Σελίδα 5 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 345
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 44 από 44

Θέμα: επιλογη ελαστικου για 16 αρα ζαντα σε Ε 46

Περιοχή
    Salonica . . .
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δηλαδη εγω που δεν θελω να βλεπω αμαξι με 16αρα εχω σοβαλρο προβλημα ε ; ; ;

Αντε 17 ρε παιδια ειναι light . . .

Στο θεμα για ελαστικα προτιμω τα conti . . .

Περιοχή
    Ιωαννινα
    Rides
    0

Προεπιλογή

παιδια, ας ξεκαθαρισουμε κατι: πρωτα πρωτα η εμφανιση. Ειναι καθαρα υποκειμενικο το κριτηριο της ομορφιας μιας ζαντας, ενω απο οσο ξερω δεν υπαρχει κανονας που να λεει οτι η 18 αρα ή 19 αρα ζαντα ειναι παντα πιο ομορφη εφανισιακα απο μια 15 ή 16 ιντσων. Με την ιδια λογικη που καποιος λεει οτι μια "μικρων" διαστασεων ζαντα, δεν χαριζει στο αμαξι, με την ιδια καποιος αλλος θα χαρακτηριζε τρακτερ ενα οχημα με υπερβολικα "μεγαλη" ζαντα. Για μενα η καλυτερη ζαντα ειναι αυτη, με τη οποια το αυτοκινητο πλησιαζει στα στανταρ οδηγικης συμπεριφορας της εταιριας που το βγαζει. Ειναι αδυνατον, με τα τεχνολογικα μεσα που διαθετουν οι συγχονες αυτοκινητοβιομηχανιες, και τις εκατονταδες ωρες εξελιξης των οχηματων τους (που ευελπιστουν να κερδισουν αδρα απο αυτα) να μην εχουν καταληξει στις σωστες διαστασεις ζαντας και ελαστικου. Τωρα να ερθω εγω ο εξυπνος και να αλλαξω τη ζαντα μου απο 16 σε 19 ή 20 ( αφου 16 την εβαλαν οι κουτοφραγκοι) και να περιμενω το αμαξι μου να δειχνει ομορφοτερο αλλα και να "παει" και καλυτερα, μαλλον κατι δεν μου κολαει..
    Σε γενικες γραμμες, αυξηση της διαμετρου της ζαντας ( προσοχη! οχι αλλαγη της με αλλη ιδιας διαμετρου πιο ομορφης ή πιο ασχημης) για μενα σημαινει (λιγο ή πολυ) αυξηση καταναλωσης, μειωση της ανεσης, μειωση των επιδοσεων, αυξηση του κοστους ελαστικου, πιθανον χειροτερη συμπεριφορα στο βρεγμενο με αντιτιμο την πιθανον καλυτερη εμφανιση. Αυτα κατα τη γνωμη μου ισχυουν περισσοτερο για δραματικες αλλαγες οπως π.χ. απο 16 σε 18..
    Για οσους εχουν κατω απο 200 αλογα μια χαρα μου ακουγονται οι 16αρες, για τους υπολοιπους απλα, ας μη τις κοιτανε...
    σχετικα με τα ελαστικα (δηλαδη 4 ζευγη, 2 θερινα και 2 χειμερινα), ισως αυτο που ειπωθηκε να ειναι το πιο σωστο απο θεμα ασφαλειας, αλλα με αυξημενο συνολικα κοστος,αφου σε 3-4 χρονια ολα τα ελαστικα σκληραινουν και πετιουνται, οποτε ειναι σαν να τα πληρωνεις επι 2...

Η ΤΥΧΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ
    ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Περιοχή
    Ιωαννινα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ghost-rider Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καθηστε λιγο ωρε παιδια γιατι μαλλον την περιγραφετε τραγικα την κατασταση.

Ειχα 205 σε 16. Και το γυρισα σε 225 σε 17αρα.

320 το οχημα.

Οτι κοπαναει... Κοπαναει. Και πριν κοπαναγε ομως. Θα ελεγα οτι αλλαξε στην αγρια ασφαλτο η ποιοτητα κυλισης του. Και αυτα τα κοψιματα στην ασφαλτο, η οι γραμμες του τρενου που δεν ειναι καλα στη θεση τους, ισως ειναι ενα κλικ πιο ενοχλητικα.
    Οι μεγαλες λακουβες εχουν τις ιδιες επιπτωσεις με πριν.

Απο τελικη δεν ειδα την παραμικρη διαφορα μιας και πριν κοφτιαζα την 5η μου σχετικα ευκολα και τωρα κοφτιαζω την 5η μου σχετικα γρηγορα.

Στο δρομο οτι παταγα πριν το παταω και τωρα απ οσο εχω δει.
    Δεν εχω κατσει να μετρησω δεκατα του χιλιοστου αλλα δεν εντοπιζω κατι αισθητο.

Το βασικοτερο για μενα ειναι οτι απο 17 και πανω οι περισσοτερες εταιρειες σου δινουν το κορυφαιο ελαστικο τους εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων(rosso, τωρα κ pilot sport 3).

Ακου... Γκρουπ 16αρας...
    κοιτα, το 318 ci, φοραει 225/50/16 απο τη μανα του. Αν αλλαξω ζαντα π.χ. 17 αρα οπως εσυ, το ιδιο πελμα θα εχω οποτε δεν περιμενω ,να σου πω, να δω και πολυ μεγαλη διαφορα σε επιδοσεις( εννοω προς τα κατω). Σε ανεση, καταναλωση, κτλ μαλλον θα τα περιμενα λιγο χειροτερα τα πραγματα, αλλα οπως ειπες δεν ειναι και δραματικη η κατασταση.Σχετικα με τα ελαστικα και τις εταιριες, εχεις δικιο.Παντως πολυ χρησιμη η γνωμη σου μια και εχεις εμπειρια και απο τις 2 διαστασεις..Ευχαριστω

ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΑΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!

Περιοχή
    Ιωαννινα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα το ανοίξω ρε !
    καν το και μετα εγω θα ανοιξω θρεντ για 15αρες ζαντες! χα χα