ΝΑ φαω κραξιμο????παρτο λιγο πιο χαλαρα..
δεν μου απαντατε και εχω αρχησει και τρελενομαι...............
γιατι περνουν 335 και δεν περνουν μεταχειρο μ6???????????????????????????
τα ειπαμε εγω το μ6 θα επερνα και το γραφω απο την αρχη της συζητησης...........εχω χασει τον υπνο μου για το μ6.......γιατι εαν θα το παρει
θα το απολαμβανω και εγω μαζι του............
τωρα ποσοι απο το φορουμ εχουν πανω απο 65%βελτιωμενο κινητηρα???
κι ποσοι 100%???εγω ξερω παρα πολους.....και ενας απο αυτους ειμαι και εγω...(στο 100%)και λιγο παραπανω..........με μαμα εντοσθεια 4χρονια τωρα............................κατι ακομα????????????
εδω ξερουμε 316 με 300++++ και το αμαξακι φτου φτου φτου,,και στις συναντισεις το εχουμε χαροι και ο ανθρωπος και τα ταξιδακια του τα κανει......
να μην αρχισω κι λεω και για ποιο τραγικα παραδειγματα ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..........ΚΑΙ μην ΞΕΧΝΑΤΕ διστυχως τα bmw θελουν και πολυ χρημα για να ανεβουν,,και δεν ανεβενουν κια ολα.................και εαν τα ανεβασεις μπορει και να τα χαλασεις............ενω τα Γ@ΜΗΜ@ΝΑ ΤΑ GROYP τα φτηνεις και περνουν αλογα..............
εαν γινει καμοια συναντιση προς κορινθο που χρωστανε μερικοι αλλα κανουν τους κινεζους..(χιχιχι).???θα δειτε και θα συμφωνισετε μαζι μου ειμαι σιγουρος,,,
πως δεν σπανε ευκολα τα καλα φτιαγμενα αυτοκινητα.....
πραγμα που το συναντατε και πολοι στην αθηνα(για να μην παρεξιγηθω)
H Σαρμέλα ή Σερμέλα είναι κάτι άλλο που υπάρχει κάτω απο αυτό που θεωρείς εσύ Σαρμέλα.
προφανώς αναφέρεσαι στο προφυλακτικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι το ανδρικό μόριο.
π.χ «αβέλω τη σερμέλα του σεβντοκατέ» (θέλω το μόριο του λαϊκού τραγουδιστή)
Συνώνυμα: φακιροπίπιζα, τουτού, λαμαρινάτη (αν πρόκεται για σκληρό μόριο)
η μικρή σαρμέλα ονομάζεται Κρίμα είναι ουσιαστικό και δεν πρέπει να συγχέεται με το επίρρημα.
Του σκύλου ονομάζεται Λυσαγμάν (προφέρεται με γαλλική προφορά) σαρμέλ ενώ το τεράστιο ονομάζεται Γούδα και είναι η τελευταία βαθμίδα της πέο-κλίμακας μεγέθους
πχ - Άπαπά μια γούδα! Τι σε τάιζε η μάνα σου αγόρι μου;
οι γενικές διαβαθμίσεις της σαρμέλας είναι φίφα --> μεσίκ --> μπάρα --> γούδα.
Τώρα λοιπόν νομίζω ότι έχουμε πλήρως καλύψει το θέμα...
Αν συνεχίσετε θα καλέσω την αστυνομία να σας μαζέψει όλους.
Kostas_1 (07-10-10)
δεν το ειχα δει αυτο το θεμα και καθησα και το διαβασα τωρα...
σε πολλα που γραψατε συμφωνω.
περισσοτερο ομως με βρισκουν συμφωνο καποιες τοποθετησεις του ghost-rider.
το αυτοκινητο αυτο το ξερω παρα πολυ καλα μιας και οταν φτιαχνοταν στη γερμανια πριν 2 χρονια, ημουν εκει!
οντως εχει πανω οτι καλυτερο μπορει να αγορασει κανεις για Μ6 και ειναι τρομερα προσεγμενο...
και δεν εννοω μονο τις αισθητικες βελτιωσεις, αλλα και τα μηχανικα μερη.
ετσι το αυτοκινητο αυτο εχει κοστισει πανω απο 300000 ευρω.
μονο το μποντυ-κιτ του τενσιον εχει 45-50 (ο σταυρος το πηρε λιγο πιο κατω αλλα τοσο εχει), το κιτ του υπερκυβισμου κοστισε αρκετα πανω απο 50 συνολικα και εχει γραπτη εγγυηση καλης λειτουργιας απο το βελτιωτη (η οποια δεν ξερω αν εχει ληξει τωρα βεβαια), εχει μεγαλυτερο ψυγειο λαδιου απο αλουμινιο, αλλο πανακριβο διαφορικο της os-giken, 12πιστονα φρενα της ροτορα, αναρτησεις kw βαριαντ3, ζαντες, εξατμιση σπεσιαλ και αλλα πολλα.
σε αυτα προσθεστε οτι το αυτοκινητο μολις γυρισε απο γενικο τσεκ-απ στο μοναχο (πηγε ηρθε με νταλικα), οπου αλλαχθηκαν με καινουργια πολλα πραγματα οπως π.χ. τα βανος.
επισης, εχει τα φαναρια του f/l που εχει το καθενα κοστος πανω απο 1000αρικο και χρειαστηκε πολυ δουλεια για να μπουν με νεο εγκεφαλο φωτων κλπ...
επισης καινουργιο ειναι και το smg μιας και καταφερε να του αλλαξουν πριν καποιους μηνες με τη διαδικασια εγγυησης καλης θελησης...
εσωτερικα εκτος τα καρμπον μπακετ της ρεκαρο εχει "απειρα", "ψιλολογια" απο καρμπον τα οποια αν προστεθουν ολα μαζι (με κοστος 200-300 ευρω το ενα) βγαζουν μια καλη σουμα....
μετα απο ολα αυτα εχουμε ενα αυτοκινητο προτζεκτ που ικανοποιει απολυτα τον ιδιοκτητη του.
γιατι αποφασισε να το δωσει? δεν ο ξερω αλλα μπορει οι λογοι να ειναι πολλοι.
οικονομικοι, πρακτικοι, ισως να ειναι απο τους ανθρωπους που τους αρεσει το ταξιδι της βελτιωσης και οχι ο προορισμος.
ετσι αφου δεν υπαρχει τιποτε αλλο να προσθεσει, ισως σκεφτεται το επομενο προτζεκτ.
εικασιες πολλες μπορουν να γινουν.
το σιγουρο (και εξ οσων γνωριζω) ειναι πως το αυτοκινητο ειναι ενταξει.
θα το εκανα κι εγω ετσι? σε καμια περιπτωση.
θεωρω οτι τα Μ δεν χρειαζονται τιποτα, ειναι αισθητικα, οδηγικα, μηχανικα τοσο αρτια, που τοσο εκτεταμενες βελτιωσεις περισσοτερο χαλανε παρα αναδεικνυουν το χαρακτηρα και την εμφανιση του.
φυσικα αυτο ειναι προσωπικη αποψη και γουστο, που μπορει να ερχεται σε αντιθεση με τα "θελω" καποιου αλλου.
επισης οι τοσο εκτεταμενες μετατροπες δεν ειναι απαραιτητο οτι αυξανουν την τιμη... το κοινο που αγοραζει αυτα τα αυτοκινητα ως επι το πλειστον οχι μονο δεν ενδιαφερεται, αλλα θεωρει ανασταλτικο παραγοντα την υπαρξη αυτων των μετατροπων.
προσωπικα ειχα 2-3 προτασεις πωλησης του αυτοκινητου μου σε υψηλοτερα ποσα απο αυτα που αναφερθηκαν, αλλα για δικους μου λογους δεν προχωρησα. διαπραγματευτικο χαρτι ηταν τα λιγα χιλιομετρα και η απουσια μετατροπων, αισθητικων και μηχανικων.
το κοινο που θα ενθουσιαστει και θα φαντασιωνει ενα τοσο βελτιωμενο προτζεκτ, κατα 99% δεν μπορει να φτασει σε αυτην την κατηγορια...
ετσι το ενδιαφερον αυτο δεν εχει κανενα αντικτυπο στη διαμορφωση της τρεχουσας εμπορικης αξιας.
ειναι απολυτα λογικο, δεν μπορουν πολλοι ετσι οπως εγινε η κατασταση (και οπως θα γινει) να αποκτησουν και να συντηρουν ενα αυτοκινητο 5000 κυβικων.
ειναι η φορολογια, η ασφαλιση, τα παγια εξοδα, τα σερβις, οι βενζινες και τα απροοπτα...
στις ζημιες και μικτη να εχεις, την απαλλαγη των 500 ευρω δεν τη γλιτωνεις...
δυστυχως τα μεγαλα αυτοκινητα απαξιωνονται τοσο επειδη υπαρχει πολυ μικρο κοινο να τα αποκτησει και να τα συντηρησει.
ας πουμε το αντιστοιχο μεγαλο κουπε της bmw της προηγουμενης δεκαετιας το 850, που για ολους μας ηταν απιαστο ονειρο, εχει φτασει να πωλειται σε μονοψηφιους αριθμους.
ο φιλος μας ο bmw_850 (οχι ο γιωργης), πουλαει εδω και 3 χρονια ενα αριστο αψεγαδιαστο 850 κοντα στα 5000 ευρω, και δεν υπαρχει κανεις να το παρει...
ρωτηστε σε μια αντιπροσωπεια ποσο εχει ενα τυπικο ετησιο σερβις και ποσο κοστιζουν τα παγια εξοδα και καταλαβετε το γιατι...
ετσι η συμβουλη "παρε το Μ6" ειναι απλα λογια οταν δεν συνοδευεται και απο μια αναλυση του τι σημαινει και τι κοστιζει η κατοχη ενος Μ6...
εν κατακλειδι πιστευω οτι θεωρητικα φυσικα δεν υπαρχει καμια συγκριση μεταξυ ενος Μ6 με ενα γκολφ (οσο καλο και να ειναι το τελευταιο).
πρακτικα ομως, αν τα βαλουμε κατω, οικονομικα, μεταπωλητικα, λειτουργικα, θα καταληξουμε οτι στη σημερινη χρονικη στιγμη, με την υπαρχουσα κατασταση, το γκολφ αποτελει καλυτερη (και πιο σιγουρη) αγορα για το φιλο μας...![]()
GiannisRob (07-10-10), z3outofmind (07-10-10)
Ο βασικός λόγος που δεν πωλείται το 850 αυτό λογικά δεν είναι τα σέρβις, αφού με τόσο χαμηλή τιμή όσο πανάκριβο και να είναι το σέρβις πάλι κερδισμένος βγαίνεις.
Απλά, το συγκεκριμένο έχει αγγλικές πινακίδες και για να γίνει ελληνικό θυμάμαι πως ήθελε περίπου 15-20 χιλιάρικα ακόμα.
Άρα, μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο κόστος αγοράς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αυτοκίνητα στυλ 8άρας, 6άρας κλπ δεν απαξιώνονται πολύ ευκολότερα από άλλα μικρότερα. Απλά τα 5 χιλιάρικα για 850 δεν είναι ρεαλιστικό ποσό. Όπως φυσικά δεν είναι κι αυτό! https://www.car.gr/classifieds/cars/view/432148/
Τώρα για την απαλλαγή, μπορεί να είναι και 300 ευρώ ανάλογα την ασφαλιστική, έχω ακούσει και για χαμηλότερα.
Το θέμα κατά τη γνώμη μου όμως είναι το πόσο θα κοστίζει η μικτή για ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο με τεράστιο κυβισμό. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είναι κάτω από 3 χιλιάρικα το χρόνο, κάτι που αυξάνει ακόμα περισσότερο το κόστος συντήρησης του, σε σχέση με ένα πιο ταπεινό golf, ή ιαπωνικό, τα οποία μετά από κάποιο διάστημα μπορείς και να τα έχεις χωρίς μικτή, αφού σίγουρα η επισκευή τους κοστίζει πολύ λιγότερο.
Άρα και μόνο το ότι θα πρέπει να έχεις μόνιμα με μικτή ένα αυτοκίνητο και μάλιστα πολύ ακριβή, είναι ακόμα ένα μειονέκτημα για τη συγκεκριμένη Μ6 για κάποιον που δεν του περισσεύουν αρκετά χρήματα.
Εν κατακλείδι, μόνο φιλολογική φαίνεται να είναι η σύγκριση μεταξύ r32 και της stroker M6.
Καλύτερα ο φίλος σου να βάλει καμία 335 στο παιχνίδι ή κανα evo, ώστε να έχει περισσότερο και ουσιαστικό ενδιαφέρον η συζήτηση.
ps Μιας και απ'ό,τι φαίνεται όλα οδηγούν στον ένα και μοναδικό 850csi, έβαλε το άρμα του σε αγγελία?? https://www.car.gr/classifieds/cars/view/960961/
the more people agree with me
the more I think I'm wrong