530 πληρωνω μαζι με το επασφαλιστρο.Αλλα μου φαινονται πολλα!!Κανεις αλλος με 316 να μας πει ποσο πληρωνω?
530 πληρωνω μαζι με το επασφαλιστρο.Αλλα μου φαινονται πολλα!!Κανεις αλλος με 316 να μας πει ποσο πληρωνω?
To επ-ασφάλιστρο είναι υποχρεωτικό για οδηγούς με λιγότερο από ένα χρόνο στην κατοχή τους δίπλωμα ή κάτω των 23 ετών(ημερολογιακά ή ακριβής ημερομηνία γέννησης..παίζει ανάλογα με την εταιρία).
Η Ασπίς πχ δεν είχε καμιά επιβάρυνση(ήθελε να μαζέψει κόσμο και μετά να σκάσει...).
Οι περισσότερες εταιρίες σμρ κοστολογούν το επ-ασφάλιστρο από 30% μέχρι και 80% στην αστική ευθύνη του εκάστοτε αυτοκινήτου.H κάθε μια έχει το δικό της Underwriting.
Σε περίπτωση ατυχήματος και ενώ δεν έχουμε τα προβλεπόμενα...(επ-ασφάλιστρο) είμαστε στον αέρα.Οι ασφαλιστικές συνήθως καλύπτουν τον πελάτη...(αν υπάρχουν υλικές ζημιές και αφού πληρώνει την διαφορά στο συμβόλαιο ή την διαφορά x2 ή ακόμα και x3) αλλά κανείς δεν σου εγγυάται πως αν συμβεί κάτι σοβαρό(όπου σοβαρό=μεγάλες υλικές ζημιές ή ακόμα χειρότερα σωματικές βλάβες) θα είναι στο πλευρό σου και θα καθαρίσει για πάρτι σου.
Κοινώς....θυσιάστε μερικά ακόμα ¤ στο συμβόλαιο και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.Έτσι κι αλλιώς είναι παροδικό.
Συγνώμη αν σας μπέρδεψα ή αν έχω κάποια παράληψη.
Ελπίζω να βοήθησα...έστω και λίγο.![]()
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
Σε προηγούμενο ποστ μου αναφέρω τις εκδοχές.
Πχ η Interamerican σε καλύπτει κανονικά και σαν απαίτηση για να συμβεί αυτό,ο πελάτης καταβάλει την διαφορά του συμβολαίου ( με και χωρίς επ-ασφάλιστρο ) x 3 και η κάλυψη ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Το πρόβλημα επαναλαμβάνω είναι όταν συμβεί κάτι μεγάλο.Εκεί απλά είσαι ανασφάλιστος.
Τέλος να θυμάστε ότι όταν ασφαλίζουμε ένα όχημα,ασφαλίζεται το όχημα αυτό καθαυτό και ο εκάστοτε οδηγός του εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις για να οδηγεί νόμιμα.
Οι συνεπιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος καλύπτονται από την ασφάλεια του οχήματος.Παραθέτω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε το τελευταίο...
Πχ--> Έγγαμο ζευγάρι κινείται με αυτοκίνητο μάρκας Bmw.Σε κάποια στιγμή το αυτοκίνητο ακινητοποιείται.Η συνοδηγός βγάζει την ζώνη ή δεν την φόραγε από πριν,μικρή σημασία έχει αυτό στο παράδειγμα,και για ανεξήγητο λόγο ανοίγει ο αερόσακος του συνοδηγού.
Αποτέλεσμα 20+- και 80+- % αντίστοιχα μερική τύφλωση και στα 2 μάτια.
Έκανε μήνυση στον άντρα της(συνεπιβάτης η γυναίκα του) καθαρά για θέμα αποζημίωσης,διεκδίκησε και πήρε συνολική αποζημίωση που πλησίασε το 1.000.000¤.Σίγουρα η ασφαλιστική θα στράφηκε απέναντι στην Bmw αλλά ο πελάτης αποζημιώθηκε.
Αυτά τα ολίγα για την ώρα.Τυχόν άλλες απορίες ευπρόσδεκτες.
That's my job....καλημέρες.
deepBLUE (17-10-10)
Καταρχήν οι όροι χωρίζονται σε γενικούς και ειδικούς.Οι γενικοί αφορούν όλη την ασφαλιστική αγορά και οι ειδικοί αφορούν την εκάστοτε εταιρία οπότε ακούγεται κάπως κουτό να διαβάσω εγώ το Χ ασφαλιστήριο κι εσύ το Ψ και να κάνουμε μετά συζήτηση.
Έχουμε λοιπόν....
Οι συνέπειες της απόκρυψης των παραπάνω στοιχείων (επ-ασφάλιστρο λόγο ηλικίας)κατά την σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης ποικίλουν από εταιρεία σε εταιρεία. Η συνήθης ποινή είναι κάποιο πρόστιμο που επιβάλλεται το οποίο συνήθως ισοδυναμεί με το 60% των ετησίων ασφαλίστρων. Υπάρχουν όμως και σοβαρότερες ποινές με αποκορύφωμα την επανείσπραξη από την ασφαλιστική εταιρεία του 30% του συνόλου της ζημιάς που θα προκληθεί, ανεξαρτήτως ύψους αποζημίωσης, από τον ίδιο τον ασφαλισμένο της .
Επίσης όταν υπάρχει «μικτή ασφάλιση» τότε η ασφαλιστική αποζημιώνει με το 50% της ζημιάς χωρίς την ύπαρξη επ-ασφάλιστρου.
Τέλος,το επ-ασφάλιστρο μπορεί να αναφέρεται σε ηλικία οδηγού(κάτω από 23 και πάνω από 70 συνήθως),ημερομηνία έκδοσης διπλώματος,παλαιότητα οχήματος,sport έκδοση οχημάτων (gti,M),επάγγελμα...κλπ
Και ξαναλέω....όταν συμβεί κάτι μεγάλο οι ειδικοί όροι της εκάστοτε εταιρίες δεν θα υποστηρίξουν έναν πελάτη που ήταν ασυνεπής.
Πάμε τώρα στο δεύτερο ατυχές σχόλιο σου....
Το ερώτημα που τέθηκε ήταν το εξής: Όταν ο σύζυγος τρακάρει τη σύζυγο...
Copy paste λοιπόν μιας και το παράδειγμα είναι αρκούντως κατανοητό και αναλυτικό.
Αυτό ήταν το ερώτημα που απηύθυνε η ασφαλιστική εταιρεία ΕΟΣ, με επιστολή της στις 9/12/2005 στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας να μάθει τι ισχύει στην ελληνική νομοθεσία.
Υπουργείο Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκή Επιτροπή – της οποίας ζητήθηκε η συνδρομή – θεωρούν ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 της 2ης οδηγίας για την ασφάλιση αυτοκινήτων, το οποίο ορίζει ότι η ασφάλιση αστικής ευθύνης καλύπτει τόσο τις υλικές ζημιές όσο και τις σωματικές βλάβες, το θύμα – συγγενής πρέπει να αποζημιωθεί για τις υλικές ζημιές που υπέστη.
Η ΕΑΕΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος), στην οποία κοινοποιήθηκε η απάντηση, από την άλλη, δια της Νομικής Υπηρεσίας και της επικεφαλής της, κας Εύας Βαρουχάκη, υποστηρίζει ότι «τόσο η διατύπωση των διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας, όσο και η αναφερόμενη σε αυτές νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων δεν δημιουργούν αμφιβολία ως προς την έκταση της κάλυψης της αστικής ευθύνης του οδηγού, κυρίου, κατόχου και του υπεύθυνου του ασφαλισμένου αυτοκινήτου, έναντι των μελλών της οικογένειας αυτών, περιοριζόμενης στην ευθύνη από θάνατο ή σωματικές βλάβες και όχι από ζημιές σε πράγματα». Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, όπως αναφέρεται σχετικά, «εξηγείται από το φόβο του νομοθέτη για “συμπαικτικά ατυχήματα” μεταξύ συγγενών, που αφορούν μόνο ζημιές πράγματων, αφού κατά κανόνα τέτοια συμπεριφορά αποκλείεται σε περίπτωση σωματικών κακώσεων και ακόμη περισσότερο σε περίπτωση θανατώσεως».
Ελπίζω να σε κάλυψα.Εδώ δεν είμαστε για να αναιρεί ο ένας την άποψη του άλλου αλλά να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο με όποιο τρόπο μπορεί και θέλει ο καθένας.
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον κόπο να αντικρούσεις τα λόγια μου σε παρακαλώ κάντο με επιχειρήματα.
Καλημέρα
Samaro (17-10-10)