Το κόστος συντήρησης ήταν δυσθεώρητο. Τα longlife III λάδια κόστιζαν 25 ευρώ το λίτρο (έξω τα έβρισκες από 16-20). Στην πρώτη αλλαγή λαδιών και φίλτρου πλήρωσα 180 ευρώ με εργασία. Όταν ρώτησα γιατί είναι τόσο ακριβά, ο τεχνικός σύμβουλος μου είπε πως επρόκειτο για λάδι ειδικών προδιαγραφών απευθυνόμενο σε κινητήρες υψηλών επιδόσεων. Του απάντησα πως η 911 του αδερφού μου, η οποία δεν είναι φτιαγμένη για ρομαντικές βόλτες σε καταπράσινα λιβάδια, αποδίδει 343 άλογα αλλά το λάδι της κοστίζει 9 ευρώ το λίτρο (Mobil 1). Μου είπε πως αυτή είναι η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας.
Την άλλη τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας την έμαθα αργότερα. Πήγα να το δώσω ανταλλαγή για το Tiquan 1.4 TSI και μου έδωσαν φιλική προσφορά 13.000 ευρώ για το Golf + τα υπόλοιπα μετρητοίς. Το Tiquan 1.4 Sportline έφτανε τα 36.000 με τα νέα τέλη ταξινόμισης και την αύξηση του ΦΠΑ. Τελικά πούλησα το GTI 19.000 σε ιδιώτη, είχα όμως εκνευριστεί τόσο από την εκτίμηση που έδειχναν στα ίδια τα αυτοκίνητα που πωλούσαν, που αποφάσισα ν' αλλάξω μάρκα. Κάπως έτσι βρήκα την 5άρα μου κι ήρθα εδώ, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω μου.