Οκ, να ξεκινήσουμε από το πως λειτουργούν τα φανάρια στα LCI και τις βασικές διαφορές στη λειτουργία μεταξύ LCI και προ-LCI.
Οι κάτοχοι LCI/προ-LCI μπορούν να παρεμβαίνουν και να διορθώνουν τυχόν ανακρίβειες/λάθη μου γιατί εγώ δεν έχω τίποτα από τα 2 (έχω custom setup..) και ίσως να κάνω λάθος
Στα LCI τα πίσω φώτα πορείας είναι οι μπάρες LED και το στρογγυλό φως ομίχλης (με ξεχωριστή γραμμή για το καθένα) με τάση τροφοδοσίας αν θυμάμαι καλά 6V τη νύχτα και 9V?? σαν DRL (daylight running lights)
Στα προ-LCI τα φώτα πορείας είναι οι λάμπες πυρακτώσεως (2 σε κάθε φανάρι) + 1 το στρογγυλό φως ομίχλης, με ξεχωριστή γραμμή για κάθε λάμπα και τάση 6V μέρα-νύχτα.
Στα LCI τα φώτα STOP είναι οι λάμπες πυρακτώσεως (2 σε κάθε φανάρι) με τάση τροφοδοσίας 11-12V στο πάτημα του πεντάλ φρένου.
Στα προ-LCI τα φώτα STOP είναι οι εξωτερικές λάμπες πυρακτώσεως που χρησιμοποιούνται και για τα πορείας (οι πλησιέστερες προς τις άκρες των φαναριών) απλά, με το πάτημα του πεντάλ του φρένου διπλασιάζεται η τάση από τα 6V στα 11-12V. Οι γραμμές για κάθε λάμπα είναι διαφορετικές, για να μπορεί να κάνει check control η μονάδα φώτων απ' ευθείας στην κάθε λάμπα. Αν μία λάμπα που χρησιμοποιείται ως λάμπα STOP βρεθεί καμμένη ή έχει αφαιρεθεί, η λειτουργία STOP μεταφέρεται στην επόμενη λάμπα (σε αυτή που είναι πλησιέστερη προς στον αριθμό κυκλοφορίας) Αυτό συμβαίνει στα προ-LCI. Για τα LCI αυτή τη λεπτομέρεια δεν τη γνωρίζω αλλά μπορώ να το ψάξω.
Τα φλας χρησιμοποιούν την ίδια γραμμή και στους 2 τύπους φαναριών, απλά στο LCI είναι συστοιχίες LED ενώ στο προ-LCI είναι λαμπτήρες πυρακτώσεως
Τα φώτα όπισθεν χρησιμοποιούν την ίδια γραμμή και στους 2 τύπους φαναριών και στα 2 είναι λαμπτήρες πυρακτώσεως.
Τα φώτα ομίχλης στα LCI και προ-LCI έχουν τριπλή λειτουργία (πορείας στα 6V - ομίχλης στα 12V - emergency braking light με την εμπλοκή του ABS στα 12V)