για μια στιγμη..ας βγουμε εξω να ρωτησουμε ειδικα τους 30 και κατω...τι ειναι το αβερωφ??και αν το τραβηξουμε λιγο πιο περα...ποιος ηταν ο αβερωφ και γιατι εχει ενα πλοιο το ονομα του???μαλλον δε θα γνωριζει κανεις.
και αν αυτο το σκηνικο ειχε γινει 15 χρονια αργοτερα σιγουρα θα υπηρχαν πολυ λιγοτερες αντιοδρασεις.αυτο συμβαινει κυριοι γιατι εχουμε χασει προ πολλου την εθνικη μας ταυτοτητα.εχουμε απαρνηθει την εθνικη κληρονομια μας και εχουμε υιοθετησει εθιμα ξενοφερτα.προς θεου,δεν ειμαι οπισθοδρομικος,πολυ καλα και τα νεα και διαφορετικα εθιμα.οταν ομως εχουμε τα δικα μας.οταν ξερουμε ποιοι ειμαστε,τι ειμαστε,γιατι ειμαστε.
στη χωρα μας γινονται πραγματα πολυ χειροτερα απο το να αμαυρωνονται ιστορικα-πολιτιστικα εμβλυματα.ολα εχουν μπει στη λεγομενη νεα ταξη πραγματων.γραφικος ισως ακουγομαι,αλλα αν διαβασουμε την αγια γραφη,αυτα θα τα ανακαλυψουμε στις γραμμες της.
αραγε το ελληνικο εθνος θα μπορεσει ποτε να ανακτησει τουλαχιστο μερος απο την αρχαια του αιγλη?θα μπορεσουν τα νεα μας παιδια να ειναι περηφανα που γεννησαν το γερο του μορια,τον καραισκακη και ολους τους τρανους?θα μπορεσουν ποτε να λενε οχι οπως ο μεταξας?
η μηπως θα βρισκουν παντα χρηματα μεσω ημων για να πηγαινουν στα κλαμπ και να ακουνε lady gaga?οταν δω κοριτσι 20 χρονων να λεει εγ ωθελω να γινω ιστορικος και οχι τραγουδιστρια......ισως!!
παντα υπαρχει καποιος πιο μαγκας απο εμας....