Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 43

Θέμα: [E46 M3] Πιέσεις Ελαστικών σε 19" και Λυχνία Καντράν!

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Specialized Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παρατήρησα (κι είπα να το αναφέρω προς γνώση όλων μας) ότι το λαμπάκι προειδοποίησης που μας ανάβει καμιά φορά χωρίς να έχουμε λάστιχο δεν οφείλεται σε τυχαίο γεγονός.
    Τσέκαρα με το ηλεκτρονικό μου πιεσόμετρο που είναι πολύ ακριβές και είδα οτι μου έχει συμβεί 2 φορές που είχα απώλεια πίεσης (λόγω εβδομαδιαίας ακινησίας) της τάξης μόλις 0,08 bar! Δηλαδή αντί π.χ. για 2,30 εμπρός είχα 2,22!! Μάλλον τελικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο-ακριβές το συστηματάκι που παίρνει πληροφορία από το ABS
    ποιο οργανακι χρησημοποιεις που ειναι τοσο ακριβες????

Περιοχή
    Voula
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gyiama Εμφάνιση μηνυμάτων
    ποιο οργανακι χρησημοποιεις που ειναι τοσο ακριβες????
    Ένα ψηφιακό. Δεν θυμάμαι μάρκα, το έχω στο αμάξι. Με την πρώτη ευκαιρία θα το γράψω

Περιοχή
    Λάρισα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Ακολούθησα την διαδικασία και σε ότι αφορά το reset σβήνοντας το κόκκινο (με παρατεταμένο πάτημα) όλα καλά. Το ξαναπάτησα όμως για να ανάψει το πορτοκαλία με σκοπό να "διαβάσει" τα νέα δεδομένα όπως αναφέρεις παραπάνω αλλά δεν ξαναέσβησε μόνο του! Πέρασαν κάπου 25 χλμ και αφού είδα ότι δεν έσβηνε, το έσβησα μόνος μου ξαναπατώντας το...!
    Τελικά τι έγινε με το κόκκινο λαμπάκι? Το δοκίμασες με σβηστό το αυτοκίνητο να σβήσει?
    Εγώ το προσπάθησα με το αυτοκίνητο εν κινήσει κ δεν έγινε τίποτα, σήμερα λέω να το κάνω με σβηστό, όπως αναφέρει και ο Νάσος!

Περιοχή
    Voula
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Gregory_///M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τελικά τι έγινε με το κόκκινο λαμπάκι? Το δοκίμασες με σβηστό το αυτοκίνητο να σβήσει?
    Εγώ το προσπάθησα με το αυτοκίνητο εν κινήσει κ δεν έγινε τίποτα, σήμερα λέω να το κάνω με σβηστό, όπως αναφέρει και ο Νάσος!
    Greg κάνε ακριβώς αυτό που λέει στην προηγούμενη σελίδα ο doctore.
    Σβηστό πατάς για λίγα δευτερόλεπτα το κουμπάκι ανάβει πορτοκαλί και μετά από λίγο σβήνει κι έχει πάρει τη νέα ρύθμιση..

5. The Following User Says Thank You to Specialized For This Useful Post:

Gregory_///M (18-01-11)

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Οι πιεσεις που αναφερει ο κατασκευαστης ειναι για πολυ καλης ποιοτητας ασφαλτου οπως ειναι στις ευρωπαικες χωρες. Στην Ελλαδα, απο προσωπικη εμπειρια, αυτες οι πιεσεις Δεν δουλευουν στην μετριας ποιοτητας γυαλισμενη ασφαλτο (στο 90% των περιπτωσεων δηλαδη). Το αμαξι απο σταση δεν ξεκιναει με τιποτα. Για να βελτιωσουμε λιγο την προσφυση στα μωσαικα που εχουμε για δρομους ξεφουσκωνουμε λιγο (1-3 psi). Προσωπικα εχω τα πισω 31-32 και τα μπροστα 32-33. Τωρα μπορει στην πιστα, η σε πολυ καινουργια ασφαλτο να θελει τις ενδεδειγμενες πιεσεις αλλα η χρηση των περισσοτερων αυτοκινητων σε αυτες τις συνθηκες, ειναι περιορισμενη.
    Με το λιγοτερο αερα παιρνουμε και δωρο λιγο πιο ανετη κυλιση (και δυστυχως περισσοτερο κοπανισμα ζαντας αν τσακωσουμε μεγαλη λακουβα, υπερυψωμενα καπακια, χαντακια κτλ-φαινομενο αρκετα συχνο). Γενικα θελουμε να εχουμε μαλακοτερα πλαινα ωστε το λαστιχο να ακολουθει πιο ευκολα την επιφανεια του δρομου. Για αυτο και τα 18αρια ειναι καλυτερα για τον δρομο (λογο υψηλοτερου προφιλ με συνεπεια λιγοτερο ακαμπτο ελαστικο->περισσοτερη προσφυση στην ευθεια και πιο προοδευτικη τοποθετηση στις στροφες πραγμα θετικο οταν κινουμαστε στο δρομο) αλλα οι περισσοτεροι, οπως και εγω, εχουμε 19αρια λογω εμφανισης. Και εγω εχω 19αρες CSL με OEM διαστασεις ελαστικων (225/40 & 255/35).

7. The Following 2 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

BILL007 (19-01-11), m-power_01 (26-01-11)

Περιοχή
    Voula
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο turbodog Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για αυτο και τα 18αρια ειναι καλυτερα για τον δρομο (λογο υψηλοτερου προφιλ με συνεπεια λιγοτερο ακαμπτο ελαστικο->περισσοτερη προσφυση στην ευθεια και πιο προοδευτικη τοποθετηση στις στροφες πραγμα θετικο οταν κινουμαστε στο δρομο) αλλα οι περισσοτεροι, οπως και εγω, εχουμε 19αρια λογω εμφανισης. Και εγω εχω 19αρες CSL με OEM διαστασεις ελαστικων (225/40 & 255/35).
    Δημήτρη, είναι ΟΚ οι CSL 19" με τις ΟΕΜ διαστάσεις? Ο Βαγγέλης στο δικό μου είχε βάλει τις CSL διαστάσεις (235 μπρος & 265 πίσω) αλλά εγώ σκέφτομαι στην επόμενη μου αλλαγή να γυρίσω σε αυτές που έχεις κι εσύ (225/40 & 255/35). Είναι ΟΚ ειδικά με τις φαρδύτερες μπροστινές ζάντες?

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Δημήτρη, είναι ΟΚ οι CSL 19" με τις ΟΕΜ διαστάσεις? Ο Βαγγέλης στο δικό μου είχε βάλει τις CSL διαστάσεις (235 μπρος & 265 πίσω) αλλά εγώ σκέφτομαι στην επόμενη μου αλλαγή να γυρίσω σε αυτές που έχεις κι εσύ (225/40 & 255/35). Είναι ΟΚ ειδικά με τις φαρδύτερες μπροστινές ζάντες?
    να τα αφήσεις όπως είναι...μια χαρούλα είναι οι διαστάσεις αυτές...και εγώ αυτές
    έχω στο δικό μου, μέχρι να πάρω λάστιχα για τα 18άρια μου...και στα 18άρια,
    πάλι 235/265 θα βάλω...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

10. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Specialized (26-01-11)

Περιοχή
    Όλα μας τα λεφτά στους Quandt...!
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    να τα αφήσεις όπως είναι...μια χαρούλα είναι οι διαστάσεις αυτές...και εγώ αυτές
    πάλι 235/265 θα βάλω...
    Γυρνάς σε 18άρια? Γιατί εγώ λέω να πάω σε 19άρια Competition (225/255) και έχω η αλήθεια είναι έναν ενδοιασμό μην δω διαφορά...
    "There was s'thing of a sweet spot around the turn of the millennium, during which BMW produced two seminal masterpieces that have never quite bettered by their successors - the E46 ///M3 and the E39 ///M5" [BMW Car, 01/14]

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο EVERGET Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γυρνάς σε 18άρια? Γιατί εγώ λέω να πάω σε 19άρια Competition (225/255) και έχω η αλήθεια είναι έναν ενδοιασμό μην δω διαφορά...
    με 18άρια, περπατάει καλύτερα γενικότερα το αυτοκίνητο...αυτά τα οποία έχω
    εγώ βέβαια, είναι ρέπλικες 18άρες csl...περιμένω όταν θα είναι τα λάστιχα μου
    για αλλαγή, να τις βάψω και αυτές σε μαύρο και να βάλω τα pilot cup σε 235/265,
    για καθημερινή χρήση...νομίζω είναι ο καλύτερος συνδιασμός...18άρια, 235/265,
    cup...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

Περιοχή
    Voula
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    πάλι 235/265 θα βάλω...
    Ok μαστροΘωμά μας για να το λες κάτι θα ξέρεις.. Θεωρητικά όμως με στενότερες διαστάσεις (που είναι και ΟΕΜ) έχεις λιγότερες τριβές κι άρα καλύτερη κύληση, καλύτερες επιδόσεις κι ακόμη (λέμε τώρα..) λιγότερη κατανάλωση..

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP