Σελίδα 29 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 192728293031 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 281 έως 290 από 364

Θέμα: [E36] 328 drift project

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stunt Mike Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αντρεα,φοραω σασμαν 316,με μοτερ 6κυλινδρο και διαφορικο 6κυλινδρου.Το μοχλικο συστημα λοιπον του 4κυλινδρου ειναι 2cm μακρυτερο,με αποτελεσμα να κουμπωνουν ολες οι ταχυτητες,ενα κλικ πιο πισω απο το κανονικο.7 χρονια το'χω ετσι,δεν μ'ενοχλουσε,μονο οταν ηταν κρυο ισως πεταγε τη 2α αλλα μεχρι εκει....Στην πιστα ομως,οταν πλαγιολισθαινω στις αριστερες με 3η και θελω να κατεβασω,δεν φτανει να κουμπωσει η 2α με τιποτα!!Αγορασα μοχλικο κοντυτερο 6κυλινδρου αλλα ηταν εντελως διαφορετικες οι βασεις του πανω στο σασμαν(εμπαινε αριστερα,εμενα εχει βασεις δεξια).Οποτε πρεπει να τροποποιηθει το ιδιο μοχλικο για να κουμπωνουν σωστα,παρεα μ'ενα σετ πολυουρεθανικων βασεων σασμαν......
    Με βαση το παραπανω προβλημα,εγινε μια κινηση μπας και μειωθουν οι μετακινησεις του σασμαν και γλυτωσουμε το κοψε-ραψε του μοχλικου.Εβαλα λοιπον πολυουρεθανικες βασεις σασμαν και πηγαμε πιστα!Κανα μηνα νωριτερα,ειχα αλλαξει και ελατηριο external σκληροτερο,οποτε πηγαμε για δοκιμες.Με την 1η επαφη τ'αμαξι βελτιωθηκε αισθητα,τουρμπιζε πιο αμεσα,μειωθηκε αισθητα το λαγκαρισμα και καταφερα πλεον να βγαζω ανετα την πιστα και με αυξημενη ταχυτητα απο την τελευταια φορα.....Ομως για καποιο λογο μου πεταγε συνεχεια τα κολαρα!!!2 γυρους και ΠΑΦ!!Ξεκινησε με του I/C και αφου το σφιξαμε,πεταγε το επομενο,μεχρι και της πεταλουδας!!Το αποδωσαμε στις σκληροτερες βασεις του σασμαν,που αναγκαζαν το μοτερ να παιρνει ολη την ταλαντωση......
    Σημερα στο συνεργειο ομως αποκαλυφθηκε η αληθεια:οι πολυκαιρισμενες βασεις του μοτερ,ειχαν παραδωσει πνευμα,ηταν πετσοκομμενες,ενω στη μια ειχαν κλωτσησει και οι βιδες της!!Εντελως στον αερα το μοτερ!Αλλαχτηκαν με νεες απο Μ3,ενω γινανε και πονταρισιες στις σωληνωσεις,ωστε να μην γλυστρανε απο τη θεση τους οι κολιεδες....Τη Δευτερα φτιαχνω και το μοχλικο και ειμαστε ετοιμοι παλι για πιστα

Υ.γ1 Παρεπιπτοντως αποφασισα ν'αλλαξω και το μαντεμι της τουρμπινας με μικροτερο,με σκοπο να τουρμπιζει νωριτερα τ'αμαξι,πιθανον κατω απο τις 3000σαλ αλλα και η πιεση θ''ανεβει στο 1.3-1.5bar απο 1bar που δουλευει τωρα.

Υ.γ2 Δοκιμασα λαστιχα 215/40R17 αντι για 225/45 με σκοπο να προσομοιασω το κοντυτερο βημα.Αναλογικα βγαινει σαν να φοραω 4.07(3.46 φοραω τωρα) αλλα δεν ειναι η ιδια επιδραση οπως αν αλλαζα τα γραναζια.....Διαπιστωσα οτι ναι μεν γυρναγε ευκολοτερα και ανεβαζε γρηγοροτερα στροφες σε μερικα σημεια, αλλα λογω μειωσης φορτιου στο μοτερ,τουρμπιζε ελαχιστα αργοτερα,επαληθευοντας την θεωρια μου,οτι το κοντο βημα δεν ευνοει τα τουρμπατα.Οποτε παραμενω στο 3.46 που το θεωρω αυτη τη στιγμη ιδανικο συνδυασμο,αναμεσα στο lag και την αποκριση στο γκαζι....
    Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....

2. The Following 9 Users Say Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

aggelosmk2 (28-12-12), alexk (28-12-12), Bassakos (28-12-12), nik200 (28-12-12), Panos 316T (28-12-12), S8N (28-12-12), Thomelef (28-12-12), Vasilis M3 (29-12-12), Βασιλης (20-07-14)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

χαρά στο κουράγιο σου ρε ΜΙΚΕ...πλέον εγώ που το διαβάζω άρχισα να κουράζομαι...άντε να τελειώσει το γιοφύρι, να του δούμε να πυροβολεί...
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

4. The Following User Says Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Βασιλης (20-07-14)

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    χαρά στο κουράγιο σου ρε ΜΙΚΕ...πλέον εγώ που το διαβάζω άρχισα να κουράζομαι...άντε να τελειώσει το γιοφύρι, να του δούμε να πυροβολεί...
    Ετσι ειναι τα project δυστυχως Θωμα....Ειδικα οταν υπαρχει περιορισμενο μπατζετ και χρονος....Μια χαρα πυροβολει και τωρα ομως!Δεν ειμαι δυσαρεστημενος.Ηδη ειναι υπερ-αρκετη η δυναμη του και οι μικροβελτιωσεις αφορουν κυριως την οδηγησιμοτητα και προσαρμοστικοτητα του στις πιστες που εχει σκοπο ν'αγωνιστει τ'αμαξι.Εχει ομως δρομο ακομη για να φτασει,αμαξι και οδηγος φυσικα,στο επιπεδο που θελω εγω προσωπικα.
    Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....

6. The Following 4 Users Say Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

aggelosmk2 (28-12-12), Bazil Van Sinner (28-12-12), S8N (28-12-12), Thomelef (29-12-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

αυτο με τα κολαρα ηταν οντως ψιλοσπασιμο...

το κακο με τα τουρμπατα ειναι οτι πρεπει να εχεις τα περιφερειακα σε παρα πολυ καλη κατασταση , αλλιως σου "βγαινουνε" οπως τωρα με τις βασεις.Οποτε τα κολαρα παραμενουν ή θα τα αλλαξετε με αλουμινιου;

Παντως μου αρεσε παρα πολυ Μιχαλη οπως το ειδα στην πιστα, αντε με το καλο!

υγ: σε καποια φαση που ντριφταρες απο μπροστα μας , μου εκανε εντυπωση το στιλ σου, μου φανηκε μπλαζε και κουλ αχαχαχα
    τούρμπο και πράσινα άλογα

8. The Following User Says Thank You to Panos 316T For This Useful Post:

Stunt Mike (29-12-12)

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Panos 316T Εμφάνιση μηνυμάτων
    αυτο με τα κολαρα ηταν οντως ψιλοσπασιμο...

το κακο με τα τουρμπατα ειναι οτι πρεπει να εχεις τα περιφερειακα σε παρα πολυ καλη κατασταση , αλλιως σου "βγαινουνε" οπως τωρα με τις βασεις.Οποτε τα κολαρα παραμενουν ή θα τα αλλαξετε με αλουμινιου;

Παντως μου αρεσε παρα πολυ Μιχαλη οπως το ειδα στην πιστα, αντε με το καλο!

υγ: σε καποια φαση που ντριφταρες απο μπροστα μας , μου εκανε εντυπωση το στιλ σου, μου φανηκε μπλαζε και κουλ αχαχαχα
    Μετα τον cool Αλεξη,ηρθε και ο cool Μιχαλης!!!Μπααα,με παρεξηγησες...μπορει να εφτιαχνα το μαλλι στο καθρεφτακι εκεινη τη στιγμη κι εκανα ποζες το απαθες βλεμμα του κατεψυγμενου ροφου!

Τα κολαρα παραμενουν οπως ειναι...δεν ειναι εποχη για περιττα εξοδα.Αντε την επομενη φορα περιμενουμε και το τερατακι σου μεσα!!!Και σιγουρα θα σε παω και βολτα.

10. The Following User Says Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

Panos 316T (29-12-12)

Περιοχή
    Φιλοθέη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Μηπως να αλλάξεις και άλλα περιφερειακά από Μ3??!!
    χαχχαχα
    UP YOURS!

12. The Following User Says Thank You to Dr. Yamastura For This Useful Post:

Stunt Mike (29-12-12)

Περιοχή
    drift land
    Rides
    4

Προεπιλογή

θωμα....παντα τα projects για να αποδωσουν εχουν τρελλο παιδεμα.....μην ξεχνας οτι τρωνε και πολυ ζορι καθε φορα...οποτε ολα πρεπει να ειναι spot on...

το καλο ομως εδω ειναι οτι ειμαστε σε καλο δρομο...παρα τα μικροπροβληματακια...

14. The Following User Says Thank You to nik200 For This Useful Post:

Stunt Mike (29-12-12)

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Dr. Yamastura Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μηπως να αλλάξεις και άλλα περιφερειακά από Μ3??!!
    χαχχαχα
    Μην μου βαζεις ιδεες,γιατι ξερω που το παρκαρεις!!!

Rides
    1

Προεπιλογή

[QUOTE=Stunt Mike;350298]Με βαση το παραπανω προβλημα,εγινε μια κινηση μπας και μειωθουν οι μετακινησεις του σασμαν και γλυτωσουμε το κοψε-ραψε του μοχλικου.Εβαλα λοιπον πολυουρεθανικες βασεις σασμαν και πηγαμε πιστα!Κανα μηνα νωριτερα,ειχα αλλαξει και ελατηριο external σκληροτερο,οποτε πηγαμε για δοκιμες.Με την 1η επαφη τ'αμαξι βελτιωθηκε αισθητα,τουρμπιζε πιο αμεσα,μειωθηκε αισθητα το λαγκαρισμα και καταφερα πλεον να βγαζω ανετα την πιστα και με αυξημενη ταχυτητα απο την τελευταια φορα.....Ομως για καποιο λογο μου πεταγε συνεχεια τα κολαρα!!!2 γυρους και ΠΑΦ!!Ξεκινησε με του I/C και αφου το σφιξαμε,πεταγε το επομενο,μεχρι και της πεταλουδας!!Το αποδωσαμε στις σκληροτερες βασεις του σασμαν,που αναγκαζαν το μοτερ να παιρνει ολη την ταλαντωση......
    Σημερα στο συνεργειο ομως αποκαλυφθηκε η αληθεια:οι πολυκαιρισμενες βασεις του μοτερ,ειχαν παραδωσει πνευμα,ηταν πετσοκομμενες,ενω στη μια ειχαν κλωτσησει και οι βιδες της!!Εντελως στον αερα το μοτερ!Αλλαχτηκαν με νεες απο Μ3,ενω γινανε και πονταρισιες στις σωληνωσεις,ωστε να μην γλυστρανε απο τη θεση τους οι κολιεδες....

Μιχάλη ειχαμε μιλησει καποια στιγμη για τις βασεις του μοτερ και σου ειχα προτεινει να βαλεις πολυουρεθανης........του m3 που εβαλες ομως ειναι πιο ψηλες σε υψος απο τον απλων εξακυλινδρων και η νοητη ευθεια μοτερ-σασμαν αξονα εχουν διαφορα......αρκετη θα ελεγα με οτι αυτο σημαινει.....!!!!!!! Τελος για τα κολαρα υπαρχει εκτονοτικο που κανει ''χείλι'' λίγο μετα την σωλήνα και ο κολιες δεν δεν βγαινει με τιποτα!

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μιχάλη ειχαμε μιλησει καποια στιγμη για τις βασεις του μοτερ και σου ειχα προτεινει να βαλεις πολυουρεθανης........του m3 που εβαλες ομως ειναι πιο ψηλες σε υψος απο τον απλων εξακυλινδρων και η νοητη ευθεια μοτερ-σασμαν αξονα εχουν διαφορα......αρκετη θα ελεγα με οτι αυτο σημαινει.....!!!!!!! Τελος για τα κολαρα υπαρχει εκτονοτικο που κανει ''χείλι'' λίγο μετα την σωλήνα και ο κολιες δεν δεν βγαινει με τιποτα![/QUOTE]

Ναι,το θυμαμαι,εβαλα ομως πολυουρεθανικες τις 2 στο σασμαν και προτιμησα εργοστασιακες βασεις στο μοτερ,για ν'αποφυγω τους υπερβολικους κραδασμους.Δεν παρατηρησα ομως,ουτε κι ο μηχανικος μου,καποια διαφορα ''υψους'' στις βασεις του Μ3....Στην αρχη ειχα παρει βασεις για 328,αλλα μου φανηκαν μαλακές και τις εστειλα πισω και πηρα για Μ3.Ειχαν μεγαλη διαφορα στη σκληροτητα.Παντως και φιλος μου με 328,φοραει βασεις μοτερ για Μ3 και δεν εχει αντιμετωπισει προβλημα.Μου φαινεται παντως απιθανο,το Μ3 να'χει ψηλοτερο κεντρο βαρους του μοτερ απο τ'απλα 6κυλινδρα.Για ποιο λογο?Για δωσε info βρε Κωστη...
    Οσον αφορα τα κολαρα,εγιναν πλεον πονταρισιες στις σωληνωσεις οποτε δεν φευγουν με τιποτα!

Σελίδα 29 από 37 ΠρώτηΠρώτη ... 192728293031 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP