Έχω καιρό να γράψω, αλλά δεν σας ξέχασα...
Όπως λέει κι ο τίτλος από Ζ3 πήγα σε S2k, και είπα να γράψω τις εμπειρίες μου!
Μετά την πώληση του Ζ3 (έρωτας) ήμουν ανάμεσα σε
- BMW Z4 2,2 ('03-'04)
- MERCEDES SLK KOMRESSOR 1,8 ('03-'04)
- AUDI TT 1,8 TURBO QUATRO ('03-'04)
- HONDA S2000 ('00-'03)
Όλα cabrio διθέσια και περίπου στην ίδια τιμή...
Το μόνο σίγουρο ότι ήθελα παραπάνω δύναμη!!!
Γιατί απορρίφθηκαν τα υπόλοιπα??
Τη Z4 την ήθελα M pack γιατί η απλή δεν μου αρέσει τόσο, με αποτέλεσμα να ξεφεύγει η τιμή γιατί είναι ελάχιστα αυτά που πουλιούνται και είναι και 170ps...
Η SLK λίγο πιο ακριβή γενικά (λόγω κυβισμού περισσότερο) επίσης την ήθελα AMG packet γιατί ούτε αυτή μου αρέσει απλή, κι επίσης ξεφεύγαμε σε χρήμα..
Το ΤΤ ήταν στη τιμή που θέλαμε, έκανε τα πάντα και συνέφερε, ακόμα και S line τσιμπάγαμε σε πολύ καλή τιμή, ΑΛΛΑ προσωπικό γούστο, το βλέπω σαν αυγό με μούρη και κώλο ίδια κι ότι αν το τουμπάρεις θα κάνει κούνια μπέλα....
Και καταλήξαμε στο S2000, που να πω την αλήθεια μου ήθελα λίγη "αλητεία" και "πόλεμο"...
Στα +
- Ο ήχος του v-tech, ειδικά μετά την εισαγωγή που έβαλα και τα τελικά
- Ανάρτηση, εργοστασιακή τόσο-όσο όπως λέμε! Σφιχτή, όχι κουραστική (θα μπουν ελατήρια χαμηλώματος στο προσεχές μέλλον, οπότε θα σκληρύνει λίγο πιστεύω)
- Πλαίσιο, στιβαρό σαν να μην έχεις cabrio! Εργοστασιακά έχει πίσω μπάρα θόλων, σε συνδυασμό με την μπροστά που έβαλα, έγινε σωστότατο...
Σε σχέση δε με το Ζ3 που είχα...χαοτική διαφορά!
- Απόδοση του μοτέρ, είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν ήταν 240-250ps που έλεγε η honda, αλλά σίγουρα αυτά τα 220ps που έχει έχουν πατήσει αυτοκίνητα με 250 τουρμπάτα άλογα κι έχει σταθεί άξια σε 300αρια...
- Οδηγική συμπεριφορά, τόσο φιλικό στην καθημερινή του χρήση όσο και στη πίστα που βγάζει τον άλλο του εαυτό....
- Κοντές και απόλυτες οι ταχύτητες
Στα -
- Το κόστος του έστω κι αν το έχεις ακίνητο (όπως όλα τα 2000cc και πάνω)
- Ακριβά ανταλλακτικά, πραγματικά πιστεύω ότι δεν έχει τίποτα φτηνό επάνω του! Δεν τολμάς να περάσεις ούτε απ' έξω απ' την επίσημη αντιπροσωπεία, που πολύ πιθανή απάντησή της είναι και το "δεν το έχουμε πια αυτό το ανταλλακτικό)
- Δυσεύρετα ανταλλακτικά, σε μεταχειρισμένα δεν βρίσκεις τόσο εύκολα, ειδικά σε πράγματα που πονάνε τα S..
- Τριγμοί στην καμπίνα, από εργοστασιακό το αυτοκίνητο έχει τριγμούς απ' την κουκούλα κυρίως.. Θα μου πεις όλα τα cabrio! Ok... Ίσως..!
- Στενάχωρο και άδειο εσωτερικό, σε σχέση με τα άλλα 3 roadsters πολύ πιο λιτό, χωρίς πολλά πολλά... Από τη μία καλό γιατί είναι πιο "πολεμικό", από την άλλη αυτοκίνητο 40.000+¤ (καινούριο) δεν μου φαίνεται και τόσο λογικό
- Ήχοι από σασμάν και διαφορικό, καταλαβαίνεις όταν κουμπώνεις την ταχύτητα κι ακούς το κλείδωμα του διαφορικού σε εκκίνηση απο φανάρι
- Ζέστη στη καμπίνα από το τούνελ, ειδικά το καλοκαιράκι άμα είσαι ώρα εν κινήσει...
Αυτά για αρχή....