Κάθε 6000-6500 km αλλάζω στο 335.
Μόνο Castrol Edge sport 0W40
Κάθε 6000-6500 km αλλάζω στο 335.
Μόνο Castrol Edge sport 0W40
Τα Castrol Edge Sport 0-40 είναι αυτά που προτείνει η BMW για το Ν54. Απο την στιγμή που ο κινητήρας δουλεύει στο πολύ χαλαρό 110 C έως και 128-130 C σε μερικά πατήματα τότε δεν είναι να παίζουμε. Και για αυτό η συχνή αλλαγή.
Πολλοί λένε πως απο την στιγμή που τα ιξώδη είναι τα ίδια δεν έχει σημασία η μάρκα και το μόνο που αλλάζει είναι τα πρόσθετα. Τα 10-60 είναι λίγο πιο παχύρευστα λάδια. Έχει μια λογική μιας και είμαστε ζεστή χώρα σχετικά με άλλες και επίσης περιορίζεται ο θόρυβος που κάνει στο ρελαντί σαν ντίζελ. Παρόλαυτα, οι αυλοί που καταλήγουν στα κουζινέτα των εκκεντροφόρων και στην λίπανση των αξόνων των τουρμπινών είναι πολύ λεπτίλεπτα εξαρτήματα με στενά στόμια, οπότε καλήτερα να υπάρχει πιο λεπτόρευστο λάδι κατα την γνώμη μου.
Πάντως, σε ξενα fora που διαβάζω οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τα castrol edge sport 0-40. Δεν θα το ρισκάρω με άλλη μάρκα, παρόλλο που έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στην Motul (και στο ίδιο ιξώδες εννοείται).
Κάθε 6,000-7,000χλμ αλλάζω και χρησιμοποιώ Castrol Edge sport 0W40.
Ε36 318is
Aυστηρα καθε 5.000....... και αν το σκισω στη πιστα τα αλλαζω επειγόντως μετα, ακομα και αν τα αλλαξα χθες.
konstantinaM3 (15-10-14)
α)τα bmw λαδια 0-40 LL04 περιεχουν εντος της συσκευασιας castrol edge sport?
β) τα σφραγισμενα λαδια χανουν τις ιδιοτητες τους με το περασμα του χρονου;
Η απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι απλή γιατί η Castrol είναι συμβεβλημένη με την BMW, είναι και σπόνσορας. Η BMW δεν παράγει λάδια, άρα έχει υποχρέωση να προμηθεύεται από το σπόνσορά της, αλλά και να τον συνιστά... σαν σοβαρή εταιρία όμως που είναι, φτιάχνει δική της συσκευασία...
Όχι τα ορυκτέλαια αλλά και τα συνθετικά λάδια δεν χάνουν τις ιδιότητές τους (και σφραγισμένα να μην είναι) αν αποθηκεύονται σε σωστά κλεισμένη συσκευασία και σε περιβάλλον χωρίς υγρασία.
Ώπα μια μικρή διόρθωση.
Στα ανοικτά λάδια λόγω επαφής με το οξυγόνο, το λάδι οξειδώνεται.
Θα μου πεις το οξυγόνο μέσα στη συσκευασία είναι ελάχιστο.
Αλλά καλό είναι ένα μπουκάλι ανοιχτό λάδι (είτε για το μοτέρ, είτε μαγειρικό, και δεν κάνω πλάκα, καθώς παράγουμε λάδι για προσωπική κατανάλωση και ένα καιρό είχα πάθει υστερία με τις μετρήσεις και το χημείο του κράτους) να το πετάμε μετά από περίπου 1 με 1.5 χρόνο.