km.
    Μεσα σε αυτα που πρεπει να αλλαχτουν ειναι τα 'τελειωμένα' αμορτισερ και φρένα εμπρος.
    Για το θέμα των αμορτισερ εμαθα πως τα εργοστασιακα ειναι sachs και προφανως συνδιαζονται με τα πιο χαμηλα ελατήρια λόγω mpack , ή μηπως κανω λάθος; Ξερω πως αυτο με τα mpack ελατηρια ισχυει στα 46αρια.
    Αυτο που θελω ειναι η νεα αναρτηση να ειναι ακριβως το ιδιο ανετη, δε θελω πιο σφιχτη, γιαυτο θα παω παλι στην ιδια sachs ή θα κοιταξω και για bilstein εαν υπαρχει τετοια επιλογη.
    Τωρα για αντικατασταση επισης ειναι και τα μπροστινα φρενα με τους συμπαγεις δισκους (νομιζω 286mm) και αφου θελει νεα, σκεφτομαι να τα αντικαταστήσω με μεγαλύτερα φρένα και αεριζόμενα πιθανότατα απο μεγαλυτερο Ε36 ή εαν γινεται ευκολα απο 46αρι. Τα εμπρος φρενα απο Ε46 325 ή 330 κουμπωνουν κατευθειαν σε Ε36 ή θελουν αντάπτορες;

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Akis 330Ci Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημερα σας!

Την επομενη εβδομαδα μαλλον θα παω για full full service το Ε36 sedan mpack της οικογενειας. Το αυτοκίνητο ειναι 318 με περίπου 200.000km.
    Μεσα σε αυτα που πρεπει να αλλαχτουν ειναι τα 'τελειωμένα' αμορτισερ και φρένα εμπρος.
    Για το θέμα των αμορτισερ εμαθα πως τα εργοστασιακα ειναι sachs και προφανως συνδιαζονται με τα πιο χαμηλα ελατήρια λόγω mpack , ή μηπως κανω λάθος; Ξερω πως αυτο με τα mpack ελατηρια ισχυει στα 46αρια.
    Αυτο που θελω ειναι η νεα αναρτηση να ειναι ακριβως το ιδιο ανετη, δε θελω πιο σφιχτη, γιαυτο θα παω παλι στην ιδια sachs ή θα κοιταξω και για bilstein εαν υπαρχει τετοια επιλογη.
    Τωρα για αντικατασταση επισης ειναι και τα μπροστινα φρενα με τους συμπαγεις δισκους (νομιζω 286mm) και αφου θελει νεα, σκεφτομαι να τα αντικαταστήσω με μεγαλύτερα φρένα και αεριζόμενα πιθανότατα απο μεγαλυτερο Ε36 ή εαν γινεται ευκολα απο 46αρι. Τα εμπρος φρενα απο Ε46 325 ή 330 κουμπωνουν κατευθειαν σε Ε36 ή θελουν αντάπτορες;
    για τα αμορτισερ εφοσον φορας ηδη M-pack ελατηρια και δεν θες να χασεις σε ανεση πας στις εξης επιλογες.

-γνησια sachs με προδιαγραφες bmw ομως (καμια που ειναι πανακριβα (400ε μονο μπροστινα η' 700ε σετ)
    - sachs advatage (μαυρη μπουκαλα με κοκκινο ταμπελακι) που ειναι η αντικατασταση στην ουσια των m-pack που βγαζει στο εμποριο η sachs.βεβαια ποιοτικα ειναι κατωτερα των γνησιων (και σαν αποδοση και σαν αντοχη) αλλα για 40-50 χιλ χλμ την κανεις την δουλεια σου.(350ε σετ η' 200-250ε μονο τα μπροστινα υπολογιζε).
    -bilstein β6 κιτρινα sport η' β4 μαυρα.(πιο σκληρα τα πρωτα-πιο νορμαλ για αυτο που θες τα δευτερα).
    τα μαυρα πανε 250ε τοποθετημενα περιπου (ειναι οικονομικα-δεν ξερω σαν αποδοση-αντοχη) ενω τα κιτρινα τα σπορ γυρω στα 450ε...

οσο για τα φρενα οτιδηποτε βαλεις μπροστα απο ε46 εκτος του m3 μπαινουν ατοφια χωρις μετατροπες..
    επειδη το αμαξι ειναι 318 πιστευω ενα σετ αεριζομενα απο 328 ε36 (αν ο δισκος ειναι 286 αυτα φορας) και καινουργια τακακια εισαι κομπλε.δεν θες κατι μεγαλυτερο αφου ειναι 318...

e36 till death!
    its not what you can say its what you can proοve(denzel washighton-training day film).

3. The Following 4 Users Say Thank You to leo328 For This Useful Post:

Akis 330Ci (24-03-15), BILL007 (02-08-15), Panos 316T (24-03-15), Βασιλης (25-03-15)

Rides
    0

Προεπιλογή

Πάντως, Sachs Advantage εμπορίου να μην βάλεις. Είναι απαράδεκτα αμορτισέρ. Ειδικά τα πίσω. Τα έχω εδώ κ 1,5 χρόνο με μ-πακ ελατήρια. Και κοπανάνε και δεν κρατάνε. Να πεις ότι κάνανε καλά ένα από τα δύο ΟΚ...
    Πρόσφατα, μπήκα σε Ε36 με γνήσια μ-πακ αμορτισέρ, όπου αν κ πολυκαιρισμένα, το αυτοκίνητο δεν είχε σχέση με το δικό μου.

Ειδικά ο πίσω άξονάς μου χοροπηδάει σαν κατσίκι. Μην τα βάλεις, θα χάσεις τα λεφτά σου...και την ηρεμία σου.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 6ylinder : 24-03-15 στις 09:13
    Ε36 M44Β19

5. The Following 8 Users Say Thank You to 6ylinder For This Useful Post:

A8hnaios (24-03-15), Akis 330Ci (24-03-15), chrisgiapz3 (27-03-15), Dermatis (24-03-15), Panos 316T (24-03-15), skaros (24-03-15), tasos.kamv (24-03-15), Βασιλης (25-03-15)

Περιοχή
    Αγιος Δημητριος
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 6ylinder Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάντως, Sachs Advantage εμπορίου να μην βάλεις. Είναι απαράδεκτα αμορτισέρ. Ειδικά τα πίσω. Τα έχω εδώ κ 1,5 χρόνο με μ-πακ ελατήρια. Και κοπανάνε και δεν κρατάνε. Να πεις ότι κάνανε καλά ένα από τα δύο ΟΚ...
    Πρόσφατα, μπήκα σε Ε36 με γνήσια μ-πακ αμορτισέρ, όπου αν κ πολυκαιρισμένα, το αυτοκίνητο δεν είχε σχέση με το δικό μου.

Ειδικά ο πίσω άξονάς μου χοροπηδάει σαν κατσίκι. Μην τα βάλεις, θα χάσεις τα λεφτά σου...και την ηρεμία σου.
    Πολλα like! Eτσι ειναι οπως τα λες .......καθολου καλα!
    Αν το Α είναι η επιτυχία, τότε ο μαθηματικός τύπος είναι Α=Χ+Υ+Ζ, όπου Χ ίσον δουλειά, Υ ίσον παιχνίδι και Ζ ίσον να κρατάς το στόμα σου κλειστό.

7. The Following 2 Users Say Thank You to Dermatis For This Useful Post:

6ylinder (24-03-15), Βασιλης (25-03-15)

Rides
    2

Προεπιλογή

bilstein b4 μαυρα εχει βαλει κανεις?η τιμη τους ειναι πολυ δελεαστικη αν ειναι ανετα....

e36 till death!
    its not what you can say its what you can proοve(denzel washighton-training day film).

Περιοχή
    Θεσσαλία
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο leo328 Εμφάνιση μηνυμάτων
    bilstein b4 μαυρα εχει βαλει κανεις?η τιμη τους ειναι πολυ δελεαστικη αν ειναι ανετα....
    Τα έβαλα εγω πριν μια βδομάδα σε 46αρι.
    Απο άνεση ειναι σούπερ εγω προσωπικά δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω.
    Λένε οτι δεν κρατάνε για πολλά χιλιόμετρα.
    Ωραία και να σου πω..άλλαξα αμορτισέρ αντιπροσωπεία πριν χρονια 720¤
    και άντεξαν 90.000 km.
    Με τέτοια τιμη τα bilstein θα τα αλλάξω τρεις φορες και καθε τριάντα χιλιάδες χιλιόμετρα θα έχω καινουργια αμορτισέρ.!!

10. The Following 5 Users Say Thank You to Dimimav For This Useful Post:

GEO316 (24-03-15), HLIAS - E36 (26-03-15), leo328 (24-03-15), Panos 316T (24-03-15), Βασιλης (25-03-15)

Περιοχή
    All around
    Rides
    0

Προεπιλογή

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και το χρονο σας! Οντως για τα sachs advantage βλεπω σχετικα χαμηλη τιμη και εκτος αυτου θεωρησα πως αυτα ειναι τα εργοστασιακα για το μοντελο μου! Εαν οντως ισχυει παντος για τα γνησια κοντα 700 ευρω, δε με συμφερει καθολου. Bilstein μαυρα οπως ειπε ο leo εχει δοκιμασει κανεις;

Φρενακια εμπρος θα κοιταξω Ε36 328 ή E46 325 ή 330 οτι βρω μεταχειρισμενο σε καλη τιμη

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Akis 330Ci Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και το χρονο σας! Οντως για τα sachs advantage βλεπω σχετικα χαμηλη τιμη και εκτος αυτου θεωρησα πως αυτα ειναι τα εργοστασιακα για το μοντελο μου! Εαν οντως ισχυει παντος για τα γνησια κοντα 700 ευρω, δε με συμφερει καθολου. Bilstein μαυρα οπως ειπε ο leo εχει δοκιμασει κανεις;

Φρενακια εμπρος θα κοιταξω Ε36 328 ή E46 325 ή 330 οτι βρω μεταχειρισμενο σε καλη τιμη
    ειχα ρωτησει περσι αντιπροσωπεια bmw εδω αθηνα και μου ειχε πει αγορα 4 γνησια αμορτισερ για μ-πακ ε36 (ειναι ιδια 4κυλιδρα-6κυλινδρα) 770ε με φπα!το 700ε που ειπα βγαινει με εκπτωση 10% να φανταστεις...

e36 till death!

13. The Following User Says Thank You to leo328 For This Useful Post:

Akis 330Ci (24-03-15)

Rides
    0

Προεπιλογή

Δυστυχώς τα μ-πακ ελατήρια είναι πρόβλημα ως προς τα αμορτισέρ. Θεωρητικά, τα απλά αμορτισέρ αντικατάστασης (Β4, Β6, Fsd κλπ...) δεν θα αντέξουν πολύ λόγω του μικρού χαμηλώματος των ελατηρίων, τα αμορτισέρ χαμηλώματος είναι σκληρά και είναι κ για μεγαλύτερο χαμήλωμα από το 1-1,5cm...οπότε τί μένει για να είσαι by the book;

Είτε γνήσια...είτε Μαρακάκης...

Εγώ θα πρότεινα πάντως Β6. Πρόσφατα οδήγησα ένα Ε36 με ελατήρια απλά εργοστασιακά (όχι μ-πακ) και Β6 και το αυτοκίνητα ως προς την απορρόφηση ανωμαλιών, ήταν υπέροχο και όχι τροκάνι όπως με τα Advantage.
    Το αν θα τελειώσουν γρήγορα λόγω ύψους ελατηρίων....δεν ξέρω...
    Ε36 M44Β19

15. The Following User Says Thank You to 6ylinder For This Useful Post:

leo328 (24-03-15)

Rides
    2

Προεπιλογή

εγω παντως θα δοκιμαζα τα μαυρα αφου ειναι ανετα και ας εβγαζα και 30 χιλ. χλμ μονο.αφου η τιμη ειναι μονο 200ε αγορα στα τετοια μου...
    μητσο με απλα ελατηρια και σκληρο αμορτισερ να βαλεις δυσκολα θα κοπαναει..ειδικα αμα φορας 16αρες π.χ.
    εγω παντως με sachs perfomance (η σκληρη σειρα της sachs) και μ-πακ ελατηριο δεν ειχα παραπονο απο θεμα ανεσης..ηταν υποφερτο...
    αλλα για αυτο που θελει ο φιλος (τιμη-ανεση) τα μαυρα bilstein ειναι καλη περιπτωση να κανει την δουλεια του....τωρα αμα εχει μαρουλι παει σε oem Και τελειωνει το θεμα...

e36 till death!

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP