Αρχικό μήνυμα απο
turbodog
Ο τορνος δεν κανει την ιδια δουλεια με το μηχανημα επι του αυτοκινητου αν αναφερεσαι σε αυτο που εχω ποσταρει καθως αυτο 'κοβει' και απο τις δυο επιφανειες της δισκοπλακας ταυτοχρονα.
Ολοι οι δισκοι δεν ειναι ιδιοι. Υπαρχουν δισκοπλακες οπως αυτες που εχουν τα Μ3, Μ5, RS5, RS6 οι οποιοι απο οτι φαινεται εχουν μια πλευστοτητα σε σχεση με το κεντρο οποτε οταν ο τορνος εχει ζυγισει το κεντρο και πιεζει τον δισκο απο την μια πλευρα κατα το τορνιρισμα, αυτος ξεκεντραρεται σε σχεση με το κεντρο αφου εχει την δυνατοτητα να παιζει εστω και ελαχιστα σε σχεση με το κεντρο του.
Αυτο θα συμβαινει και με καποιους δισκους της brembo διαιρουμενους, οι οποιοι εχουν ενα ειδος ελασματος και επιτρεπουν μια ελευθερια του δισκου σε σχεση με το κεντρο.
Πολλοι μπερδευουν τους πλευστους δισκους με τους διαιρουμενους, δεν ειναι ομως το ιδιο πραγμα. Ο διαιρουμενος εχει το αλουμινενιο κεντρο βιδωμενο σταθερα πανω στον δισκο και συμπεριφερεται σαν solid μονο ελαφρυτερος. Αλλο διαιρουμενος λοιπον αλλο πλευστος.
Ο τορνος δεν μπορει να διορθωσει πλευστους δισκους. Μονο το μηχανημα που ειναι για αυτην την δουλεια και παιρνει ταυτοχρονα και απο τις δυο πλευρες του δισκους.
Αυτα για τις μετρησεις και τις θεωριες για το πως πρεπει να πιανεται ο δισκος τα εζησα απο πρωτο χερι απο τους ελληναραδες τορναδορους φρεναδες και το αποτελεσμα ηταν παντα το ιδιο. FAIL
Στην περιπτωση μου, οπως και εχω αναφερει, οταν μπαινουν πανω οι solid δισκοι ολα δουλευουν ρολοι, οποτε δεν εχει κανενα νοημα να τσεκαρω μουαγιε η κατι αλλο περαν απο τους δισκους.
Θα γραψω περισσοτερα οταν βρω λιγο χρονο, οπως και για το μηχανημα που υπαρχει στην αθηνα και κανει την δουλεια που πρεπει δηλαδη να ισιωνει δισκους ολων των τυπων, και δεν ειναι τορνος αλλα μηχανημα για δισκους.
Χωρις να εχω γραψει πολλα χιλιομετρα φαινεται οτι δισκοι μετα την τελευταια κατεργασια απο αυτο το μηχανημα ειναι πλεον χωρις τρεμουλο