χαχαχ μιποσ ειπε altavista? λοιπον drivers δεν ειναι...ακομη δεν το ανοιξα γιατι δεν εχω χρονο λογω ψαξιματος δουλειας...μηπως ολα τα κανει ο σκληροσ ο 7200rpm που εμπαξα?
χαχαχ μιποσ ειπε altavista? λοιπον drivers δεν ειναι...ακομη δεν το ανοιξα γιατι δεν εχω χρονο λογω ψαξιματος δουλειας...μηπως ολα τα κανει ο σκληροσ ο 7200rpm που εμπαξα?
Φιλε μου εχεις σκεφτει να χρησιμοποιησεις μια βαση για λαπτοπ με κανα δυο ανεμιστηρακια? Εγω πηρα μια αλουμινενια απο το e-shop με 20¤ και σε καινουριο (ετους) toshiba εκανε θαυματα! Επεσαν γυρω στους 8 βαθμους ολες οι θερμοκρασιες!
λοιπον..εχω αλλαξει τον σκληρο σημερα με μαμα και τον δικο μου σε αλλο ιδιο λαπτοπ και συνεχιζε τα ιδια..εβγαλα τις μνημες μια μια και παλι τα ιδια...σκονη δεν νομιζω να εχει πολυ αλλα ααυριο θα το ανοιξω να δω τι εχει μαζι με 1 iphone και ενα htc...αυριο ειναι η μερα του σερβις ΤΕΛΟΣ!
Όλοι οι φορητοί έχουν έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες από κάτω που ΤΡΑΒΑΝΕ αέρα και τον βγάζουν (ζεστό πλέον) σε κάποιο σημείο στο πλάι. Βασικά αν το φορητό δεν πρόκειται να ανοιχθεί, τότε θα πρέπει να φυσήξουμε με κάποιο φυσερό από την τρύπα του ανεμιστήρα ώστε οι σκόνες να φύγουν από την έξοδο αλλά πάντα με προσοχή στην πίεση του αέρα που θα βάλουμε, για να μην κάνουμε καμιά ζημιά ειδικά στους ανεμιστήρες που είναι κάπως λεπτεπίλεπτες κατασκευές στους φορητούς. Όσο φυσάμε αν θέλουμε (προσωπικά αυτό θα έκανα) με κάτι λεπτό όπως μια καρφίτσα, κρατάμε σταθερό τον ανεμιστήρα να μην γυρίζει. Τώρα σε πιο hardcore καταστάσεις όπου το φορητό έχει φράξει από μέσα εντελώς από την σκόνη, βάζουμε το φυσερό να φυσήξει ανάποδα βάζοντας αέρα από το πλάι από την έξοδο δηλαδή του αέρα, για να ξεκολήσει το παχύ πλέον στρώμα σκόνης που έχει καθήσει στην είσοδο της ψύκτρας. Σε αυτήν την περίπτωση οι παχιές τούφες σκόνης και βρωμιάς θα φρακάρουν στον ανεμιστήρα, όπου από κει τις τραβάμε με ένα τσιμπιδάκι και συνεχίζουμε το φύσημα.
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να ανοιχτεί με προσοχή το φορητό, μέχρι να φτάσουμε τις ψύκτρες και να κάνουμε ένα καλό καθάρισμα γιατί μετά από χρόνια η σκόνη πάει και κάθεται παντού στο εσωτερικό και επιβαρύνει την κατάσταση.
Για να δούμε πως ανοίγει το φορητό μας βάζουμε στην αναζήτηση του youtube την μάρκα και το μοντέλο, μαζί με την λέξη disassemble ή disassembly.
Αν δεν βρούμε κάτι για το μοντέλο μας, ψάχνουμε για κάποιο άλλο παρόμοιο.
π.χ. Sony Vaio disassemble
z3 2.2 (04-07-10)
Ενα παράδειγμα "φρακαρισμένης" ψύκτρας cpu σε laptop
Γενικά εγώ διαφωνώ με τα "φυσήματα". Οταν φυσήξουμε, η περισσότερη σκόνη θα απλωθεί και θα κάτσει σε άλλα σημεία μέσα στο laptop, πράγμα που δεν θέλουμε.
Ανοιγμα (όπως είπε και ο Βαλάντης, υπάρχουν οδηγίες και σε βίντεο στο yt) και σχολαστικό καθάρισμα.
νεο ρεκορ μετα απο 5 ωρες σερφαρισματος....
θα ξεκινησω με τους driver σε λιγο και βλεπουμε..
βασικα δεν ειναι πολυ υψηλες οι θερμοκρασιες που να δικαιολογουν τα κολληματα που αναφερεις.
εγω σε core 2 duo εχω δουλεψει αρκετη ωρα στους 85-90. Βεβαια καθε επεξεργαστης εχει αλλο κρισιμο σημειο.
Καθαρισε πρωτα τη σκονες να δεις πως θα πανε οι θερμοκρασιες και αν συνεχισουν τα κολληματα αρχικα παιζεις με drivers και μετα με μνημες. Αν ειναι επεξεργαστης η μητρικη καλυτερα να αλλαξεις φορητο![]()
Οι θερμοκρασίες μέσα στο housing είναι ψηλές. Επίσης η κάρτα γραφικών σου ανέβηκε ψηλά και σίγουρα μεταφέρει την θερμοκρασία γύρω της, χωρίς να έχεις βάλει κάποιο game να παίξει φαντάζομαι. Πρόσεξε επίσης εκεί που τον έχεις να δουλεύει να είναι επίπεδη η επιφάνεια και να μην έχει από κάτω κάποιο τραπεζομάντηλο. Απαγορεύεται να βάζουμε τους φορητούς να δουλεύουν πάνω στο κρεβάτι ή πάνω στα πόδια μας, φράζουμε τις τρύπες που τραβάνε αέρα. Ο επεξεργαστής σου δουλεύει μια χαρά σε θερμοκρασίες, όποτε οι ψύκτρες σου δεν φαίνεται να έχουν φράξει. Άλλαξε drivers γραφικών, όπως είπες, μήπως και φτιάξει το πράγμα.