Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 52

Θέμα: Βάψιμο ζαντών

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο STREETRACING Εμφάνιση μηνυμάτων
    εμενα ουτε καταλαβαινουν τιποτα
    πρεπει στις δικες μου να εχει ποτισει η μαυριλα μεσα στο χρωμα γι αυτο.
    Έχουν ξεφλουδισει και στα μπρατσα
    Βέβαια έχω προϊστορία στο κάψιμο των φρενων και στη ζημιά σε ζάντες απο σκόνη καμμενων τακακιων
    Δεν νομίζω οτι ευθήνεται τόσο πολύ το φρένο... τις έχω περισσότερο απο 2 χρόνια τις ζάντες και να μένει η μαυρίλα επάνω αρκετές μέρες τέτιο θέμα μεχρι που το πήγα εκεί δεν είχα . Πες όμως οτι ευθήνεται το φρένο δεν το αποκλείω περισσότερη δύναμη ασκέιται στα μπροστινά παρά στα πίσω η ζημιά ειναι γενική σε όλες σε αλλα σημεία λίγο σε αλλα πολύ. Οι φωτογραφίες ειναι απο 2 ζάντες μόνο δεν ειναι και απο τις 4

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gnx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σνοο, δοκίμασε το ασπρο σφουγγαράκι-γόμα της scotch brite, βρεγμένο καλά χωρίς πολύ πίεση.
    Θα το δοκιμάσω και αυτό αύριο το απογεύμα, αλλα απο ότι είδα στην πρώτη δοκιμή μάλλον δεν το γλυτώνω το βάψιμο
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    -Ένα bodykit θα ήθελα;
    -Μα είμαι μαραγκός;!
    -ΝΑΙ εσένα θέλω.

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gnx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σνοο, δοκίμασε το ασπρο σφουγγαράκι-γόμα της scotch brite, βρεγμένο καλά χωρίς πολύ πίεση.
    Ναι και μετά είναι έτοιμες για βαφή!!!!

3. The Following User Says Thank You to mark e92 For This Useful Post:

STREETRACING (04-04-13)

Περιοχή
    Inside of BMW
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο mark e92 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι και μετά είναι έτοιμες για βαφή!!!!
    Γιατί έτσι Μάρκο?? τόσο χάλια είναι?
    Πωλούνται : Ζάντες 16 Μ Styling 220

Αγοράζονται : BMW Performance parts

Περιοχή
    Γλυφαδα
    Rides
    2

Προεπιλογή

οι μπροστινες μου οντως ειναι σε χειροτερη κατασταση
    A4 2.0 TFSI FWD B7
    - M3 E46 sold

Rides
    1

Προεπιλογή

Ε λίγο!!!
    Ο φίλος έβγαλε τοίχο η ζαντουλα τι θα πάθει;;;

Rides
    1

Προεπιλογή

Μήπως τις επλυναν ζεστές;;;

Rides
    0

Προεπιλογή

Οι ζάντες, όπως τουλάχιστον τις βλέπω στις φωτογραφίες, έχουν διαβρωθεί άσχημα από κάποιο ισχυρό καθαριστικό (στα βενζινάδικα συνηθίζεται να χρησιμοποιείται - κακώς- το δραστικό καθαριστικό σουάζ).
    Ενδεχομένως να ήταν και ζεστές, όταν "καθαρίστηκαν", με αποτέλεσμα να στεγνώσει το καθαριστικό πριν ξεπλυθεί και να γίνει μεγαλύτερη ζημιά.
    Η διάβρωση από τη σκόνη των φρένων, που αναφέρθηκε παραπάνω, έχει εντελώς διαφορετική μορφή, συνηθίζεται να παρατηρείται στη γωνία μεταξύ στεφάνης και ακτίνας της ζάντας και δημιουργείται από το μη τακτικό πλύσιμο των ζαντών.Για να φύγει η σκόνη από τα τακάκια, δεν θέλει ισχυρό τρίψιμο, αλλά συχνό πλύσιμο και ίσως τη χρήση κάποιο de-ironiser, σε κρύα πάντα ζάντα.
    Γνώμη μου, μόνη λύση η αμμοβολή και το βάψιμο.
    Να διευκρινίσουμε ότι, όπως και κάθε άλλο βαμμένο κομμάτι του αυτοκινήτου, και οι ζάντες έχουν χρώμα και από πάνω διαφανές βερνίκι που προστατεύει το χρώμα και δίνει τη γυαλιστερή υφή.
    Συνεπώς, όπως και κάθε άλλο βαμμένο τμήμα του αυτοκινήτου, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό τους.
    Άρα, αποφύγετε ισχυρά καθαριστικά, scotch-brite κλπ., όταν καθαρίζετε τις ζάντες σας, γιατί θα τραυματίσετε ανεπανόρθωτα το βερνίκι.
    Το σύνηθες ασημί χρώμα των ζαντών ξεγελάει όταν αντακλά πάνω του το φως και νομίζουμε ότι τις έχουμε καθαρίσει, αλλά στην ουσία έχουμε κατεβάσει το βερνίκι και έχουμε δημιουργήσει γρατζουνιές.
    Το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε σκουρόχρωμες ζάντες, στις οποίες το αράχνιασμα φαίνεται πιο εύκολα, λόγω χρώματος.

9. The Following 4 Users Say Thank You to Ε91 For This Useful Post:

BILL007 (05-04-13), dbehrakis (05-04-13), Kostas_1 (04-04-13), PANOS-E60 (04-04-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ε91 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι ζάντες, όπως τουλάχιστον τις βλέπω στις φωτογραφίες, έχουν διαβρωθεί άσχημα από κάποιο ισχυρό καθαριστικό (στα βενζινάδικα συνηθίζεται να χρησιμοποιείται - κακώς- το δραστικό καθαριστικό σουάζ).
    Ενδεχομένως να ήταν και ζεστές, όταν "καθαρίστηκαν", με αποτέλεσμα να στεγνώσει το καθαριστικό πριν ξεπλυθεί και να γίνει μεγαλύτερη ζημιά.

Η διάβρωση από τη σκόνη των φρένων, που αναφέρθηκε παραπάνω, έχει εντελώς διαφορετική μορφή, συνηθίζεται να παρατηρείται στη γωνία μεταξύ στεφάνης και ακτίνας της ζάντας και δημιουργείται από το μη τακτικό πλύσιμο των ζαντών.Για να φύγει η σκόνη από τα τακάκια, δεν θέλει ισχυρό τρίψιμο, αλλά συχνό πλύσιμο και ίσως τη χρήση κάποιο de-ironiser, σε κρύα πάντα ζάντα.
    Γνώμη μου, μόνη λύση η αμμοβολή και το βάψιμο.
    Να διευκρινίσουμε ότι, όπως και κάθε άλλο βαμμένο κομμάτι του αυτοκινήτου, και οι ζάντες έχουν χρώμα και από πάνω διαφανές βερνίκι που προστατεύει το χρώμα και δίνει τη γυαλιστερή υφή.
    Συνεπώς, όπως και κάθε άλλο βαμμένο τμήμα του αυτοκινήτου, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τον καθαρισμό τους.
    Άρα, αποφύγετε ισχυρά καθαριστικά, scotch-brite κλπ., όταν καθαρίζετε τις ζάντες σας, γιατί θα τραυματίσετε ανεπανόρθωτα το βερνίκι.
    Το σύνηθες ασημί χρώμα των ζαντών ξεγελάει όταν αντακλά πάνω του το φως και νομίζουμε ότι τις έχουμε καθαρίσει, αλλά στην ουσία έχουμε κατεβάσει το βερνίκι και έχουμε δημιουργήσει γρατζουνιές.
    Το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε σκουρόχρωμες ζάντες, στις οποίες το αράχνιασμα φαίνεται πιο εύκολα, λόγω χρώματος.
    Έτσι την πάτησα μαλλον...
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stamatis Εμφάνιση μηνυμάτων
    -Ένα bodykit θα ήθελα;
    -Μα είμαι μαραγκός;!
    -ΝΑΙ εσένα θέλω.

Περιοχή
    Γλυφαδα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Όσο μπορω το πλενω
    Σίγουρα παίζει ρόλο και το σπάνιο πλύσιμο.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη STREETRACING : 04-04-13 στις 15:50
    A4 2.0 TFSI FWD B7
    - M3 E46 sold

Περιοχή
    BMW 6 cylinder
    Rides
    1

Προεπιλογή

Πάρε τον καμένο φίλο σου με το Ζ4 - Evo του και ελάτε αύριο πρωί σπίτι μου να κάνουμε μία προσπάθεια!
    Αλλά πρωί, όχι στις 4 το απόγευμα που ξυπνάει ο κάγκουρας!
    Detailing Madness

13. The Following User Says Thank You to stef For This Useful Post:

fanisk (05-04-13)

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP