Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 8 από 8

Θέμα: Αλλαγή ελαστικών run flat ή Απλά !!!

Rides
    0

Προεπιλογή Αλλαγή ελαστικών run flat ή Απλά !!!

Καλημέρα σας για να μην κάνω δύο ερωτήματα για το ίδιο θέμα
    Θέλω να αλλάξω ελαστικά σε ένα 116 ( του 2017 ) 205/55/16 και σε ενα Χ2 (του 2021) 225/45/19
    Ο κατασκευαστής δίνει run φλατ εάν εγώ δεν βάλω run φλατ τι κερδίζω κερδίσω και τι χάνω;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!

Rides
    1

Προεπιλογή

Αν και έχει ερωτηθεί -και απαντηθεί- αρκετές φορές -και- εδώ μέσα αυτή η ερώτηση, η γρήγορη απάντηση είναι ότι με τα απλά ελαστικά κερδίζεις σε άνεση, θόρυβο (γενικά NVH) και φυσικά αριθμό επιλογών, ενώ χάνεις σε αντοχή και ασφάλεια. Το RFT θα σε φτάσει μέχρι το βενζινάδικο/βουλκανιζατέρ ότι και αν συμβεί, ενώ στο απλό θα πρέπει να κουβαλάς μαζί σου τρόμπα & kit επισκευής (και να ελπίζεις ότι θα μπορέσεις να το διορθώσεις). Επίσης μην ξεχνάμε και την επιλογή της ρεζέρβας (που δεν έχουν πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητα), αλλά σου δίνουν την άνεση να το ζορίσεις περισσότερο και να έχεις μεγαλύτερη άνεση και peace of mind.

Εγώ ζορίζω όσο δεν πάει το Χ3 στους "δρόμους" της Τζιας, έχω ήδη 3-4 περιστατικά με μπαλώματα/μανιτάρια/μπαλόνια, αλλά και πάλι αποφάσισα να φύγω από RFT και να να πάω σε απλά ελαστικά, ακριβώς για να κερδίσω σε επιλογές, άνεση και ησυχία. Απλά έχω όλα τα απαραίτητα για επισκευή (που έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμα), συν ρεζέρβα ανάγκης αν γίνει μεγάλο "κακό" (σκίσιμο)
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη The Ace : 20-08-25 στις 14:40

3. The Following 2 Users Say Thank You to The Ace For This Useful Post:

arisxios (22-08-25), BILL007 (20-08-25)

Περιοχή
    Αθήνα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο The Ace Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν και έχει ερωτηθεί -και απαντηθεί- αρκετές φορές -και- εδώ μέσα αυτή η ερώτηση, η γρήγορη απάντηση είναι ότι με τα απλά ελαστικά κερδίζεις σε άνεση, θόρυβο (γενικά NVH) και φυσικά αριθμό επιλογών, ενώ χάνεις σε αντοχή και ασφάλεια. Το RFT θα σε φτάσει μέχρι το βενζινάδικο/βουλκανιζατέρ ότι και αν συμβεί, ενώ στο απλό θα πρέπει να κουβαλάς μαζί σου τρόμπα & kit επισκευής (και να ελπίζεις ότι θα μπορέσεις να το διορθώσεις). Επίσης μην ξεχνάμε και την επιλογή της ρεζέρβας (που δεν έχουν πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητα), αλλά σου δίνουν την άνεση να το ζορίσεις περισσότερο και να έχεις μεγαλύτερη άνεση και peace of mind.

Εγώ ζορίζω όσο δεν πάει το Χ3 στους "δρόμους" της Τζιας, έχω ήδη 3-4 περιστατικά με μπαλώματα/μανιτάρια/μπαλόνια, αλλά και πάλι αποφάσισα να φύγω από RFT και να να πάω σε απλά ελαστικά, ακριβώς για να κερδίσω σε επιλογές, άνεση και ησυχία. Απλά έχω όλα τα απαραίτητα για επισκευή (που έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμα), συν ρεζέρβα ανάγκης αν γίνει μεγάλο "κακό" (σκίσιμο)
    0000000000

5. The Following User Says Thank You to BILL007 For This Useful Post:

arisxios (22-08-25)

Rides
    0

Προεπιλογή

α επικρατέστερα που μου συστήνου σε R FLAT για την διάσταση 225/45/19 ειναι :
    Bridgestone s001
    Pirelli. PS4
    Micheline pdp4

Κι σε Νορμάλ ελαστικά πάλι τις ίδιες εταιρείες

Τι θα μου προτείνατε από όλα αυτά;
    Η χρήση τους άσφαλτο αν ποτέ βρεθεί χώμα για λίγο, ίσως ,μπορεί!!!

Rides
    0

Προεπιλογή

Μία διόρθωση τα Michelin είναι τα 5 όχι τα 4

Rides
    1

Προεπιλογή

Τι φοράει τώρα το Χ2 ? Λογικά φοράει PZero RFT, δεν είναι όμως ένα από αυτά που λες. Αν σου κάνουν, ξαναβάλε τα ίδια.
    Και τα τρία που λες είναι tier-1, άρα όποιο και να βάλεις, καλό λάστιχο θα είναι.

9. The Following User Says Thank You to The Ace For This Useful Post:

arisxios (22-08-25)

Rides
    0

Προεπιλογή

Goodyear asimetrik 3 φοράει τώρα Τα οποία δεν τα έχει ανανέωση εταιρεία εδώ και χρόνια

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο arisxios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα σας για να μην κάνω δύο ερωτήματα για το ίδιο θέμα
    Θέλω να αλλάξω ελαστικά σε ένα 116 ( του 2017 ) 205/55/16 και σε ενα Χ2 (του 2021) 225/45/19
    Ο κατασκευαστής δίνει run φλατ εάν εγώ δεν βάλω run φλατ τι κερδίζω κερδίσω και τι χάνω;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!
    στον ασσο βαλε michelin pilot sport ,θα γινει αλλο αμαξι οδηγικα..σε αντοχη ειναι πολυ δυνατα αν και νορμαλ..σε αποδοση ,ονειρο.

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP