Καθε 5000 το πολυ 7000 χλμ αλλαζω λαδια φιλτρο λαδιου
Καθε 5000 το πολυ 7000 χλμ αλλαζω λαδια φιλτρο λαδιου
Εγω σε ολα τα αυτοκινητα που ειχα τα αλλαζα καθε 5000χλμ και φιλτρο καθε 10000χλμ.Τωρα που πηρα το 46αρι τα αλλαξα στις 7000χλμ με Castrol 5-30 που δεινει η bmw.Σε μια κουβεντα που ειχα με ενα παλικαρι μου ειπε να βαλω 10-30 επειδη μου τσιμπαει και λιγα λαδακια ,θα δω καμια διαφορα?
quattro ist fur sissies
συνήθως κάθε 7000χλμ με 8000χλμ και μόνο castrol 10w60 TWS και όχι το Edge
δεν ξέρω εάν το έχει παρατηρήσει κανείς (για κατόχους Ε46 Μ3 κυρίως αναφέρομαι για το συγκεκριμένο λάδι) αλλα το TWS με το Edge έχουν άλλες προδιαγραφές απο ότι λέει και η συσκευασία το μπουκάλι..Τα API-AFI νομίζω
ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το έβαζε το Edge και τα πετούσε κάθε 5000χλμ..
όταν το πήρα λοιπόν και έκανα servise παρατηρήσαμε το εξής..στην μέτρηση πίεσης του λαδιού στα ψιλά δεν την ανέβαζε την πίεση με ιδιαίτερη προθυμία έτσι ένα πολύ ψιλοκόμπιασμα..
εάν σας πώ οτι με το που έβαλα τα TWS την επόμενη φορά που το ξαναμετρήσαμε την πίεση του λαδιού την ανέβαζε σαν τρελό χωρίς αυτό το ψιλοκόμπιασμα να το πω που έκανε στις ψηλές στροφές με τα προηγούμενα λάδια!!
Απο εκείνη τη στιγμή μόνο ΤWS χρησιμοποιώ και τίποτα άλλο,εξάλλου το γράφει και ξεκάθαρα πάνω στο κουτί του φίλτρου αέρος ακριβώς αυτό τον τύπο λαδιού!!
όχι οτι το edge είναι κακό λάδι..προφανώς είναι κάτι παρόμοιο..
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη steliosm46 : 05-02-12 στις 19:36
imolarot (26-02-12)
πως αντικαταστάθηκε αφού σήμερα βάζουμε ακόμη τα συγκεκριμένα λάδια..υπάρχει και το TWS και το EDGE.Νομίζω ότι όταν λέμε αντικατάσταση ενοούμε οτι το ένα καταργείται και συνεχίζει το άλλο..αλλα εφόσον υπάρχουν και οι 2 τύποι ακόμη στην αγορά?
πάρε ένα μπουκάλι ΤWS και ένα EDGE και δες τις διαφορές στα ΑPI/AFI που έχουν
και το EDGE σαφώς είναι για Μ προδιαγραφές κάνει κανονικά και αυτό το λάδι αλλα εγώ σου λέω τι ακριβώς διαφορά είδα το ένα με το άλλο..
steliosm46 (07-02-12)
Στο Μ3 (ναι καλα διαβασατε) οπως και σε ολα τα αλλα,βαζω μονο μομπιλ 1, σε 0/40 και τα αλλαζω καθε 5500-6000κμ παντα μαζι με φιλτρο...Στρατο ποτε θα μιλησουμε για λαδια?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car
Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car.
Horsepower is how fast you hit the wall,
Torque is how far you take the wall with you.
Σε μοτερ m54b30 καθε 7000χιλ και 0-50w eneos μετά από πολλές δοκιμές λυπαντικών!
ghost-rider (06-02-12)
kαθε 7500. χλμ. και βαζω valvoline sun power 5-40.