Hades διαβάζει να μας πει γνωμη ?![]()
Hades διαβάζει να μας πει γνωμη ?![]()
nik200 (05-06-12)
sympether with chiefτης
Πουλάω το BMW ή το ανταλλάζω με saxo
και εκει που λες θωμα..αλλα γενικα στις πατημενες..με τοσα πηγαινα (αμα δεν ειχε καμερες..εκει κυρια!!!!)..στα πιο στενα σημεια επεφτα 180...για να το δοκιμασω περισσοτερο..υλικη πχ..ανετα 190-200...λογω κινησης..πηγαινε κι αλλο..αλλα δεν ηθελα να δοκιμασω...λογω αυτης της νευρικοτητας..
μην νομιζεις και με το a3 τοσα πηγαινα περιπου..με κατι bilstein κιτρινα και eibach..πχ..υλικη 180-190 ανετα..
υγ..ειμαι λιγο ψειρας μωρε..και θελω οτι παιρνω να το μαθαινω τελεια...δεν ψαχνω να σκοτωθω προς θεου..αλλα και με τοσα χρονια μεσα σε πιστες δεν δικαιολογουμαι να μην ειμαι καλος οδηγος..
υγ2..βασικα ξεχασα να πω..οτι μου χει σπασει τα νευρα που δεν ειναι ετοιμο το 30αρι..και καιω το μ3...(ουπς..αυτο δεν επρεπε να το πω!!)..χιχιχιχιχι
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nik200 : 05-06-12 στις 11:35 Αιτία: -
Thomelef (05-06-12)
Νικο, το CSL με το Μ3Ε46 εχουν μεγαλη διαφορα στο κρατημα και στην συμπεριφορα και δεν νομιζω να οφειλετε μονο στην διαφορετικη αναρτηση. Αν και ειχα και Μ3 και τωρα το CSL θα ηταν λαθος να υποθεσω ομως τι συμπεριφορά θα εχει ενα 46αρι με CSL αναρτηση.
Επειδη πιο πανω ειδα οτι εγραψες για την σκληρότητα της αναρτησης CSL αυτο που εχω να πω ειναι οτι η αναρτηση αυτη για καθημερινη χρηση, εξορμηση σε κανα βουνο και track day ειναι κορυφη. Ειναι σφικτη αλλα καθόλου κουραστικη σε συγκριση με μια coilover. Φυσικα δεν εχει το κρατημα μιας coilover κυριως επειδη δεν ρυθμιζετε, αλλα στο CSL ειναι κορυφή.
Τωρα, αμα μπει σε Μ3, ειλικρινα δεν εχω αποψη.
nik200 (05-06-12)
Πιθανες αιτιες αυξημενης υποστροφης...
1) λαστιχα
2) πεσμενα εμπρος αμορτισερ
3) πεσμενα πισω ελατηρια(μηπως απο τα χιλιομετρα εχει αρχισει να ψιλοσουζαρει?)
Τροποι μεταβολης συμπεριφορας αν ειναι ετσι και δεν σου αρεσει.
Καινουρια αμορτισερ σε πρωτη φαση. Και λαστιχα.
Επειτα δες αναρτηση.
Και κυριως εστιασε σε ρυθμιζομενες αντιστρεπτικες.
Σφιγγωντας την πισω το κανεις πιο υπερστροφικο.
Σφιγγωντας την εμπρος το κανεις πιο υποστροφικο.
Ευθυγραμμιση.
Ελεγξε τη συγκλιση σου εμπρος. Αν ειναι πιο πολυ απ οσο πρεπει θα σε οδηγησει σε μουτρωμα.
Αν ειναι οκ μπορεις να τη μειωσεις λιγο για να εχεις πιο βιδωμενη μουρη.
Βεβαιωσου οτι μπρος πισω οι καμπερ σου ειναι στα νορμαλ πλαισια...
Ξεκινα να παιζεις αλλα αφου βεβαιωθεις προς τα που θες να πας.
Αν το προβλημα σου ειναι η υποστροφη μειωσε την πισω καμπερ.
Για μειωση υπερστροφης αυξησε την πισω καμπερ.
Η αυξηση επισης της συγκλισης πισω θα σου κανει πιο σταθερη και βιδωμενη την ουρα.
Εχε υποψιν σου οτι ολα(και οταν λεμε ολα ενοουμε ολα) τα αυτοκινητα θα υποστρεψουν στο turn in.
Απο εκει και περα αρχιζουν οι διαφορες.
Στο turn in δεν εχω παρει κατι στα χερια μου που να μη βγαζει μουτρα.
Ειναι απολυτα φυσιολογικο.
Απλα αλλα το εκδηλωνουν εντονα, ενω αλλα θελουν βιασμο για να το δειξουν.
Η εισοδος ομως στη στροφη αναγκαστικα θα γινει με υποστροφη αν γινεις υπερβολικος... Το οτι μετα μπορει να ειναι πισωκινητο η καλα ζυγισμενο και να καταληξει να φευγει με τα τεσσερα η με την ουρα δε λεει τιποτα. Την ωρα που κοβεις το τιμονι για να χωθεις, αν πας μπουνια ειναι καταδικασμενο να υποστρεψει απο λιγο εως πολυ. Να σφυριξει(πας ηπια), να το νιωσεις λιγο να σερνεται(χρυση τομη), να στριβεις τιμονι εσυ και να φευγει ευθεια αυτο(πας για βρουβες...)...
Τωρα αν σου υποστρεφει κατα τη διαρκεια της στροφης με σταθερο γκαζι ξεκινα να το ψαχνεις. Με λιγο ψαξιμο θα φευγει ολο μαζι με τα τεσσερα.
Εκτος αν το δεξι σου ποδι προσταξει κατι διαφορετικο
ΥΓ Τα πιο πανω εχουν δοκιμαστει σε απλο 46αρι. Οχι Μ.
Το κατα ποσον ειναι κοινα η οχι τα πιο πανω σημεια και προβληματα με τα Μ δεν το γνωριζω.
Με βεβαιοτητα θα πω πως τα απλα 46αρια ειναι συχνο να εχουν υποστροφη. Εχει παρατηρηθει απο αρκετους κανιβαλους της ασφαλτου και ειναι κατι που μπορει να μειωθει δραματικα με τις καταλληλες επεμβασεις.
ΥΓ2 Ολα τα παραπανω τα εχω ψιλοδιαβασει, τα εχω ψαξει, τα εχω δοκιμασει.
Στο παρελθον...
Τα γραφω οπως τα εχω στο μυαλο μου, αυτη τη στιγμη.
Προτου τα δεσεις κομπο και ξεκινησεις τις εφαρμογες κανε μια ψακτικη.
Εχουν πολλοι αντιστοιχες ανυσηχιες και πολλοι ειναι αυτοι που δινουν λυσεις...
Αυτα απο μενα. Ελπιζω να μην κουρασα.
Αααα... Ειναι και οι πιεσεις των ελαστικων...
alexk (05-06-12), EVERGET (05-06-12), GiannisRob (11-06-12), m-power_01 (21-06-12), manos///3 (05-06-12), nik200 (05-06-12), Panos 316T (05-06-12), Thomelef (05-06-12), Vassilis ///M (05-06-12)
επειδη το ξεχασα να το γραψω..το αμαξι εχει σεταριστει 2 φορες με μαμα set up μ3...camber,caster, toe ολα μαμα..και η αναρτηση που την ειχα τσεκαρει ειναι ολοζωντανη παρα τα 100χιλιαδες χιλιομετρα της..και δεν εχει πεσει καθολου...πραγμα περιεργο...
αν δεν είχες πρόβλημα μπροστά όπως είπες, άνοιξε το λίγο πίσω, και δώσε λίγο ακόμα σύγκλιση.
στο τέρμα πίσω, πάς μέχρι 1,7...επίσεις καλό θα ήταν να το ανοίξεις και λίγο ακόμα μπροστά...
με τέρμα κάμπερ χωρίς το πυράκι, μπαίνεις με μια τιμονιά, χωρίς διορθώσεις...αν χρειαστεί, θα διορθώσεις στην έξοδο.
sympether with chiefτης