Σελίδα 7 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 56789 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 61 έως 70 από 105

Θέμα: ΦΙΛΕ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ! ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΑ!--Απολογισμός - Αναπόληση

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο NickE60 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα 70s ήταν για μένα όμορφα χρόνια, ξεχωριστά. Από το 1971 (7 χρόνων) ως το 1974 που πέθανε, δούλευα τα καλοκαίρια στο βενζινάδικο του παππού μου και έπαιρνα 2 δραχμές την ημέρα + ένα σουβλάκι από το σουβλατζίδικο απέναντι. Όταν έπεφτε το σούρουπο, μαύρος από την κορφή ως τα νύχια, το έτρωγα στο πεζούλι δίπλα στην τρόμπα. Τι απόλαυση!! Ήταν η καθημερινή μου επιβράβευση!!

Ακόμα πιο πολλά έβγαζα από τα πουρμπουάρ όταν καθάριζα τα τζάμια... μέσα σε 6 ώρες έβγαζα 2-3 δραχμές σε δεκάρες και εικοσάρες, αν τύχαινε κανένας πλούσιος, έδινε και πενηνταράκι! Στο τέλος τα έδινα του παππού και μου τα έκανε χοντρά σε δραχμές.. Όλοι γέμιζαν τότε, ένας στους 20 μου έλεγε βάλε Χ δραχμές μικρέ...

Κάθε Σάββατο που μάζευα παραπάνω πουρμπουάρ, κατά τις 10 η ώρα που έκλεινε το βενζινάδικο έπαιρνα το Velamos με τις ασπρόμαυρες ρόδες και το "κόντρα φρένο" και πήγαινα σε μια ψησταριά στο κέντρο του Πύργου και αγόραζα μισό ψητό κοτόπουλο για το σπίτι. Εκεί να δεις πάρτυ!!

Δίπλα στο βενζινάδικο υπήρχε ένα σιδεράδικο, όταν δεν υπήρχε πελάτης έκλεβα τέχνη χεχεχεχε... μου έλεγε ο μάστορας, μην κοιτάς όταν κάνω ηλεκτροκόλληση!!!! Δεν κοιτάω του έλεγα.... Το αποτέλεσμα??? 2 χρόνια αργότερα πέτυχα μια ηλεκτροκόλληση, ένα σιδηροπρίονο και κάτι σκόρπια σίδερα σε μια αποθήκη ενός θείου μου που τα είχε αφήσει ένας μάστορας... και χωρίς να με δει κανείς είπα να φτιάξω ένα σκελετό για ξύλινο σπιτάκι για μια σκυλίτσα που είχα..... 10 μέρες ολική τύφλωση από την ακτινοβολία... δεν έβλεπα τίποτα για 10 μέρες, δεν μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου κι όταν το κατάφερνα έβλεπα ένα ασπρο σύννεφο. Σιγά σιγά κάποιες νύχτες άρχισα να ξαναβλέπω και μόνο με γυαλιά ηλίου, τους έστειλα όλους.... το σπιτάκι το έφτιαξα όμως...

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, που με έβαζε ο πατέρας μου για ύπνο το μεσημέρι μετά το σχολείο και δεν κοιμήθηκα ποτέ... μπορεί να περνούσε 1 και 2 ώρες στο κρεββάτι και να κοιτάω ένα σημάδι στον τοίχο, ή τις αντανακλάσεις του ήλιου στο ταβάνι να προχωρούν, ή να διαλύω ένα παιχίδι για να το ξανασυναρμολογήσω μετά... έκανα και κανα μισάωρο τον κοιμισμένο... και μετά βουρ για μπάλα στο χαλίκι.. και φυσικά από τότε, ελάχιστες φορές έχω κοιμηθεί μεσημέρι....

Στα 8 μου, ο πατέρας μου μου έκανε το μεγάλο δώρο!! Η ξαδέλφη μου που ήταν στην ίδια ηλικία με μένα, οδηγούσε ήδη το τρακτέρ του πατέρα της μέσα στα χωράφια. Ο δικός μου με είχε πάρει χαμπάρι ότι τα καταφέρνω κι εγώ, με άφηνε να το παρκάρω-ξεπαρκάρω στην αυλή, ήμουν και ψηλός, έφτανα καλά τα πεντάλ του πεζώ (404 station - πισωκούνα 7θέσια βάρκα.... αλλά και έρωτας) ..οπότε ήρθε και η πρώτη βόλτα με τον πατέρα μου συνοδηγό!!!! 10 ολόκληρα χιλιόμετρα στους χωματόδρομους του κάμπου της Ηλείας!! Φτάσαμε σχεδόν ως το Κατάκολο. Σταματήσαμε και έκανα 5 λεπτά να συνειδητοποιήσω πως εγώ το είχα πάει ως εκεί!! το γυρνούσα γυρω-γύρω λες και δεν το είχα ξαναδεί, λες και ήταν άλλο αυτοκίνητο, δικό μου. Ο πατέρας μου γελούσε με την κατάντια μου... Στο γυρισμό... να το πάω εγώ πάλι???? Άντε, πάρτο μέχρι τα μισά για να βγούμε στην άσφαλτο ε αυτό ήταν, από τότε, μια φορά το μήνα είχε βόλτα... ο καλύτερος μαθητής στο σχολείο, για να μη χάσω ούτε 1 βόλτα! Μέσα σε 2 χρόνια είχα μάθει όλο τον κάμπο...

'74 με '77 μετακομίσαμε στην Αρχαία Ολυμπία στο πατρικό... πολύ δύσκολα χρόνια, τα έχω διαγράψει από τη μνήμη μου...

Το καλοκαίρι του '77 λόγω ανωτέρας βίας (οικογενειακής βιοποριστικής ανάγκης) έγινα Αμπελοκηπιώτης. Που πας ρε βλάχο?? Στο σχολείο το Σεπτέμβρη έψαχνα να βρω κανένα επαρχιώτη να μιλήσω, γιατί οι υπόλοιποι μιλούσαν αλλιώς... βρήκα ένα Πατρινό τον Κώστα, με τον οποίο είμασταν αχώριστοι για πολλά χρόνια... σιγά σιγά ενταχθήκαμε ...για να μην πω ξεχωρίσαμε (στην αλητεία) Ρε το μινάρα!! Παντρεύτηκε στα 20 του!

Τα πρώτα 80s ήταν... αθωότητα, μ@λακία, αλλά και δουλειά τα καλοκαίρια... Παρ' όλα αυτά περνάγαμε καλά. Πολύ καλά. Κάθε λεπτό περνούσε όπως ακριβώς το ήθελες, στο μυαλό είχες μόνο ωραία πράγματα να σκεφτείς. Ήταν η αρχή της κάλπικης εποχής.... που να τα ξέρουμε εμείς τότε?? Μετά το στρατό το '85, δουλειά, γκόμενα, σούζα και φραπές ήταν η ζωή μας... μέχρι που μπήκαμε στο λούκι .....

Έχω πολλά να γράψω από τα '80s, αλλά μετά θα πρέπει μετά να αυτο-μπαναριστώ ...αν δεν προλάβουν να το κάνουν άλλοι......

Άντε στην υγειά μας!

πραματικα ανατριχιασα.. θυμηθηκα πολλα.δεν ειμαι τοσο παλιος αλλα θυμηθηκα πολλα.ο πατερας μου ηταν προπονητης στην ΓΕΠυργου και εχω περασει πολλες αλητιες στα μερη εκεινα.. με τον τοπ οπως ηταν το παρατσουκλι ενος παικτη του πατερα μου να με τριγυρναει στα μπαρ απο πιτσιρικο..ειχε και ενα ξενοδοχειο(οπου μεναμε) θυμαμαι στην εισοδο πριν τον πυργο. ιονιαν sea νομιζω λεγοταν χωρις να ειμαι και σιγουρος.. εκει γνωρισα και τον χουαν ραμον ροτσα που ηταν προπονητης του πανηλειακου τοτε.ολοι ηταν πιο απλοι ανθρωποι. δεν ειχε γινει ακομη φιρματος.στην ρεσεψιον του ξενοδοχειου ήταν μια ελληνοαμερικανα που την θυμαμαι αχνα αλλα θυμαμαι οτι ηταν πανεμορφη..μου μαθαινε τα μεσημερια που κοιμοταν ο πατερας μου,οταν ειμασταν πυργο να παιζω χαρτια,αλλα εγω δεν μαθαινα με τιποτα...(γιατι αραγε). ήταν πολύ αλλού η ζωη τότε...δεν ξερω τι να πω πραγματικα εχω απογοητευτει απο την τόση εξέλιξη.. όλα τριγυρω αλλαζουν και ολα τα ιδια μενουν... ολα φαινονται ιδια και τιποτα δεν γινεται με τον ιδιο τροπο. το ιντερνετ εχει καταργησει τα παιδικα χρονια της σημερινης γενιάς. η τεχνολογια δεν αφηνει τα νεα παιδια να ζήσουν ευτυχισμένα παιδικα χρονια.δεν ξερω αλλα νομιζω οτι τα πιτσιρικια νομιζουν οτι ειναι καλυτερα αλλα όταν μεγαλωσουν θα καταλαβουν ποσο κενα ήταν τα παιδικα τους χρονια με το ακουσμα μερικων ιστοριών απο τους μεγαλυτερους..πραγματικα θα ηθελα να μην είχε εξελιχθει τόσο ο κόσμος γυρω μου.το μονο που καταφεραμε ειναι να ζουμε μες το αγχος, τον υπερκαταναλωτισμο και στο τρυπακι του να δουλεψουμε για να μπορουμε να βγαλουμε λεφτα που δεν υπαρχουν. δυστυχώς με τα σημερινα δεδομενα οι περισσοτεροι ζουμε για να δουλευουμε και δεν δουλευουμε για να ζησουμε όπως γινοταν παλια....

2. The Following User Says Thank You to patriNOS For This Useful Post:

gant (10-06-10)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

φτιάχνατε αυτοσχέδια παιχνίδια??

Εκεί γύρω στα 7, μου είχε μάθει ένας μεγαλύτερος ένα κόλπο όπου κόβαμε ένα καλάμι μήκους 1 μέτρου ή και πιο λίγο, στο πάνω μέρος του κάναμε 4 τρύπες 2+2 αντικριστές, απ' όπου περνούσαμε ένα μακρύ σύρμα και σχετικά χοντρό, συνήθως από περίφραξη, το πλέκαμε και το διαμορφώναμε σε τιμόνι. Έτοιμη η κολόνα τιμονιού με το τιμόνι! Στην άλλη άκρη του καλαμιού κάναμε 2 εγκάρσιες εγκοπές σαν δίχαλο, απ' όπου περνούσαμε το σιδερένιο άξονα των τροχών από κάποιο χαλασμένο πλαστικό αυτοκίνητο (από κάποιο ανατρεπόμενο φορτηγό με μεγάλες πλαστικές ρόδες) περνούσαμε και 2 πιο μικρά καλαμάκια-αποστάτες δεξιά και αριστερά στον άξονα για να μην χάνει τα κέντρα του, κουμπώναμε τις ρόδες, δέναμε και μια πέτρα χαμηλά στο καλάμι για να βαραίνει λίγο ώστε να μην χοροπηδάει πολύ στα χώματα και να "ακούει" καλύτερα στις στροφές ....και έτοιμο το αυτοκίνητό μας....
    Το γρηγορότερο τιμόνι! Το περπάτημα που ρίχναμε δε λέγεται!!

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

φτιάχνατε αυτοσχέδια παιχνίδια??
    Φυσοκάλαμα, Χαρταετούς κ μεταγενέστερα είχα ξηλώσει όλα τα μοτεράκια από τις ομιλούσες κούκλες τις αδερφής μου κ έφτιαχνα (αφού μάζευα περιφερειακά εξαρτήματα από άλλα παιχνίδια) βαρκάκια με μπαταρία (κ προπέλα), χόβερ κραφτ και στο χωριό (που είχα πρόκες κ ξυλία) σχεδία για τη θάλασσα με μπουκάλες από κάτω, σπιτάκι σε δέντρο, κούνια κ πολλά άλλα. Όλα αυτά μέχρι τα 14.

άσχετο: το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ένα μεταλλικό βαρκάκι που το γέμιζες νερό από δύο σωληνάκια που είχε στο πίσω μέρος, τα οποία με τη σειρά τους γέμιζαν μια δεξαμενούλα. Κατόπιν σε ένα καπάκι από μπουκάλι έβαζες ένα φυτιλάκι με λάδι κ με την θερμοκρασία που αναπτυσσόταν αυτό ξεκίναγε με έναν φοβερό ήχο καϊκιού

Γενικά, θεωρώ (κ θα το εφαρμόσω) ότι είναι καλό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά κ να τα προωθούμε στο να ασχολούνται με κατασκευές κ αυτοσχέδια παιχνίδια ώστε να αποκτούν πρακτική κ κριτική σκέψη από το να τα γεμίζουμε έτοιμα παιχνίδια που σε λίγο καιρό τα έχουν κιόλας ξεχάσει. (τα κάνουν που τα κάνουν πρόβατα στο σχολείο)
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

5. The Following User Says Thank You to Ptboul For This Useful Post:

NickE60 (12-06-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Ptboul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φυσοκάλαμα, Χαρταετούς κ μεταγενέστερα είχα ξηλώσει όλα τα μοτεράκια από τις ομιλούσες κούκλες τις αδερφής μου κ έφτιαχνα (αφού μάζευα περιφερειακά εξαρτήματα από άλλα παιχνίδια) βαρκάκια με μπαταρία (κ προπέλα), χόβερ κραφτ και στο χωριό (που είχα πρόκες κ ξυλία) σχεδία για τη θάλασσα με μπουκάλες από κάτω, σπιτάκι σε δέντρο, κούνια κ πολλά άλλα. Όλα αυτά μέχρι τα 14.

άσχετο: το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ένα μεταλλικό βαρκάκι που το γέμιζες νερό από δύο σωληνάκια που είχε στο πίσω μέρος, τα οποία με τη σειρά τους γέμιζαν μια δεξαμενούλα. Κατόπιν σε ένα καπάκι από μπουκάλι έβαζες ένα φυτιλάκι με λάδι κ με την θερμοκρασία που αναπτυσσόταν αυτό ξεκίναγε με έναν φοβερό ήχο καϊκιού
    Γενικά, θεωρώ (κ θα το εφαρμόσω) ότι είναι καλό να ενθαρρύνουμε τα παιδιά κ να τα προωθούμε στο να ασχολούνται με κατασκευές κ αυτοσχέδια παιχνίδια ώστε να αποκτούν πρακτική κ κριτική σκέψη από το να τα γεμίζουμε έτοιμα παιχνίδια που σε λίγο καιρό τα έχουν κιόλας ξεχάσει. (τα κάνουν που τα κάνουν πρόβατα στο σχολείο)
    πωωωω τι ΜΕ θυμισες τωρα ΣΕ λεωωω μπορει και να ειχα χαλασει καμια 10αρια τετοια απ το ν απροσπαθω να μαθω τι εχει μεσα εκει που μπαινει το νερο και προχωραει!!!!! μου παιρνανε ενα το κρατουσα λιγο μετα απο λιγο καιρο προσπαθουσα να το ανοιξω....

Περιοχή
    Ξάνθη
    Rides
    1

Προεπιλογή

ελα ρε παιδια...δε περασαν και αιωνες...ακομα νεοι ειμαστε ολοι!
    εγω παντως θυμαμαι απο πιτσιρικας,11-12 χρονων,το τρακτερ και χωραφι...τρελα!
    14-15 με 4Χ4 αγροτικο νομιζα οτι μπορω να παω παντου...το χωνω σε ενα οργωμα με μπολικη λασπη και με βγαλανε 2 τρακτερ μαζι...εννοειται με τα ποδια μεχρι το χωριο και ο μπαμπας μου αντι να με φωναζει,να με κοροιδευει! με ποδηλατα και τα τοιαυτα ειχα ασχοληθει πολυ νωριτερα...
    Μη τα συζητας αδερφε...

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

.. κόβαμε ένα καλάμι μήκους 1 μέτρου ή και πιο λίγο, στο πάνω μέρος του κάναμε 4 τρύπες 2+2 αντικριστές, απ' όπου περνούσαμε ένα μακρύ σύρμα και σχετικά χοντρό, συνήθως από περίφραξη, το πλέκαμε και το διαμορφώναμε σε τιμόνι. Έτοιμη η κολόνα τιμονιού με το τιμόνι!

Στην άλλη άκρη του καλαμιού κάναμε 2 εγκάρσιες εγκοπές σαν δίχαλο, απ' όπου περνούσαμε το σιδερένιο άξονα των τροχών από κάποιο χαλασμένο πλαστικό αυτοκίνητο (από κάποιο ανατρεπόμενο φορτηγό με μεγάλες πλαστικές ρόδες) περνούσαμε και 2 πιο μικρά καλαμάκια-αποστάτες δεξιά και αριστερά στον άξονα για να μην χάνει τα κέντρα του, κουμπώναμε τις ρόδες, .

9. The Following 3 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

joseph (10-06-10), NickE60 (10-06-10), Κωνσταντίνος (10-06-10)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Είσαι φοβερός!! Με έστειλες τώρα!!!!!!!!!!!!!!!! Δάκρυσα ρε!!!

αυτό έχει και λεβιέ ταχυτήτων!!

ΑΑαααααααααααανννννν... ΑΑΑΑααααααααααααααανννννν νν.... καρφωτές γινόντουσαν οι αλλαγές χαχαχαχαχα

ΜΠΡΑΒΟ ρε Πάνο!!!!!!!!!

11. The Following 2 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

Ptboul (11-06-10), Κωνσταντίνος (10-06-10)

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αμιγώς επαρχιώτικο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι το έμαθα και το φτιάχναμε μόνο στο χωριό του πατέρα μου. Στην Πάτρα δεν το συνάντησα ποτέ μου. Τι μου θύμισες και μένα τώρα. Την πρώτη φορά που το είχα δει να το ''οδηγάνε'' τα παιδιά στο χωριό, στην κατηφόρα έξω έξω απο το σπίτι μας. Ενοιωσα δέος ! Το θεώρησα τη επιτομή των αυτοσχέδιων παιχνιδιών. Αν και στο χωριό το πρώτο που φτιάχναμε όταν πηγαίναμε ήταν τα τόξα. Εφοδιασμένοι με πετονιά απο την Πάτρα, ξεχυνόμασταν ψάχνωντας το ''Αγιο Δησκοπότηρο''. Το δέντρο με κλαδιά που να ήταν ευλίγιστα αλλά και ανθεκτικά. Και στα βέλη τυλίγαμε τηλεφωνικό καλώδιο στην μπροστινή άκρη για να έχουν περισσότερο βάρος. Τελικά το τηλεφωνικό καλώδιο (μπλέ-κόκκινο) είχε πολλές χρήσεις τότε. Σε σφεντόνες, σε βέλη κ.α

13. The Following 2 Users Say Thank You to Κωνσταντίνος For This Useful Post:

NickE60 (12-06-10), Ptboul (11-06-10)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο patriNOS Εμφάνιση μηνυμάτων
    .....ήταν πολύ αλλού η ζωη τότε...δεν ξερω τι να πω πραγματικα εχω απογοητευτει απο την τόση εξέλιξη.. όλα τριγυρω αλλαζουν και ολα τα ιδια μενουν... ολα φαινονται ιδια και τιποτα δεν γινεται με τον ιδιο τροπο. το ιντερνετ εχει καταργησει τα παιδικα χρονια της σημερινης γενιάς. η τεχνολογια δεν αφηνει τα νεα παιδια να ζήσουν ευτυχισμένα παιδικα χρονια.δεν ξερω αλλα νομιζω οτι τα πιτσιρικια νομιζουν οτι ειναι καλυτερα αλλα όταν μεγαλωσουν θα καταλαβουν ποσο κενα ήταν τα παιδικα τους χρονια με το ακουσμα μερικων ιστοριών απο τους μεγαλυτερους..πραγματικα θα ηθελα να μην είχε εξελιχθει τόσο ο κόσμος γυρω μου.το μονο που καταφεραμε ειναι να ζουμε μες το αγχος, τον υπερκαταναλωτισμο και στο τρυπακι του να δουλεψουμε για να μπορουμε να βγαλουμε λεφτα που δεν υπαρχουν. δυστυχώς με τα σημερινα δεδομενα οι περισσοτεροι ζουμε για να δουλευουμε και δεν δουλευουμε για να ζησουμε όπως γινοταν παλια....
    Δεν είναι ακριβώς έτσι Βαγγέλη. Μην ανησυχείς καθόλου. Και τα σημερινά παιδιά περνάνε καλά. Είναι όπως μάθουν. Έχουν άλλα ωραία σήμερα, το οποία αν τα είχαμε κι εμείς τότε θα τα χρησιμοποιούσαμε με τον ίδιο φανατισμό...

Αν υπήρχε η ανάγκη να ξυπνήσουν χαράματα για να βοηθήσουν στην περισυλλογή της ντομάτας θα το έκαναν και τα σημερινά παιδιά και σίγουρα κάποια το κάνουν χωρίς να παύουν να είναι παιδιά και χωρίς να χάνουν την ευφορία της νιότης τους... όσο δεν έχουν υποχρεώσεις (εκτός της μελέτης) όλα κυλούν περίφημα γι αυτά... είτε παίζουν στο τσιμέντο της πόλης, είτε στην αλάνα της επαρχίας.. παρέες για παιχνίδι θα βρούν παντού.

Δεν φταίνε αυτά που τα παρεξηγούμε ...φταίει που εμείς μεγαλώνουμε φίλε και τα βλέπουμε αλλιώς... τουλάχιστον μπορούμε να έχουμε ακόμα παιχνίδια κι εμείς, γι' αυτό μη μασάτε... that's life!

15. The Following 8 Users Say Thank You to NickE60 For This Useful Post:

gkaras (11-06-10), Makman (10-06-10), Panos 316T (11-06-10), PANOS-E60 (11-06-10), patriNOS (11-06-10), Ptboul (11-06-10), z3 2.2 (11-06-10), Κωνσταντίνος (10-06-10)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Δεν φταίνε αυτά που τα παρεξηγούμε ...φταίει που εμείς μεγαλώνουμε φίλε και τα βλέπουμε αλλιώς... τουλάχιστον μπορούμε να έχουμε ακόμα παιχνίδια κι εμείς, γι' αυτό μη μασάτε... that's life!

Και να που η ζωή
    τώρα κυλάει πιο γρήγορα
    Και να που τα παιδιά
    και τα παιχνίδια χάθηκαν

Δε φταίω εγώ που μεγαλώνω
    Χτυπάει πισώπλατα ο χρόνος
    Δε φταίω εγώ που μεγαλώνω
    Φταίει η ζωή που είναι μικρή

Παιδιά σας έχω πρήξει σε αυτό το θρεντ αλλά έχει χτυπήσει σε ευαίσθητο σημείο μου (και αυτό είναι μείον μου )

17. The Following 7 Users Say Thank You to Ptboul For This Useful Post:

bill_m3 (11-06-10), gant (11-06-10), gkaras (11-06-10), joseph (12-06-10), Makman (11-06-10), NickE60 (12-06-10), Nino (11-06-10)

Σελίδα 7 από 11 ΠρώτηΠρώτη ... 56789 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP