-
Rossi: Θα δοκιμάσω την Ducati στη Βαλένθια
Ο Ιταλός πήρε το πράσινο φως από τη Yamaha για τις δοκιμές της Βαλένθια
Ένα ακόμα σίριαλ των paddock του MotoGP έλαβε τέλος στην Αυστραλία καθώς η Yamaha επέτρεψε τελικά στον Valentino Rossi να οδηγήσει την Ducati στις δοκιμές της Βαλένθια. Ο Masao Furusawa μίλησε το Σάββατο με τον Ιταλό και του άναψε ουσιαστικά το πράσινο φως να αρχίσει να ετοιμάζεται μετά τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος να οδηγήσει την Desmosedici της Ducati.
Το σίριαλ τράβηξε αρκετά τους τελευταίους μήνες καθώς η Yamaha ήταν επιφυλακτική στο να επιτρέψει στον Rossi να οδηγήσει στις δοκιμές της Βαλένθια την Ducati. Ωστόσο, η κατάκτηση του τίτλου από τον Jorge Lorenzo, σε συνδυασμό με την καλή σχέση του Ιταλού με τον Furusawa βοήθησαν να μην έχουμε επανάληψη του 2003 όταν η Honda αρνήθηκε στον Rossi να οδηγήσει τη Yamaha. Η δημόσια εικόνα της Yamaha θα δεχόταν πλήγμα αν τελικά δεν οδηγούσε ο πολυπρωταθλητής στις δοκιμές της Βαλένθια και οι άνθρωποι της εταιρίας δεν ήθελαν να δημιουργηθεί τέτοιο θέμα.
Ο Rossi, σε δηλώσεις του στους Ιταλούς δημοσιογράφους του GPOne.com αποκάλυψε ότι θα οδηγήσει τελικά την Ducati στις δοκιμές της Βαλένθια. «Μίλησα το πρωί με τον Furusawa και μου επέτρεψε να δοκιμάσω την Ducati στη Βαλένθια. Η Yamaha εκτίμησε όλα όσα έχω κάνει για εκείνους. Ο Furusawa μου είπε ότι είναι ένας τρόπο να μου πει ευχαριστώ η Yamaha για αυτά που έχω κάνει. Νομίζω ότι είναι ευγενική κίνηση».
Ο Alessandro Cicignani, Project Manager της Ducati μίλησε για το θέμα στο motogp.com. «Δεν έχω ακούσει τι είπε ο Rossi ή η Yamaha, αλλά το έμαθα και είμαι πραγματικά ικανοποιημένος. Νομίζω ότι είναι ένα δώρο της Yamaha στον Valentino μετά από όλα όσα έχει κάνει για εκείνους. Θα ήθελα από τη μεριά μου να ευχαριστήσω κατά κάποιο τρόπο τη Yamaha. Έχω καλή σχέση με τον Lin Jarvis και με την ευκαιρία θέλω να τον ευχαριστήσω διότι πάντα ήταν δίκαιος και ανοιχτός σε συζητήσεις. Θα δουλέψουμε τώρα προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη σεζόν και έπειτα να αρχίσουμε το 2011 μετά τον αγώνα της Βαλένθια. Νομίζω ότι είναι σημαντικές δοκιμές για όλους διότι, λόγο των περιορισμών στις δοκιμές, είναι δίκαιο κάθε αναβάτης να έχει την ευκαιρία να κάνει δοκιμές με τη μοτοσικλέτα την οποία θα οδηγήσει την επόμενη σεζόν. Θα δοκιμάσει σίγουρα τη μοτοσικλέτα του 2011 και θα δούμε. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό».
Η Ducati θα φέρει στην Ισπανία δύο διαφορετικούς κινητήρες για τον Rossi – έναν Big Bang και έναν Screamer. Ο Ιταλός θα δοκιμάσει και τους δύο κινητήρες και θα αξιολογήσει με ποιόν θέλει να συνεχιστεί η εξέλιξη της μοτοσικλέτας στη διάρκεια του χειμώνα.
πηγη : www.msfree.gr
-
-
Άρχισαν τα όργανα........
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ