Το 1977 το δημόσιο χρέος ήταν στο 16% του ΑΕΠ, το 1980 ήταν 23% του ΑΕΠ, το 1990 έφτασε στο 80%, το 2000 στο 114%, το 2005 έπεσε στο 108%, το 2009 έφτασε στο 120% και σήμερα είναι κοντά στο 180% του ΑΕΠ
https://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w...02/2006_175308
https://el.wikipedia.org/wiki/Οικονομία_της_Ελλάδας
Δεν με ενδιαφέρει ποιος έφταιξε, με απασχολεί όμως τρελά το ότι ακόμα "παίζουν" τα ίδια ονόματα και κόμματα στην πολιτική σκηνή... και πάμε και τα ψηφίζουμε....
Κάθε παιδί που γεννιέται σήμερα χρωστάει 20.000 ευρώ στους δανειστές της χώρας, ποσό που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο με την πάροδο του χρόνου.
Ένα πράγμα μόνο μπορώ να υποθέσω. Ή οι περισσότεροι Έλληνες δεν μεγαλώνουν παιδιά, ή τα έχουν εξασφαλίσει οικονομικά, ή τη βρίσκουν να υποθηκεύουν το μέλλον τους, ή τα προετοιμάζουν για μετανάστευση. Αλλιώς δεν εξηγείται η κατάντια η σημερινή.
Μόνο όταν μπει ένα "τεράστιο" όνομα μέσα ισόβια, κάνοντας την αρχή και αμέσως μετά ακολουθήσουν εκατοντάδες άλλα, μεγάλα, πολύ μεγάλα ονόματα, που έχουν πιει το αίμα αυτού του λαού 30 χρόνια τώρα και παράλληλα κατασχεθούν όλες οι περιουσίες των πρώτου βαθμού συγγενών τους που αποκτήθηκαν τα 30 τελευταία χρόνια και δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, τότε υπάρχει μια πιθανότητα να παραδειγματιστούν και οι επίδοξοι μελλοντικοί νταβατζήδες που έχουν γαλουχηθεί μέσα στη μίζα και τη "βούτα" και να αλλάξουν τα πράγματα.
Όσο δεν γίνεται κάτι τέτοιο δεν ψηφίζω κανέναν, περιορίζω στο ελάχιστο τα έξοδά μου και προσπαθώ να γλυτώσω ότι άλλο μπορώ, με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ...
Ότι μέτρα και αν λάβουν δεν θα με κάνουν να αλλάξω μυαλά. Ας ακριβήνουν το ρεύμα 100%, ας φτάσουν τη βενζίνη στα 3 ευρώ, ας φτάσουν τον ΦΠΑ στο 40%, τη φορολόγηση εισοδήματος στο 70%, τα επιτόκια στο 25%.
Απέναντί μου έχω από τη μια μεριά κλέφτες και απατεώνες και από την άλλη μεριά τα παιδιά που μεγαλώνω. Ποιους θα στηρίξω??? Τους απατεώνες?? Ακόμα και 1 ευρώ να έχω τη δυνατότητα να γλυτώσω από τα νύχια τους θα το κάνω. Με οποιονδήποτε τρόπο! Ας πάνε να βρουν τα λεφτά που τους έδινα 25 χρόνια (εγώ κι ο καθένας και τώρα τους λείπουν γιατί τα μοίρασαν μεταξύ τους) από αλλού... Οι μ@λάκες τελειώσανε. Τέλος.