Οκ,
άρα έχεις 318i που έχει βήμα 3,38 γιατί το 316i 1,9 έχει 3,23
Αυτό που δέν ξέρω όμως, αν έιναι μικρό ή μεγάλο καβούκι.
Αν το θέλεις πάντως κυρίως για ταξίδια, θα μπορούσες να βάλεις και εξάρι σασμάν απο τρίλιτρο και μετά να ασχοληθείς με το διαφορικό.
Ποιό ακριβή λύση, αλλα θεωρώ πώς ότι και να βάλεις απο διαφορικό πάντα θα σου λείπει μια έκτη στο ταξίδι.
Μπορείς να δέις εδώ για την κλιμάκωση των σχέσεων και τα βήματα
ΥΓ
Ακόμα απορώ για έπρεπε να φτάσουμε στην σειρά Ε9Χ για να δούμε σε μικρά μοτέρ εξάρι σασμάν.
Bazil Van Sinner (13-06-13)
Kαι στα 100 μια χαρα θα την σηκωνε την 6η.
Δεν τη θες τοσο για τελικη οσο για οικονομια.
Εδω βλεπεις αμαξια μικρα (πχ grande punto 1,4 sporting με 95 αλογα. Το αναφερω μιας και εχω μια μικρη εμπειρια απο τετοιο) που εκει που πιστευες οτι η 5η ηδη τους πεφτει πολυ, κουμπωνουν μια θεομακρη 6η στο ταξιδι και καινε πολυ λιγοτερο. Ακομα και στα 100.
Ειναι λογαριασμος το μακρυ βημα στην οικονομια(σε ταξιδι).
Ειδικα αν δεν πειραζεις συνολικα τη μεταδοση σου και απλα εχεις μια σχεση over.
Bazil Van Sinner (13-06-13), wheelman (13-06-13)
Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει κάτι? Ας πούμε ότι πάμε με 140 και 5η 4000 στροφές και κάτι ψιλά...αν το οικονομόμετρο δείχνει π.χ. 11/100 κατανάλωση στιγμής, η μέση πόσο θα μπορούσε να είναι??
M40B18, 8-valve, Aluminium cylinder head, Hydraulic valves, Cast iron block, Forged steel rods, 6 counter-weights, DME Bosch motronic 1.3 > 115(BHP)@5500 rpm, 165(NM)4250 rpm.
Dimitrios (13-06-13)
Όχι αλλά μακάρι να γινόταν για όλο και κάποιο λόγο θα κόψεις αναγκαστικά.....
M40B18, 8-valve, Aluminium cylinder head, Hydraulic valves, Cast iron block, Forged steel rods, 6 counter-weights, DME Bosch motronic 1.3 > 115(BHP)@5500 rpm, 165(NM)4250 rpm.
Η οικονομικότερη οδήγηση (σε ταξίδι πάντα) είναι στις στροφές που αποδίδει την μεγαλήτερη ροπή ο κινητήρας.
Για τους περισσοτερους βενζινοκινητηρες η οικονομικοτερη οδηγηση ειναι γυρω στις 2000+ rpm.
Τεσταρισμενο σε αρκετα διαφορετικα αυτοκινητα.
Περισσοτερο νομιζω εχει να κανει με το χρονο που χρειαζεται το καυσιμο για να καει κ την αποδοση του θερμοδυναμικου κυκλου.
Τη μεγιστη ροπη μπορει να τη βγαζει στις 4000...
Μονο οικονομικο δεν ειναι εκει.