_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
doctore (20-06-13), gyiama (20-06-13), Kostas_1 (20-06-13), Panos 316T (20-06-13)
Η αλήθεια είναι, όταν είχα τον μικροσυντονισμό στην πλάτη μετά τα 160 και γνώριζα πως σίγουρα είναι απ τα πίσω ζαντολάστιχα, με τον έλεγχο που κάναμε μου είπε πως οι 3 θέλουν λίγο ίσιωμα και τις έστειλε στον Λαζαρίδη που έχει πρέσα και βαφές ζαντών και θεωρείται κορυφαίος εδώ πάνω.
Για την 4η μου είπε πως είναι πολύ λίγο και τσάμπα θα δινα το 30αρικο και ότι έρχεται με την ζυγοστάθμιση.
Μάλλον θα πρόκειται γι αυτήν Βασίλη.
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
doctore (20-06-13)
To βαριδι διορθωνει - ισοζυγιζει το ζαντολαστιχο για να περιστρεφεται χωρις ταλαντωση.
Οταν απαιτειται μεγαλο βαριδι, σημαινει οτι το ελαστικο καπου έχει ατέλεια (περισοτερο βαρος) και ομοιως και η ζαντα. Αν αυτες οι 2 ατελειες ελαστικου και ζαντας συμπεσουν τότε ειναι που χρειαζεται πολυ βαριδι απεναντι για να ισοφαριστει το βαρος. Οποτε αντι να φορτωνουμε το ζαντολαστιχο με βαριδι περιστρεφουμε το ελαστικο ώστε η ατελεια του να ειναι αντιδιαμετρικα με την ατελεια της ζαντας (απεναντι).
Ουφ δεν μπορω καλυτερα.
doctore (20-06-13), gant (20-06-13), gyiama (20-06-13), nikos1400 (20-06-13), Panos 316T (20-06-13), spar@ (20-06-13), Vassilis ///M (20-06-13), wheelman (20-06-13)
Ωραίος, thanks Κώστα. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
Επομένως η λογική λέει ότι βαρυέται ο λαστιχάς να ξεφουσκώσει το λάστιχο και να το περιστρέψει, οπότε κοπανάει βαρίδια
Το ερώτημα μου όμως είναι πως πανάκριβες ζάντες, εννοείται απάτητες και ποιοτικά ελαστικά, να θέλουνε από 20 ως 40γρ. βαρίδια?
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
gant (20-06-13), ghost-rider (20-06-13)
ετσι ακριβως οπως ειπαν οι ''απο πανω''. γινεται γιατι μπορει να συνεπεσε το παραπανω βαρος της ζαντας και του ελαστικου μαζι οποτε χρειαζεται μεγαλο ζυγι.
Λοιπόν, πήγα σήμερα. Τα ίδια. Τα ζύγισε πάλι, έβαλε και εξωτερικά βαρίδια (κακάσχημο φαίνεται). Όταν πατάω φρένο από τα 90-100 το αμάξι συντονίζει και μου φαίνεται από πίσω. Από τα 80-90 κλασικά αρχίζει και τρέμει το τιμόνι χωρίς φρένο εννοείται.![]()
![]()
Μετα τα 90 σταματαει?
Ανεβασες καθολου ταχυτητα να δεις τι γινεται πιο πανω?