Καλησπέρα.
Έχω ένα πρόβλημα με το παράθυρο στο Ε36 του πατέρα μου.
Το αμάξι είναι σειρά 3 Ε36 facelift δίπορτο με γνήσια ηλεκτρικά παράθυρα.
Πριν αρκετό καιρό άρχισε να κάνει σκέρτσα, δλδ να σκαλώνει όταν το ανέβαζες (πατώντας τον διακόπτη στο πρώτο κλικ, είτε με τον αυτόματο, στο δεύτερο κλικ), οπότε έπρεπε να πατήσεις συνεχόμενα το δεύτερο κλικ μέχρι να ανέβει επάνω τελείως.
Σε ηλεκτρολόγους που το πήγε ο πατέρας μου δεν βρήκε άκρη (χαλασμένο τηλέφωνο, οπότε η μεταφορά εμπειριών λύσης από τον πατέρα μου σταματούν εδώ).
Σήμερα λοιπόν δεν κατεβαίνει με καμία χριστοπαναγία, ούτε καν με τους δώδεκα απόστολους, και έριξα πολλές...
Έλυσα λοιπόν την πόρτα και έφτασα στον μηχανισμό. Με πολύμετρο μέτρησα τις δύο φύσες και οι δύο φέρνουν ρεύμα κανονικά.
Δεν έδειχνε κάτι από τον μηχανισμό (το ψαλίδι) χαλασμένο.
Όταν πατάω να κατέβει ακούγεται ότι οπλίζει το ρελέ μπροστά στον συνοδηγό και τραβάει ρεύμα κανονικά (ρεύμα μοτέρ, γιατί πέφτει η ένταση από την πλαφονιέρα) και γενικά το ηλεκτρικό κύκλωμα αντιδρά όπως αντιδρά και με το παράθυρο του οδηγού που λειτουργεί κανονικά.
Το θέμα είναι ότι το όπλισμα του ρελέ το ακολουθά και ένας ακόμα ήχος ο οποίος προέρχεται από τον ίδιο τον μηχανισμό του παραθύρου, το μοτεράκι. Διαρροή δεν έχει, δλδ όταν αφήνω τον διακόπτη δεν έχει ρεύμα η πόρτα.
Το ίδιο είχα ξανακάνει πριν μια εβδομάδα, το έλυσα, καθάρισα τις φύσες και δούλεψε κανονικά οπότε θεώρησα ότι κάτι τότε δεν έκανε επαφή.
Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;
ΕΙΚΑΖΩ ότι κάτι παίζει με το κύκλωμα (ή τους αισθητήρες) που έχει για να <<βλέπει>> ότι έχει φτάσει στα τέρματα και να κόβει το ρεύμα όταν είναι στα άκρα (τέρμα ανοιχτό / τέρμα κλειστό).
Είναι δυνατό να επισκευαστεί; Είναι όντως το μοτέρ;
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.