Δεν εχω κρατησει στατιστικα απο τις 100αρες που εχω βαλει κατα καιρους ωστε να σε φωτισω. Παλια ομως εβαζα εκο και ελλιν γενικως αρα και τετοια 100αρα θα ειχα βαλει.
Επισης ανακαλυψα πως ο κινητηρας μου ειτε βαλω 100αρα (δηθεν) ειτε 95(δηθεν) λειτουργει με τον ιδιο ακριβως τροπο οταν ειναι κρυος. Νομιζα οτι ακουγα πυρακια αλλα καμια σχεση. Αφου τα αμαξια εχουν knock sensor πλεον και κανει καλα τη δουλεια του, το κερδος απο τα παραπανω οκτανια ειναι δυσαναλογο του κοστους.
Επισης το κερδος του κρυου αερα σε σχεση με το ζεστο εινια εμφανες τουλαχιστο στο δικο μου αμαξι. Αρα η 100αρα τη μερα δεν φτανει τις νυχστερινες επιδοσεις με 95αρα, ειδιακ τωρα που βαραμε και 40αρια στην αθηνα.
Τελος δεν εχω δα και κανα αμαξι που διεκδικει δαφνες επιδοσεων και δεν το κηνυγαω. Αν ειχα κι εγω κανα καλο σαν το δικο σου, ναι θα το εψαχνα, και κατα τη γνωμη μου καλα κανεις. Παλαιοτερα που ειχα μπει σε καποιο impreza ο τυπος μου ειχε πει πως απο τις μοιρες του αβανς ο παραλληλος που ειχε βαλει εβρισκε με προσομοιωση τα οκτανια της βενζινης. Οταν τον ρωτησα ποσο ειναι οι βενζινες μας μου απαντησε αστο καλυτερα...
Παρολα αυτα πειτε μου κι εμενα ποτε ειναι η τιμη της 100αρας στην τιμη της απλης μπας και το δοκιμασω κι εγω. Προτιθεμαι να κανω και τεστ με παρομοιες συνθηκες βαρους-θερμοκρασιας κλπ κλπ να δω αν οντως αξιζει.
[offtopic end/]