Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 35

Θέμα: Πολεμικες τεχνες-αυτοαμυνα

Περιοχή
    halkida
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nick bmwlover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδη τεθηκε ζητημα για την προστασια -σωματικη ακεραιοτητα των εαυτων μας κ αυτων που αγαπαμε,κ επειδη εγινε μια μικρη συζητηση για πολεμικες τεχνες για το ποσο αποτελεσματικες μπορει να ειναι σε μια δυσκολη στιγμη,κ το αν εχουν φιλοσοφια,κ επειδη εχω ασχοληθει αρκετα με τις πολεμικες τεχνες,τεχνες αυτομανυνας,2 χρονια Κung-fu,5 χρονια TAE-KWON-DO I.T.F,2 χρονια ΑΙΚΙDΟ κ πριν κανα μηνα ξεκινησα ΗΑPKIDO,εχω να σας πω τα εξης:
    Οι πολεμικες τεχνες που εχουν φιλοσοφια-ιδεολογια σου προσφερουν πραγματα τα οποια δεν μπορεις να κατανοησεις εαν δεν ασχοληθεις μαζι τους,πραγματικα νοιωθεις πολυ διαφορετικα...
    Δημιουργουν χαρακτηρα στον ανθρωπο,αλλα προσελκυουν συνηθως η καθε μια,ανθρωπους με συγκεκριμενο-κοινο τυπο προσωπικοτητας τις περισσοτερες φορες,οι οποιες εχουν ηδη αυτη την προδιαθεση κ μπορουν να καλλιεργηθουν περισσοτερο με την ενασχοληση με τη συγκεκριμενη τεχνη.
    Οι πολεμικες τεχνες που εχουν φιλοσοφια,σου μαθαινουν να προστατευεις τον εαυτο σου σε μια δυσκολη στιγμη κ ποσο ,αξιολογωντας τον κινδυνο που σε απειλει κ κρινοντας με ποιες ελεγχομενες κινησεις που εχεις διδαχθει κ εκπαιδευτει σε αυτες οι οποιες θα σου βγουν αυθορμητα μπορουν να πληξουν,ακινητοποιησουν τον αντιπαλο μπορει να επιτευχθει αυτο κ οχι να δημιουργεις φασαριες με σοβαρους κινδυνους για σενα ειτε για τους αλλους...
    Σε αρκετες πολεμικες τεχνες,που για μενα ειναι οι πιο εντυπωσιακες,δεν χρειαζεται να εισαι εχεις μεγαλο μυικο ιστο-ογκο,αλλα εκρηκτικοτητα,ταχυτητα,τεχ νικη,συνδιασμο με αρμονια των χεριων κ ποδιων κανοντας τες να φαινονται σαν χορος με τον οποιο οπως μπορεις να κανεις απιστευτα πραγματα!!!
    Απλα θελει ορεξη,να εχεις μια κλιση προς τα εκει,κ για αυτους που δεν τους συγκινει κατι τετοιο απλα να ειναι περιεργοι γενικα,κ πολυ προπονηση...
    Αναμενω ερωτησεις,εαν υπαρχουν κ μπορω να τις απαντησω!!!

Νικο τα ειπες αψογα....
    ντί μπέστεν κουαλιτάτ (μα'ι' ας)

2. The Following User Says Thank You to halkida116mpack For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11)

Περιοχή
    malmo ,sweden
    Rides
    2

Προεπιλογή

opaia athlimata re paida alla dyskola ase pou mporei na fs kai to xylo tis arkoudas.san ektos thematos ofeilo na po oti to pio omorfo (isos entyposiako tairiazei kalytera) einai to tae kwon do
    live free and drive hard

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    0

Προεπιλογή

Το κικ μποξινγκ σε γυμναστηριο (κανοντας προπονηση μονο με σακους κτλ, και οχι παιζοντας ξυλο) ειναι ενας πολυ καλος τροπος να κανεις τους μυς σου εκρηκτικους και να "ανοιγουν" γιατι με το φουσκωμα απο τα βαρη μονο ογκο αποκτας, ουτε εκρηκτικους ουτε πραγματικα δυνατους μυς...

Αλλα για πολεμικες τεχνες, μονο σε καταλληλη σχολη με σωστο δασκαλο αξιζει. Εχεις ολα τα παραπανω ωφελη, συν τη δυνατοτητα να αμυνθεις σε περιπτωση αναγκης...

Θα ξεκινουσα ευκολα καποια πολεμικη τεχνη, αν δεν ειχα το χορο να μου τρωει ολο μου τον ελευθερο χρονο... (ισως capoeira να δοκιμαζα)...

5. The Following User Says Thank You to Bellof-3 For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11)

Προεπιλογή

Είμαι κομψός και μοχθηρός, του Καράτε τιμωρός!!

7. The Following User Says Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

9. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

aristent (25-05-11), Nick bmwlover (25-05-11)

Περιοχή
    Athens-Τrikala
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Libanner Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωραία τα λες Νικολάκη στις πολεμικές τέχνες ασιατικής προελεύσεως κυρίως προσπαθούν να σου περάσουν αυτές τις αρετές που ανέφερες.
    Όμως σε άλλες που γενικά είναι ποιο επιθετικές, εγώ από προσωπική πείρα βλέπω αντίθετα αποτελέσματα,όπως έγραψε και ένας φίλος παραπάνω.Ένας παράγοντας που σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο είναι ο χαρακτήρας του κάθε ενός.Άλλος ένας είναι οι δάσκαλοί που δραστηριοποιούνται στα συγκεκριμένα αθλήματα,συνήθως προέρχονται από περίεργους χώρους,με αποτέλεσμα να περνάνε λάθος πράγματα στους μαθητές τους.Αυτοί που θα ασχοληθούν ποιο σοβαρά,ωθούνται στο τέλος σε παρόμοιες καταστάσεις.
    Αυτο ακριβως ηθελα να γραψω πριν αλλα ειχα προβλημα με το ιντερνετ
    Κ ειναι συγκεκριμενες οι τεχνες στις οποιες διαπιστωνεται αυτο σε μεγαλο βαθμο,δεν θελω να θειξω την οποιαδηποτε τεχνη αναφερωντας τες.
    Σας ειπα το βασικοτερο ειναι το τι μηνυματα,ποια φιλοσοφια περναει ο δασκαλος στον μαθητευομενο!!!Οταν ο δασκαλος εχει καταφερει να εχει μαθητες οι οποιοι τον σεβονται κ κατα εναν τροπο τον φοβουνται,οταν εχει καταφερει να μεταφερει το παραδοσιακο στοιχειο της τεχνης,οταν εχει παιδευτει κ εκπαιδευτει κ το πνευμα εκτος του σωματος τοτε εχει καταφερει να δημιουργησει μια προσωπικοτητα ανθρωπου ολοκληρωμενη κ συγκροτημενη που πειθαρχει πρωτα απ'ολα στον ιδιο του τον εαυτο κ εν συνεχεια στους αλλους,αυτο δυστυχως ομως δεν γινεται παντα...
    Οσοι ειναι θερμοκεφαλοι κ δεν μπορουν να λαβουν αυτα τα ιδιαιτερα μηνυματα ας καθονται να προσπαθουν με μοναδικο σκοπο να βγαλουν ζουμι απο τις μπαρες.
    Ι donut understeer...

11. The Following User Says Thank You to Nick bmwlover For This Useful Post:

aristent (25-05-11)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Φοβερό το Aikido Νίκο και μπράβο σου που ασχολείσαι με τη τέχνη.

Όταν έκανα Tae-Kwon-Do στην Αμερική (από τα 16 μου) έμαθα πολλά πράγματα και συμμετείχα ενεργά σε μία οργάνωση που ως σκοπό είχε τη προστασία του πολίτη.

Φυσικά ως πιτσιρικάς στα 18 μου (το 1988) είχα πάθει χοντρή πλάκα με τη 1η ταινία του Seagal, αλλά και με τις περισσότερες που ακολούθησαν.

Ας τη θυμηθούμε λιγάκι :

13. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

Nick bmwlover (25-05-11)

Περιοχή
    θρακομακεδονες
    Rides
    1

Προεπιλογή

περα απο το κικ, που εχω ασχοληθει...απο τα υπολοιπα που εχω παρακολουθησει , εντπωσιαστικα με το αι κιντο! ειχα παει σε μια σχολη στην καλλιθεα να παρακολουθησω, ενα φιλαρακι με μαυρη και πραγματικα ειναι εξαιρετικο! βεβαια σε ολες τις πολεμικες τεχνες...ακομα και σε αυτην , που η σωματικη επαφη και η βια ειναι μικροτερη....υπαρχουν απωλειες! μετα απο κανα μηνα το φιλαρακι...κατεληξε με εξαρθρωμενο ωμο...απο μια αμυνα...που εφερε ελαχιστη αντισταση , ενω δεν επρεπε!

Περιοχή
    Athens-Τrikala
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φοβερό το Aikido Νίκο και μπράβο σου που ασχολείσαι με τη τέχνη.

Όταν έκανα Tae-Kwon-Do στην Αμερική (από τα 16 μου) έμαθα πολλά πράγματα και συμμετείχα ενεργά σε μία οργάνωση που ως σκοπό είχε τη προστασία του πολίτη.

Φυσικά ως πιτσιρικάς στα 18 μου (το 1988) είχα πάθει χοντρή πλάκα με τη 1η ταινία του Seagal, αλλά και με τις περισσότερες που ακολούθησαν.

Ας τη θυμηθούμε λιγάκι :

https://www.youtube.com/watch?v=oPXH7PjqhB0
    O συγκεκριμενος ανθρωπος δεν παλευεται,τον γουσταρω πολυ!!!
    Aλλα ο αρχοντας για μενα ειναι ενας,ο Bruce Lee
    Ι donut understeer...

Περιοχή
    Athens-Τrikala
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο paganis Εμφάνιση μηνυμάτων
    περα απο το κικ, που εχω ασχοληθει...απο τα υπολοιπα που εχω παρακολουθησει , εντπωσιαστικα με το αι κιντο! ειχα παει σε μια σχολη στην καλλιθεα να παρακολουθησω, ενα φιλαρακι με μαυρη και πραγματικα ειναι εξαιρετικο! βεβαια σε ολες τις πολεμικες τεχνες...ακομα και σε αυτην , που η σωματικη επαφη και η βια ειναι μικροτερη....υπαρχουν απωλειες! μετα απο κανα μηνα το φιλαρακι...κατεληξε με εξαρθρωμενο ωμο...απο μια αμυνα...που εφερε ελαχιστη αντισταση , ενω δεν επρεπε!
    Στις τεχνες με λαβες οπως ειναι τα ai-hapkido χρησιμοποιεις τη δυναμη κ τη φορα του αντιπαλου,οσο περισσοτερη δυναμη-αντισταση προβαλλει αυτος στον οποιο εχεις κανει τη λαβη τοσο χειροτερα καθως εσυ κινεισαι στην αντιθετη φορα...
    Ι donut understeer...

17. The Following User Says Thank You to Nick bmwlover For This Useful Post:

Monsta (25-05-11)

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP