Λογικα θα σου καταστρεψει πολυ οφελιμο χωρο στο πορτ μπαγκαζ...
Απο ενα γρηγορο ψαξιμο , βρηκα αυτα....
Τοποθέτηση δεξαμενών
Ένα από τα πρακτικά εμπόδια που συναντώνται κατά την μετατροπή ενός αυτοκινήτου με συστήματα CNG, είναι το γεγονός ότι η δεξαμενή ή η συστοιχία δεξαμενών πρέπει να είναι 3,2 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του υγραερίου και 3,7 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της βενζίνης, για να επιτευχθεί ισοδύναμη αυτονομία. Αυτό προκύπτει λόγω της δυσκολίας υγροποίησης του φυσικού αερίου, για την οποία η κρίσιμη θερμοκρασία είναι οι -162οC. Πρακτικά , αυτό σημαίνει ότι
σε μία δεξαμενή φυσικού αερίου, όγκου 50 λίτρων, η οποία ζυγίζει 49 kg , συμπιέζονται 11 mᵌ φυσικού αερίου, σε πίεση 200 bar . Αυτή η ποσότητα φυσικού αερίου, ισοδυναμεί περίπου, με 11 λίτρα βενζίνας . Με την παραπάνω ποσότητα αερίου καυσίμου, ένα αυτοκίνητο 2000 CC , διανύει περίπου 90 ÷ 110 χλμ . Από την παραπάνω ιδιομορφία των δεξαμενών φυσικού αερίου, συνεπάγεται η σημαντική μείωση στον ωφέλιμο χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου.

Τύποι δεξαμενών
Για την αποθήκευση του CNG στα οχήματα διαφόρων κατηγοριών (επιβατικά, φορτηγά, λεωφορεία), χρησιμοποιούνται κυλινδρικές δεξαμενές με αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής.
Υπάρχουν 4 βασικοί τύποι κυλινδρικών δεξαμενών:
Αποτελούνται από 100% μέταλλο ως υλικό κατασκευής, που μπορεί να είναι χάλυβας ή αλουμίνιο. Αποτελούν τον πιο κοινό τύπο φιάλης.
Τα υλικά κατασκευής τους είναι: ο εσωτερικός πυρήνας της κυλινδρικής επιφάνειας από συνθετικό υλικό (45% του βάρους) και η εξωτερική του επένδυση από μέταλλο (55% του βάρους).
Τα υλικά κατασκευής τους είναι: εξωτερική μεταλλική λεπτή επένδυση (20% του βάρους), συνθετικό υλικό (80% του βάρους).
Αποτελούνται 100% από συνθετικό υλικό (κύλινδρος από 100% ανθρακονήματα και επένδυση από άνθρακα η πλαστικό). Πρόκειται για ελαφριά αλλά κοστοβόρα δεξαμενή.
Αν ειναι διαφημιση , ας το αφαιρεσει το λινκ καποιος mod
https://www.tsopelogiannisautogas.gr/cng