Σελίδα 3 από 11 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 106

Θέμα: M3 E46 Evolve Alpha-N Tune (Dyno Results)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Λογικό δεν ειναι ο κατασκευαστής (BMW πχ) να βγάλει μεν την καλυτερη δυνατή απόδοση αλλα με την καλη αξιοπιστία κ οτι ο βελτίωσης θα προσπαθήσει να δώσει το κατι παραπάνω αλλα πιθανόν καποιο απο τα επι μέρους τμήματα να μην αντέξει την επιπλέον πίεση;

Γενιά κ εγω είμαι πολυ επιφυλακτικος αν μπορει καποιος κ σε ποιο βαθμό , να βελτιώσει ενα ατμοσφαιρικό ήδη πιεσμένο μοτέρ-προγραμμα . Ισως κ ένας βελτίωσης να πάτησε επάνω στο προγραμμα του csl...

Στα Subaru κάποτε ειχε προγραμμα μονο η prodrive κ η ecutec. Οταν ο εγκέφαλος ξεκλειδωθηκε ( στη διαδικασια βοήθησε κ ενα παιδί απο θεσσαλονικη) , τότε ολα άλλαξαν , αντιγραφές της ίδιας της prodrive με τις δικλείδες ασφάλειες που ειχε ( θερμοκρασίες εξωτερικές , θερμοκρασίες αέρα , λαδιού και πολλα ) χρησιμοποιήθηκαν , οικειοποιήθηκαν άλλοι βελτιώσεις κ καθενας μόνος για να πουσαρει ακομα πιο πολυ.
    Είχαμε κ θέμα στο scooby.gr , "ecu φτιαξτο μόνος σου" που του μετονομασαμε σε "ecu σπαστο μόνοςσου " χαχαχα . Προσοχή λοιπόν.
    Σιγουρα η καθε prodrive κ ecutec δυσαρεστηθηκαν που έχασαν μέρος των κερδών κ του μονοπωλίου αλλα δε νομιζω οτι θυμωσαν.

2. The Following 2 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

BILL007 (31-08-14), chrisgiapz3 (03-09-14)

Περιοχή
    Περιστέρι-Παλλήνη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Πατημα με αμαξι που ξερεις πως πας, Πριν και Μετα!

Το καλυτερο δυναμομετρο ever εδω και πολλα χρονια!

4. The Following 2 Users Say Thank You to andreas_R For This Useful Post:

Karizma Z4 (04-09-14), VanVIC (31-08-14)

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μή βαράτε γι αυτό που θα γράψω αλλά η αλήθεια να λέγεται...
    Αυτό το thread χρειάζεται και Nick_M3 και... Evangelos !!!
    H αλήθεια να λέγεται (και να γράφεται).

6. The Following 6 Users Say Thank You to VanVIC For This Useful Post:

A8hnaios (31-08-14), Karizma Z4 (04-09-14), nik200 (31-08-14), sheriff (31-08-14), Vasilis M3 (31-08-14), ΔημήτρηςΜ3 (31-08-14)

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Λογικό δεν ειναι ο κατασκευαστής (BMW πχ) να βγάλει μεν την καλυτερη δυνατή απόδοση...
    Μην ξεχνάμε οτι ο κατασκευαστής έχει σοβαρούς περιορισμούς αναφορικά με κατανάλωση, ρύπους και θόρυβο.

Δεν είμαι ειδικός στα Μ ούτε έχω τις γνώσεις για το θέμα αλλά είμαι πεπιεσμένος οτι και στην BMW έχουν έτοιμο πρόγραμμα για αρκετά (και αξιόπιστα) περισσότερα άλογα αλλά με άλλη εξαγωγή, άλλη κατανάλωση και περισσότερους ρύπους. Λάθος είμαι;

Περιοχή
    F.I.R. Αθηνών
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο VanVIC Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μή βαράτε γι αυτό που θα γράψω αλλά η αλήθεια να λέγεται...
    Αυτό το thread χρειάζεται και Nick_M3 και... Evangelos !!!
    H αλήθεια να λέγεται (και να γράφεται).
    και chief !
    Sorry Χρυστόφορε, δώσε info και "φώς".

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Προσωπικά οδήγησα τα αμαξι του βαγγελη μετά το φλασαρισμα από ιβολβ. Το αμάξι δεν είχε καμμια επαφή με στοκ Μ3. Το αν αυτή τη στιγμή έχει θέμα, δεν ξέρω αν είναι από αυτό το φλασαρισμα, η από το πρόγραμμα που φορούσε όλα αυτά τα χρονια πριν της ιβολβ.

Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί και πως έχει γίνει αυτό στο αμαξι του Στέλιου, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει κάποια ανάλογη απάντηση επί του θέματος από την εταιρεία.

Όσων αφορά το θέμα που λίγο διάβασα από το αμερικάνικο, δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ και πως θα μπορούσε κάποιος ανίδεος σαν και μένα η σαν τον στελιο (υποθετω) και πολλούς άλλους (ξαναυποθετω) να μπορέσει να προγραμματισει με επιτυχία.

Πέραν όλων πάντως, θεωρώ ότι όλα αυτά που χρεώνουν όλες αυτές οι εταιρείες, είναι υπερβολικά παλλα για αυτό που προσφέρουν, αλλά και ως αντίκρισμα έναντι της δουλειάς που έχουν να κάνουν. Επίσης ένα άλλο κομμάτι στο οποίο θέλω να σταθώ, είναι το θέμα του αρ εντ ντι. Θα έπρεπε να ντρέπονται όταν αναφέρονται σε εξέλιξη για κάτι το οποίο απλά έχει κοπιαριστει και απλώς έχουν γίνει κάποιες απλές μετατροπές.

Κατά γενική ομολογία, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ίσως η καλύτερη σε ότι αφορά θέμα τουνινγκ στον συγκεκριμένο κινητήρα. Αυτό που θέλω να πω όμως, είναι ότι δεν είναι οι θεοί και πως αυτό που κάνουν το έκανε η πεμβε πριν 11 χρόνια από μόνη της. Η κόπια δεν είναι εξέλιξη. Εξέλιξη θα έλεγα κάποια κιτ τύπου ess - hpf - active κτλ κτλ που ξεκινάνε κάτι από την αρχή. Το να πάρω μια εισαγωγή της πεμβε για να την πάω στου γείτονα μου το workshop που ασχολειτε με πολυεστερικα για να μου την κοπιάζει, σορυ αλλά δεν λέγεται εξελιξη...

Anyway ας δούμε τι θα απαντήσει και ο Άγγλος.

Υγ. Στέλιο, σου χρωστάω το ποτενσιομετρα, τώρα το θυμήθηκα. Πρέπει να το τακτοποιησουμε φιλε...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

10. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

chrisgiapz3 (03-09-14), vagmag (31-08-14)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Και κάτι τελευταίο. Ο πρώτος λόγος για να βάλω εισαγωγή στο αμαξι μου θα ήταν ο θόρυβος και όχι τα 10 αφαντα επιπλέον άλογα. Το Μ3 έτσι και αλλιώς, έχει ακριβώς όσο γκάζι χρειάζεται για να κάνει τα παντα...
    sympether with chiefτης

/

12. The Following 5 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

chrisgiapz3 (03-09-14), pilot (31-08-14), steliosm46 (01-09-14), vagmag (31-08-14), Vasilis M3 (31-08-14)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων

Όσων αφορά το θέμα που λίγο διάβασα από το αμερικάνικο, δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ και πως θα μπορούσε κάποιος ανίδεος σαν και μένα η σαν τον στελιο (υποθετω) και πολλούς άλλους (ξαναυποθετω) να μπορέσει να προγραμματισει με επιτυχία.

.
    Και ομως σε αλλες μάρκες αυτοκινήτων που δόθηκε η επιλογη να προγραμματίσουν μόνοι τους , έγιναν πολλα τραγελαφικα , μιας και όντως ειμαστε ανίδεοι .

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγώ ξέρω πάντως, ότι για να μάθεις να παίζεις με τα νερά θα πρέπει να βραχεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις στεγνός. Τώρα στη συγκεκριμένη περίπτωση τι σημαίνει βρεξιμο???ε δε νομίζω να θέλει και εξηγηση...
    sympether with chiefτης

/

15. The Following 3 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

nik200 (31-08-14), Stunt Mike (31-08-14), Vassilis ///M (01-09-14)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο VanVIC Εμφάνιση μηνυμάτων
    και chief !
    Sorry Χρυστόφορε, δώσε info και "φώς".

Ο κατασκευαστης φτιαχνει ενα προγραμα που να κανει το αμαξι να δουλευει με τη βενζινη της Ελλαδας και την βενζινη της Αγγλιας. Με τις καιρικες θερμοκρασιες της Σαουδικης Αραβιας και παραλληλα με αυτες της Νορβηγιας.
    Η BMW φτιαχνει μια χαρτογραφιση που να ειναι το αυτοκινητο αποδωτικό και ασφαλές σε διαφορετικές συνθηκες.

Με τα δεδομενα αυτα πιστευω οτι το αμαξι με προγραμα απο καποιο γνωστη, μπορει να παρει καποια αλογα.
    Το θεμα ειναι αν η αποδωση σε σχεση με την τιμη (ή και το ρισκο) αξιζει.
    Το θεωρω καπως επιφοβο να εφτιαχνα προγραμμα απο ενα Αγγλο ή ενα Νορβηγο για παραδειγμα.
    Εκτος αυτου ολες αυτες οι εταιρίες, παιρνουν τα δεδομενα απο την OBD με σκοπό να τα κοιταξουν, να τα διαμορφωσουν και να τα στειλουν πισω με τις βελτειωσεις που θελουν, πεφτουν πολλες φορες εξω αφου τα δεδομενα απ την OBD δεν ειναι και οτι πιο σωστό.

Οταν ειχα το Μ3 Ε46 ειχα προγραμμα απ τον Σαλια και το αμαξι ηταν καπως πιο γρηγορο απο στοκ σε ευθεια. Ισως και το πιο πιθανον, λογο ανεβασμενου κοφτη.
    Δεν μου παρουσιασε ποτε καποιο προβλημα.
    Για αλογα μην περιμενουμε και πολλα. Θα ελεγα στον Στελιο να το βαλει στο δυναμομετρο μετα απο 1-2 μηνες.
    Φιλος μου ειδε σε δικό του δυναμομετρο 20 αλογα πανω την ημερα που εφτιαχνε προγραμμα στο δυναμομετρο και μετα απο δυο μηνες στο ιδιο δυναμομετρο ηταν και 10 αλογα κατω απο τα αρχικα/εργοστασιακά του .
    Ο λογος ειναι γιατι καποιες παραμετροι που αλλαζουν καποιοι κυριως απειροι βελτιωτες, να γυριζουν στα εργοστασιακα δεδομενα με αποτελεσμα το αμαξι να μην δουλευει σωστα.

O Alexk εγραψε οτι ΟΛΑ τα CSL που ειχαν προγραμμα, εκαψαν φλατζα.
    Το πιο πιθανόν ειναι να εχει δικιο.
    Οταν εκαψα εγω φλατζα, και αφου εφτιαξα το αμαξι, το εβαλα σε καυσαναλυτη και πηραμε μετρησεις. Ακολουθως περασαμε ξανα το εργοστασιακο προγραμμα στο αυτοκινητο και το ξαναβαλαμε στο καυσαναλυτη.
    Τα δεδομενα ηταν πολυ διαφορετικά και το πιο πιθανόν το αμαξι μου να ειχε καποιο προγραμμα και να μην το γνωριζα. Ισως να ειναι και αυτος ο λογος που εκαψε φλατζα.

Πιστευω οτι αντι για προγραμμα, υπαρχουν αλλοι τροποι να γινει ενα Μ3 πιο γρηγορο.
    Λιγη διαιτα, ενα 3.91 διαφορικό και ενα σετ καταλυτες ειναι η καλυτερη βελτιωση. Τα υπολοιπα ειναι περιττά
    Αν γινόταν με το εργοστασιακό προγραμμα να μεταφερουμε τον κόφτη εστω και 150-200 στροφες, θα ηταν οτι πρεπει.
    M3 CSL

17. The Following 9 Users Say Thank You to chief For This Useful Post:

A8hnaios (31-08-14), chrisgiapz3 (03-09-14), dark knight (31-08-14), EVERGET (31-08-14), Karizma Z4 (04-09-14), pilot (31-08-14), steliosm46 (31-08-14), VanVIC (31-08-14), ΔημήτρηςΜ3 (01-09-14)

Σελίδα 3 από 11 ΠρώτηΠρώτη 12345 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP