Φύγαμε απ΄το θέμα μας αλλά δεν πειράζει νομίζω.
Δεν είμαι ειδικός, άρα, όχι απόλυτος. ΄Ομως νομίζω ότι ειδικά τα καλοκαίρια τα κοπάδια βόσκουν (λόγω της ζέστης) τα βράδια.
Αυτή η βοσκή λέγεται σύμφωνα με το ποιμενικό γλωσάρι "Σκάρισμα" (το)
https://www.evrytan.gr/ENCYKLOPAIDIA...iko_lexiko.htm
Αλλωστε είναι γνωστή η παροιμία "Με τον ήλιο τα βγάζω με τον ήλιο τα μπάζω τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε"
Αντωνη τουλαχιστον στα μερη τα δικα μου τα βραδυα κανενας δεν τα βγαζει για βοσκη για 2 λογους
1-ο βοσκος "ξεκουραζεται" σε κανα κεντρο πολιτισμου ,η αντε στο σπιτι του.
2-τα ερμα τα ζωντανα δεν ειναι ρομποτ,κα8ως κα8ε πρωι κανονικα μετα απο αρμεγμα και το απογευμα βγαινουν την "βολτουλα" τους οποτε το βραδυ εχει υπνο.
Επειδη προφανως καποια παιδια οπως και εγω εως ενα σημειο ειναι οικολογικως ευαισθητα να πω οτι κανεις δεν ζηταει παραλογα πραγματα ουτε κανουμε τον χαβαλε ,απλα καποια λογικα μετρα προφυλαξης για τα ζωα και τους συνανθρωπους με τα αυτοκινητα 8α πρεπει να τα παιρνουν οι βοσκοι.
Αμα πατε σε κανενα χωριο και ρωτησετε αν βγαζει κανεις "περιπατο" τα ζωα βραδυ,θα γελανε και τα κατσικια τους μαζι,οι λογοι ειναι μεσα στο ποστ του Σταθη συν κανα 2 ακομα που δεν ειπωθηκαν.
Τεσπα μακαρι να μην βρεθει κανενας μας ξαφνικα με 4ποδους "περιηγητες" σε δρομο με κινηση το βραδυ,ειναι λιγο κοψοκωλικο...
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
Δεν πα να βοσκουν οποτε γουσταρουν,το θεμα ειναι να μην βρισκονται μες στην μεση του δρομου,ανεξελεγκτα.Οι δρομοι δεν ειναι βοσκοτοπια!
katsaraios (08-06-10), z3 2.2 (08-06-10)
Ειμαστε ομως Ευρωπη βρε παιδι μου...
Μεχρι και φλασ (alarm) στα προβατα θα εχουμε!!!![]()
Εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω που πηγαινε ο βοσκος με το κοπαδι 23.30 μες τη μαυρη νυχτα...και τι στο καλο εβλεπε....
Που τα πηγαινε τα ζωντανα???? Για ποτακι στη χαραδρα????
Τι να πω...
"ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠ ΤΟΝ ΑΡΗ" (Τζιμακος)
Στην Κεφαλονια εχει αγριοκατσικα τα οποια παρολο που ειναι αγρια εχουν μαντρι και παρολα αυτα τη νυχτα ειναι μεσα στη μεση του δρομου και μιλαμε για δρομους ολο στροφες και μαλιστα αποτομες !!!!
www.deepbluebeachbar.com
Deep Blue, Paliochori, Milos HD 360º Virtual Tours:
360º HD Εικονικές Περιηγήσεις:
************** Click on the link: ****************
https://www.paliochori.com/vt/deepblue