Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο gyiama Εμφάνιση μηνυμάτων
(να σημειωσω οτι δεν εχω μαγαζι δεν εχω αδεια φορτηγου κλπ κανουμε απλα μια συζητηση)και ερχομαι να ρωτησω σε ολα τα παραπανω φιλε Κωνσταντινε,ναι εχεις δικιο θα αλλαξουν πολλα με αυτη την κινηση ,αλλα το ιδιο δεν συμβαινει και με τα καταστηματα?ανοιγω εγω ενα πχ μπουγατσα και στον ιδιο δρομο ανοιγουν αλλα 4!!τι κανω εγω δεν χανω κοσμο?ανταγωνισμος δεν ειναι?για ενα μεροκαματο δεν παλευω και γω με το μπουγατσατζιδικο?τι να κανω δλδ να βγω στο δρομο?με τι να εμπλουτισω το μαγαζι?να βαλω με καθε καφε και καθε μπουγατσα με ΚΙΜΑ(ετσι σαλονικιοτικη)και δωρο μια ουκρανεζα?ενταξει εχουν δικιο καποιοι που φωναζουν γιατι δωσανε τωρα χρηματα και ειναι σαν να τα πεταξανε αλλα το ιδιο ισχυει πιστευω σε ολους τους τομεις!!!απλα φωναζουν καποιοι ειτε γιατι σου λεει ρε αδερφε εγω ειχα σιγουρους πελατες και τωρα μπορει να χασω καποιους ειτε γιατι επενδυσανε καποια χρηματα για ενα φορτηγο και τωρα απαξιωνονται τρα χρηματα τους!!!!το ιδιο ομως ισχυει και με ενα καταστημα!!!
Συμφωνώ στα περισσότερα φίλε μου. Ο κάθε κλάδος έχει τα δικά του και όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.
Ισχύει όμως πως σε μερικά είδη καταστημάτων υπάρχουν εναλλακτικές.
Τα καφέ που έδιναν σε πλαστικό στην Πάτρα άρχισαν τις προσφορές και τις μειώσεις όταν έσφιξαν οι κ@λοι. Εβαλαν και πινακίδες "Καφές 1 ¤". Οσο δηλαδη ήταν η αντικειμενική αξία του, πλούσια πλούσια.
Αλλοι δίνουν και δώρο ένα μπουκαλάκι νερό.
Είναι ελιγμοί που μπορεί να κάνει ένας καταστηματάρχης (ξαναλέω χωρίς να είναι πανάκεια). Κάτι που δεν μπορεί να κάνει ένας που έχει φορτηγό και μεταφέρει απο Πάτρα - Θεσσαλονίκη με κόμιστρο 500 ¤, την στιγμή που τα καύσιμα για αυτή την διαδρομή κοστίζουν 600 ¤!
Και μπορεί να κάτσει και 1-2 μέρες στην Θεσσαλονίκη, να κοιμάται μέσα στον τράκτορα, χωρίς να μπορεί να κάνει τα στοιχειώδη για την υγιεινή του, μέχρι να βρεθεί φορτίο να κατέβει φορτωμένος Πάτρα, ώστε να μη μπει μέσα.