Λοιπόν.
Τι θέλω να κάνω.
1. Θα κάνει log τα στοιχεία από GPS για να βλέπεις γυρολόγια, ταχύτητα (κτλ) σε κάθε σημείο της πίστας, αλλά βλέπε και * 4
2. Θα παίρνω πληροφορίες από τους αισθητήρες του αυτοκινήτου (στροφές κινητήρα, θερμοκρασίες, θέση γκαζιού κτλ). Αυτά τα παίρνεις εύκολα από OBD.
3. Θέλω μετά να έχω διάφορους αισθητήρες.
- Θερμοκρασίες κιβωτίου και διαφορικού
- 4 υπέρυθρους αισθητήρες θερμοκρασίας σε κάθε ελαστικό (αυτό θα χρειαστεί και ειδικές βάσεις που να πηγαίνουν μαζί με το άκρο
- αισθητήρες σε κάθε άκρο για να ελέγχει τη θέση του άκρου (την έκταση της ανάρτησης δηλαδή)
- επιταχυνσιόμετρο
4. Εδώ είναι το ενδιαφέρον.
Θέλω να φτιάξω μια ενεργή αεροτομή για το Ζ3.
Ενεργή = η τηλεμετρία μου θα μπορεί να ελέγχει την γωνία της αεροτομής (η κλίση της αεροτομής θα αλλάζει με 2 γρήγορα σέρβο // από μοντελισμό // από 0 μέχρι 60 μοίρες).
Εδώ έχω σκεφτεί το εξής για τον έλεγχο.
α. ένα πρόγραμμα που θα είναι μηχανική επιλογή, όπου επιλέγεις την γωνία που θα κάτσει η αεροτομή και κάθεται εκεί μόνιμα
β. ένα πρόγραμμα που κρατάει την αεροτομή σε 0 μοίρες εκτός όταν πατήσεις φρένο θα την σηκώνει για να σε βοηθήσει στο φρενάρισμα. Κάτι που θα είναι ιδανικό για χρήση δρόμου
γ. ένα πρόγραμμα με κωδικοποίηση για πίστα. Εδώ, πριν πας στην πίστα θα πρέπει να σετάρεις την συμπεριφορά της αεροτομής. Μετά, βάσει των στοιχείων του GPS θα ελέγχει ανάλογα την αεροτομή.
π.χ. στην ευθεία θα έχεις προγραμματίσει να την κατεβάζει για να μην κόβει επιτάχυνση. Όταν πλησιάζεις στην στροφή και ξέρεις που είναι τα φρένα να την σηκώνει για να σε βοηθήσει στο φρενάρισμα και με downforce για την στροφή. Στην επόμενη ευθεία πάλι να την κατεβάζει και τα λοιπά.
Από όσο γνωρίζω αυτό δεν έχει υλοποιηθεί από κανέναν.
Ένα ακόμη πράγμα που δεν έχει υλοποιηθεί σε αεροτομή και θέλω να ενσωματώσω είναι το εξής.
Στην αεροτομή θα βάλω αισθητήρες βάρους, έτσι ώστε να βλέπεις το αποτέλεσμα που έχει η αεροτομή σε κάθε ταχύτητα και κλίση.
Θα μπορείς να βλέπεις τι downforce έχεις σε κιλά.
---
Από αύριο θα αρχίσω να γράφω πληροφορίες για τον κώδικα κτλ.
Τα παλιά πράγματα τα έχω