Σελίδα 9 από 14 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 81 έως 90 από 136

Θέμα: ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΣΕ Ε36

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stunt Mike Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ηλια,ποσα χρηματα εχεις σκοπο να δωσεις για αμορτισερ-ελατηρια??Γιατι διαβαζω οτι δεν σκεφτεσαι για φτηνη coilover(και καλα κανεις) αλλα θες να βαλεις μεταχειρισμενα bilstein(εντελως λαθος,καλυτερα βαλε καινουρια raceland)...Απο την αλλη αν πας σε καινουρια bilstein-eibach το κοστος φτανει και ξεπερναει μια καλη coilover!Μετα διαβαζω οτι ακους τον καθενα που σου λεει οτι τ'αμαξι του ειναι πολυ καλα στημενο(???) με τον ταδε συνδυασμο,χωρις να τα οδηγησεις κι εσυ να δεις αν σου ταιριαζει...ενω απορριπτεις αυτους που σου λενε αρνητικα για τον συνδυασμο που εχεις επιλεξει.....Ο καθενας εχει διαφορετικες απαιτησεις απο τ'αμαξι του και δεν μπορεις να βασιστεις μονο στα λογια....αμα δεν θες να μετανιωνεις μετα,οδηγησε 2-3 διαφορετικους συνδυασμους μπας και βγαλεις ακρη......
    Μεταχειρισμένη ανάρτηση δεν βάζω σε καμία περίπτωση! Μόνο ελατήρια σκέφτομαι για μεταχειρισμένα... Όσον αφορά τα χρήματα δεν θέλω να ξεπεράσω τα 500¤ και με τον συνδυασμό Bilstein sprint με H&R ελατήρια είμαι κάπου στα 600¤ (ήδη εκτος προϋπολογισμού) αλλά τα εμπιστεύομαι πιο πολύ τα Bilstein από coilover...
    ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑΝΕ,

ΟΤΑΝ BMW ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ...!!!

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αρα μια coilover των 600-800 ευρω θεωρεις οτι θα'ναι σε τι,χειροτερη απο τα bilstein???Τι ακριβως εμπιστευεσαι???
    Και περα απο αυτο...πως ακριβως επιθυμεις να οδηγεις τ'αμαξι σου?το θες για πολη-ταξιδια?Μεικτη οδηγηση και καμια πιστα αραια και που??Μεικτη οδηγηση χαλαρη ή να το χωνεις ολημερις στο στροφιλικι της περιοχης σου??Οταν ο καθενας σου λεει τη γνωμη του,το πρωτο που πρεπει να δεις ειναι,αν συμπιπτει ο τροπος οδηγησης σας....Πως θα δεχτεις την δικη μου γνωμη πχ,πανω στα bilstein,οταν τ'αμαξι μου προοριζεται μονο για λιωσιμο??Πως δεχεσαι την γνωμη καποιου αλλου που εχει τ'αμαξι μονο για ευθειες αντε και για καμια βολτα μεχρι το χωριο???Καταλαβαινεις οτι ολα αυτα παιζουν τεραστιο ρολο στην επιλογη της αναρτησης που θα επιλεξεις......
    Εγω πχ οταν ειχα το 328 ως βολταδικο-στριψαδικο-παντιλικαδικο κατεστρεψα 2 bilstein sprint μεσα σε 1.5 χρονο!Και ποτε ικανοποιημενος δεν ημουν.....Καλα για πιστα δεν το συζηταμε καν!!Ουτε να περασουν απ'εξω δεν ειναι!
    Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....

3. The Following User Says Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

HLIAS - E36 (10-11-13)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Aν σου έλεγα δηλαδή ότι η χρήση είναι πιο πολύ εκτος πόλης αλλά το θέλω να κρατάει στις στροφές με υψηλές ταχύτητες και εντός πόλης όταν το παίρνω έχω την τάση να κάνω την πόλη "πίστα" και το λιώνω στο drift τι θα πρότεινες? Τώρα το αμάξι σε κάθε μου τρέλα πάει βάρκα-γυαλό... Αυτό θέλω να διορθώσω και να το αισθάνομαι πιο σίγουρο στα χέρια μου δηλαδή να μπορώ να το υπολογίζω με μεγαλύτερη ακρίβεια...

Βασικά εσύ είσαι υπέρ της m-pack ανάρτησης? (για την χρήση που ανέφερα)
    ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑΝΕ,

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Οποιαδηποτε εργοστασιακη αναρτηση,συμπεριλαμβανομε ης της Μ-πακ,ειναι απλως ''μαλακη'' για τετοια χρηση.Επισης το Ε36 εργοστασιακα ειναι πολυ υποστροφικο και η Μ-πακ δεν το αλλαζει αυτο,καθως αφηνει τη μουρη σχετικα ψηλα.Οι aftermarket συνδυασμοι ελατηριων συνηθως χαμηλωνουν τη μουρη 2-3 ποντους περισσοτερο ακριβως γι'αυτο το λογο...
    Τα παντιλικια στο συνηθως λειο οδοστρωμα της πολης δεν χρειαζονται ιδιαιτερα σκληρη αναρτηση,καθως δεν εχει μεταφορες βαρους ακραιες.Σε γρηγορη οδηγηση σε ορεινο δρομο με μεικτο οδοστρωμα,συνηθως μια απλη αναρτηση τυπου bilstein-H&R φαινεται υπερ του δεοντος ικανοποιητικη...ομως στις ανωμαλιες του δρομου,χανεις πιο ευκολα τον ελεγχο,απ'οτι με μια καλη coilover λογω σχεσης bound-rebound και κατασκευης ελατηριων...
    Δεν μου απαντησες ομως τον λογο που εμπιστευεσαι την bilstein περισσοτερο απο μια coilover της ιδιας αξιας....
    Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....

6. The Following 3 Users Say Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

aggelosmk2 (11-11-13), HLIAS - E36 (10-11-13), Panos 316T (12-11-13)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει ποτέ πως συμπεριφέρεται μια ανάρτηση coilover απλά επειδή είχα εντυπωσιαστεί με τη συμπεριφορά των Bilstein (σε άλλα αυτοκίνητα) την είχα πάντα πολύ ψηλά... Εσύ για coilover ρυθμιζόμενη λες? Μου είχαν κάνει και μια τέτοια πρόταση στα 450¤ αλλά δεν μπήκα καν στον κόπο να το σκεφτώ γιατί απλά πίστευα ότι δεν ήταν κάτι αξιόλογο...
    ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑΝΕ,

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Προσωπικα πιστευω οτι η φτηνοτερη coilover ειναι καλυτερη σε συμπεριφορα απο οποιοδηποτε συνδυασμο bilstein-ελατηριων,μονο και μονο λογω κατασκευης και ''ταιριασματος'' αμορτισερ-ελατηριων...Απλως θα απεφευγα τις φτηνες για λογους αξιοπιστιας,ελλειψης ρυθμισης της σκληροτητας,ενω καποιες οπως πχ η Raceland ειχαν και εντελως λαθος σετ απ ελατηριων για το Ε36.
    Σαφεστατα και η καλυτερη λυση ειναι ν'ανεβεις στο φασμα των 700-1000 ευρω για coilover επωνυμη,αλλα υπαρχουν καλες και στο φασμα των 500-600...Παντα με φουλ ρυθμισιμοτητα σε υψος και σκληροτητα...Ψαξου λιγο ιντερνετικα,ετσι για να'χεις και μια αλλη αποψη περαν των,επι χρονια,καθιερωμενων....Ο μονος λογος υπαρξης,για μενα,των αμορτισερ τυπου bilstein sport-sprint κτλ,ειναι για να'χεις ανεση κυλισης σε συνδυασμο με εργοστασιακα ή Μ-πακ ελατηρια και λιιιιγο πιο σπορτιφ αισθηση στο δρομο,πηγαινοντας απο το Α στο Β.....Οταν πας σε ελατηρια τυπου H&R-Eibach κτλ,επειδη γουσταρεις να οδηγεις λιγο πιο extreme,απλως χαλας τον συνδυασμο τους και ειναι καλυτερα να πηγαινεις σε κατι πιο εξειδικευμενο....

9. The Following 3 Users Say Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

aggelosmk2 (11-11-13), chrisgiapz3 (10-11-13), HLIAS - E36 (10-11-13)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

ΟΚ! Θα το ψάξω και αυτό που μου λες... Ίσως βρω κάτι πιο ενδιαφέρον... Όταν βρω κάτι νεότερο θα ξαναζητήσω γνώμες πριν κάνω κίνηση για αγορά...

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑΝΕ,

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Σκοπος μου εδω,δεν ειναι να αποδειξω αν οι coilover ειναι καλυτερες απο τις απλες,αλλα να καταλαβεις εσυ πρωτον τι θες ακριβως απο τ'αμαξι σου και την αναρτηση του και δευτερον να γνωριζεις τις εναλλακτικες κι οχι τι λεει ο καθενας....Σκεψου δλδ να γνωριζες μονο εμενα πχ και να σου'λεγα ''βαλε Ohlins,γ@μ@νε,κρατημα φοβερο,ταπαααα στις στροφες,ντριφτ κτλ'' και να αλαφρωνες απο καμποσα χιλιαρικοευρουλακια για ν'ανακαλυψεις μετα απο λιγο οτι εχασες 2 σφραγισματα πηγαινοντας σε δημοσιο δρομο και δεν αντεχει ουτε η μανα σου η κακομοιρα να την πας μεχρι την λαικη μεσα στους Ελληνικους κατσικοδρομους,ενω εγω το'χω φουλ ενισχυμενο και μονο για πιστα!!
    Ειτε να ακουσεις τον μεσο χρηστη που κανει καμια κοντρα-μπουζουκια-καφετερια κι ενιοτε μια βολτα μεχρι το χωριο και να βαλεις εναν μαλακο συνδυασμο που ελαχιστη σχεση εχει μ'αυτο που φανταζοσουνα...Ειδικα οταν τ'αμαξι αυτο ειναι το μοναδικο σου,πρεπει ν'αποκτησεις γνωση και αποψη στο τι ακριβως σου ταιριαζει......Με δοκιμες ειναι ακομη πιο ευκολο...αλλιως τα πληρωνεις 2-3 φορες μεχρι να κατασταλαξεις.....

12. The Following 5 Users Say Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

aggelosmk2 (11-11-13), gregE36 (11-11-13), HLIAS - E36 (11-11-13), JimE36 (10-11-13), micz (27-12-13)

Περιοχή
    Χαλκιδα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παντως δεν εχει αδικο ο Μιχαλης.Ψαξε για coilover.Και εμενα οταν χρειαστουν αλλαγη coilover θα βαλω.

14. The Following User Says Thank You to JimE36 For This Useful Post:

HLIAS - E36 (11-11-13)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

https://www.ebay.com/itm/BMW-E36-3-S...d36fc1&vxp=mtr

Σε αυτό το επίπεδο μιλάμε για καλή ανάρτηση ή είναι στην κατηγορία που είπε ο Leo328 "μακρια από φθηνες ρυθμιζόμενες"? Με ένα τέτοιο κιτ πάντως δεν βγαίνω και εκτός προϋπολογισμού...

Το συγκεκριμένο κίτ νομίζω είναι και στα σχέδια ενός ακόμα μέλους με 36άρι...

Λογικά θα με βολέψει και στην πορεία γιατί δεν πιστείω να χρειαστεί αλλαγή βάζοντας 6κύλινδρο... Απλά θα χρειαστεί ρύθμισμα έτσι?

Υ.Γ.: Να αγοράσω απο e-bay ή καλύτερα εντος Ελλάδας για να έχω και υποστήριξη μην τυχον συμβει κάτι στραβό?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη HLIAS - E36 : 11-11-13 στις 16:03
    ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑΝΕ,

Σελίδα 9 από 14 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP