Σελίδα 8 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 80 από 119

Θέμα: CSL -OEM suspension setup

Rides
    0

Προεπιλογή

Σου το έχω πει, εχω οδηγήσει (σε γρήγορους ρυθμούς) EVO XFQ360, Maserati GTS, M3 E46, Lotus Esprit Twin turbo, Porche 911carera s 996, cl63amg και αρκετά αλλα πειραγμένα και μόνο αυτό μου έδωσε το ίδιο ακριβώς αισθημα, οταν πρωτοείδα για πρωτη φορά στην Αθήνα το 2000 το s2000. Εχει 10 χρόνια να νιώσω αυτό το συναίσθημα. Αναμονή για την exige!!!!!

Rides
    0

Προεπιλογή

μεχρι το απογευμα θα σου κανονισω να οδηγησεις και την exige.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Kornilia Tsopana Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ποιο διπλοκάμπινο μου συστήνεις????
    Μπα, κανενα.
    Τωρα που ειδα οτι ειμαστε χωριανοι, σταρλετουι ειπα να παρεις.

Περιμενω με χαρα να τα πουμε απο κοντα οτα θα κατεβουμε.
    Να κερασω!

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

και ότι θα σου πρότεινα συμπέ, αυτό που λέει ο φίλος σου ο κορνίλιος...
    δοκίμασε μικρότερη ταχύτητα εισόδου...τόσο μεγάλη υποστροφή που
    περιγράφεις, σημαίνει υπερβολικά φρένα στην είσοδο...δοκίμασε πιο
    χαλαρά στις εισόδους...θα έχεις και καλύτερες εξόδους.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Rides
    0

Προεπιλογή

το να αυξήσεις το μετατρόχιο μπροστά 2 πόντους χωρίς "εξτρα" ψωμί σε λάστιχο και σε μέταλλο δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί...

πηγαίνοντας το 8 στο 8,5 με 245 απο 225 και με 10mm πιο έξω το offset το αμάξι πραγματικα αλλάζει και αν προσθέσεις και -2 σε γωνία μπροστά τότε γίνεται καταπλήκτικό κ ιδιαίτερα στον δρόμο!!!

εσυ πήγες απο το 8,5 ΕΤ47 στο 8 ΕΤ27...νομίζω οτι και πάλι καλά συμπεριφέρθηκε...

αν πραγματικά θές να κάνεις πανικό εκει κάτω βάλε τότε ενα ζαντάκι 9Χ18 και στα 4 με ΕΤ30-27....και ενα σετάκι μπουζόνια ( ξέρεις σαν αυτά που φοράνε τα γαλάκια ή τα τζαπόνια, εχει στο αμέρικα με 10.9 εφελκισμό...)

αν επιλέξεις να κρατήσεις την μαμά ανάρτηση τότε μπροστά όσο πάει η κάμπερ τέρμα έξω η συγκλιση, και πίσω 0 συγκλιση και μαμα καμπέρ( να είναι λίγο πιο μικρή η γωνία..σε ενδιαφέρει τέρμα μούρη μέσα απο όσο είδα...)

αν βάλεις την ast κ έχεις ρυθμιζόμενα top mount τότε πάλι τέρμα έξω απόκλιση και -3, -3,5 κάμπερ μπροστά και πίσω 0 σύγκλιση και -2, -2,5 κάμπερ ( ανάλογα με το τι έβαλες μπροστά)
    αν έχεις μαμα ψαλίδια για την ρύθμιση του κάμπερ πίσω τότε βάλε οσο πάει πίσω και μετά κάνεις το μπροστά.

αν θες να προτιμήσεις λάστιχο ζευγάρια τα εξής : 245-265/35, 255-265/35, 265-265/35 σε 9άρα ζάντα θα δουλέψουν όλα τα παραπάνω...

αν θες να το πάς και λίγο πιο μακριά επείδή η ast εχει monotube αμορτισέρ και μπορεί να δουλέψει ενα πολύ ευρύ φάσμα ελατηρίων δοκίμασε ενα σετ ελατήρια 600λίμπρες μπροστά και 750λίμπρες πίσω ή αν θες σε κιλά 105 κιλά εμπρός και 130 πίσω είναι σκληρά ( οχι και τόσο πολύ όμως)[ στο δικό μου παράγγειλα 100 εμπρος και 120 πίσω για τον δρόμο με σκοπό το upgrade των αμορτισερ στην πορεία..] αλλά με τόσες πολλές ξαφνικές αλλαγέςς πορείας μέσα σε τέτοια πιστάκια με γενικά καλό τάπητα ( οχι σε πρόσφυση αλλά σε ανωμαλίες ) θα είναι πάρα πολύ καλά....

τώρα βέβαια όλα τα παραπάνω είναι η δικές μου απόψεις κ μόνο...

μπορεί να κάνω πολύ λάθος μπορεί να λέω π!πες μπορεί κ κάποια απο όλα να βγάζουν νόημα... ουτε γκουρού είμαι ούτε και κανας γνώστης....

γενικότερα να έχεις διάθεση κ λίγο χρήμα να πειραματιστείς.....

αντε με το καλό και σκίστα ΟΛΑ !!!!!
    Mια ζωή Μ3 που είναι πουταν@ και κυρία...

Μ3 is gone...

6. The Following 3 Users Say Thank You to NICK_M3 For This Useful Post:

alexk (10-01-11), manos///3 (10-01-11), NickE60 (10-01-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

τουλαχιστον για αρχη Νικο θα ειμαι με ΟΕΜ 18αρες απο Μ3 και pilot cup 235 μπροστα και 265 πισω και απο αναρτηση την ΜΑΜΑ του CSL με ρυθμιζομενα top mounts απο Turner μπροστα και πισω.

Δοκιμασα με την μαμα αναρτηση και το αμαξι λογο μικρης πιστας και κλειστων στροφων ειναι υποστροφικό.

Αυτο που λέει ο Κορνιλία οτι πρεπει να εχω πιο αργη εισοδο εν μερη ειναι σωστο για την καταπολεμιση της υποστροφης αλλα πιστευω οτι θα κοστισει σε χρονους.

Θα δοκιμασω με την μαμα αναρτηση και και τα ρυθμιζομενα καμπερ και θα δουμε.

Περιοχή
    South
    Rides
    3

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο chief Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτο που λέει ο Κορνιλία οτι πρεπει να εχω πιο αργη εισοδο εν μερη ειναι σωστο για την καταπολεμιση της υποστροφης αλλα πιστευω οτι θα κοστισει σε χρονους.
    Μεγαλο λαθος.....δεν σου ειπε ο ανθρωπος να μπαινεις σαν τη κοτα....λιγο συγκρατημενα χρειαζεται.
    Πουλάω το BMW ή το ανταλλάζω με saxo

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο chief Εμφάνιση μηνυμάτων
    τουλαχιστον για αρχη Νικο θα ειμαι με ΟΕΜ 18αρες απο Μ3 και pilot cup 235 μπροστα και 265 πισω και απο αναρτηση την ΜΑΜΑ του CSL με ρυθμιζομενα top mounts απο Turner μπροστα και πισω.

Δοκιμασα με την μαμα αναρτηση και το αμαξι λογο μικρης πιστας και κλειστων στροφων ειναι υποστροφικό.

Θα δοκιμασω με την μαμα αναρτηση και και τα ρυθμιζομενα καμπερ και θα δουμε.
    Οχι φίλε μου, σου εξήγησα πως το εννοουσα. Με το να κάνεις braking 1m πιο γρήγορα το αμάξι θα μπάινει πιο ήρεμα στη στροφή και στο apex θα μπορείς να δίνεις γκάζι μέχρι την έξοδο (πάντα μιλάμε προοδευτικά). Το late braking βοηθά σε προσπέρασμα σε αγώνα και όχι σε time attack. Με late braking σε time attack σεσσιον πετυχαίνεις πιο αργους χρόνους (ιδίως σε τόσο κλειστο στροφιλικι), γιατί?? Διότι ενω στο apex θα έπρεπε να δίνεις προοδευτικά γκάζι και τέρμα στην εξοδο, παλέυεις να διορθώσεις τα αμάζευτα του αργού φρεναρίσματος. Στο apex παλεύεις να διορθώσεις τα μούτρα και στην έξοδο λόγο του γκαζιου που θα δώσεις φευγει η ουρά (όπως λένε οι ιάπωνες ''under-under-under-oveeerrr). Αρα όσο ''κέρδισες'' απο το αργο φρενάρισμα το χάνεις επι δύο στο apex και στην έξοδο της στροφής. Ασε που κουράζεις αχρειαστα τα φρένα και τα λάστιχα.
    Στα time attack μετράνε, ΟΧΙ τα αργά φρεναρίσματα αλλα τα σωστά φρεναρίσματα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kornilia Tsopana : 10-01-11 στις 21:06

10. The Following 4 Users Say Thank You to Kornilia Tsopana For This Useful Post:

manos///3 (11-01-11), Panos 316T (11-01-11), Stamatis (10-01-11), Thomelef (10-01-11)

Rides
    0

Προεπιλογή

Thanks ρε Κορνιλια, εχεις δικιο.

Η αληθεια ομως στην πραξη, και λογο έντασης δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα και χρειαζεται προπόνηση το θέμα. Με την θεωρία δεν γίνετε μονο.

Γι αυτο ετοιμασου το Σαββατο να ξαναπαμε.

Θα ξηπνησουμε απο τις 5 το πρωι να σε προλάβω να σε πάρω και σε καμια εκκλησια να σε ξορκίσουν μπας και φυγει η γκατεμια που κουβαλας.

....Μητσοτάκη!!!

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

13. The Following User Says Thank You to fanisk For This Useful Post:

chief (11-01-11)

Σελίδα 8 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα