Πολλες φορες υπερηφανευομαστε για το οτι η γλωσσα μας ειναι η μοναδικη η οποια περιεχει τη λεξη φιλοτιμο. Επισης ειμαστε λαος που εχει παγκοσμιως τη φημη του πολυ φιλοξενου, αρα και του ευγενικου.
Ας δουμε λοιπον ποσο καλος και ευγενικος ειναι αυτος ο λαος η αλλιως ο ελληναρας (αυτο το εκπληκτικο ον)......
Φτανω καθε πρωι στο γραφειο, κεντρο Αθηνας, πλατεια Κλαυθμωνος, Δραγατσανιου (εκει που καποτε ηταν ολα τα ηλεκτρικαδικα της Αθηνας)...... καθημερινα τα αυτοκινητα ειναι διπλοπαρκαρισμενα και ενδιαμεσα τους υπαρχουν μηχανακια .
Αυτο σημαινει οτι πρεπει να κατεβω ακριβως στη μεση του δρομου στο αμαξιδιο με οτι κινδυνους αυτο συνεπαγεται και στη συνεχεια να ψαξουμε να βρουμε περασμα για ν'ανεβουμε στο πεζοδρομιο.
Οσες φορες εχει τυχει να βρισκεται διπλοπαρκαρισμενο αυτοκινητο μπροστα απ την εισοδο του κτηριου μας με τον οδηγο μεσα, πηγαινουμε διπλα του και πολυ ευγενικα του εξηγουμε την κατασταση και του ζηταμε ν'απομακρυνθει ωστε να μας διευκολυνει.
Οι απαντησεις που εισπρατουμε ειναι απο αστειες, γελοιες εως και προκλητικες / εξοργιστικες. Τις περισσοτερες φορες απλα αρνουνται να μας εξυπηρετησουν.
Παμε τωρα στα μηχανακια.......παμπολλες φορες με το που φτανουμε ερχεται μηχανακι (κυριως κουριερς) να χωθει αναμεσα στα παρκαρισμενα αυτοκινητα και παροτι τους λεμε οτι χρειαζομαστε το περασμα για να περασει το αμαξιδιο μας γραφουν και απλα κανουν αυτο που τους βολευει.
Οσο δε για τα σχολια και τις απαντησεις .....απλα δε μπορειτε ουτε καν να τα φανταστειτε . Απο "και που να παρκαρω εγω ρε μεγαλε ??"...εως "και τι με νοιαζει εμενα? περνα απο αλλου "...
Εχω την "τυχη" να ειναι παντα μαζι μου καποιος ανθρωπος που με βοηθαει και ετσι το προβλημα ειναι σχετικα μικρο, αλλα πολυ εξοργιστικο σε οτι αφορα την αντιμετωπιση κυριως απο νεους σε ηλικια.
Ενα χαος, ενα κοινωνικο αισχος, μια καθημερινη αηδια η οποια σε κανει να νιωθεις ακομα πιο αβολα και να σιχαινεσαι την ωρα και τη στιγμη που γεννηθηκες στην Ελλαδα, οχι ως χωρα αλλα ως συμπολιτες.
Το χειροτερο ειναι οτι τα περισσοτερα (αν οχι ολα) γαιδουρια ειναι ελληνες και οχι αλλοδαποι οπως θα φανταζοταν καποιος .
Αντιθετα εχουν τυχει και φορες την ωρα που βγαινω η μπαινω στο αυτοκινητο, να σταματησουν μεγαλοι ανθρωποι και να ρωτησουν αν χρειαζομαστε βοηθεια αλλα αυτο σπανιζει οσο το να δεις πεντακοσαευρο στις μερες μας.
Ως οδηγος αυτοκινητου και μοτοσυκλεττων παλαιοτερα εκανα πολλα καφριλικια αλλα παντα σεβομουν δυο πραγματα.....δεν παρκαρα ΠΟΤΕ πανω σε πεζοδρομια και ΠΟΤΕ πανω σε γωνιες η σε διαβασεις ακομα και αν αυτο συνεπαγοταν ψαξιμο για θεση για μιση ωρα. Και εννοειται οτι το διπλοπαρκαρισμα μου ηταν αγνωστη λεξη.
Κανεις δεν εχει συμβολαιο με την αρτημελεια και θα συνιστουσα σε ολα αυτα τα γαιδουρια να το εχουν υποψιν τους διοτι ποτε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει .
Απο πλευρα σας προσπαθηστε να μην εμποδιζετε περασματα που χρειαζονται για τη διελευση ανθρωπων με κινητικα προβληματα καθως και καροτσιων για μωρα και μικρα παιδια και προσπαθηστε να το μεταδωσετε και στους φιλους σας.