Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 31

Θέμα: [E46] ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΛΑΔΙΟΥ ΣΕ M54 3000 CC

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ghost-rider Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παει αναλογα με το λαδι αλλα και με την οδηγηση.
    Το castrol το 5-40 παντως που μου εβαζαν και στην αντιπροσωπεια δυσκολευομουν οχι μονο να το κρατησω στο καρτερ μου αλλα και να το δω στο δεικτη μου(μετα απο λιγα χλμ γινοταν τοσο λεπτο που δεν καταλαβαινες αν ο δεικτης επιανε λαδι η οχι. Οταν γινοταν τοσο λεπτο λοιπον ο Μ54 το επινε σαν μεκρομουτρο το κοκκινο κρασι).

Επιτοπου δοκιμαζω το motul 8100 excess.
    H καταναλωση πεφτει ακομα και πλακωμενο στα 100 ml ανα 1000 χλμ περιπου, ενω οταν δεν παταγα δεν το ακουμπαγε.

Παρολα αυτα μετα τα 5000 χλμ γινοταν και αυτο λεπτουτσικο και ο κινητηρας μου αποκτουσε πιο τραχυα λειτουργια. Με αποτελεσμα το πολυ καθε 7000 να με σπρωχνει σε αλλαγη μιας και ηθελα να ακουω το γλυκο γουργουρητο του...

Παρομοια συμπεριφορα και με fuchs 10-40 titan. Aν και τα κρυα πρωινα εκανε αισθητη την παρουσια του με "αγρια" λειτουργια. Oχι κατι εξωφρενικο αλλα το 5 ειναι λιγο πιο γλυκο κρυο, ειδικα το χειμωνα. Το καλοκαιρι μια χαρα ειναι και το 10-40. Γενικα παντως ο Μ54 οταν δουλευει με 10- κατι θελει πιο προσεκτικο ζεσταμα στο λαδι...

Φυσικα επεσα και σε λουμπες, σε λαδια που δεν χρειαζεται καν να αναφερω και να δυσφημισω, μιας και μπορει να ειναι η ιδεα μου. Με αυτα παντως εχω καψει και ενα λιτρο ανα 2000 χλμ. Η και περισσοτερο. Δεν θυμαμαι καν... Ειναι εξωφρενικο. Ελαιοφθορειο ο Μ54.
    Χωρια που δουλευε σα μπουκωμενος, δεν τραβαγε και τα συναφη. Ε βεβαια... Κοντευε να δουλευει μισο βενζινη μισο λαδι... Σα διχρονο πηγαινε. Αλλα μαλλον δεν εφταιγε αυτος.
    Τες πα αυτα τα λαδια καναν αισθητη την παρουσια τους στα πρωτα 2000 χλμ το πολυ οποτε και επαιρναν ποδι.
    Α, τα πρωτα 500χλμ συνηθως ηταν υποδειγματικα. Μετα το πρωτο σκισιμο ξεκιναγαν τα οργανα.
    Η πλακα ειναι οτι ειχαν προδιαγραφες longlife τρομαρα τους...

Στη συνεχεια δοκιμασα aral 5-50. Καλο γενικα αλλα δεν συμπεριφερεται σα πενταρι χαμηλα. Μαλλον σα δεκαρι θα ελεγα. Φυσικα οτι σκισιμο και να εριχνα παρεμενε ιδιο και απαραλλακτο ενω το μοτερ δεν τσιμπαγε σταγονα.
    Παρολα αυτα η λειτουργια μου το πρωι, και μεχρι να ζεσταθουν τα λαδια ηταν αγρια... 10-50 επρεπε να το δηλωνουν αυτο.
    Μπορει για αλλα μοτερ να ειναι αριστο αλλα για τους Μ54 απλα δεν κανει. Για κανενα λογο.

Τελευταια δοκιμη εγινε με mobil 1 5-50. Mε τιμη 96 ευρω τα 8 λιτρα δεν ακουγοταν ασχημο.
    Το εχω 3000 χλμ και δεν εχει τσιμπησει σταγονα, ενω δουλευει γλυκα σα να εχει 5-40 μεσα...
    Απο την αλλη σκιζεις σκιζεις και οταν τραβας το δεικτη το λαδι συνεχιζει να εχει ιξωδες.
    Ειναι εκει, δεν το ψαχνεις. Διακριτικα ομως. Δεν στεκεται πανω σα να εχεις βουτηξει το δεικτη σε μελι οπως με το aral 5-50.

Βεβαιως ειναι νωρις ακομα για να βγει συμπερασμα αλλα μεχρι τωρα ολα οκ.
    Αν στραβωσει η δουλεια θα ξαναγυρισω στα motul 8100(5w-40).

YΓ. χλμ 248.000
    Πιθανον ενα πιο φρεσκο μοτερ να ειχε τελειως διαφορετικη συμπεριφορα στα πιο πανω πειραματα.
    Εχεις τοσα χλμ.ρε θηριο μπραβο....

2. The Following User Says Thank You to Bitz For This Useful Post:

ghost-rider (07-02-12)

Περιοχή
    Χίος
    Rides
    2

Προεπιλογή

Εγω σκεφτομαι για την επομενη αλλαγη TOTAL 5W40 που ειναι και φθηνα απο τον γερμανο απο ebay και ειναι και LL01..
    ΧΙΟΣ-CHIOS

Περιοχή
    Χίος
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ghost-rider Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παει αναλογα με το λαδι αλλα και με την οδηγηση.
    Το castrol το 5-40 παντως που μου εβαζαν και στην αντιπροσωπεια δυσκολευομουν οχι μονο να το κρατησω στο καρτερ μου αλλα και να το δω στο δεικτη μου(μετα απο λιγα χλμ γινοταν τοσο λεπτο που δεν καταλαβαινες αν ο δεικτης επιανε λαδι η οχι. Οταν γινοταν τοσο λεπτο λοιπον ο Μ54 το επινε σαν μεκρομουτρο το κοκκινο κρασι).

Επιτοπου δοκιμαζω το motul 8100 excess.
    H καταναλωση πεφτει ακομα και πλακωμενο στα 100 ml ανα 1000 χλμ περιπου, ενω οταν δεν παταγα δεν το ακουμπαγε.

Παρολα αυτα μετα τα 5000 χλμ γινοταν και αυτο λεπτουτσικο και ο κινητηρας μου αποκτουσε πιο τραχυα λειτουργια. Με αποτελεσμα το πολυ καθε 7000 να με σπρωχνει σε αλλαγη μιας και ηθελα να ακουω το γλυκο γουργουρητο του...

Παρομοια συμπεριφορα και με fuchs 10-40 titan. Aν και τα κρυα πρωινα εκανε αισθητη την παρουσια του με "αγρια" λειτουργια. Oχι κατι εξωφρενικο αλλα το 5 ειναι λιγο πιο γλυκο κρυο, ειδικα το χειμωνα. Το καλοκαιρι μια χαρα ειναι και το 10-40. Γενικα παντως ο Μ54 οταν δουλευει με 10- κατι θελει πιο προσεκτικο ζεσταμα στο λαδι...

Φυσικα επεσα και σε λουμπες, σε λαδια που δεν χρειαζεται καν να αναφερω και να δυσφημισω, μιας και μπορει να ειναι η ιδεα μου. Με αυτα παντως εχω καψει και ενα λιτρο ανα 2000 χλμ. Η και περισσοτερο. Δεν θυμαμαι καν... Ειναι εξωφρενικο. Ελαιοφθορειο ο Μ54.
    Χωρια που δουλευε σα μπουκωμενος, δεν τραβαγε και τα συναφη. Ε βεβαια... Κοντευε να δουλευει μισο βενζινη μισο λαδι... Σα διχρονο πηγαινε. Αλλα μαλλον δεν εφταιγε αυτος.
    Τες πα αυτα τα λαδια καναν αισθητη την παρουσια τους στα πρωτα 2000 χλμ το πολυ οποτε και επαιρναν ποδι.
    Α, τα πρωτα 500χλμ συνηθως ηταν υποδειγματικα. Μετα το πρωτο σκισιμο ξεκιναγαν τα οργανα.
    Η πλακα ειναι οτι ειχαν προδιαγραφες longlife τρομαρα τους...

Στη συνεχεια δοκιμασα aral 5-50. Καλο γενικα αλλα δεν συμπεριφερεται σα πενταρι χαμηλα. Μαλλον σα δεκαρι θα ελεγα. Φυσικα οτι σκισιμο και να εριχνα παρεμενε ιδιο και απαραλλακτο ενω το μοτερ δεν τσιμπαγε σταγονα.
    Παρολα αυτα η λειτουργια μου το πρωι, και μεχρι να ζεσταθουν τα λαδια ηταν αγρια... 10-50 επρεπε να το δηλωνουν αυτο.
    Μπορει για αλλα μοτερ να ειναι αριστο αλλα για τους Μ54 απλα δεν κανει. Για κανενα λογο.

Τελευταια δοκιμη εγινε με mobil 1 5-50. Mε τιμη 96 ευρω τα 8 λιτρα δεν ακουγοταν ασχημο.
    Το εχω 3000 χλμ και δεν εχει τσιμπησει σταγονα, ενω δουλευει γλυκα σα να εχει 5-40 μεσα...
    Απο την αλλη σκιζεις σκιζεις και οταν τραβας το δεικτη το λαδι συνεχιζει να εχει ιξωδες.
    Ειναι εκει, δεν το ψαχνεις. Διακριτικα ομως. Δεν στεκεται πανω σα να εχεις βουτηξει το δεικτη σε μελι οπως με το aral 5-50.

Βεβαιως ειναι νωρις ακομα για να βγει συμπερασμα αλλα μεχρι τωρα ολα οκ.
    Αν στραβωσει η δουλεια θα ξαναγυρισω στα motul 8100(5w-40).

YΓ. χλμ 248.000
    Πιθανον ενα πιο φρεσκο μοτερ να ειχε τελειως διαφορετικη συμπεριφορα στα πιο πανω πειραματα.
    Μπορεις να ψωνιζεις απο αυτον εδω.. ειναι αρκετα φθηνος.. https://www.ebay.de/sch/reifenexpres....c0.m270.l1313 20,50 ευρω μεταφορικα μεχρι και 20 λιτρα.. Συμφερει να παρεις μια 10αδα για παρτη σου και μια για ενα φιλο σου..

Πιστευεις οτι το μοτερ "τσιμπουσε" επειδη αλλαζες συνεχεια μαρκα-ιξωδες..?? (Δεν λενε οτι δεν κανει καλο να αλλαζεις ολη την ωρα..??)

Συμφωνω οτι τα OEM BMW & Castrol τα ρουφαει πιο ευκολα σε σχεση με αλλες μαρκες..
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη zaharias : 14-02-12 στις 13:44
    ΧΙΟΣ-CHIOS

5. The Following 2 Users Say Thank You to zaharias For This Useful Post:

BILL007 (14-02-12), ghost-rider (14-02-12)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο zaharias Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορεις να ψωνιζεις απο αυτον εδω.. ειναι αρκετα φθηνος.. https://www.ebay.de/sch/reifenexpres....c0.m270.l1313 20,50 ευρω μεταφορικα μεχρι και 20 λιτρα.. Συμφερει να παρεις μια 10αδα για παρτη σου και μια για ενα φιλο σου..

Πιστευεις οτι το μοτερ "τσιμπουσε" επειδη αλλαζες συνεχεια μαρκα-ιξωδες..?? (Δεν λενε οτι δεν κανει καλο να αλλαζεις ολη την ωρα..??)

Συμφωνω οτι τα OEM BMW & Castrol τα ρουφαει πιο ευκολα σε σχεση με αλλες μαρκες..
    Ενδιαφερον το 1ο!

Για το δευτερο δε νομιζω ρε Ζαχο. Παντα υπαρχει η σκεψη οτι μπορει να ανοιξει με το πιο χοντρο λαδι, αλλα αν δεν κανεις χοντρη πατατα(πχ 15-50 η 20-60) δε νομιζω οτι θα αντιμετωπιστει θεμα!
    Θα δειξει κιολας στην πορεια...
    Αν ακουσεις οτι αλλαξα μοτερ... Μ Π Ο Υ Μ!
    Ίδωμεν!

Πανω στο τριτο ζητημα που θετεις ναι. Τα Castrol και τα ΟΕΜ μου τα τσιμπα λιγο πιο ευκολα απο καποια χλμ και μετα.

Τα motul 8100(LL01) παντως νομιζω ειναι κλασεις ανωτερα(θεωρω) αν μιλαμε για εργοστασιακες προδιαγραφες(γιατι τα τωρινα μου δεν ειναι LL). Το πολυ 100 ml ανα 1000 χλμ εχω μετρησει με motul. Με ηπια οδηγηση τιποτα απολυτως δεν καιει.

7. The Following User Says Thank You to ghost-rider For This Useful Post:

zaharias (15-02-12)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

εγώ ρε παιδιά έχω παρατηρήσει και κάτι άλλο στο μ54 εκτός από όσα πολύ σωστά γράψατε γιά την κατανάλωσή του σε λάδι.
    Ενώ το χειμώνα η κατανάλωσή του είναι ελάχιστη (μισό κιλό στα 5.000 χλμ), το καλοκαίρι τετραπλασιάζεται αυτή η κατανάλωση, πάει σχεδόν 1 κιλό κάθε 2.500 χλμ. Εξηγείται αυτό ?
    Φοράω πάντα το ΟΕΜ 5 -30.

Περιοχή
    Χίος
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγώ ρε παιδιά έχω παρατηρήσει και κάτι άλλο στο μ54 εκτός από όσα πολύ σωστά γράψατε γιά την κατανάλωσή του σε λάδι.
    Ενώ το χειμώνα η κατανάλωσή του είναι ελάχιστη (μισό κιλό στα 5.000 χλμ), το καλοκαίρι τετραπλασιάζεται αυτή η κατανάλωση, πάει σχεδόν 1 κιλό κάθε 2.500 χλμ. Εξηγείται αυτό ?
    Βαλε 5W40 την επομενη φορα.. Εγω το 30αρι το θεωρω πολυ ψιλο, ειδικα για καλοκαιρι εδω Ελλαδα.. (πιθανον με τη ζεστη να σου το καιει περισσοτερο το καλοκαιρι.. δεν ξερω που αλλιως να το ριξω..)
    Δες ή ΟΕΜ, ή ενα 5W40 LL01, οτι βρεις φθηνοτερο.. και το παρακολουθεις..
    ΧΙΟΣ-CHIOS

10. The Following 2 Users Say Thank You to zaharias For This Useful Post:

ghost-rider (15-02-12), PANOS-E60 (15-02-12)

Περιοχή
    Lagadas - greece
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο michalis 330 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σας φιλοι.Εχω μπερδευτει με αυτα που διαβαζω μεσα στο forum οσο αφορα την καταναλωση λαδιου σε αυτον τον κινητηρα,εχω διαβασει για καταναλωση λαδιου απο καθολου μεχρι και 3 λιτρα απο αλλαγη σε αλλαγη.Οποιος θελει ας απαντησει τι καταναλωση εχει ο δικος του κινητηρας και με τι λαδι.Εγω με νορμαλ ταχυτητες στην πολη και με αρκετα μεγαλες στην εθνικη(140-180+)καταναλωνει απο αλλαγη σε αλλαγη (10000km) περιπου 2 λιτρα με λαδι EDGE 5-30.Περιμενω απαντησεις.....ενταξει;;;;
    3 ΛΙΤΡΑ????? Πλακα κανεις ,,,,,Αδικαιολογιτα 3 κιλα στοις 7,500 χ.χιλ. ειναι μπι - ελ- αρ- τα'πεξε ο κινητηρας.
    θα σου πω λιγα για τον δικο μου:
    του 850CSI ///M8 ειναι ο S70B56 5.6L V12 και αυτη τη στιγμη εχει 198.000χιλ. περιπου με το λαδι που επελεξα εγω για ελλαδα (ειδικα για τους καυσωνες το καλοκαιρι καμια σχεση με το καλοκαιρι της γερμανιας που'ναι σα χειμωνας) μετα απο Δοκιμες εδω επελεξα το Νεκταρ Τροφη του εμ 8 το BP Visco 7000 Sport Fully Synthetic 15-50 χοντρο αλλα σουπερ-συνθετικο και,,,,,θες Πλακωσε το στο σκισημο σε racing οδηγηση στοις ψηλες ΟΣΟ ΘΕΣ ΜΕ ΤΟΙΣ ΩΡΕΣ (Βεβαια εδω ειναι και η Ικανοτητα του κινητηρα) θες οδηγησε το Clasic - economic στοις 7.500χιλ. ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΚΑΤΩ,,,,,,
    Βεβαια στο ε46 δεν σου εγγυουμαι το ανωθεν λαδι γιατι ειναι αλλη τεχν. μοτερ το δικο σου για σενα ειναι το castrol 10-60 η το 10-40 ψηλο αν χανει μ'αυτα τα λαδια μη περιμενεις με αλλα γιατι η φιλοσοφια του ε46 με χοντρο ισως σταματηση λιγο παλι ελαχιστα τη καταναλωση αλλα θα σου μειωση τη λιπανση στο δικο μου ειναι διαφορετικα δεν ειναι το DOHC 4 βαλ. ανα κιλινδρο αλλα μεγαλη διαμετρο εισαγωγη- εξαγωγη (διπλασια σχετικα απο τοις 4 του DOHC) οπως τα 12λινδρα της F1 οποτε δεν καταλαβαινη Τιποτα
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 850CSI : 15-02-12 στις 18:58

Περιοχή
    Lagadas - greece
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο PANOS-E60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    το 5-30 ειναι κατουρι δεν ειναι λαδι Αλλαξε το μ'αυτα τα λαδια κανεις στρωσιμο μετα μπουλο

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    3 ΛΙΤΡΑ????? Πλακα κανεις ,,,,,Αδικαιολογιτα 3 κιλα στοις 7,500 χ.χιλ. ειναι μπι - ελ- αρ- τα'πεξε ο κινητηρας.
    θα σου πω λιγα για τον δικο μου:
    του 850CSI ///M8 ειναι ο S70B56 5.6L V12 και αυτη τη στιγμη εχει 198.000χιλ. περιπου με το λαδι που επελεξα εγω για ελλαδα (ειδικα για τους καυσωνες το καλοκαιρι καμια σχεση με το καλοκαιρι της γερμανιας που'ναι σα χειμωνας) μετα απο Δοκιμες εδω επελεξα το Νεκταρ Τροφη του εμ 8 το BP Visco 7000 Sport Fully Synthetic 15-50 χοντρο αλλα σουπερ-συνθετικο και,,,,,θες Πλακωσε το στο σκισημο σε racing οδηγηση στοις ψηλες ΟΣΟ ΘΕΣ ΜΕ ΤΟΙΣ ΩΡΕΣ (Βεβαια εδω ειναι και η Ικανοτητα του κινητηρα) θες οδηγησε το Clasic - economic στοις 7.500χιλ. ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΚΑΤΩ,,,,,,
    Βεβαια στο ε46 δεν σου εγγυουμαι το ανωθεν λαδι γιατι ειναι αλλη τεχν. μοτερ το δικο σου για σενα ειναι το castrol 10-60 η το 10-40 ψηλο αν χανει μ'αυτα τα λαδια μη περιμενεις με αλλα γιατι η φιλοσοφια του ε46 με χοντρο ισως σταματηση λιγο παλι ελαχιστα τη καταναλωση αλλα θα σου μειωση τη λιπανση στο δικο μου ειναι διαφορετικα δεν ειναι το DOHC 4 βαλ. ανα κιλινδρο αλλα μεγαλη διαμετρο εισαγωγη- εξαγωγη (διπλασια σχετικα απο τοις 4 του DOHC) οπως τα 12λινδρα της F1 οποτε δεν καταλαβαινη Τιποτα
    Το 15-50 δεν κανει για τον Μ5430 βαση κατασκευαστη θελει 5-30 5-40.Οσο αφορα το μοτερ δουλευει αψογα και απο επιδοσεις οπως οταν ηταν και στις 20.000κμ2012-02-09 001 001.jpg

Περιοχή
    χαιδαρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Και τι σχεση εχουν τα 12κυλινδρα της f1 με τα μοτερ παραγωγης για την ιστορια σου λεω οτι ο v 12 της bmw επαιρνε 1 λιτρο λαδι.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP