το θέμα με τα τακάκια που είναι για χρήση πίστας, είναι ότι μπορεί να βγάλουν οφ πολύ εύκολα τους μαμά δίσκους...
απο στραβώματα τρελά λόγο υπερθέρμανσης, μέχρι και ραγίσματα σε τρυπιτούς δίσκους.
ενώ το τακάκι αντέχει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και συνεχίζει να αποδίδει, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ο δίσκος.
το ότι τελειώνει το φρένο, είναι καλό για το ίδιο το φρένο...
τι θέλω να πώ.
όπως είπα πιο πάνω, για να φτάσει να μην δουλέψει σωστά το φρένο, σημαίνει πως έχει φτάσει στα όρια της ανώτατης θερμοκρασίας που μπορεί να δουλέψει σωστά.
αφού λοιπόν τα φτάνει, το σύστημα παύει να λειτουργεί, ή καλύτερα να αποδίδει τα μέγιστα.
φανταστείτε λοιπόν, αντί το μαμά τακακι που το όριο θερμοκρασίας του είναι στο ίδιο επίπεδο με του δίσκου, να έχουμε ένα αγωνιστηκό τακάκι που αντέχει πολύ μεγαλύτερη καταπόνηση και θερμοκρασία, και δεν αφήνει τον δίσκο να πάρει ανάσα, ακόμα και όταν ξεπεράσει το όριο του...
δυστηχώς οι αλχημίες σε αυτά τα θέματα δεν είναι και ότι καλύτερο, ειδικά απο οδηγούς που είναι πολύ ανήσυχοι...
εγώ θα προτιμούσα για αρχή σωληνάκια, καλύτερα υγρά, και απο τακάκι, θα συμφωνούσα με τον σταμάτη και τα ΕΒC κόκκινα...με τα κίτρινα, έχω δεί με τα ίδια μου τα μάτια σε ΤΤ φίλου περίπου 450 άλογα, να βγαίνει απο τις σέρρες με καταραγισμένους δίσκους, στην κυριολεξία...