Α ρε Νίκο, τα ειχα ακούσει αυτά απο το Ζαιρ. Εγώ είχα ένα provisional Αγγλικό...Όλη η τάξη μου έμενε στο shapwick house.
Στα 16 φιλε Φανη μου εκανε ο πατερας μου δωρο ενα διεθνες διπλωμα απ το Ζαιρ (σημερινο Κονγκο) για να μπορω να οδηγω στην ιδια ηλικια με τ'αμερικανακια.....δωσαμε 100 δολλαρια αμερικης σ'ενα φιλο ο οποιος ειχε ναυτιλιακη εταιρια και το εφερε μετα απο 10-15 ημερες.
Πρασινο χρωμα απ εξω με λευκα εσωτερικα φυλλα (που εμοιαζαν με ανακυκλωμενο χαρτι αλλα μαλλον ηταν απο ανακυκλωμενους αντικαθεστωτικους) ειχε τις γνωστες επιβλητικες σφραγιδες και ελεγε μεταξυ αλλων οτι ειμαι κατοικος Λουμπουμπασι και οτι ζω στη χωρα αυτη.
Η ισχυς του ηταν για ενα χρονο, αλλα ως γνησιος ελληνας της εποχης το ανανεωνα με το πρωτοποριακο για την εποχη blanco και μια IBM γραφομηχανη που ειχαμε στο γραφειο.......και σκεψου οτι δεν το καταλαβαινε ποτε κανεις τροχαιος.......μια φορα το 1984 με σταματησε ενας τροχαιος μπροστα στο πολεμικο μουσειο για δακτυλιο, του το εδωσα, το κοιταξε, μου ειπε ..."τιν τουτ ??" του ειπα οτι ειμαι κατοικος Ζαιρ, προφανως θα σκεφτηκε οτι μπορει και τα τρωνε ανθρωπους αυτοι οι καννιβαλοι εκει κατω και μ'αφησε κακην κακως....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos : 28-06-10 στις 15:08
Ωραιος ο πατερας..Να και κατι που δεν ηξερα, και ερχομαι με την επομενη ερωτηση.. αυτο με τα διεθνη διπλωματα γινεται μεχρι και σημερα ή τους πηραν ολους χαμπαρι και το απαγορευσαν?
Μπορει ενας πιτσιρικας στα 16 να εχει στις μερες μας τετοιο διπλωμα?
Εχεις κρατησει καμια φωτο απο αυτο το διπλωμα Νικο??
Το διπλωμα το εχω Φανη...σιγα μη το πεταξω......μπορει να μην υπαρχει πια το Ζαιρ αλλα υπαρχει το διπλωμα για να το θυμιζει...
Αυτα δεν παιζουν πια ...τοτε ηταν και αλλη εποχη...του ελεγες του αστυνομικου μια ξενη λεξη και καλουσε το κεντρο να τον συνδεσει με την υπηρεσια στρατιωτικων διερμηνεων του στρατου ξηρας για να του εξηγησουν τι σημαινει επιτελους αυτο το "motherfucker" και το "fuck off" που του λεει επιμονα ο παραβατης.....πλεον εχουν ξυπνησει και πονηρεψει ολοι . Θα ελεγα πως ισως ειναι ευκολοτερο να βγαλεις στην ελλαδα διπλωμα Τσιρκισταν παρα στην ιδια τη χωρα αυτη.
fanisk (28-06-10)
ολα εχουν τα καλουδια τους δημητρη, αυτο εννουσα...
νικο πατριωτακι, τι νεα απο λουμουμπασι???![]()
Ρε Νικο
Το Ζαιρινο σου ονομα ποιο ειναι