https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/20...post_5481.html
Το αγαπημενο μας ταμειο!!! οσοι το πληρωνουν ξερουν.....
https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/20...post_5481.html
Το αγαπημενο μας ταμειο!!! οσοι το πληρωνουν ξερουν.....
NickE60 (02-10-10)
δεν υπερβαλει καθολου ο ανθρωπος...
αντιθετα ειναι σχετικα μετριοπαθης...
Το ΤΕΒΕ είναι η μεγαλύτερη απατεωνιά, η καταστροφή του μικροεπαγγελματία... Δεν έχω βγάλει ποτέ βιβλιάριο υγείας, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ γιατρό, και με χρεώνουν κλάδο ασθενείας... πήγα και τους είπα να μου αφαιρέσουν τη χρέωση για την ασθένεια και να μου επιτρέψουν τα χρήματα που έχω καταβάλλει τα τελευταία 5 χρόνια, γιατί καλύπτομαι από ιδιωτική ασφάλιση και γελούσαν... Περιττό να σου πω ότι έχω σταματήσει να το πληρώνω εδώ και 1 χρόνο, όπως κάνουν και οι περισσότεροι... μέχρι πέρυσι δεν χρωστούσα δραχμή. Έχω παιδιά να μεγαλώσω. Δεν θα πετάω λεφτά στα σκουπίδια.
Θα πληρώνω 900 ευρώ το δίμηνο εγώ και άλλα 900 η γυναίκα μου για να πάρουμε στα 65 μας, αν ζούμε, 800 ευρώ σύνταξη για όσα χρόνια απομείνουν?
Δουλεύω και πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές από τα 19 μου. Πριν ακόμα πάω στο στρατό. Η γυναίκα μου από τα 22 της, 25 χρόνια τώρα μου έχουν πιει το αίμα. Τα 6-7 από αυτά πλήρωνα συνταξιοδοτικό και για ΙΚΑ και για ΤΕΒΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.. Στέρεψα! Δεν βγαίνει!
Αν έχεις όρεξη διαβασε εδώ για να δεις τι συμβαίνει. Η φυλακή είναι η μόνη λύση για όποιον δεν έχει να πληρώσει...η μόνη χώρα στον κόσμο που συμβαίνει αυτό.... Στις υπόλοιπες χώρες, διακόπτεις το συνταξιοδοτικό, και απλά στερείσαι την σύνταξη που αναλογεί. Η κοινωνική ασφάλιση συνεχίζει να σε καλύπτει..... Εδώ πας φυλακή. Θα δείξει σύντομα....
Πηγα και ζητησα σε γιατρο του ΤΕΒΕ να μου γραψει τη Τεταρτη μια μαγνητικη για τη μεση, γιατι μου το συνεστησε γιατρος μου, και μου λεει: μαγνητικη δε σου γραφω, εχουν γινει της μοδας τελευταια, θα σου γραψω ακτινογραφία.
Δεκα τόσα χρονια, δεν εχω γραψει ουτε φαρμακο.
Ίδια ακριβώς περίπτωση η δική μου και της γυναίκας μου Νίκο. Εγώ πληρώνω εδώ και 6 χρόνια, σταθερά με αυξήσεις κάθε χρόνο όπως προβλέπεται. Εκείνη πληρώνει 900 / δίμηνο, ασφαλισμένη από το '88. Έχει σταματήσει να εργάζεται εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει κάνει όμως διακοπή και συνεχίζει να πληρώνει τους αλήτες, προς χάρη μιας σύνταξης.....κάποτε.
Αποφασίσαμε να κάνει διακοπή, διότι από τη στιγμή που δεν εργάζεται πλέον, καλύτερα να τα βάζει στην άκρη, παρά να τα πετάει στο 'κουβά'.![]()
τα περισσοτερα ταμεια για να δικαιολογησουν MRI (μαγνητικη) στη μεση,θελουν πρωτα αξονικη που να εχει ενδειξη.
Η ουσια ειναι οτι πριν φτασεις στη μαγνητικη (που ειναι οντως της μοδας τελευταια αλλα θα το συζητησουμε αλλη φορα) πρεπει να υπαρχουν κλινικα ευρηματα... κανε μου ενα τηλ(θα στο στειλω με pm) να κανονισουμε και εξεταση και οτι αλλο χρειαστει στο νοσοκομειο (αυτονοητο ειναι οτι δεν θα κοστισει τιποτα) ουτε καμια ταλαιπωρια για ραντεβου κλπ.
gnx (02-10-10)
Γιαννη σε ευχαριστώ πολυ. Οντως αυτό μου ειπε, οτι η κλινικη εικονα δε τη δικαιολογεί, για το οτι εχουν γινει της μοδας, νομιζω οτι το γνωριζουμε ολοι. Θα δω τι θα μου πει, γιατι εχω παει στο παρελθον σε δυο γιατρους και δεν μου ειπαν τα ιδια πραγματα, και αν ειναι θα σου πω.
Χαράς το κουράγιο σου.... δεν έχεις καταλάβει ότι το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει????????????? προσπαθείς εσύ να το σώσεις??? Μακάρι....
για τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον, δεν εγγυάται κανείς τίποτε, οι συνδικαλιστές των ελευθ. επαγγελματιών είναι ανύπαρκτοι!!!!!!! έχουν πιάσει μια καρέκλα και ονειρεύονται πάνω σ' αυτήν πότε θα έρθει η ώρα που θα γίνουν κι αυτοί ενεργοί πολιτικοί...
όπως θα ξέρεις υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δουλεύουν μόνοι τους, χωρίς προσωπικό. Κάθονται μπροστά από έναν υπολογιστή και σχεδιάζουν, ή έχουν 2-3 μηχανήματα τα οποία παράγουν μικροπράγματα και χρειάζονται μια επίβλεψη, αντε και μια συσκευασία και είναι έτοιμα προς πώληση. Δεν είναι όλοι οι ελευθ. επαγγελματίες πλούσιοι, ούτε έχουν όλοι μεγάλα εισοδήματα. Πολλοί επέλεξαν να δουλεύουν μόνοι τους για να μην έχουν αφεντικά πάνω απ' το κεφάλι τους και να βγάλουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο, ή ακόμη κι ένα απλό μεροκάματο ενός υπαλλήλου. Δεν το απαγορεύει κανείς αυτό. Δεν επέλεξαν όλοι οι ελευθ. επαγγελματίες να δουλέψουν αυτόνομα για να βγάλουν 5000 το μήνα, υπάρχουν ελευθ. επαγγελματίες που είναι ικανοποιημένοι και με 1500 ευρώ το μήνα και έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους ανάλογα. Για παράδειγμα κάποιος κάθεται απο το πρωί μέχρι το βράδυ και φτιάχνει κομπολόγια, αγοράζει χάντρες και περνάει από μέσα το σχοινί γιατί αυτό έμαθε να κάνει. Έχει κι ένα μηχάνημα που κάνει έναν κρίκο και άλλο ένα που φτιάχνει τη φούντα που μπαίνει πάνω στο κόμπο. Ας υποθέσουμε ότι φτιάχνει 150 κομπολόγια την ημέρα κι ότι στο κάθε κομπολόι έχει κέρδος 1 ευρώ. Βγάζει δηλαδή μόνος του ένα κέρδος 3750 ευρώ το μήνα με τα οποία είναι υπερευχαριστημένος. Όμως για να τα πουλήσει πρέπει να τρέξει έξω να βρεί πελάτες. Οι πελάτες πρέπει να τον πληρώσουν για να αποδώσει και τον φόρο στο κράτος. Πρέπει να πληρώσει ενοίκιο, βενζίνες, φως-νερο-τηλέφωνο, ΤΕΒΕ και ότι άλλο τρέχει απο δάνεια για τα μηχανήματα κλπ. ΟΚ λοιπόν, όλα πάνε ρολοϊ και τα καταφέρνει μια χαρά για 20 χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά.
Θα του μείνουν δηλαδή περίπου 2000 στην τσέπη για να ζήσει τη οικογένειά του!! Μια χαρά δεν είναι για 1 άτομο? Για μένα είναι μια χαρά!!
Ε λοιπόν, αν αυτός πάθει ένα ατύχημα και κόψει το χέρι του, ή κόψει σε κάποιο μηχάνημα τα δάχτυλά του, και δεν μπορει να εργαστεί εστω για 1 χρόνο, μέχρι και φυλακή μπορεί να βρεθεί! Αυτό είναι το ΤΕΒΕ.. Δώσε μας εμας 900 το δίμηνο, κι αν πάθεις τίποτα, σου παίρνουμε και το σπίτι...![]()
οπως τα λετε ειναι παιδια κι ακομα χειροτερα.
ουτε κι εγω εχω βγαλει βιβλιο, ουτε εχω παει σε γιατρο, ουτε εχω γραψει φαρμακο...
ευτυχως εχω ιδιωτικη την οποια επειδη εκανα μικρος πληρωνω παρα πολυ λογικα ποσα.
και ομως πληρωνω την αλητεια...
δεν υπαρχει αλλη λυση:
κατσαραιο ριχτο!
https://www.youtube.com/watch?v=jscm9tNZ2RE
katsaraios (02-10-10)